PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

nino 26.09.2012. 10:00

Zovi, mail, pitaj. Koja grafa?

Guls 26.09.2012. 10:00

Po pravilima bi trebao biti jamstveni list.

robert7 26.09.2012. 10:45

Grafa je MSI 6850 1GB GDDR5 desni model.

Budem pitao u Portiu, ali strah me da ću dobit odgovor da ona koja je manja :)

nino 26.09.2012. 10:47

Svih 5 grafa u ponudi Asbis-a od MSI imaju Jamstvo: 36 month.

I jeftinjave. :)

robert7 26.09.2012. 10:52

I ja se nadam da je :P

Poslao sam im upit, nisam rekao koliko koja vrijedi već samo da su različite, da vidimo šta će guknuti :)

u najgorem slučaju, pravit se grbav pa doci samo s racunom ako nedobog nesto bude?

QuidZz 26.09.2012. 11:57

MSI grafa iz moj komp? Ako je MSI daje tri godine garancije.

robert7 26.09.2012. 12:02

Yep, ista i navedena u postu #4443

Al kontao sam da je asbisova naljepnica vjerodostojnija od portia,ali bolje 36 nego 24!

the.elles.d 26.09.2012. 13:22

Tko brani dućanu nuditi dulju garanciju od proizvođača :)

Alfa_R 27.09.2012. 22:43

Imaš kod prodavača 36, a od uvoznika 24.

Imao situaciju sa protisom i corsair hx750 garancijom od 72 mj od protisa na računu i 60 od uvoznika. Nakon dopisa i inspekcije protis je priznao da kod njih mi vrijedi koliko piše na računu. Protis je zeznuo pri nabavi tog napajanja i napisao 72 kako kod sebe, tako i na webu, ponudi i računu..

Nije da mi je istekla ili trebala, ali sam se zainatio.

Ako kažu da vrijedi garancija po jamstvenom i da je jedino to mjerodavno tu se lagano pozove na nedostatak i povrat novaca..

Citiraj:

3) ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,

5) ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),

robert7 28.09.2012. 09:40

Citiraj:

Poštovani,

Ovlašteni servis za MSI grafičku karticu je ASBIS servis.
Na njihovom cjeniku stoji jamstvo 36mj. za navedeni artikl.
Svakako možete dodatno provjeriti informaciju direktno sa Asbisom na 01/600-9935
Ovo je odgovor od Protisa, znači vrijedi garancija od 36mj, iako na Asbisovom listu piše 24mj :)

Alfa_R 28.09.2012. 10:52

Citiraj:

Autor robert7 (Post 2244885)
Ovo je odgovor od Protisa, znači vrijedi garancija od 36mj, iako na Asbisovom listu piše 24mj :)

Kod Protisa ti je 36 mj.
Nazovi Asbis pa nam reci što su rekli.

robert7 28.09.2012. 11:53

Sad sam tek pročitao tvoj post, znači ukoliko mi Asbis sada potvrdi da je ipak 24mj, onda mi je Protis dužan popraviti u trecoj godini jamstva?

Poslao sam i mail asbisu da vidim sta ce oni reci

Alfa_R 28.09.2012. 12:34

Citiraj:

Autor robert7 (Post 2244976)
Sad sam tek pročitao tvoj post, znači ukoliko mi Asbis sada potvrdi da je ipak 24mj, onda mi je Protis dužan popraviti u trecoj godini jamstva?

Točno to.

Prvo su mi izdali račun za 84 (prije sam krivo napisao 72) koji sam dobio sa napajanjem. Pečatiran i potpisan. Pa onda nakon što sam ih upozorio na etiketu jamstvenog na 60 i to na VX umjesto HX seriju su poslali račun u pdf na 60 mj i da mi je to mjerodavan.

Nakon dopisa sam dobio novi račun sa napomenom da napajanje ima 84 umjesto navedenih 60.

antrax 28.09.2012. 12:50

kupca se ne tice koliko zastupnik nudi garancije nego koliko prodavac navodi. Zastupnikova ili proizvodaceva eventualno ima vrijednost ukoliko je duza od prodavaceve, no u tom slucaju se rjesava direktno sa zastupnikom ili proizvodacem.

ukoliko msi kaze da daje 36mj garancije na artikl, trgovina "pero&sinovi" moze ponuditi 12mj, ali i 60 ako zeli, nije obavezna uvoznikovu postovati. No u tom slucaju ili pere ruke od odgovornosti, ili preuzima rizik na sebe ukoliko se nesto dogodi o svom trosku otklanjati kvar. Po zakonu je i jedno i drugo.

robik666 03.10.2012. 10:21

Dakle imam problem s printerom, kupljen u portiu u 6. misecu i nakon šta isprinta 20 ak stranica pokazuje da je papir zaglavljen ili krivo stavljen, šta naravno nije istina.
Uglavnom, printer je već 2 puta bija u msan servisu i svaki put nakon 20ak isprintanih stranica, dogodi se isto,jutros opet.
Šta da sad radim?Jeli mogu tražit novi uređaj, ili povrat novca?

