PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Tableti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Apple iPad (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=175973)

Dottore 09.09.2015. 22:04

Ja sam zagrijao za Ipad Mini. Prvi model jer mi je povoljan i sasvim će uredno obavljati funkciju browsanja, ogdledati stream par tvitanja po kafiću.
Samo mi mota po glavi da uzmem 16 ili 32gb sa ili bez 3G modulom.

Mrcina 11.09.2015. 00:00

a mogli su ovoga nazvati ipad plus i onda napraviti ipad pro koji vrti osx. mislim da bi ubrali dobar dio tržišta 2u1 laptop/tablet uređaja

ali opet, s obzirom na cijenu ovog ipada pro i novog macbooka takav uređaj bi koštao bar $1100-$1200 + stylus $99 + keyboard $199

Mileni 12.09.2015. 20:19

OS X uopce nije optimiziran za touch. I neka ostane takav, a ne da rade nekakve uvrnute krizance kao MS. iOS za touch, OS X za klasiku. I svi sretni. Ekipa koja zeli apple gadgete ih ima, a mi ostali imamo i dalje klasicni, stari i 'normalni' OS X :)

Mrcina 12.09.2015. 21:20

neoklasični osx s podrškom za touch :)

misliš da bi neka komponenta os-a bila narušena kad bi ga optimizirali i za touchscreen?

Mileni 12.09.2015. 21:29

Ne znam, samo znam da mi se ni malo ne svidja ovo sto MS radi. A nekakva dual sucelja nikad nisam volio. Opcenito, velika vecina stvari/servisa koja pokusava napraviti previse odjednom propadne. Najbolje aplikacije su recimo one koje su specijalizirane za odredjeno podrucje. Barem iz mog osobno iskustva.

pjedvaj 14.09.2015. 20:06

Nista novo, vec godinama prave tablete s OS X-om. Na MacBook Pro su ugradili Wacom digitizer i stilus; MoodBook Pro

coconut 19.09.2015. 06:50

iP4 Mini ima 1.300mAh manju bateriju od prethodnika
http://appleinsider.com/articles/15/...refined-layout

instinct 19.09.2015. 14:41

Je netko uspio updejtati iPad na iOS 9? Ja se već par dana zezam, samo errore dobivam i tablet je skroz neupotrebljiv.

dadoremix 26.12.2015. 23:57

jel zna netko kada u HR dolazi ovaj ipad pro u prodaju?

RaneZ 27.12.2015. 09:56

Već je tu....

dadoremix 27.12.2015. 10:02

pa tko ga prodaje.. gledao na links.hr nema, ronis.hr nema .. (ti su mi blizu dučani)
koji zg shop, ajmo guglat

bacelj 17.01.2016. 15:40

Dali je moguce prebaciti filmove na iPad Air 2 bez koristenja iTunesa? i ako je moguce, dali je moguce iste koristiti s titlovima?

imaticx 17.01.2016. 17:24

skini neku aplikaciju za filmove: vlc player, infuse... imas ih cijelo cudo koje podrzavaju titlove

Newmie 30.08.2016. 15:20

Pozdrav ekipa,
molim vas za savjet.
Planiram si kupiti iPad mini pa sam naišao na jednu vrlo dobro ponudu. Radi se o iPad mini 32GB, prva generacija, rabljeni.
Trebam li na nešto obratiti pozornost prilikom kupnje? Hoće li taj malo stariji model raditi dobro na novim verzijama iOS-a? Pod dobro mislim da radi fluidno, da mi ne šteka prilikom skrolanja stranica, surfanja...

Roditeljima sam prije 4-5 godina dao iPad 2 i danas ne radi nikako, zbilja je očajan. Napravio sam reset, očistio ga cijelog, no i dalje je očajno spor i štekav pa se bojim da i ovaj ne bi bio takav...

thx ;)

RaneZ 30.08.2016. 15:29

Citiraj:

Autor Newmie (Post 2961758)
Pozdrav ekipa,
molim vas za savjet.
Planiram si kupiti iPad mini pa sam naišao na jednu vrlo dobro ponudu. Radi se o iPad mini 32GB, prva generacija, rabljeni.
Trebam li na nešto obratiti pozornost prilikom kupnje? Hoće li taj malo stariji model raditi dobro na novim verzijama iOS-a? Pod dobro mislim da radi fluidno, da mi ne šteka prilikom skrolanja stranica, surfanja...

