PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Nikky 27.04.2017. 12:18

A jeli radi internet (preko Cisco) ?
Ako ne zovi szk - prijava kvara.

Goranbm 27.04.2017. 12:32

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3054024)
Jesi probao taj prijemnik bas fizicki iskopcati iz struje, izvaditi pa vratiti utikac od napajanja. Ako i onda nece zovi SZK.

Nisam probao, samo sam ga na prekidaču isključio.

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3054042)
A jeli radi internet (preko Cisco) ?
Ako ne zovi szk - prijava kvara.

Da internet radi ok, doduše isporbao sam samo wireless, ali nema razloga da žica ne radi.

Mirkopoter 27.04.2017. 12:38

Sorry, ali ne razumijem zašto bi itko išao ovdje pitati ako mu nešto ne radi umjesto da odmah nazove SZK.

Goranbm 27.04.2017. 12:49

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3054058)
Sorry, ali ne razumijem zašto bi itko išao ovdje pitati ako mu nešto ne radi umjesto da odmah nazove SZK.

Pitao sam, zato što sam mislio da možda nešto krivo radim ili da je neka glupost pa da ne zovem bezveze szk. Drugo osim adrese ne znam ništa drugo od podataka, niti na koga je priključak, niti koji paket koristim, niti išta drugo. Tako da, ako bi nekoga morao zvati, moram zvati gazdaricu da zove szk.

Nikky 27.04.2017. 12:54

Možda zato jer ovisi na koga će naletiti u SZK ? :fiju:
Ako je sa prekidaćem zada (Albis), dovoljno je ugasi - sačekaj 5 sec. - pali.
Po navedenom treba tražiti servis via SZK, vjerojatno je Albis "dobio po njonji".

Goranbm 27.04.2017. 13:06

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3054068)
Možda zato jer ovisi na koga će naletiti u SZK ? :fiju:
Ako je sa prekidaćem zada (Albis), dovoljno je ugasi - sačekaj 5 sec. - pali.
Po navedenom treba tražiti servis via SZK, vjerojatno je Albis "dobio po njonji".

Evo ga ovakav imam:

http://www.btreport.net/content/btr/...limage.img.jpg

Ok, onda danas ako ne prorari zovem szk. :)

Nikky 27.04.2017. 13:09

Albis, zovi odmah, nemaš šta čekati.

EDIT: Još jedna stvar za probati, Lan kabel šta dolazi sa Albisa probati premestiti na neki drugi Lan port na Cisco - u.
Nakon toga reboot Cisco - a pa kad on izađe na režim onda Albis - a.

Stipest 27.04.2017. 14:01

Nikky@Taman sam napisao sličan post. Može još i probati ipak spojiti taj lan kabel na laptop i vidjeti ide li net, jer je probao samo wireles. Ako je i do Albisa i nije neke šteta s obzirom da je 8100:D.

mas999 27.04.2017. 16:39

Može netko tko nije u Zagrebu napraviti speedtest, odabrati HT Zagreb.
Zanima me kakav vam je ping, je li oko 10ms kao što je na vdsl-u?

Goranbm 27.04.2017. 20:25

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3054078)
Albis, zovi odmah, nemaš šta čekati.

EDIT: Još jedna stvar za probati, Lan kabel šta dolazi sa Albisa probati premestiti na neki drugi Lan port na Cisco - u.
Nakon toga reboot Cisco - a pa kad on izađe na režim onda Albis - a.

Probao sam i internet radi na tom lan portu. Ali kad u taj port ukopcam kabel od prijamnika ne radi i eternet lampica postane narandasta.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Nikky 27.04.2017. 21:31

Znači da ne valja Lan kabel prema Albis - u ili je prdeknilo nešto u njemu ...
Već smo ti rekli šta moraš napraviti.

Stipest 27.04.2017. 22:13

Citiraj:

Autor mas999 (Post 3054205)
Može netko tko nije u Zagrebu napraviti speedtest, odabrati HT Zagreb.
Zanima me kakav vam je ping, je li oko 10ms kao što je na vdsl-u?

Evo. Split 2D 30/7,5 Mbit/s

http://www.speedtest.net/result/6253578105.png

mas999 27.04.2017. 23:00

Je to žično?
Koji točno server?
Ping ti je ogroman, 45ms, mislio sam da je puno punji.
Split preko vdsl-a HT-a ima oko 10-16ms.

