PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Optima - OptiTV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=129506)

NITROS 05.01.2012. 00:00

Ljudi, trebam pomoć.

Potrebna su mi na routeru 3 LAN izlaza i samo jedan za OptiTV.
Sam router je Sagem Fast 1704 i iza ima 2 LAN porta i 2 IPTV porta. U samom interface routera sam promjenio jedan opti tv port u LAN port i komp koji je spojen na taj port šljaka bez ikakvog problema, ali uređaj od OptiTV koji je spojen na IPTV port ne vuče vezu sa serverom.

Da li je tko pokušao to napraviti što sam ja napravio i kako je prošla cijela priča?

Nadam se da sam dovoljno dobro objasnio što želim i što sam učinio, ako treba dodatno objašnjenje, recite samo.

Hvala!

azure 05.01.2012. 14:26

Citiraj:

Autor NITROS (Post 2065491)
Ljudi, trebam pomoć.

Potrebna su mi na routeru 3 LAN izlaza i samo jedan za OptiTV.
Sam router je Sagem Fast 1704 i iza ima 2 LAN porta i 2 IPTV porta. U samom interface routera sam promjenio jedan opti tv port u LAN port i komp koji je spojen na taj port šljaka bez ikakvog problema, ali uređaj od OptiTV koji je spojen na IPTV port ne vuče vezu sa serverom.

Da li je tko pokušao to napraviti što sam ja napravio i kako je prošla cijela priča?

Nadam se da sam dovoljno dobro objasnio što želim i što sam učinio, ako treba dodatno objašnjenje, recite samo.

Hvala!

Ummm pogledaj pod mislim lan setup pa interface grouping što ti namješteno za lanove pa pobriši i dodaj nanovo.

NITROS 05.01.2012. 14:38

Probao, ne radi. Odnosno rade onda samo normalni LAN portovi, ali OptiTV ne vuče dobre postavke i ne radi.

Druga stvar koju sam probao je da izbrišem sve grupe i onda radi internet i optitv, ali samo kojih par sati. Poslije par sati se router zblesira i pomaže jedino totalni reset i utipkavanje postavki ispočetka...

Stvarno mi je ovaj router već ispizdio živce...

azure 05.01.2012. 19:19

ajde prabam sutra spojiti sagema pa vidjeti i javim nisam sad doma a moram i posuditi modem :)

Kruno M 06.01.2012. 10:37

Ja imam TP-Linka pa sam ovako otključao portove. Možda je isti ili sličan sistem u sagemu, neznam nisam nikad sagema imao

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=198629

NITROS 06.01.2012. 16:17

Ma portovi su otključani i možeš ih koristiti, ali izgleda kao da ima bug sagem i zbricka se unutar par sati kad posložiš portove!

spuzh 14.01.2012. 22:26

Koristim OPTITV uslugu i imam telsey STB koji je spojen preko HDMI kabela i to radi OK.
Međutim kada preko daljinskog upravljača od TV-a prebacim na DTV, USB ili prvenstveno PC
pa se nakon toga ponovno vratim na HDMI ulaz; izgubi mi se signal od STB-a te ga moram ponovno gasiti i paliti (to
traje i po par minuta te je jako nepraktično).
Zvao sam službu za korisnike u Optimi i prema njihovim riječima to je poznati problem i kao oni isporučuju telesey uređaj
sa scart kabelom jer to provjereno radi bez grešaka.
E sad, da li je neko od vas hakera uspio riješiti ovaj problem ako ga je imao (a pretpostavljam da je)?

azure 18.01.2012. 16:54

Citiraj:

Autor spuzh (Post 2074380)
Koristim OPTITV uslugu i imam telsey STB koji je spojen preko HDMI kabela i to radi OK.
Međutim kada preko daljinskog upravljača od TV-a prebacim na DTV, USB ili prvenstveno PC
pa se nakon toga ponovno vratim na HDMI ulaz; izgubi mi se signal od STB-a te ga moram ponovno gasiti i paliti (to
Zvao sam službu za korisnike u Optimi i prema njihovim riječima to je poznati problem i kao oni isporučuju telesey uređaj
E sad, da li je neko od vas hakera uspio riješiti ovaj problem ako ga je imao (a pretpostavljam da je)?

Nema hakera, problem je softwerski i kad se napravi nadogradnja uređaja bit će ok. Ali kada će se to dogoditi...ne znam.

spuzh 19.01.2012. 11:49

goddammit!!