Roditeljima sam prije 4-5 godina dao iPad 2 i danas ne radi nikako, zbilja je očajan. Napravio sam reset, očistio ga cijelog, no i dalje je očajno spor i štekav pa se bojim da i ovaj ne bi bio takav...

thx ;)

Apple...
Imam isti slucaj sa ipad4 i iphone 4 :D
Naime, prvih godinu dana nije bilo bržeg stroja...i svaki veci update 15% dolje.. Sad je toliko spor da mu treba oko 9 sekundi da pokaze tastaturu kad moras negdje nesto upisat :D

U USA su ih tuzili i dobili spor koliko mi se čini zbog downgrada performansi...
Mi ? Plaći sine i ne kupuj nesto sto ne mozes vratiti na pocetni software :lol2:

Spikeman 30.08.2016. 17:25

imam doma jedan ajfon 4 i ajped 4 ehhh kad bi mogo na oba stavit iOS 6 to bi bio preporod :D

Sent from my LG G2

Newmie 01.09.2016. 10:45

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 2961764)
Apple...
Imam isti slucaj sa ipad4 i iphone 4 :D
Naime, prvih godinu dana nije bilo bržeg stroja...i svaki veci update 15% dolje.. Sad je toliko spor da mu treba oko 9 sekundi da pokaze tastaturu kad moras negdje nesto upisat :D

U USA su ih tuzili i dobili spor koliko mi se čini zbog downgrada performansi...
Mi ? Plaći sine i ne kupuj nesto sto ne mozes vratiti na pocetni software :lol2:

Hvala, tako sam nekako i mislio :)

perich 12.10.2016. 11:44

Isplati li se za iPad 1 wifi sa 64gb dati 600-700kn? U apoteka je stanju, a trazim nesto za citanje PDF-ova, filmove i serije kad putujem, poneka igra za dijete, browsanje, itd?
Dosad sam iskljucivo bio na Win/Android platformama, pa ni sam ne znam... Privlači me tih 10", ali koliko vidim, relativno je slaba rezolucija, pa iTunes problemi, pa nema webcam, pa svasta nesto...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

schetz 12.10.2016. 12:22

Po meni, ne. Taman da je u celofanu. Igrao se s jednim pred dvije ili više godina, i tad je bio spor, ali onako, za u zid spor. Ne ulazim u to što se s njim radilo, ali sumnjam da bi to ikakav resto re spasio.

Mommistake 12.10.2016. 12:25

Citiraj:

Autor perich (Post 2976978)
Isplati li se za iPad 1 wifi sa 64gb dati 600-700kn? U apoteka je stanju, a trazim nesto za citanje PDF-ova, filmove i serije kad putujem, poneka igra za dijete, browsanje, itd?
Dosad sam iskljucivo bio na Win/Android platformama, pa ni sam ne znam... Privlači me tih 10", ali koliko vidim, relativno je slaba rezolucija, pa iTunes problemi, pa nema webcam, pa svasta nesto...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk

Ne ispalati.

Rezolucija nikakva, iOS ga je pojeo, nećeš moći čitati na tome, proći će te volja za par tjedana i stajati će ti.

nick praskaton 12.10.2016. 12:31

nemoj cak ni iPad 2 gledat, ja sam svog prodao za 1000 kn, upravo iz razloga jer je postalo nemguce radit na njemu kolko ga je ios pojeo, spor, rezolucija pre slaba, itd, ili gleda nesto novije ili ajd na android, vjeruj mi, sacuvaj si zivce

perich 12.10.2016. 12:59

super, hvala na savjetima.
trazim dalje.

calypso 25.10.2016. 23:58

Nabavio sam iPad 4 Wifi 16GB za neke sitne pare, pa me sad zanima kakav je to strojcek... Meni samo treba za kontrolu drona (DJI Phantom3)... Volio bih ga usporediti sa necim jer nisam bas nasao neke usporedbe performansi po netu, pogotovo nista u odnosu na Android tablete...

Imam jos i Samsung Galaxy Tab 2 10.1", koji uglavnom stoji i zena tu i tamo koristi za nesto njeno... Ne znam u kakvom su odnosu iPad4 i taj Galaxy Tab 2 po performansama...

Za tablete sam tutlek i nije mi jos uvijek jasno cemu to sluzi... :)

Mileni 26.10.2016. 00:12

iPad 4 je ok stroj, nista posebno jer Apple ubrzano grabi naprijed kad su proc/grafika u pitanju, tako da im iPad uglavnom prije zastari nego iPhone.

Imam iPad, no ne koristim ga previse. Ono gdje mi dobro dodje je klasicno kauch surfanje, ali i iBooks dobro dodje za citanje knjiga, ali i da otvorim dokumentaciju dok radim.

Najkorisnija opcija je valjda Duet Display aplikacija. Ukratko, u kombinaciji sa laptopom dobijem dual screen dok putujem ili sam na terenu. Ima takvih aplikacija tona, ima ih i za android tablete. No ni jedna mi ne radi ni priblizno dobro kao Duet Display. Vrijedi svake lipe.

Naravno, ako ti takvo sto treba i ako ces koristiti. U suprotnom, bacanje love.

