![]() |
Ovo je trebala biti desktop rtx 3050 Ti za neke manje novce i sve pet, ali kožnati zna kako šišati.
|
Morat ću prestati pratiti GPU vijesti, loše su za mentalno zdravlje, ne pamtim kad je ovako loše bilo u GPU segmentu.
|
gotova je ta priča za igre svi na konzole.
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Citiraj:
Sjetim se da su iste govnarije već krenuli izvoditi i sa GF 2, pa je bila GF2MX, GF2MX200, GF2MX400...isti čip u 3 varijante, sva 3 različitih brzina, samo su tada svi imali svoj naziv za razilku od današnjih sranja koja izvode sa imenima čini mi se od Pascala (serija 10xx), GF 1060 u 15 varijanti, ali sa istim imenom, isto tako 3gb i 6gb nisu različite samo po VRAMu. Može im se, prolazi im i boli jaknu frula što misle korisnici dokle god se prodaje. ;) Jakna je IMHO odmah iza Jobsa kao jedan od najkompetetnijih CEO-a ili što god su već (bili..) u IT-u. |
Jobs je za Jensena kamilica i amater, jer Kožna Jaketa em zna kaj radi, em je tehnički potkovan, em je nadišel Apple u vlasitoj igri marketinga i prodaje magle općenito.
Nije Apple bezveze nakon više od 10 godina natezanja po sudnicama odustal od daljnjih tužbi zbog nekadašnjih sfušanih nVidia mobilnih čipova za Macove. To je bila financijski manja šteta, isto kao i odjeb Intela iz svih Mac uređaja, nego da se dalje moraju oslanjati na jednu i drugu firmu, od kojih je nVidia definitivno ona najzajebanija. Jensen Huang već 30 godina iz nVidije stvara firmu s kojom se ni puno veći igrači ne mogu mjeriti i to je danas i više, nego očito. |
Na kraju dana ljudi masovno kupuju grafe do 200$, stvar navike koje se teško riješiti :D
https://www.pcgamer.com/the-gtx-1650...g-steam-users/ |
Skup netočnih informacija. Računaj da ti unutra idu i laptop grafike.
|
Istina, računam ja sa time i još računam da se lapotp ne mijenja prečesto i nadam se da nvidija imam minum zarade na tim chipovima :D Sam nek to sve skupa dropne u depresiju, nada umire zadnja.
|
Undervoltao sam Gigabyte 3080 Master V1 na 0.8930, GPU clock 1980, mem 1262.8, GPU temp 72, mem temp 86, hotspot 84,8.
3D mark 16379 Ostatak kompa : Ryzen 7 5800x ASROCK B550 Pro4 Kingston Predator DDR4 16GB(2x8) 3600mhz Antec NX600 EVGA SuperNOVA G2 750 W Kako vam se čini rezultat i temp? Zanima me treba li memorija biti viša? |
Trebam kratku informaciju, koji je prvi najjeftiniji model 3060ti koji valja?
GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8G? |
Zotac je nešto jeftiniji čak. Twin edge. Isto nije loša kartica.
|
Stigla 3060ti asus dual mini i imam problem.
Zamjenim 1660ti sa 3060ti i upalim pc, gpu ventovi se zavrte, cpu ventovi rade, rgb radi, led na grafickoj radi, ventovi se ne vrte ali ne bi ni trebali ispod 60 ako se ne varam, a na ekranu no signal from dp. Vratim 1660ti i sve radi uredno preko istog dp kabela. Napravim ddu i shutdown, iskljucim komp s neta, stavim 3060ti i upali se na valjda 720p rezoluciji. Krenem instalirat nvidia drivere 526.86 koje sam skinia ranije, krene instalacija, cuju se pokoji windows zvuk, ekran se krene gasit kao i pri svakoj instalaciji drivere i opet nestane signal/slika a komp nastavi uredno radit (led, ventovi,...). Vratim 1660ti nazad i sve radi. Kuciste je sff pa je u igri nekakav riser adt r3f v2.2 sta mogu iscitat s plocice, koji je pcie 3.0. Grafa je pcie 4.0 ali ne vjerujem da je to problem, trebalo bi bit backward compatible. Isti 8pin kabel napajanja za obe koristen. U cemu bi mogao biti problem? Grafa je nova, stigla jutros. |
Možeš probati neki drugi DisplayPort ili HDMI kabel i izlaz na novoj RTX 3060 Ti, mada ti sve radi s prijašnjom GTX 1660 Ti, čisto da to eliminiraš.
