PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Mr.Ex.President 01.02.2024. 11:34

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3726090)
Jučer navečer odmah napravio krug oko Jaruna...strašno nešto.
Sa MTB-om (marathon plus gume) idem nekih 24 km/h, sa ovim 33-35kmh.

Bolesna razlika.

Ma skroz drugi sport...
Ja svako toliko odem s prijateljem u neka Z2 zoniranja, on na cestovnjaku, ja na mtb s tim da san ja u full formi, a on je onako.... taman sjeo na bajk nakon 3 mj pauze i to mu je prva/druga vožnja. Taman budemo li-la, čak ja ulijećem u Z3 tu i tamo ovisno o konfiguraciji terena:D

Uživaj:chears:

Tean 01.02.2024. 12:51

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3726108)

@Tean - EDR je skraćeno za endurance, to ti je endurance geometrija. I ja se isto nisam usudio ići na neku race geometriju, iako me uvjeravaju da sam još mlad i dotad - samo race jebeš sve ostalo :D :D
Navikne se čovjek na sve I guess:kafa:

Čitao sam i nekako naginje prema race: https://road.cc/content/review/van-r...ad-2021-283355

A i izgleda mi više kao TCR nego Defy :)

markotornic 01.02.2024. 12:58

Ekipa, kolika je realna razlika u kotačima. Imam sada Giant P-X2 gore i razmišljam zamijeniti sa Fulcrumom Rapid Red 3. Nije najjeftinija zamjena pa neka vaša razmišljanja. Do sada nisam nikad mjenjao kotace pa ne znam sto očekivati.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Dottore 01.02.2024. 13:26

Citiraj:

Autor devaa (Post 3726054)
Niti najmanje, 3k za ss bike sa road kotacima.
Nisam vec dugo vidio bicikl poput ovog koji doslovno ide u rubriku bačenog novca od A do Ž. Još ga nazovu multipurpose, prejako.😅

Pa izgleda da sprdaš kad nisi dovoljno pročitao specifikacije. Lako je komentirati cijenu.
Gledam i Cinelli Vigorelli. Hoću single speed, lagan i bez kočnica. Relacija cijeli centar Zagreb.

Meni žao full MTB da derem gume po asfaltu, pa ih ostavljam za Dotrščinu/ Maximir

Sam Fischer 01.02.2024. 13:29

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3726159)
Pa izgleda da sprdaš kad nisi dovoljno pročitao specifikacije. Lako je komentirati cijenu.
Gledam i Cinelli Vigorelli. Hoću single speed, lagan i bez kočnica. Relacija cijeli centar Zagreb.

Meni žao full MTB da derem gume po asfaltu, pa ih ostavljam za Dotrščinu/ Maximir

A neki trekking ili road bike sa endurance geometrijom i gumama 30-32mm?

Mislim, ima i Zagreb centar pokoje brdo tu i tamo, a bez kočnica i letit po centru si ne želim uopće zamisliti :no2drug::D

Ivo_Strojnica 01.02.2024. 13:30

Single speed bih i ja uzima u decathlonu:
https://www.decathlon.hr/p/306292-25...jectID=4630049

Cim je za grad, svako eksesivno ulaganje je po meni suvišno.

A kočnice su obavezne.

devaa 01.02.2024. 13:31

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3726159)

Onda gledaš fixie, ne moram niti gledati specke. Kakve god da su specke, na kraju dana je komjuterski bajk s jednom brzinom koji košta 3k€/$. Rekao sam što iskreno mislim neovisno o kotačima, materijalima, gumama, itd…

Više mi se sviđa ovako nešto, što je pristupačnija i normalnija cijena takvoj vrsti bicikla. Svakom svoje na kraju dana, ali 3k€ za to dati, tu ti stvarno skidam kapu.

https://www.bonk.hr/en/products/bicikl-beach-bum-6ku

Ivo_Strojnica 01.02.2024. 13:41

Bonk ima i odličnu kavu, isplati se poći.

LAcy 01.02.2024. 17:16

Voznja bez kocnica. Jel' to neki novi trend medju mladezi na tiktoku? :D

quazar912 01.02.2024. 17:34

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3726240)

ne.toga je bilo i u 80tima kad rulja koči tenisicom preko gume...uglavnom bmx-i

e, neko je spomenuo EU poticaje za ebike, jel to još vrijedi??

Dottore 01.02.2024. 18:03

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3726245)

e, neko je spomenuo EU poticaje za ebike, jel to još vrijedi??

Tako je, ali tko je zaboravio kako voziti Pon.

Sam Fischer 01.02.2024. 18:16

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3726255)
Tako je, ali tko je zaboravio kako voziti Pon.