QuidZz 03.10.2012. 11:30

Samo da javim za slucaj sa mojim Lenovom G570 iz posta #4343, evo danas dosao sa servisa ( Zel-Cos ) nakon 40-ak dana. Malo je potrajalo ali popravili su laptop i zamjenili keyboard cover ( prije je bio plasticni a sad je metalni ), ja zadovoljan i svi happy :D

Neo2001 05.10.2012. 11:40

igubio sam račun i što sad, a garancija još vrijedi

Ja se ispričavam unaprijed administratorima ako to nije pravo mjesto za ovu temu, ali zbilja ne znam kam da je 'pametnije' stavim...

Uglavnom, nažalost otišao mi je hard disk. E sad, prevrno sam sve živo i neživo i nažalost ne mogu naći taj famozni račun. Zovem u dućan u kojem sam kupio disk (ADM) i 'lik' mi mrtav hladan veli bez računa ništa...

Ok sve je meni jasno, ali ja sigurno nisam prvi kojem se to desilo, a bome niti zadnji, stoga moje pitanje glasi, što mi je činiti? Ima li uopće neko 'rješenje' za mene. Mislim, gotovo sam 100% siguran da je garancija još vrijedi, imam naime Seagate hdd i ako se ne varam svi su imali (možda i još imaju) 5 godina garancije...

Naime još je jedna 'stavka' tu bitna, ADM (nije da ih reklamiram) je u to vrijeme stavljao 'svoje' naljepnice na hdd, na kojima se jasno vidi točno dan kada je disk kupljen, konkretno 10.3.2008, znači 'lik' mi je, vjerujem da je htio, mogao reći, ok, dođite do nas, imate (barem) datum kupnje, i dat ćemo vam kopiju računa, ili :kafa: ??

>>>KUKY<<< 05.10.2012. 11:55

Posto postoji ta naljepnica ja bih se na tvom mjestu prosetao do njih i pokazao im datum kupnje sa harda. Znam kakva je tlaka kad ti ode hdd. Sretno

Forace 05.10.2012. 12:00

Prikladna tema:

Code:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355&page=149
Prelistaj malo možda ima odgovor ali mislim da bi ti ADM trebao izdati kopiju računa bez problema.

Što se tiče trajanja garancije:

Code:

http://support.seagate.com/customer/en-us/warranty_validation.jsp
Popuni serijski broj, part number, odaberi zemlju popuni captchu i reć će ti jel ti još vrijedi waranty na HDD.u.

Neo2001 05.10.2012. 12:27

:chears:puno vam hvala kolege, evo ja sam popunio taj forumlar, i piše da je In Warranty, znači još uvijek traje, e sad je samo problem taj 'lik' koji mi preko telefona nije htio ići na 'ruku' :(

syss 05.10.2012. 12:29

po meni ne znam da bi trebao biti neki pretjerani problem vidjeti po s/n kada i da li je disk izašao iz mog dućana i izać u susret... ali dobro, očito je danas sve tlaka.

Hamm 05.10.2012. 12:33

Odi na to prodajno mjesto i riješi to u četiri oka. :)

Neo2001 05.10.2012. 13:46

Citiraj:

Autor syss (Post 2249861)
po meni ne znam da bi trebao biti neki pretjerani problem vidjeti po s/n kada i da li je disk izašao iz mog dućana i izać u susret... ali dobro, očito je danas sve tlaka.

ok, idem ja to riješiti u četiri oka, baš me zanima tko je jači :lol2:
Ali dobro šalu na stranu, nije mi jasna onda 'likova' politika, kaj mi nije to fino mogao preko telefona reći, mislim jel bi ga to 'ubilo' da je rekel, nema problema vi ste naša mušterija, ako se uspostavi da ste kupili kod nas disk, nema problema.
a ne, on meni: ili račun, ili ništa, i veli to je to i poklopi mi slušalicu!?
A ja ni grub, niti imalo tona, ništa, jednostavno pitao, vjerojatno da sam ga poslao u rodno mjesto onda bi rekao da da nema problema :lol2:
Ali da ne bi bilo zabune, niti sam to ikada napravio, niti namjeravam to napraviti.

