![]() |
|
Citiraj:
|
A čuj, moraš se prvo ići dić 100-200kn na kladi ili u kasu da bi mogao na benzinsku :D
|
Citiraj:
ti ćeš možda znat bolje. BTW Soft-close... ovaj Pug sad ima sve te djidje za gepek (otvaranje nogom, gumbići i ostale pizdarije), možda ima i taj soft close... znači to probam tak da lagano zatvorim vrata i vidim dal će on sam povuć? |
Citiraj:
Al kolko sam vidio, da, ti sam "lagano" zalupiš vrata ali ona ostanu centimetar otvorena i sama se privuku do kraja... Sve te "čudne" điđe su i ok kad se navikneš, ali je tlaka kad voziš nekoga pa ta osoba ne zna pravilno otvorit ili zatvorit vrata... Meni žao i onih auta s vratima bez okvira, koji kad prvo povučeš kvaku spuste prozor za centimetar i onda bi ti trebao tek otvorit vrata da ne shebeš gumu. Ali naravno kad ti u auto sjeda netko tko to ne zna, odmah će ko sivonja povuć za kvaku i čupat na silu a vrata ne idu jer prozor prvo mora izać iz falca... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pricamo o vratima koje nisu skroz zatvorena, lagano bi povukao. Inace ako pretrazite, slicnu tuzbu je imala Bmw 7-ica, isto su zakacila ruku nekome. Ali sjecam se da je Rover 90-tih morao odstetu placati, te zakonodavac je morao natjerati da sva elektricna stakla moraju prestati dizanje, ako nalete na prepreku. Jer je nekom klincu na otoku, glava zavrsila u giljotini od stakla, srecom, ostao je ziv. Za tvoj zavrsni komentar civilizacijskog domete uz previse prakticnosti koja nas okruzuje, uzmi u obzir, otkako se sustavno ubija taktilno komuniciranje suceljima, da veliki broj ljudi, pravu pravcatu olovku, nije u ruci drzalo godinama, a nemalom broju je samo potpisivanje ili pisanje, gotovo atrofirano polozajem ruke. Zadnji sam protiv novina ako su u sluzbi napretka. Ali ovo kud idu interijeri je tuzno za gledati. ... |
No physical body = 250 bodova or something like that. Davno je to bilo...
Uglavnom ide se prema tome, mozda nam manja upotreba fizicke snage ojaca mentalne moci i za X generacija od nas stvori psionike... we can only dream Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Problem te ekipe je što kažu da nemaju mjesta za družiti se, što s jedne strane kužim jer sam bio u tom krugu ljudi, ali onda ta ista ekipa nije sretna ako svoje "umijeće" (bilo to ubrzanje, driftanje, ledice i neonke, auspuh prdavac ili nešto šesto) ne može pokazati pred sveopćim pukom, u ostatku prometa, po mogućnosti u centru grada, jer ima više publike... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Istu sam stvar trebao radit svaki puta kad bi skidao kleme sa akumulatora. Onda se trebalo sjetit da prvo otvorim vrata pa skinem kleme :D Inače to je fora feature. Citiraj:
Inače ako ideš baš na meet da se ekipa druži, pokaže auto, priča o čemu god, onda se fino nađe negdi za vikend ujutro na otvorenom parkingu. Stane se, popriča, možda ode kasnije na neku zajedničku vožnju odabranom rutom. |
Citiraj:
|
Ma da, nedaj bože da se jednom godišnje, na datum znan unaprijed, u nedjelju, održi nekakav gradski maraton kakav se održava u brojnim mnogo većim gradovima po svijetu :)
|
Zašto se gradski maraton ne trči u šumi ili maksimiru ili negdje gdje ne smetaju normalnom odvijanju prometa? Zato što ih nitko neće gledati. nikome neće smetati i njihov mali šugavi ego neće nitko hraniti debilnim parolicama.