|
Evo testirao ostale DP izlaze i HDMI izlazi i ista stvar, no signal.
Prije nego priku upilam da u njegovom kompu testiram morat cu testirat direkt GPU u MBO, bez risera, cisto da i to eliminiram. Nazalost moram rastavit pola kucista za to napravit, sff gušti. Ali mi nije jasno kako kad odradim DDU prikaze ekran i sa novom grafom (makar u valjda 720p), i onda signal nestane pri instalaciji drivera... |
Da, kad je generički driver onda izgleda radi kak spada, ali možeš probati NVCleanstall, pa samo čisti driver instaliraš.
Citiraj:
|
Grafa je kupljena nova u dućanu ili polovna sa njuškala/oglasa?
BIOS je na ploči najnoviji? Imam nekoliko riknutih starijih AMD/nVidia grafi koje baš to rade, bez drivera sve 5, kad se krenu instalirat driveri u pola instalacije nestane slike i to je to |
Meni je kod svake neispravne grafe koju sam imao bilo tako, sa onim standard vga driverom kad je aktivan valjda samo nekakav dio grafe sa 2d čipom iz 1998.g. sve radi ok, kad staviš driver bude bsod, reset, crni ekran, artefakti. Obično je memorija bila neispravna.
Naravno, nadam se da nije stvar u tome u ovom slučaju. |
Cini se da je u pcie riseru problem. Djelomicno sam rastavia kuciste i stavia grafu direkt u pcie slot i radi ko sat, upravo odvrtila 3d mark time spy sa duplo boljim gpu scoreom od 1660ti (6000 vs 11500 gpu score), afterburner je uredno prepoznaje.
Malo mi je lakse da bar (nova iz ducana) grafa nije krepana. MBO BIOS je iz 3.2021. Zar ne bi trebala radit sa 3.0 riserom unatoc tome sta je grafa 4.0? Ako i bi - ne radi. 1660ti uredno radi na tom riseru. Sta ovo sad znaci, da trebam uzet pcie 4.0 riser? Probat neki drugi 3.0 riser? Ako da, koji ili je svejedno? Godisnji ide a nova grafa ne vrti igre, trebam ovo pod hitno ujutro rijesit. :D edit: pokusao sam u biosu pcie namjestit sa auto na 4.0 i ni tada nije radilo, ali nije mi palo na pamet da pokusam rucno stavit na 3.0. Pokusat cu sutra jos to, makar ne vjerujem da ce upalit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uzeo |
Samo da updatean 3060ti/formd t1/riser situaciju za slucaj da netko u buducnosti searcha temu.
Rjesenje je bilo u biosu namjestit 2 PCIE related postavke sa auto na 3.0 i sve radi ko sat. Hvala na pomoci i savjetima! |
Obzirom da si gledam računalo nadograditi sa RTX 3060 karticom imam pitanje vezano za karticu i napajanje.
Imam 500W Bronze CoolerMaster napajanje iz 2015. te me zanima da li je to dovoljno za RTX 3060 (obična, ne Ti). Ostatak računala je pod "moj komp". Hvala na odgovorima. |
Ma dovoljno je
|
Citiraj:
|
Evo malo mojih iskustava s 3070.
