![]() |
|
Citiraj:
Citiraj:
Hyundai grandeur 3.3l |
Granica isplativosti uvoza je 120g/CO2
Sve iznad toga su bolesne cifre. Gledam po netu malo motor 330e i kažu da je to najlošiji motor kaj je BMW napravio. Kaj to fakat istina il? Njemu je CO2 tipa 60g :D |
Sto se tice uvoza mislim da na 150g/CO2 krece ona logika, "....kupis sebi jedan i kupis nama jedan..." :).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Baza je B48 koji je poprilično solidan motor. Citiraj:
Ako je to fakat taj auto, to što su mu vratili 40k km je najmanji problem. :D A za pedera koji prodaje nemam riječi :no2drug: |
Jup. :D Ovo mi je najbolji komentar. :D
Citiraj:
|
Da pogodim to na FB maheri pišu :D
Ne kužim zašto EU nema sustav da VIN bude blacklistan kod osiguravajućih kuća kad isti bude flooded ili total loss. |
bcs profit :D
|
Citiraj:
Dašta nego FB experti. :D Isti oni koji ruše cijenu kad vide crticu na braniku ali poplava..to može. :D |
Citiraj:
Citiraj:
Sumnjam da se toliko promijenilo s novim izračunom, ali i to vrijedi samo za nove aute koji uopće imaju navedenu WLPT cifru CO2. |
Za x3 g01 star 3 godine me izislo 39000kn troskova drzavi... ali to je cijena sto se plati jer ne mozes nac na nasem trzistu.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Citiraj:
Ajd bas popuni sve podatke ovdje pa nabaci screengrab.. https://uvozauta.com/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma jok, plin je unutra :D |
Citiraj:
Možda je to ekipa imala na prvim serijama pa su onda to naknadno ispravili. Su to radili u suradnji sa Toyotom? ili su to sami razvili. Počeo sam malo razmišljat da zamijenim auto pa malo gledam po mobilede, primarno F36, a ako bi pazio na buđet onda F31. x20d motore ne bi uzeo za valjda 90% vožnje po gradu i 10km relacije i ukupnu godišnju kilometražu od 10-15kkm.. PA sam onda počeo gledat x30 benzince, a oni su oko 160g CO2 i onda su davanja velka. A za 330e je CO2 oko 60g sa tim da ga nije bilo u ponudi u F36 |
Kad smo već kod uvoza, smije li se vani kupiti auto koji je registriran i dopeljati doma i imat ga doma za dijelove bez da se plati ikakav uvoz i ppmv...
|
Zgmmax budi oprezan s rabljenim hibridima.
Baterije su male i dimenzionirane za dnevne relacije. Ekipa koja stvarno svaki dan puni (a ima ih, koliko vidim u Njemackoj) jako brzo potrosi predvidjene cikluse baterije (500-1000). Kad State-of-Health padne prenisko, auto neces moci koristiti bez zamjene baterije, to ce te kostati daleko vise nego sto mislis. Stari zakljucak - Plug-In Hibridi su dobri samo za maskiranje CO2 emisija i prvog korisnika (u pravilu poslovni leasing). |
Citiraj:
Tast je dovezao doma na vučnoj i nitko nije htio spojiti na komp da vidi greške. Na kontakt je palilo lampice airbaga,i neznam čega još. Onda smo s ebaya naručili od vauxhalla sve kompjutere i instrukemt tablu sa kod ključem za 1200kn za poštarinom. I onda je alnaser proradio . Slijedillo je čišćenje temeljito i sav mulj je izvadio van iz auta.. Da ne duljim,upalio je od treće;) Dan danas se vozi i registrira ae uredno;) Jedino je brzo nakon vožnje druk lager mijenjao,počeo se "čut". Citiraj:
|
Sve je to ok i jedno je dobiti auto pa APP malo riskirati za nikakve pare hoće li proraditi, a drugo je dati 10k eura za auto za koji ti niti ne kažu da je bio pod vodom. :D
Oglas je uklonjen. :D |
Citiraj:
Poklopac ventila, karter i brtva kućišta filtera ulja :D Što se struje tiče nisam baš gledao ali ono što sam čuo je da imaju često problem da se neće punit. Ili da auto i nakon što ga ištekaš misli da je uštekan. Dakle neki senzor valjda. I kao što je CatKiller reko, sve ovisi kako je auto vožen i koliko je ciklusa napravila baterija. Koliko sam negdje vidio komplet baterija košta oko 6k eura. BMW daje 6 godina garanciju ili 100k km koliko mi je poznato. Ali da bi ušlo pod garanciju kapacitet mora past ispod 70% U tom rangu imaš IS300h koji bi možda bio malo bolji izbor. EDIT: Evo, oko soma eura po modulu a imaš ih 6 https://www.hubauer-shop.de/de/zellm...278658345.html |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
To može. Samo mislim da ne smije biti prestar, tj da spada u one starije aute koji se nebi mogli unest za reganje.
|
Zar je moguće da još nitko nije komentirao homologaciju Nevere? :D
|
Nastavak za one koji prate
Neloš uradak |
Citiraj:
|
Ma možeš ga dovesti i na izvoznim tablicama, nitko te na granici neće zapisati da si ušao s autom koji ima izvozne tablice. Jednostavno ga ne prijaviš nigdje u HR i nećeš ništa platiti. Parkiraš ga doma i vadiš dijelove po potrebi.
|
Citiraj:
|
|
Kakav stroj :)
|
Citiraj:
Baš su super ti električni auti. |
Citiraj:
Inače, požari na velikim transportnim brodovima, pogotovo za automobile, nisu ništa novo, samo pretprošle godine su izborila jedno 4 ili 5 komada. Najčešće je uzrok nepravilno učvršćivanje tereta, dio tereta kojem nije deklarirano što se točno nalazi unutra i sl. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano koristeći Tapatalk |
Nije. :) Istražuje se i dalje.
I da je EV uzrok neće to nikada napisati. |
Na jednom videu od tipa 15min tip priča o tome.
Javio se bio i neki amer da mu je na tom brodu bio id4. Nebu ziher to napisali jer nije politički korektno :D |
Daj video. :) Da ne moram tražiti ajde..skupa su slova danas. :p
|
Gotovanu... :D
Mislim..nemam ništa protiv EVa, al realno ako gledamo imaju veći rizik od samozapaljenja nego ICE auti tako da je velka vjerojatnost da se zapalio neki EV auto. Baš me zanima kak će ekipa riješiti logistiku oko prijevoza EV auta jer je ovak visoki rizik. |
Ne znam koliki je rizik ali znam da je problem s gašenjem ako do požara dođe. :)
Thx na linku. Budem malo kasnije pogledao. |
Čitajući komentare ispod videa ekipa kaže da se brod odtegli u pliće vode i potopi :D
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:54. |
|