Hvala na odgovoru ;)

vbr666 05.02.2012. 19:28

hdmi kabelom su spojeni LCD Samsung 32C450 i STBox od OptiTV-a, ali nema signala, tj nema slike na tv-u sa tog uređaja.
kada su spojeni scart kabelom sve normalno radi, čim se u Source postavkama tv-a prebaci na hdmi, slika nestane i piše da nema signala.

probao sam spojiti na oba dostupna HDMI konektora na tv-u, ista stvar je, a STB ima samo jedan konektor.

gledao u uputstvima i optitva i tv-a i piše da jedino što treba napraviti je spojiti kabel, nikakve dodatne postavke postavljati, a i probao sam prosurfati postavkama tv-a i nema nikakvih meni znakovitih opcija koje bi pomogle u ovom. kao i za opttv-ov prijamnik.

što napraviti? gdje je greška?

vbr666 05.02.2012. 19:30

Citiraj:

Autor vbr666 (Post 2093521)
hdmi kabelom su spojeni LCD Samsung 32C450 i STBox od OptiTV-a, ali nema signala, tj nema slike na tv-u sa tog uređaja.
kada su spojeni scart kabelom sve normalno radi, čim se u Source postavkama tv-a prebaci na hdmi, slika nestane i piše da nema signala.

probao sam spojiti na oba dostupna HDMI konektora na tv-u, ista stvar je, a STB ima samo jedan konektor.

gledao u uputstvima i optitva i tv-a i piše da jedino što treba napraviti je spojiti kabel, nikakve dodatne postavke postavljati, a i probao sam prosurfati postavkama tv-a i nema nikakvih meni znakovitih opcija koje bi pomogle u ovom. kao i za opttv-ov prijamnik.

hej wtf jel ovo odgovor na to pitanje?
Citiraj:

Autor spuzh (Post 2074380)

azure 06.02.2012. 17:07

Citiraj:

Autor vbr666 (Post 2093521)

Ako ti je problem na HDMI-u da nema slike, nazovi SZK i reci im da ti pomognu. Mislim da oni remote prebace da ti signal ide na hdmi inače je kompliciranije odraditi.

Ico2005 10.04.2012. 22:36

Ajde napokon malo novosti. 27 novih kanala za 75 kn mjesečno.

http://www.optima.hr/o2-o3/

ojpi 12.04.2012. 11:46

Nije to malo puno na sve ovo kaj se plaća dati još 75kn?

Kruno M 12.04.2012. 16:05

Da, meni je to dosta love za to što se nudi. Jako dugo ništa pametno nisu dali u cijeni koja je, nikakva poboljšanja, nikakve promjene, prijevodi programa itd...

Da je 35-40kn još nekako...

Ico2005 12.04.2012. 16:29

Pa su malo odlučili ići i korak dalje. C/p sa face:

"U petak (SUTRA) možete promotivno vidjeti kako Formula 1 izgleda u HD-u (high definitionu) i to na 81 kanalu vašeg OptiTV. VELIKA NAGRADA KINE JE U PITANJU. Oni koji ne mogu pratiti Formulu 1 u visokoj rezoluciji tj .HD-u moći će pratiti oktansko ludilo u standardnoj rezoluciju tj. SD-u na 80 kanalu OptiTV-a.......uživajte SUTRA, PREKOSUTRA I U NEDJELJU!!!!:)) "

Znači, dodali ju i taj kanal u full paket. Kompletni treninzi, kvalifikacije i utrka u HD-u.

TDK 15.04.2012. 20:09

mislim da je taj F1 ukljucen u standardni paket

Kruno M 15.04.2012. 20:12

Jok, makar ja nevidim nigdje, nego samo promotivno razdoblje.

Dobijete ta dva kanala tak da ugasite-upalite STB, ak netko slučajno nezna.

Kretino 04.05.2012. 10:49

I kako ste zadovoljnim tim HD signalom i kakva je kavliteta SD kanala?
Trebam si uzeti O2 paket pa provjeravam iskustva

nino 04.05.2012. 12:54

Neznam koji tumplek u Optimi je postavio nakon 5 godina drugaciju numeraciju kanala.

dr.sheldon 04.05.2012. 16:14

Ima tko kakvu info za područje Jarun / Kružna / Drašnička ulica nema ničeg već 48h sve je ugašeno i t com i optima jel ima tko još problema?

