![]() |
|
Nije tebe iznenadio Seat i Dacija nego Škoda koja je ispod njih :D
Btw, više manje sve premium marke su nisko jer ih ljudi puno plaćaju a imaju iste kvarove kao i svi ostali auti. |
Ma ne ima škoda o ho ho problema. :) Meki su razina retardacije da boli. :D Common issue na o3 FL je pucanje fara od "vibracija". :D Teška komedija ali opet nije ni to tako stravično koliko zna biti kod nekih. :)
A tek O4. :D Trebaš biti lud da kupiš to... :) Zarezi i pismenost nisu do mene. :D I ne to nisam ja. :D https://i.ibb.co/mcmk1nf/photo-2022-01-23-08-51-32.jpg |
Farovi su pucali i na drugim markama. Sjećam se A6 koliko je imao problema s odljepljivanjem farova, , dobiješ novi far, pa opet novi, pa garancija prođe i repariras ga kod nekih majstora i onda traje godinama. Auto od 500000kn. Ima tih felera milijun. Ali svaka marka ima raznih felera, razlika.je u tome što bih ja puno više bio nezadovoljan da mi Audi ima feler, nego da mi Škoda ima feler. I to isti.
|
Sve jasno ali pogledaj molim te sliku koju sam linkao naknadno. U škoda grupi na FB ima mora žalopoljki oko O4. Čini se da je baš loše složen auto.
|
Frend je kupio VRS hibrida pred tjedan dana. Prije toga imao plavi vRS. Kaze osim sto mu je super sto moze 30-40km napravit s baterijom, ne vidi neki veliki pomak osim vizualnog. Ali kaze da je malo meksi od RS iako je i ovaj tvrd, taman za izbijanje kamenca iz bubrega. Ali jos je nov , vidjet ce za godinu dana sta bude :D
|
U Subaru se možeš pouzdat jedino da će na 100k spalit brtvu glave :p
Nego meni je zakon kako Kia/Hyundai budu konstantno na vrhu a ekipa i dalje sere po njima :D A dio vezan za zadovoljstvo kupaca nikad ne gledam. Općenito mi je to posve nevažan podatak kad je u pitanju ''kvaliteta'' vozila. Recimo kad si kupac Dacie nije sad da imaš ista očekivanja kao kupac Lexusa jer ziher neće kupac Dacie jednako reagirat na cvrčke kao recimo kupac Lexusa ili Mercedesa. Onaj koji je kupio Škodu ne očekuje da se ponaša kao Audi ali lik koji je kupio Audi će ispizdit ako se bude osjećao kao da je u Škodi. Ono kad ti preko bare jedna Kia ima bolji resale value nego najdraži balkanski krumpirwagen :D https://www.jdpower.com/cars/ratings...21/midsize-car |
Hyundai i Kija su najveću pogrešku napravili to kaj nisu više svojih modela napravili dostupnim u EU. Vjerojatno bih kupio novu Sonatu da ima na našem tržištu.
Cjenik u Srbiji Stingera budem uzo kad me kripto pogodi :D |
Ekipa pljuje po svemu osim po Nijemcima. Tako je bilo, jest i bit će. Zato ljudi radije kupe BMW 2002 godiste nego Peugeot 2019 godiste. Onda u taj bmw spucaju par plaća zaredom pa šute i kažu da im je dosadio i da će prodat i uzet nešto drugo. Tako je uvijek kad se radi o Nijemcima. Kad se radi o ostalim markama naravno pljuvanje kako je na 180tkm (kupio ga sa 170tkm) mora mijenjati kuplung i zamajac, a na VWu nije morao ni na 300tkm (kupio ga sa 290tkm). Naravno, nije racunao da su bivsi vlasnici mijenjali mozda vec 2 puta. Ljudi su to, 80% je svijeta je takvo, internet je to dokazao ako je dotad bilo sumnji.
|
Citiraj:
pišem ovo jer sam jedan od tih, kanticu Clia 2 prodao i uzeo Vitaru s kojom sam u godinu dana i 10k km oduševljen, a blizu nekog premium auta u životu nisam ni prismrdio, osim što sam pipkao kumovu bemburu :D |
Sve je dobro nakon clia. Pa čak i kia. :D Ne znam koji si motor imao u cliu 2. Ja sam imao 1.5 dci i mogao sam se voziti babski 3,9 ili normalno s 5,5 potrošnjom. To je bila jedina vrlina tog auta.