Prije koji tjedan su klošari iz udruge "projekt ilica" zatvorili ilicu bez prethodne najave. Naime oni su obavijest o tome emitirali na radio postajama stoga ako ne slušaš radio postaje ne možeš znati da se održava hipster bal. Na stranicama grada Zagreba i na stranicama PUZG nije bilo nikakvih informacija pa sam ja eto izgubio par sati života zbog klošara i besposličara. Volio bi vidjeti uvjete po kojima ja kao fizička osoba mogu tražiti zatvaranje Ilice ili neke druge prometnice da bi malo upražnjavao svoj hobi. Evo recimo ja bi baš volio da se zatvori ilica na tjedan dana te da se postave bench klupe i kavezi za squat pa da eto tamo malo dižemo kako bi nam se divili polaznici. :D Ok možda ne meni ali nekima vjerojatno da. Ili kad je neki k u domu sportova pa te debil od zaštita tjera s parkinga. :) To je parking grada Zagreba, a gle čuda opet nigdje nema javno objavljeno po kojim uvjetima i kako ja mogu eto tako malo rezervirati parking. Ništa od tih događanja ne mora biti u gradu niti mora netko to trpiti, gledati i imati promjene planova. |
Automobili
Ne bi bilo tih evenata da nema sponzora. Da nema lokacije gdje bi sponzori bili viđeni, ne bi bilo ni tih evenata.
Misliš da se ljudima trči eto tako po asfaltu i centru grada? Svi bi radije trčali po šumi. Cijeli popratni marketing je lakše odraditi u gradu. Nisam jednom kao fotograf trčao gore dolje po Sljemenu za ekipom koja trči kros/trek. Muka živa, i za mene i za organizatore koji moraju taj čas moći doći od jedne do druge lokacije, a publike nema osim obitelji/prijatelja, tako da nemaš ni kome plasirati proizvod. Zato je sve u gradu… Organizator trlja ruke jer ne mora imati 5 foto/video ekipa nego samo jednu ili dvije. Od točke a do b si samo tako, sve je dostupno, ljudi ionako posvuda. Sve je lova, marketing i “visibility”, a do tog nećeš doć u šumama nego samo u gradu. Tak je kak je |
Sve je to meni jasno ali meni kao meni to nije bitno. :)
Nakon kaj su zatvorili dio ilice sljedbenici projekt ilica su se odlučili naslikavati na pješačkim prijelazima kod Mesničke. Frend je potrubio da se maknu što jasno ništ koristi kravi i njezinom gay fotografu ne odgovara. :D Navikli ego trip šugavci biti u centru pažnje da im nitko ne sere. Iritantno je i to kaj murija to mirno gleda umjesto da piše kazne. Nemreš STAJATI nasred zebre sunce ti jebem hipstersko kravlje mutavo nikakvo. Taj dan smo trebali iskrcati vešmašinu i perilicu za suđe ali eto propao plan jer hipsteri su u pravu. Što si veći kreten to ti je bolje u sistemu. Drugi dan na svu sreću nisu zatvorili promet ali sam izgubio 1h u klasičnom ZG prometu samo da dođem do lokacije i onda nazad doma u SMB. Poslao sam upit i na grad Zagreb koji se jasno pravi grbav: Citiraj:
Pisao sam i toj ništ koristi udruzi. Jasno ljudi van ikakve realnosti. Nemaju nikakvog posla i žive od para grada koje cicaju nemilice. Ne mogu pojmiti klošari da nekom sjebavaju planove.....što si veći debil to ti je bolje. :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Mini off odgovor
Citiraj:
