![]() |
|
80h mehaničarskog rada?! :wtf2: Za to vrijeme pošten meho rastavi i sastavi tog Škodilaka.
|
Sitan materijal mi je još bolja stavka.
|
Kakve su to prevare, ti dijelovi i rad ako koštaju realno 20-25% toga, sve iznad su marže i profit za servis i proizvođača
|
gdje u zagrebu (i kontakt) zamijeniti grijace motora, BMW 118d 2009. Jel 1100 KN ok cijena za ruke + dijelovi?
|
Nije zg ali nije ni daleko.
Nazovi i pitaj. Coek je van sustava pdva i dost je jeftin. https://g.co/kgs/es7uQs |
To je OK osim ako i mene nisu zamazali :D
Za 1.9TDI 2008. godiste sam dao 1000kn za istu operaciju, jos je bilo i komplikacija jer su pukla dva od cetiri stara grijaca |
EV je popularan pa su i cijene takve..
Gledam danas Šebalja testira ioniq5 cijena testnog modela 460kkn 🤣 Nego back on topic.. čuo da je baterija za Leaf kod Baotića 125kkn Budemo se mi u hrvatskoj još dugo vozili sa ICE autima. Il uzet nekaj na leasing pa svakih 3-4g mjenjas auto. Treba se sada nakupovat Golfova 2 TAS pa ih kasnije prodavat za milijune :D |
Citiraj:
Pyro-osigurac ima iste uvjete iskljucivanja kao i Airbag, tako da početna stavka o "laganom udarcu" vjerojatno nije istina. Ovdje se radi ili o napuhivanju troskova zato sto ce platiti osiguranje, ili o lošem dizajnu u VW koncernu ili o nekompetentnosti ovlaštenog servisa. |
Citiraj:
Zbog ovakvih stvari ljudi voze aute u štagljeve na popravke. 80h rada? Za to vrijeme ga rastave i sastave cijelog. Sitan materijal..... Joj, muko |
Nadam se uspjehu https://jalopnik.com/toyota-and-yama...uns-1848561318
|
Citiraj:
80 sati ne trebam da posve rastavim jebeni Prius :D btw, ovak to izgleda na Tesli Yup, 80 sati rada i soma eura ''sitnog materijala''. Zbog ovakvih faktura ekipa ne može smislit ovlaštene servise :no2drug: Citiraj:
https://www.caranddriver.com/news/a1...en-7-car-news/ Citiraj:
|
Grijači nisu skupi, al ako neide van nikako, treba glavu skidati.
Njih bi trebalo preventivno mijenjati, svakih par godina cc.. |
Citiraj:
Ja iskreno ne znam bi li nekom išao to radit za 1000kn ako se radi o starijem autu. Na tom motoru koliko mi je poznato moraš skidat usisnu granu a i to već samo po sebi zna biti zahvat. Pa ako to radiš poželjno je onda i brtve usisa mijenjat. I da, ako jedan pukne pa ostane u glavi, onda si napravio poso :D |
U familiji imamo jedan stari clio 2 dci kojemu je došlo vrijeme za veliki servis + zamjena kvačila treba.
Cijene materijala su još ok, ali na ponudi mi je 8h za jedno i 8h za drugu stavku. Nije ovlašteni servis :) Nisam u toku s cijenama, nije čak niti neki problem lova, ali 16h posla i skoro soma eura za nešto što ipak spada u redovan servis mi čudno za tako mali i jednostavni autić. Geometrija kotača (špur) isto u cijeni, kako se to može rasturiti ako se mijenja kuplung i zupčasti mi nije jasno. Ili ja možda samo nisam u toku s tekućim cijenama :D |
Citiraj:
Kak misliš skinut getribu na FWD autu a da ne diraš ovjes? |
Ok, dobro. Kad je prvi put to rađeno nije bilo te stavke :)
A 8h za zupčasti? Kaj to ne ide van odozgora? Ili se vadi motor van na cliu? |
1000 eura je cijena s dijelovima ili samo rad?
|
S dijelovima. Ne kužim se previše u to, ali za neoriginalne dijelove i neovlašteni servis mi čudno. Ne znam jel me hoće oderati ili je normalna cijena. Mogu uvijek zatražiti ponudu u ovlaštenom za usporedbu.
|
Ja mislim da je to čist OK cifra.
