![]() |
To je Black sa dodatno omogucenom funkcijom TLER.
Diskovi su vrlo solidni i brzi, ali ti nitko ne moze garantirati da neces biti u onih par % kojima rikne :D |
Citiraj:
Both drives listed below are manufactured with 2 platters (2x320). If you are experiencing any issue with these drives I suggest performing a test using our Data Lifeguard Diagnostic utility to check drive's integrity. E sad, to sto se ti hd-ovi vrte oko 45-50 stupnjeva i teski su i identicnog poklopca kao i 750 GB je nerjeseno. Budemo otkrio za 5-7 g kad nebude garancije i kad krepaju :) |
Koji je bolji disk za OS?
WD640AAKS ili WD 1TB Black? Neznam jeli "pametno" stavljat crnju za storage?:D edit: da se nemislim puno, stavit cu AAKS za sistem a FALS za storage.:) |
kroz tjedan dana ću zamjeniti Barracudu 500GB iz "zloglasne" 7200.11 serije :D Na tom više-manje systemskom disku imam 3 particije, System od Sedmice (20GB), Software i Igre (440GB) i Swap od 4,5GB.
Koji disk od 500/640GB uzeti kao zamjenu za ovaj sistemac? WD 640GB AAKS WD 640GB AALS Samsung F3 500GB Seagate 500GB 7200.12 i koja je točno razlika, AAKS i AALS? jel bi AALS bio najbolje rješenje od ovih jer je najbrži? Hvala. |
Citiraj:
Jedino zasto ovaj aals vrijedi je 5 g gare. |
Citiraj:
Nadam se da bu bil brži od ovog 7200.11 Seagatea. :D |
WD 640 i 500 Black
Evo prije nove godine kupih 3 HDD od 640 GB WD Black seriu i pošto sam bio nevjerojatno zadovoljan htio sam uzet još tri za ostala računala jer polako mi ljudima ponestaje prostora (tj. HD fajlovi su puno veći) ali ono što me za***va je to što ih nigdje nema kupiti ovi od 640 i 500 su nestali s našeg tržišta samo su ovi od 750GB tu ali oni mi nisu potrebni tj. skuplji su a sumljam da će tih 750 GB biti iskorišteno vjerojatno je i 640 GB koliko sam mislio uzet overkill al reko nek se nađe jer razlika u cijeni sa ovim od 500 je minimalna.
U svakom slučaju zna tko gdje bih mogao nabavit ove diskove. |
Priupitaj u nekim od ovih shopova.
Mozda ce im trebati odredjeno vrijeme da stignu (posto nemaju svi odmah na lageru), pa ako nije hicha isplati se pricekati. |
Za 3 tjedna u MSAN stižu, i 640 i 500 blackovi. imaju samo 750.
također, čekaju se i 640gb aaks-ovi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://bit.ly/8Vv8Jz http://bit.ly/4ZmaWv |
Citiraj:
imaš ih ovdje , u trenutku pisanja raspoloživo 66 kom WD5000AAKS i 20 kom WD6400AAKS |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma uglavnom, naucio sam se - WD double check ubuduce ;) |
Može preporuka, treba mi disk 1 - 1.5 TB koji će se samostalno vrtiti u torrent konfi, ali ako zatreba da se može iskoristiti i kao sistemac, ne samo storage.
Samsunga ne bih nikada uzeo, imam preloša iskustva s njima (3 komada riknula), znači Hitachi, WD ili Seagate. Naravno, sve to da je najjeftinije moguće :D Hvala :D |
E da ti je za storage, preporučio bi ti WD Greena od 1TB, al ovak ako ti treba za sistemca, radje onda Black seriju.
|
Citiraj:
Koja je uopće razlika između black, blue i green? Samo u brzini ili ima veze i sa dugovječnošću? Mislim na razliku rada diskova kada su sistemci i samo storage? Oće mi green prije riknuti nego blue ili black ako se koristi kao sistemski disk? |
Kako je razlika skoro duplo? :stoopid:
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi Green je tiši, štedljivi, ali i sporiji, stvoren za storage (5400RPM). Black je brži, ergo topliji i glasniji(7200RPM). Blue seriju nemoj ni gledat, to je cijenovno out of league u odnosu na ostalu ponudu 1 TB diskova. |
Citiraj:
Green je odličan za storage, za sistemca (ako;)) uvijek može poslužit, sporiji je, al ništa ekstra... Jebate čitajući zadnjih par stranica iman osjećaj da se Green ne miće s mista i da nije za ništa:D |
Mislim da će ipak biti WD green, hvala na preporukama.
|
Jel se mogu WD6401AALS i WD6400AAKS spojit u RAID?
|
Naravno da mogu.
Bilo koja dva diska na istom kontroleru koji podrzava RAID se mogu staviti u zeljeno polje. |
Uzeo sam danas u ADM-u WD green 1TB :D Ima tko kakvu preporuku za particioniranje ili je svejedno kako god stavim?
|
Svejedno.
Hmm da dodam iskustva svoja sa WD 1 TB Crnjom™. Kupio prije 2 tjedna, preselio sistem (Win7 Pro x64) na WD-a, ubrzanje nekih 10% u odnosu na Seagate 1 TB 7200.11... Disk leti, tisi je od Seagatea, performanse su vrhunske (106 MB/s prosjek). Malo je pricy, ali s obzirom na garanciju, performanse i velicinu, nisam razocaran. Cim copim vremena, pocistim malo Seagatea, frknem ga za pare i ubadam jos jedan WD Crnjo. |
Vidim tu po forumu da se neki diskovi kvare i da imaju greške, pa bolje pitat nego poslje žalit. Može preporuka nekog hard diska, bilo koja trgovina u zg jedan od 640 i jedan od 1TB?
Po mogućnosti napisat zašto bi preporučili baš taj. Hvala unaprijed |
svi diskovi se kvare.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:31. |