Meni nekad kad parkiram u kucu u garazu, kao da sam se probudio iz nekog sna, jer cim se vratim u Centar sjetim se sto me ceka. Ima nesto drugo u Centru sto mnogi i ne znaju koji ne zive. A to su filmske ekipe koje od grada dobivaju ne$tvarne dozvole da promet u kompletnoj ulici mogu zatvoriti po citavi dana. Ponekad cak i u zadnjem radnom danu, pa povezu vikend. Vec u sali znam pitati redare koji ciste parkiraliste i oznacavaju, koji se Rambo, Titanik snima po redu. Najgori je CMC koji svakoj pjevaljki, pod obavezno mora dijelove glazbenog spota snimati u centru, stara jezgra je obavezna u videu. Dok on/ona pati za propalom ljubavi, obavezno je da se tuzno okrece po Centru, da dodiruje zgrade i popratni folklor. Ako ima srece, onda snimaju duboko u noc kad nema prometa, ali ako nema srece, onda ista prica kao i s filmskom. U zadnje vrijeme, cak zgrade (!) znaju blokirati. Znaci nekome plate da im ustupi stan za snimanje, te ljudi ne mogu s punim rukama namirnica uletiti u stan, vec cekati da ih se pusti, ako oni nesto imaju na hodniku. Da , postoji neki deklarativni plan snimanja, ali uvijek se oduzi, kasni.... Kako to izgleda za parkiranje, ili rotaciju smanjenja mjesta za druge ulice, bolje ne pricati. Te naravski, meni najdraze oaze "parking kafici" to su oni koji uzmu po pet parkirnih mjesta, ograde, pa lijepo ulice postanu jos teze onima koji imaju pravo stanarskog parkinga. Kako su oni deklarativno servis gradjana, ne bi smjeli Peri uzeti lovu unaprijed za taj kafic, ali... kapitalno Ali.. sve moze. Da mi netko plati svaki dan da dodjem tamo piti i jesti, da pozove najbolje prijatelj, nikad tamo ne bi sjedio. Ne mogu shvatiti da je nekome ambijent sjediti pored Euro II auspuha, te gutati fap cestice kao dobitak, dok ti pored ramena prolaze auti i kamioni. Em je bucno, prljavo, ali eto, prolazi i dalje :( ... |
Isuse Hamm prestani biti curica :D
Točno se vidi da živiš u SMB i planinariš i bilder si :D |
Debeli, nabijem te. :D Najbolje šutjeti i trpiti idiote. :D Je je debilder na masi. :D
Zato nam i kvart izgleda tak kak izgleda jer su svi šutjeli i nitko se bunio nije. ;) |
Ma da, sad je kvart u banani jer su tamo biciklisti i pješaci i trkači.
Gro ekipe ne poštuje zakon, skupa sa onima koji bi ga trebali provoditi i kontrolirati njegovo provođenje. Ljudi ne poštuju zakon i to im prolazi. Mali čovjek, isti taj kojem smetaju ovi kaj chillaju na Ilici 1 tjedan od 52 u godini, jednako se ponaša. Tu čak više nije niti ono da bogati rade sranja. Svi rade sranja, niža klasa, srednja klasa - svi. Svi rade kako im paše, pa se svade sa susjedima, dok im inspekcija (ili tko već) ništa ne može. Jad i bijeda su postali ljudi (što je jasno jer se svijest mijenja godinama), a onda je i takav grad. Teško je ostati karakter danas. |
Onda najbolje nek svi rade kaj ih je volja, a nitko o tome ni riječi jer najbolje je šutjeti. :D Tako smo i došli tu gdje jesmo. Očito je previše očekivati trunku organizacije i postavljanja obavijesti na za to predviđene web stranice.
p.s ja nisam napisao da je kvart u banani zbog nekih skupina. Napisao sam da je u banani jer se šutilo. No back on topic. Jel netko ugrađivao kuku? Po mogućnosti na O3 ii na nešto na toj platformi? Procedura i cijena? |
Citiraj:
Šta te intresuje? |
Procedura, trajanje, cijena...