|
bila su dva, taj 1.2 8v koji je prodan i drugi 1.6 16v koji se i dalje veselo kotura, na cesti jede takve Clie 1.5 s pol gasa :D
|
1.6 16V je super :) Kak sam rekao da je 1.5 DCI jedino dobar u potrošnji i kad ideš uzbrdo na autuputu kad možeš tjerati idiote male šugave atmo benzince s ceste. :D
Ali vjerujem da je i žedan kad se stisne. :) Nego... https://www.carspottingcroatia.com/f...YSUhJgrdMRTuxw ZAKON! :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
|
Još gore, to je autobus, a ne auto :D
|
Malo je veći ali ništa zato. :) Možda je u potpunosti pogrešan dojam ali imam dojam da su vozila tipa ranger, l200, hilux itd kvalitetnija od vulgaris automobila. :) Makar konstrukcijski.
|
Ovi kanisteri na krovu gore puno govore ;)
A auto je zbilja monstruozan. |
F150 je ogroman za europske pojmove, dok ne naletite na malo rjeđu pojavu u EU... F350.
https://i.postimg.cc/BtjjLhLx/raptor...6f71ff0824.jpg Imaju ameri za ponuditi još toga. Stari F150 Tonka i F650 koji je zapravo kamion prerušen u pickup. Rijetko se naleti na tako nešto, ali bude ih. https://i.postimg.cc/6yBFbPrZ/4b91e8...f19ffa296b.jpg |
Citiraj:
Kie Ceed SW s kojima sam imao iskustva 1.6 bezin i 1.6crdi iz 2007. Su se na 150 000km vozile kao dobro očuvan Golf 2. Svaka čast na agregatima, oba s niskom potrošnom, mjenjaj ulje toči vozi, ali letve volana s luftom, klapanje i lupanje, izlizana i poodljepljivana unutrasnost, neispravni "infotainmenti".... |
Tu se u temi ljudi iščuđavaju na SUV-ove, onda dođe ovakav američki monstrum za 5 putnika od 250 kila svakog, plus još njihova prtljaga i to je onda "malo je veći, ali ništa zato" :lol2:
Pa za metar je veći od X5 |
Nije problem u velicini suvova nego u koristenju istih.
|
A koja je razlika u korištenju? Ti misliš da se ovaj s tim autom samo negdje po terenu vozi? Pa taj auto se vozi isto kao i neki SUV, ide u Lidl, ide na posao i slično i tu i tamo od negdje na malo teži teren.
Valjda 80% tih ogromnih pickup truckova se koristi isto kao i Toyota Corolla, prijevoz od točke A do točke B, bez neke realne potrebe nego ih ljudi kupuju iz navike. Takvi pickup auti su na euorpskim cestama pomoćna smetala i opasnost na cesti zbog svoje veličine i dimenzija. |
Pazi ovaj cirkus...
Zbog problema s N57 motorima na BMW-ima (6 cilindarski turbodizeli), zabranili policiji da voze brže od 140 km/h :D https://www.msn.com/en-gb/cars/news/...?ocid=msedgntp Ovdje je policija opremljena većinom BMW-ima. Od serije 2 Tourer, serije 5 karavana, sve do X5M. Civilni modeli navodno nemaju problema, samo ti specijalni policijski. Pitanje je samo što na motorima policijski imaju drugačije od civilnih |
Citiraj:
No ove nove generacije su nemjerljivo bolje složeni od Kia s početka 2000-ih. Ono što je problem bio kod njih tada je loša zvučna izolacija pa je auto sav zvonio no mehanički su ti auti bili zakon. Inače kad smo kod odljepljivanja interijera, tu su BMW-i s kraja 90-ih i početka 2000-ih zakon, pogotovo trojke. Svakom se odlijepi headliner. I onda je ekipi teško to dat složit kako treba pa majmuni klamericama to idu klamat :D:lol2: |
Citiraj:
|
Kad vele da ima ''crno nebo'' a pribadače s bisernim glavama glume zvijezde :D
Jedinstven, rađen po narudžbi, full max oprema :D |
Sad si mi dao ideju
Ofarbat glave tih pribadača nekom uv bojom i osvijetlit. Neprocjenjivo, a jeftino. Kolko je presvlačenje krova 1000-2000kn? |
Polegnes djevu bajnu na zadnje sjediste i pokazes joj velikog medvjeda. Dobro kazu, neke stvari se zbilja ne daju kupiti novcem :D
|
Jučer baš zvao 1 firmu u Sesvetama, Matus design za krov i vele da je cijena 900-1100kn.