Undervoltao sam svoju Gigabyte Gaming OC 3070 na 900mV, u igrama 56°, hotspot 72° na 100% loada, ventovi na 75%. Jezgra na 2010MH, memorija oc-ana za 800MHz. Kućište otvoreno, uz copper mod s 0.3mm limićima bakra za hlađenje memorije. Prvo sam išao s 0.5mm limićima ali su bili predebeli za dobar kontakt hladnjaka s jezgrom pa pretpostavljam da su 0.3mm idealni. Kartica nema senzor za temp memorije pa ne mogu provjeriti stvarnu učinkovitost copper moda (prije i poslije). Neki jači modeli 30X0 imaju odojene heatsinkove za jezgru i memoriju što olakšava stvar kod copper moda u smislu idealne debljine limića. |
Može jedno glupo pitanje..Frend ima rtx 3060 sa 12gb rama, lik igra na 1080p i sve na max detalje i kaže da se njemu cini da kad gleda videe na youtube od igrača koji imaju 3080 grafičke i iste postavke kao i on na 1080p da je kod njih grafika bolja, ljepša..jel ima smisla to što govori?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moguće da je dodatno sta stelano kroz NVCP, ReShade i sl.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
A moguce i da je video malo dodatno izproduciran sa jacim kontrastom i zasicenijim bojama pa mu se cini bolje.
Ne treba reinstalirat drivere nego nek ih samo resetira na default postavke. Najvjerojatnija mogucnost je da mu se krivo cini... |
Možda ima uključen onaj limited RGB range, umjesto full :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni je mali od sestre lani, preklani, uzeo novi komp. Kad su grafe bile skupe. Uzeo mislim 3070 ili 3060Ti, puno je dao, uglavnom. Slagali kod mene. I dodjem ja do njih nakon par miseci, sjednem za komp da pocirim kako se ponaša, vidim sve steka, kad ono HDMI spojen na iGPU 😁
Htiovdam ga zadavit. Ja sam onda imao 1070:) Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Zapela mi za oko jedna Asus TUF RTX 3070 grafulja samo se bojim da je radila u miningu. Kupljena je 05/2021 te može li biti oštećena ukoliko se rudarilo s njom? Ne znam na što i kako pripaziti, tim više što sam ja u ZG, a prodavač je iz Dalmacije.
Thanks. |
Ja bih upitao prodavača je li mijenjan bios kartice i je li na njoj originalni bios. Druga stvar je stanje ventilatora, par sati gaminga naspram 24h rada je velika razlika po tom pitanju. Stvar je u tome da je to "na daljinu" teže provjeriti. Trebali bi ići lako i ne imati "lufta" oko osi vrtnje. Treća stvar su temperature odnosno stanje paste i termalnih podloga (pad-ova) te ako ih treba mijenjati, gubi li se eventualna garancija. Ovisi, obzirom na datum kupnje mogla bi biti u ok stanju ako je i rudarila.
Pitaj prodavača oko tih stvari i ako može izvrtiti benchmark i snimiti video temperarura pa kako vrti ventilatore, idu li glatko lijepo. Provjeri prvo kolike bi trebale biti temperature kartice pod opterećenjem da znaš usporediti. U prilog kupnji ide činjenica što je to među boljim modelima 3070 te ima bolji hladnjak. Ova kartica bi trebala imati naljepnicu na jednom od 4 šarafa kojim je pričvršćen hladnjak te ako je oštećena, (ako je kartica otvarana) gubi se garancija. |
Na nVidia karticama se ne mijenja BIOS
Zapravo ti je najbitnije da ima račun/garanciju i da nije bila otvarana Imam nekoliko 3070 TUF-ica i s obzirom da je jako dobro hlađenje ventovi se ne vrte jako tako da bi trebali biti ok |
To sta nema stickera na glavi sarafa nije temelj za izgubit garanciju vise. Jedino ako ti mogu dokazat da si pri skidanju/vracanju coolera napravio stetu.
|
Ma zajebi ti to, sigurno je sigurno kad je naljepnica na šarafu :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:05. |