Našao sam proceduru zapravo tu. :) Ima tu posla bog i bogme. |
Automobili
Čekaj da se nečiji rođo sjeti da se može fino zaraditi na prodaji znakova.
https://abload.de/thumb/3562ba73-7662-4d6b-9lakjk.jpeg Ovdje otprilike 7 dana prije nekakvih zatvaranja budu postavljeni takvi znakovi ili slični kartonski plakati na kojima piše kad se zatvara, do kad je zatvoreno i koji je razlog zatvaranja. Makar bilo na pola sata zbog glupih razloga tipa selidbe familije patki iz jezera s jedne u jezero s druge strane ceste, bit će jasno naznačeno. Naravno, obilasci su također jasno naznačeni. Čak i da piše na webu, zašto bi netko morao stalno gledati web stranice da bi znao hoće li mu zatvoriti cestu kojom ide svaki dan. |
Citiraj:
Uzeo sam u eurokuke Zvonar, MB skrivenu kuku, sa 7P utičnicom sve skupa 2800kn. Kuka djeluje super, jednostavno se stavlja i skida, te kad je skinuta se apsolutno ništa ne vidi (utičnica se zakrene i "pospremi", a kuku vozim u gepeku). Moraju od ispod rezat branik, ali se vidi samo ako legneš ispod auta. Za upis u prometnu se radi "mali atest", glupo je što moraš dvaput dolazit u stanicu, prvi put na slikanje i pregled, pa drugi put kad CVH vrati papire da je sve u redu pa se kuka upiše. Navodno se smije vozit po EU i ako nije upisana još a imaš homologaciju i račun od ugradnje, bar neko vrijeme. Ja sam ju išao upisat nekih 6 mjeseci kasnije kad mi je ionako rega istekla. |
Hvala ti na informaciji. 2800 HRK je ok cijena. Budem pogledao po njihovom webu kaj se nudi.
|
Citiraj:
Zlo mi je od ljudi koji ne znaju parkirati, ili jos gore, izlaziti iz parkinga. .... |
Citiraj:
|
Citiraj:
4x prosle godine lakiranje, boja koju Javor&Sin, te jos jedan iz Mikulica, jedino naprave kako spada. I sve 2x kamera ulovila, policija, svjedoci, sve se to naplati, popravi, ali cekanje, da te samo lakireri ubace, nepotrebna gnjavaza. To je sretan scenarij, a ostaje kad vikend neznalice, koje dodju u grad, ne znaju parkirati, kad naprave jos vecu stetu i naravno - zbrisu :( ... ... |
Citiraj:
|
Niti jedan auto s pocetka 2000-tih, nema smisla skidati bez premoscivanja. Ako necete uredno iz kabine napraviti instalaciju, barem nije problem uzeti mali trakcijski aku, puknes ga pored glavnog, te se postedis nepotrebih problema i naknadnih podesavanja. Takav moze drzati danima kabinu dok stoji, bez problema, cak i ako se ovaj puni, ili se novi ceka.
... |
Nazad na baterije...
Mercedes traži Ł15.000 za novu bateriju na 8 godina staroj E klasi hibridu. https://www.express.co.uk/life-style...hton-Leicester U komentarima ispod Citiraj:
|
Nazad na benzin...
4 rotora AWD rx-7 , 2000hp |
I na kraju na pošteno gorivo. :D
Inače super kanal. :) Mirko je car. |
Mirkan je pozer.
|
Čuj to pozer. :) Teško je svima udovoljiti. Meni je dobra kombinacija "edukativnog" i zabavnog.
|
Zanima me jedna informacija oko garancije ako netko zna:
- kakva je politika oko garancije za rabljeni kupljen u weltauto njemacka/austrija/slovenija gdje u oglasu piše da ima 12 mjeseci garanciju, a tvornička garancija od 2 godine je istekla? |
Citiraj:
Zatim time konfrontiraš prodavača, najčešće on kaže da ga ne zanima i onda se vucaraš po sudovima barem pola godine. Ako pravna odluka bude u tvoju korist, sve troškove preuzima prodavač. Do tog trenutka moraš sve iz svog džepa platiti. |
Isto neznam kakva je situacija s tvorničkim jamstvom, da li je prenosivo.
Gledam si sad rabljena kola, i dio njih bi trebao biti još pod tvorničkim jamstvom, bar djelomičnim, no nemam pojma kako se prenosi i da li se prenosi na novog vlasnika. Ako je vlasnik uopće nositelj jamstva, ili je to auto kao takav, neovisno o vlasniku/državi u kojoj se nalazi ili će se nalaziti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:58. |
|