Sk0rpi0n 04.05.2012. 18:28

Citiraj:

Autor nino (Post 2156104)
Neznam koji tumplek u Optimi je postavio nakon 5 godina drugaciju numeraciju kanala.

Bome ne znam, ja za to nisam ni znao dok mi susjed nije doso i pito da mu dojdem vidit sta mu je s tv-om, kaze ide prvi drugi treci i od jednom na 50 :D, ja zvao vele oni da su dodali par kanala i da ce nam ovako bit lakse i preglednije :lol2:

hrc777 09.05.2012. 11:20

Imao sam OPTI.TV dvije godine, ugovor mi istekao, ja prešao na H1. I sada dva mjeseca nakon prelaska na H1 me zove lokalni tehničar iz Optime i kaže da ima nalog za demontažu IPTV opreme.
Imaju li oni meni sada pravo uzeti OPTI TV PRIJAMNIK (koji doduše sada skuplja prašinu na ormaru) obzirom da sam ja uredno odradio svojih 2 godine ugovorne obveze? Hoće li mi naplatiti štogod ako odbijem predati prijamnik tehničaru?

Npr. moj tast je prešao s T-Coma na H1 i nikada nisu došli iz t-coma po max tv prijamnik.

mislav_os 09.05.2012. 11:51

Da, STB je u vlasništvu Optime te ti je bio u najmu. Možeš si ga ostaviti ali moraš platiti iznos STB-a(ne znam točno, ali dosta je). Isto je tako i u HT-u, sad je STB u njihovom vlasništvu, odnosno iznajmljuju ti ga.

Ico2005 09.05.2012. 12:33

Potvrđujem ovo što je Mislav napisao, vrati ti to njima, ionako nemaš nikakve koristi od toga, ne možeš ga baš za ništa koristiti (osim kao skupljača prašine). Inače vrijednost im pada nakon 2, 3 i više godina, ali ipak je to previše bilo (ne sjećam se cijena, negdje je za optimu bilo i to objavljeno). Jedino će ti možda ruter ostavit, ali IPTV prijemnik ne. Sjećam se da je novi daljinski 120 kn. MaxTV je jedino (ako se dobro sjećam) ostavljao one Sci. Atlanta prijemnike, kako je sada neznam.

mislav_os 09.05.2012. 13:01

U 1. mj. kao dodatni STB mi je došao Scientific Atlanta i lijepo je na kutiji pisalo "IMOVINA HT-a", te je tehničar rekao kako je u najmu sada.

Optima ostavlja modeme, modem je u korisnikovom vlasništvu :)

amerix 04.09.2012. 18:11

Jel moguće imati 2 telefonske linije i optitv?

vga killer 04.09.2012. 21:07

Usluga HHH + TV. Tri linije, net i TV

azure 05.09.2012. 15:18

Citiraj:

Autor amerix (Post 2228688)
Jel moguće imati 2 telefonske linije i optitv?

Moguće je imati kao što je kolega iznad rekao sad ovisno o karakteristikama dsl paketa slijedeći su paketi:

OptiTV Halo Halo Halo start cijena je 266,38 Kn sa PDV-om.

-OptiTV Halo Halo Halo start podrazumijeva: Halo Halo Halo (s bilo kojim odabranim tarifnim paketom) + OptiDSL do 3072/384 Kpbs + osnovni paket internet
prometa od 2 GB + digitalna televizija (IPTV s osnovnim paketom televizijskih programa – više od 75 TV programa) te instalaciju od strane OT tehničara bez
naplate troškova instalacije.

OptiTV Halo Halo Halo Surf cijena je 297,11 kn sa PDV-om.

-OptiTV Halo Halo Halo surf podrazumijeva: Halo Halo Halo (s bilo kojim odabranim tarifnim paketom) + OptiDSL do 5120/512 Kpbs + FlatRATE paket
internet prometa + digitalna televizija (IPTV s osnovnim paketom televizijskih programa – više od 75 TV programa) te instalaciju od strane OT tehničara bez
naplate troškova instalacije.

HHH paket ima 3 telefonske linije od kojih su dvije MSN.

Eto nadam se da je pomoglo.

amerix 06.09.2012. 19:06

Hvala! :)
zvao sam szk danas i pričao o svemu tome malo detaljnije ali sam zaboravio pitati da li moram potpisivati ugovor opet s njima? predpostavljam da ću morati platit opremu za optitiv ako ne potpišem ugovor? (istekao mi je prije više od pola godine..)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:34.