Stipest 28.04.2017. 01:00

Žično. HT Zagreb ( kako si i rekao). Kad stavim neki drugi server( Banja Luka ) ping je oko 18.

rossoneri 28.04.2017. 06:42

Jučer telefonski produljio ugovor 3d paketa...

znači stari 3d paket prelazi u novi Turbo 3d, ostaje mi uključena usluga proširenog programskog paketa za TV koju sam imao i dosad...
Rekli su da tehničari moraju doć prominit receiver za tv i stavit novi, da bi mi slika tribala bit bolja (otom potom, nevidin zašto bi bila bolja slika na programima jer valjda im je isti signal, eventualno novije sučelje šta imaju na novim receiverima pa lipše izgleda meni i to) i da bi triba imat snimalicu...
I umjesto brzine "do 70Mbit/s" dali su "od 84 do 120Mbit/s" na moje inzistiranje neke dodatne pogodnosti... pita san prvo za mobitele jer znam da su djelili njih, a kad je čovik reka da su istekle zalihe, pitO za veću brzinu umjesto toga :D skromno :lol2: al eto može se izvuć neka pogodnost uvik kroz razgovor s prodajnim agentom...

znači produljen ugovor za 2 godine, Turbo 3D paket do 120Mbit/s, prošireni tv paket (inače ova usluga dođe 50kn misečno, zato i ovaj račun ispada veći), i free zamjena receivera, s pdv-om sve skupa 248kn misečno... i nek uspostava poziva za telefon izađe 15ak kn mjesečno, opet račun ne prelazi 270kn... u usporedbi s konkurencijom daleko najpovoljnije... usprkos povremenim štekanjima neta šta se zna desit jer često rade nešto, ja zadovoljan s potpisanim

eseper 28.04.2017. 14:58

Isto je bilo kod mene, samo što sam umjesto još veće brzine uspio ugrabiti mobitel :D Jesi tražio 500 kn na VISA kartici, imaš i to ako nisi znao. Ako im i tu nisu istekle zalihe :D:D

zag0 28.04.2017. 15:02

Istekle su. Ja sam isto dobio 120 Mb/s "besplatno" u 2D paketu s televizijom za 189 kn/mj.

Atrax 28.04.2017. 16:07

Svaki put kad ja produljim ugovor sa Bnet, oni nakon par mjeseci poboljšaju ponudu tj brzine i onda netko tko u tom trenutku potpiše ima za iste pare duplo brži internet.
Deset godina sam u Bnet, da bi mi ikad išta ekstra ponudili kada sam pitao, nema šanse. A sa internetom sto problema otkad je nova oprema, kao i kod većine.
Dok sam bio u Tcom na MaxADSL, uredno su mi povećavali brzine kako su povećavali pakete, bez ikakve doplate i pitanja, dok sam bio pod ugovorom.
Zadnjih mjesec dana je i sa TV problem, kasni zvuk u odnosu na sliku, na nekim programima jako, na nekima manje. Restart ona dva uređaja kod TV(nemam pojma koji je za šta) ne pomaže ništa, pomogne malo to što prebacim program pa se vratim na taj koji sam gledao.
Za to ih još nisam ni zvao, mislim si možda su opet radovi neki pa će prestati, ali sad već to predugo traje.

Kakva je situacija sa penalima za raskidanje ugovora, jel još provideri deru tu ili više toga nema? Tu su se nešto mijenjali zakoni po tom pitanju ako se ne varam, ili to samo kod mobilnih operatera?
Iz Iskona su me pred godinu dana vrbovali, imali su tad praktički istu ponudu kao Bnet, ali sam ipak potpisao Bnetu jer sam do tad bio zadovoljan i opremom i uslugom, sad više baš ne toliko.
Baš nekako sve više frustracija sa Bnet, nisu nikakvi katastrofalni problemi, ali svako mslo nešto novo, a internet tj wifi će biti uvijek problem dok si sam ne kupim jači wifi AP. Ajde da sam zahtjevan korisnik al fakat, spojen komp na žicu, dva mobitela na wifi i povremeno kakav laptop ako imam fuša, u stanu od 60 kvadrata.
Ne tražim i ne očekujem puno, samo da ne moram svaki dan resetirat jedan od 14 uređaja koje su mi dali.
Danas ću ih zvati vezano uz TV problem, bsrem ds to riješim... A ako mi kažu da je problem u TV ( kak su mi rekli i za komp kad sam se žalio na internet i wifi), platit ću kakve god penale i idem ća.