Tablete opcenito smatram obicnim gimmicksima. iPad je genijalan za glazbenike i graficare (Pro verzija), ali i klasicne surfere i gaming. Sve ostalo - drzi se klasicnog kompa/laptopa :)

RaneZ 26.10.2016. 00:34

Citiraj:

Autor calypso (Post 2982009)
Nabavio sam iPad 4 Wifi 16GB za neke sitne pare, pa me sad zanima kakav je to strojcek..

Svakim updateom bliži cigli..doslovce. :chears:

calypso 26.10.2016. 01:07

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 2982017)
Svakim updateom bliži cigli..doslovce. :chears:

Trenutno je iOS9 na njemu, i nedam mu da si instalira iOS10... Kako da tu notifikaciju iskljucim permanentno, stalno me gnjavi da hoce iOS10...

Mileni 26.10.2016. 12:42

Citiraj:

Autor calypso (Post 2982020)
Trenutno je iOS9 na njemu, i nedam mu da si instalira iOS10... Kako da tu notifikaciju iskljucim permanentno, stalno me gnjavi da hoce iOS10...

Settings - iTunes & App Store - Iskljuci automatic downloads.

Vjerojatno ti je vec skinulo update, pa ces isti morati izbrisati sa uredjaja. Pod storageom idi na manage storage, pronadji update i izbrisi ga.

No provjerio bih po jubitou kako iOS10 radi na iPadu 4. Jer recimo na iPhoneu 5 iOS 10 radi osjetno bolje nego devetka. Ocito su ga dobro optimizirali za starije uredjaje, a uvijek imas hrpu recenzija kako koji iOS radi na tvom uredjaju.

Provjeri, pa ako kazu da je ok i/ili bolje, instaliraj radije. Ako ne, napravi ove gori korake i rijesi se tog smeca sa iPada :)

RaneZ 26.10.2016. 13:20

Citiraj:

Autor calypso (Post 2982020)

Taj uređaj je radio najbolje na iosu 6 ili 7 (ili koji je vec dosao s njime). Svaki veci udpate, performanse su isle dolje barem 15%. Meni je danas neupotrebljiv i nakon factory reseta sa zadnjim udpateom. Sluzi za pokazat slike na prezentaciji. Surfanje ? Hehe, da, ako zelis cekat da ti se "tastatura" otvara 5-6 sekudni :D

Isti slucaj sam imao sa Iphone 4s.... Tako da je jedini apple uređaj kod mene onaj koji generira novac, iMac (sa verzijom 10.9. i tako ce ostati do starosti)

Možda ekipa ima drugačija iskustva, ovo je moje :fiju::fiju:

Spikeman 26.10.2016. 13:49

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 2982153)
Taj uređaj je radio najbolje na iosu 6 ili 7 (ili koji je vec dosao s njime). Svaki veci udpate, performanse su isle dolje barem 15%. Meni je danas neupotrebljiv i nakon factory reseta sa zadnjim udpateom. Sluzi za pokazat slike na prezentaciji. Surfanje ? Hehe, da, ako zelis cekat da ti se "tastatura" otvara 5-6 sekudni :D

Isti slucaj sam imao sa Iphone 4s.... Tako da je jedini apple uređaj kod mene onaj koji generira novac, iMac (sa verzijom 10.9. i tako ce ostati do starosti)

Možda ekipa ima drugačija iskustva, ovo je moje :fiju::fiju:

slazem se, imam doma jedan iPad 4 16gb (iOS 10.1) i jako loše radi, bas ono loše kam god kreneš...

iPad mini 2 na istom softu puno bolja situacija (ipak je A7 čip unutra) al opet nije super...
ono sto mi se ne sviđa kod Apple-a je to guranje novog softa na sve uređaje a pogotovo iPadove, kod njih je optimizacija bas uzas i vidi se da devove boli đon za iPad dok recimo iPhone 5S sa istim A7 čipom radi odlično, nebi opce rekao da je isti čip u oba uređaja...

imam doma jos jedan ajfon 4S al taj ce ostat za vijeke vijekova na 7.0.2 i radi jako dobro

ja trenutno koristim LG G2 i ima android 5.0.2 koji je sluzbeno zadnji soft za taj mob i sve 5, mob radi ko munja, apsolutno nikakvih problema sa njim, zasto apple ne radi istu stvar i jednostavno na starije uređaje ne pušta nove nadogradnje??

iPad 4 je po meni trebao ostat na iOSu 6 na kojem je radio fantastično, mislim da je vec na iosu 7 poceo štekat :nono:

e da, jel ima tu korisnika Air-a 2, kak on radi na 10.1?

Mileni 26.10.2016. 14:54

Koristim Air 1, i on radi na 10.1 odlicno, tako da vjerujem da Air 2 nema problema.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:06.