Sa obzirom kaj sve treba vadit van |
Nastavno na ovih 80h za Škodu... Ne znam da li je istina, ali pričala mi je jedna žena kako je išla u neki ovlašteni servis (mislim da je u pitanju Renault). Ne sjećam se više što je trebalo popraviti/zamijeniti, ali ispalo je da su računali radne sate svih servisera. Kaže kako je ostavila auto i pričekala jer su rekli da će biti gotovo za manje od 1h. I tako je bilo. Ali na računu je bio obračun za 2 radna sata. Pita ih kako je to moguće jer se po radnom nalogu i vremenu ispostave računa vidi da je razlika manja od jednog sata. Odgovor koji je dobila: "Na vašem autu su u jednom trenutku radila dva servisera".
|
I što je tu čudno? Ako ti dvoje ljudi radi jedan sat, naravno da plaćaš dva radna sata.
|
Citiraj:
8h za kvacilo, ide most dole pa treba optiku poslije, 8h za zupcasti je malo pretjerano, u 6h se sasvim komotno to napravi |
Obozavam SUV-ove, ali ovo je tuzno...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2b67f1c35c.jpg
Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk |
Sve za pare :D
|
Citiraj:
Na cijenu zamjene kvačila i distribucije dodaj još ulje i filtere tj jos cca 500-1000kn... Nekakvih 6500-7000kn ti ne gine za sve skupa. I BTW, zamjena kvačila nije baš "redovan servis", to ide po potrebi |
Citiraj:
|
@wragg
Ne znam kako ih nije sramota na taj auto lijepiti ime Mustang (puni naziv Ford Mustang Mach-E). 'em je ružan, 'em je SUV, 'em je EV. Jedina prava veza sa Mustangom je isti proizvođač. |
Citiraj:
Jedan sat je jedan sat koji je auto proveo kod njih, a ne koliko ljudi je radilo na njemu. Najbolje da uračunaju i onog radnika koji je auto uvezao u radnju i tko ti je izdao račun, svi oni "rade" na tvom autu. Ali naravno da je to politika kako uzet pare pa se ti zapravo ni ne pitaš ništa. |
Citiraj:
Isto tako ako njih dvoje radi pa nešto sjebu pa dvoje radi 4 sata opet ćeš platit 4 radna sata i to je onda na štetu osobe koja je radila na autu jer i oni imaju svoje kvote/norme koje moraju ispoštovati. Kad dođeš vulkanizeru lik veli da je montaža i balans 100kn po kotaču. Možeš auto dobit van za 15 min a možeš ga dobit van za pola sata ovisno o tome radi li posao jedna osoba ili više njih. Ti plaćaš normu. U protivnom, bi li ti bilo fer da ti recimo naplate 12 radnih sati jer eto auto je čekao na dio 8 sati. |
Citiraj:
Inače, postoje i standardizirane satnice rada ako se ne varam, ako nešto na autu traje za napravit 45 minuta, ali za tu stavku neki znaju imat definirano jednostavno da je to kao 2 radna sata cijena. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam prošle godine za Auris 1.4 benzinac platio 1700 kn kuplung set i novo ulje u mjenjaču, to je bila cijena sa rukama. |
Ja stvarno ne znam gdje vi srvisirate aute i tko vas tako dere....
Djorao sam na 1,5 DCI komplet set kvačila i to na 150k km. Set kvačila sam platio 648 KN (tu mi je dao svoj rabat od 200 i nekaj kuna) Usluga mehaničara 640kn tj. 5h Napravljeno u AC Safety na adresi Nova cesta 36A, Trešnjevka, ZG. https://goo.gl/maps/Fs85scWG7fyGvgcc8 https://impexautodijelovi.hr/autodij...oductId=589750 NPR Citiraj:
Ali nije to sve. :D Ne samo da je skup nego i troši ko sumanut. :D Citiraj:
|
Pa dal se isplati na dizelu mijenjati samo set kvačila bez dvomasenog kad je sve već raskopano?
Sam set kvačila, korpa/lamela su jeftini, hidraulički potisni ležaj košta koliko i set kvačila, nekad i više, dvomaseni košta nekoiko puta više. |
A isplati se dok ne crkne nesto drugo :P
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://impexautodijelovi.hr/autodij...roductId=30161 Citiraj:
Malo ispod 100 je točnije, ha štaš prije mene je deda vozio pa mu je on skratio vijek za mnogo :D Citiraj:
Citiraj:
|
Opasno vas deru sa cijenama.
Nađite neku prodavnicu koja ima OK asortiman i nađite neku šemu sa njima da imate popust i korektnu cijenu. Ja nisam mehaničar i dijelove kupujem samo za 3 auta (moj, ženin i bratov). Tu su mali servisi, nekada veliki, i potrošni dijelovi kako dođu na red za zamjenu. Imam 3 prodavnice sa koijima sam u OK odnosima i najmanji popust koji imam je 15% (na ulja), a idu sve i do 40% na neke dijelove. U jednoj od prodavnica nikada nisam bio, jedini kontakt je preko telefona. Ne znam jesam li to ja ili je to moja šauma, ali izgleda da mi je social skill odličan u poređenju sa većinom kada mogu bez ikakvih uvlačenja i moljakanja dobiti ovakve popuste. :D Kad pročitam koliko plaćate dijelove bude mi malo mukica. :D |
Jbg mi smo EU :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:07. |
|