Mirkopoter 28.04.2017. 17:33

Penali su ti još uvijek kakvi su i bili, ništa se nije promjenilo.

Što se tiče ugovora i poboljšanja brzine to je normalno, barem po meni jer potpisao si jedno na 24 mjeseca i nemaš što tražit novu promociju. Najbolje da ti sad i visu sa 500kn ili Samsung pošalju nakon ne znam koliko mjeseci od potpisa jer je to tek sad došlo u ponudu.

Atrax 28.04.2017. 17:46

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3054673)
Penali su ti još uvijek kakvi su i bili, ništa se nije promjenilo.

Što se tiče ugovora i poboljšanja brzine to je normalno, barem po meni jer potpisao si jedno na 24 mjeseca i nemaš što tražit novu promociju. Najbolje da ti sad i visu sa 500kn ili Samsung pošalju nakon ne znam koliko mjeseci od potpisa jer je to tek sad došlo u ponudu.

Ne bi li bilo logično da, dok sam pod ugovorom, imam za te novce istu brzinu interneta kaoci oni koji tek potpisuju ugovor? Nakon isteka ugovora je druga priča, jasno da te moraju nekako privući i prisiliti da potpišeš, ali dok sam pod ugovorom, nije baš korektno da netko tko tek potpisuje dobiva duplo brži net i više programa za iste novce. Pogotovo obzirom da im već peti put potpisujem ugovor, cijela zgrada, dapače.
Ne grebem se za 500kn, nit mi treba mobitel, a trenutnih 50Mbit mi je višnego dosta isto kako mi je bilo dosta 20 do nedavno. Samo govorim o tome da nije korektno i da nikad nemam nikakvih pogodnosti ni za što. U usporedbi, Tele2 mi non stop nudi nekakve pogodnosti i dodatne oakete i ne znam ti šta, stvari kojih nema u sližbenoj ponudi jer sam od samih početaka kod njih ns pretplati. Samo se o tome radi, korektnosti i zadržavanju i tako reći zbrinjavanju postojećih dugogodišnjih korisnika.

rossoneri 29.04.2017. 00:56

ma ja san kod njih otkad su došli u Split, kad su još bili DCM a ne bnet...

Onda su još valjali i dizali su brzine svako par miseci ljudima besplatno... otkad ih je vip preuzea cigani na kvadrat, usluga lošija, net zajebaje više nego prije, i nema nikakvih pogodnosti sve dok ti ne istekne ugovor, a onda se bore da te zadrže... do tada koda nisi njihov...

stvar je u tome šta su jeftiniji od konkurencije pa jebiga...

Stipest 29.04.2017. 01:14

Ja sam isto kao i ti kod njih još od DCM-a. Je da su prije brzine dizali svima i od kad ih je uzeo VIP nisu više tako ''ljubazni'' ( čak su i ukinuli ured u Splitu), ali ja nikad nisam imao problem sa netom. Uvijek puna i stabilna brzina. I to mi je najbitnije.Sad sam ionako na brzini 30/7,5 Mbit/s i ne treba mi više ( mislim da ne treba nikome, ali to je neka druga priča).

Brko 29.04.2017. 16:00

Frend je danas probao ostvariti 50% popust kroz 2 godine i rekli su mu da mu nedaju jer da su ostvarili dovoljan broj akvizicija pa to više ne nude. SZK jelte.
A terenski prodajac farba isto kao što je farbao i meni.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Stipest 02.05.2017. 11:51

Sve promocije produžene do 31.08.

mas999 02.05.2017. 13:02

Ni meni nedaju 50% 2g, navodno tek 10% korisnika koji akviziraju mogu imati tu ponudu.
Tj prodajni predstavnik mora prodati 10 po normalnoj cijeni da može 1 u pola cijene nuditi.

zag0 02.05.2017. 13:16

Europium 02.05.2017. 18:10

Sa tih 50% popusta idu tamo gdje je HT uveo optiku jer tamo jedino cjenovno mogu konkurirati.