Ako ima šiber onda više jer moraju cijeli rastavit. |
Još jedna izmišljatina u auto svijetu. Cinici bi rekli da 'besposlen pop i jariće krsti'. Dame i gospodo, 'new kidney design with waterfall illumination' na novoj seriji 8.
https://ip.index.hr/remote/indexnew....410d484951.jpg |
Ne smiju drastičnije mijenjati nešto na autu, a u svijetu gdje već svi auti liče jedni na druge, moraš dodati nešto ovakvo.
Slične stvari si pred nekoliko godina kupovao na ebaju, sad dolaze tvornički na premijumima. Mislim da slijede LED kapice za ventile na kotačima, osvijetljeno podvozje itd |
Citiraj:
Hiluxa jako puno, tu i tamo koji L200 i često ford rangeri. Đimnija, samuraija, lada niva itd..ko blata. Od suvova sam najčešće vidio vitaru i dustere. Od običnih automobila fakat svašta iako je bilo proper 4x4 limuzina i karavana. Od BMWa, audija, foliika, škoda i legendi tipa impreze. Više sam vidio fiat pandi nego SUVova. Jel sad ok? Jasnije? Bistrije? Probaj se malo maknuti u prirodu pa ćeš vidjeti. |
To su ziher bile 4x4 Pande
|
Recimo od automobila koji su me iznenadili da su bili na brdu i to po 10-15cm snijega su caddy i doblo. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Ja sam svoj E36 presvuko za $20 tkanine (sivi baršun) + $15 ljepila u spreju :D Al ok, priznajem bilo je full jednostavno jer nije imao šiber. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nakon skidanja stare tkanine i čišćenja ostatka ljepila ![]() Postavljanje nove tkanine, još se kasnije to dotezalo po rubovima, pogotovo oko djela gdje idu štitnici za sunce. U glavnom ispalo je super, pogotovo obzirom da mi je to bilo prvi puta da sam se time zajebavao. https://i.postimg.cc/dksLNTDn/20190116-194208.jpg https://i.postimg.cc/XGsXR7CW/20190116-204021.jpg Kasnije se te godine pržio na suncu u Nevadi i nije se odlijepio ili nabubrio tako da je prošao hard-test s A-OK :D |
Moji dojmovi KIA XCeed, 1.5 T-GDI 160 KS.
Automatik, prijenos brzina nečujan, u sport modu auto te moli da nabiješ gas, raspon brzina blizu savršenstva. U sport modu kad ga voziš divljački, potrošnja 9-11 litara. Gradska vožnja pali/gasi 7.5 litara. Autoput na tempomatu 130 km/h, 5.8 litara (u šestoj je 8 litara, kad baci u sedmu onda padne ispod 6, prosjek drži 5.8). Iskreno, očekivao sam veću potrošnju. Po pitanju zvučne izolacije sam oduševljen, na razini premium segmenta je, materijali u interijeru su definitivno za klasu viši nego bi trebali biti. Ne osjete se nikakve vibracije od motora, i u nižim okretajima je toliko tih da neznam jel start/stop radi ili ne, tek pogledom na okretaju vidim jel auto upaljen ili ugašen. A dok ga stisneš, onda samo čuješ reski zvuk benzinca, iznimno ugodan, kako bi i trebao biti, a opet ne prenapasan u kabini. Doduše nisam išao brže od 170 km/h, al za do 170 km/h nema fućkanja vjetra i bilo kakve buke, samo čuješ lagano gume na asfaltu. Brže od toga vjerujem da kreću zvukovi prirode. Sve je tako divno i krasno, da sam pomalo zabrinut što ću naći da ne valja, jer nemože sve biti idealno. Možda malo je tvrđi od očekivanog, ali vjerujem da je to možda radi 18" kotača. Po mraku je kamera za rikverc možda malo lošije kvalitete, dok po danu je bolja od Hubble teleskopa. I fali pretinaca, onaj u naslonu za ruku je definitivno duplo manji nego bi trebao biti. |
Sta si od opreme uzea? Vidin da in je cijena za 1.5 DCT od 172-215k.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27. |
|