Javim kak je 'prošlo', vjerojatno ovaj tjedan ništa, a drugi, nadam se da budem išao u Zg, hvala vam na pomoći... :chears:

syss 05.10.2012. 13:48

samo ti tamo odi ;)

Neo2001 05.10.2012. 14:42

Citiraj:

Autor syss (Post 2249973)
samo ti tamo odi ;)

:lol2: jel ti mozda radis tamo :lol2:
da ja zbilja ne bi dobio batine :D

cincilator 11.10.2012. 17:29

predstavi se da si novinar iz potrošačkog koda i da te baš zanima kako ide reklamacija u praksi :D Meni su u Linksu zamijenili hard disk bez problema, već sam mislio da će biti panika..jedan dan je samo usporio i nije se dao pokrenut. Dečki na servisu su ga pregledali i bez pogovora zamijenili novim u roku tjedan dana, fala im što ispunjavaju moja potrošačka prava :)

Campeonato 12.10.2012. 16:46

Jedno pitanje..

Kupio sam SSD, konkretno intel 330, i sad ide jedna zanimljivost.. Svugdje na netu pise da je garancija 3 god, na intel stranicama, na stranici trgovine, te sam i ja sam to mislio, ali na garancijskom listu pise 60 mj (5 god), a na racunu nepise nikakav info o garanciji.. Pa pretpostavljam da garancija vrijedi 5god ili? Nemogu me nikako odbiti ako im dodjem nakon 4 god s neispravnim diskom?

Cist za info i za svaki slucaj pitam :)

Old Iggy 12.10.2012. 16:49

Citiraj:

Autor Campeonato (Post 2253786)
Jedno pitanje..

Kupio sam SSD, konkretno intel 330, i sad ide jedna zanimljivost.. Svugdje na netu pise da je garancija 3 god, na intel stranicama, te sam i ja sam to mislio, ali na garancijskom listu pise 60 mj (5 god), a na racunu nepise nikakav info o garanciji.. Pa pretpostavljam da garancija vrijedi 5god ili? Nemogu me nikako odbiti ako im dodjem nakon 4 god s neispravnim diskom?

Cist za info i za svaki slucaj pitam :)

Ako ti ja jamstvenom listu piše to i on je uredno ovjeren, sve pet. :D

Red Dwarf 13.10.2012. 18:22

Imam pitanjce malo : dakle izgleda da mi je krepala gigabyte matična (pod moj komp) i sad bi naravno ja to trebao lansirati na servis. E sad što mi preporučujete : da to dam protisu (tamo kupljeno) ili da odem od uvoznika sa deklaracije : Lost d.o.o.?

Naravno, imam cijeli bundle do zadnje vrećice :)

Eh da i koliko je vrijeme čekanja matične sa servisa uopće?

The Man 13.10.2012. 21:00

Hoće li mi trgovina priznati garanciju ako skinem UKRASNU naljepnicu s prednje strane motora od ventilatora. Po meni bi morali, jer u slučaju da se ispostavi da je ventilator neispravan, to sigurno nije prouzročilo moje skidanje naljepnice, a na naljepnici sa stražnje strane motora se nalaze specifikacije i ona jedina ima neku funkciju, osim estetske naravno. U slučaju da popravljaju ventilator (što je po mom mišljenju malo vjerojatno) nemaju što popravljati na naljepnici i ona je po meni posve nebitna stavka za ostvarenje garancije.

Ventilator je ovaj i ne bi htio bezveze popušiti garanciju od 2 godine, ali isto tako, htio bi skinuti tu prednju naljepnicu iz estetskih razloga.

Isto pitanje imam i u vezi HX520 napajanja. Bočna ŽUTA naljepnica HX520W nema nikakvu funkcionalu svrhu, jer se ona s bitnim podatcima nalazi s gornje strane napajanja. U slučaju da ga u servisu popravljaju i vrše zamjenu dijelova, to opet nema nikakve veze s UKRASNOM naljepnicom, a u slučaju da mi ga zamijene za novo, to znači da popravak nije moguć i samim tim je posve svejedno da li je napajanje s naljepnicom ili bez nje, pošto jelte, neradi i ne da se popraviti.

Fakat me to kopa, jer volim da mi hardware bude što više plain and simple po pitanju vanjskog izgleda.

Šta mislite o mojoj teoriji o naljepnicama?

:bonker:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:50.