Stipest 02.05.2017. 18:21

Ne bih se složio. HT je skuplji. 3D 305,00 kn

https://www.hrvatskitelekom.hr/max-p...FZEy0wod9qgPFw

Europium 02.05.2017. 19:49

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3055998)
Ne bih se složio. HT je skuplji. 3D 305,00 kn

https://www.hrvatskitelekom.hr/max-p...FZEy0wod9qgPFw

Taj je paket na optici 219kn/mj. što je i dalje skuplje od bnet paketa ali vjerujem da bi večina odabrala optički kabel nad koaksijalcem.

Stipest 02.05.2017. 20:24

Citiraj:

Autor Europium (Post 3056031)
Taj je paket na optici 219kn/mj. što je i dalje skuplje od bnet paketa ali vjerujem da bi večina odabrala optički kabel nad koaksijalcem.

Ja gledam samo njihov cijenik na netu i to je 305 kn prema B-net 199 kn. Ne znam zašto bi netko baš izabrao optiku prije koaksijalca. Brzina je kod B-neta veća 70/10 Mbit/s, a HT-a 50/10 Mbit/s. O stabilnosti neta preko B-neta smo više puta ovdje raspravljali i složili se da im je mreža sada jako stabilna i pouzdana. Sve skupa, mislim da se više isplati B-net.

mladen77 02.05.2017. 20:34

Eto već koji dan i prošao je prvi mjesec kod B-Neta. Za sada super zadovoljan, prekida nula, brzina konstantna 68D 10U, i ono najvažnije (kod ostalih ADSL-a je možda bilo do postavki routera) upload na maximumu cijelo vrijeme, i za to vrijeme konstano download radi bez greške. Prije bi stao download ako bi nešto dizao, kao što rekoh možda je bilo do postavki routera. Za razliku od ostalih router u WiFi-u pokriva cijeli stan nemam primjedbi. Ostvario onih 50% popusta, tako da nek ne bude gore i ja prezadovoljan.

Cilim 02.05.2017. 22:04

Citiraj:

Autor Europium (Post 3056031)

Da za internet i telefon ali ne i za kvalitetu slike na TV programima u tome je B.net preko koaksijalca bolji.

Stipest 02.05.2017. 23:07

Ma nije ni za net, a fiksni telefon ionako više nitko ne koristi i on radi svugdje. Što se tiće neta, eto taman post kolege mladena77 govori o onome što sam ja pisao poviše.

Thermaltake 05.05.2017. 14:45

Da li zna netko zašto je b.net počeo koristit NAT, nekim strankama je počeo zajebavat RDS zbog NATa pa sam ih morao zvat da isključe.

Nikky 05.05.2017. 17:11

Eh tebe zašto ?
Zato jer mogu / trebaju.
Zato jer treba platit / zakupit odr. br. javnih adresa.
Zato jer im počinje "falit" javnih adresa obzirom na br. korisnika vs zakupljenih.
:fiju:

Thermaltake 05.05.2017. 17:48

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3057061)
Eh tebe zašto ?
Zato jer mogu / trebaju.
Zato jer treba platit / zakupit odr. br. javnih adresa.
Zato jer im počinje "falit" javnih adresa obzirom na br. korisnika vs zakupljenih.
:fiju:

A ne znam pitam, ne pratim b.net od kad sam prije 3-4 godine otišao s njih. Predpostavio sam da je tako nešto.

Stipest 05.05.2017. 17:49

Već prije sam čitao o tome od kad ih je VIP preuzeo da su počeli koristiti NAT. Stvar je jednostavna . Javne IP treba plačati. Dobra stvar je da i prije , a vidim i sada bilo tko da nazove da mu to smeta tj. pravi neke probleme, oni to isključe. Do kada će tako , ne znam. Iako realno, velika večina ni nezna što je to, a i ne primječuje se u ''normalnom'' radu.

zag0 05.05.2017. 20:41

1 privitaka
Turbobrzi 120 paket (120/15 Mbps). Lokacija Zagreb-centar.

Mirkopoter 06.05.2017. 10:47

Oni da ubace 500 mbps down, upload bi im i dalje bio 15 mbps.

rossoneri 06.05.2017. 13:22

Ima li smisla "žugat" im za velik ping? Ide uglavnom od 50 do 120 a za neke fps online baš i nije idealno...(spajam se žičano a ne wifi)... za brzinu down/up neman ništa protiv reć ali taj ping mi uvik trn u oku

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:35.