Stari, ja da sam na tvom mjestu ja bih sutra uzeo ovaj bajk:

https://www.decathlon.hr/p/332106-25...006fea7c23fc7f

Ovo je allroad bike, možeš stavit gume do 38mm.

Hoćeš pičit po gradu - letiš (imač čak i hidraulične kočnice), hoćeš vozit cestu/group rides - toči vozi.

Hoćeš ga pretvorit u gravel - bez beda, zamjeni gume.

Ja ga gledam uzet kao 3. bajk, ali nemam ga gdje držat trenutno, a nema mi puno smisla imati gravel bike, allroad bike i road bike :D

Pa onda još zabrijat na race bike i TT bike :D

devaa 01.02.2024. 18:32

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3726260)
Stari, ja da sam na tvom mjestu ja bih sutra uzeo ovaj bajk:

https://www.decathlon.hr/p/332106-25...006fea7c23fc7f

Ovo je allroad bike, možeš stavit gume do 38mm.

Hoćeš pičit po gradu - letiš (imač čak i hidraulične kočnice), hoćeš vozit cestu/group rides - toči vozi.

Hoćeš ga pretvorit u gravel - bez beda, zamjeni gume.

Ja ga gledam uzet kao 3. bajk, ali nemam ga gdje držat trenutno, a nema mi puno smisla imati gravel bike, allroad bike i road bike :D

Pa onda još zabrijat na race bike i TT bike :D

To je okej ak se taj bajk nece ostavljati po centru ( kava, soping, obavljanje random stvari, itd…. ). U tom slucaju je fakat zao baciti neke ozbiljne novce za komjutera. Jer ce vjerojatno nazalost nestati. Ja ne volim ostavljati svog gravela od 1k€ bez da gledam u njega dok sjedim negdje, kamoli bajkove od 2-3k€.

Sam Fischer 01.02.2024. 18:41

Citiraj:

Autor devaa (Post 3726271)
To je okej ak se taj bajk nece ostavljati po centru ( kava, soping, obavljanje random stvari, itd…. ). U tom slucaju je fakat zao baciti neke ozbiljne novce za komjutera. Jer ce vjerojatno nazalost nestati. Ja ne volim ostavljati svog gravela od 1k€ bez da gledam u njega dok sjedim negdje, kamoli bajkove od 2-3k€.

To je fer point :chears:

LAcy 01.02.2024. 19:22

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3726245)

Ne znam, nisam koristio tiktok tada a ni sada a imao sam poniku, zelenu :D

SrKi 02.02.2024. 08:20

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3726240)

Meni na fixiju nije problem što nema ručne kočnice, već što ne smiješ prestati pedalirati. Ili pedaliras ili kočiš. "super" za jutarnje guzve po gradu.

Ivo_Strojnica 02.02.2024. 08:35

Tzv torpedo!
Kocis iskljucivo zadnjom gumom, koja proklizava.
Ma super za po gradu :D

Koliko sam puta blagoslovio disk kocnice,
Kad zakocim da ne skupim psa ili neku osobu koja samo naglo izleti do te mjere da mi je straznji dio u zraku....

Apsolutno ne torpedo za grad

quazar912 02.02.2024. 08:44

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3726343)

kak ne? ono, zajuriš se pa po torpedo kočnici, kotač blokira i zanese te, a na prijesku / šljnku se zarotiraš za 180 i vozi natrag!! nezaboravna iskustva iz 80tih :care:
uvijek sam više vjeroavao torpedo kočnici nego ručnoj prednjoj

devaa 02.02.2024. 08:56

Evo giveaway za elopsa. 😁

https://www.instagram.com/p/C2y0UQ3M4ms/?

1v@n 02.02.2024. 09:28

Citiraj:

Tzv torpedo!
Kocis iskljucivo zadnjom gumom, koja proklizava.
Ma super za po gradu :D

Koliko sam puta blagoslovio disk kocnice,
Kad zakocim da ne skupim psa ili neku osobu koja samo naglo izleti do te mjere da mi je straznji dio u zraku....

Ja sam kao klinac slučajno skužio kako se koristi emergency brake. Poslala me stara u dućan i dala platnenu vrećicu. Objesio je naprijed za volan, i pojurio. Sve je bilo ok dok sam imao dovoljnu brzinu da je lelujala dalje od kotača. Jednom kad sam usporio, upala je među žbice, blokirala kotač i katapultirala i mene i zadnji kotač za 90 stupnjeva u zrak. Luda sreća pa je brzina bila nedovoljna da me baci za 180 na glavu. Nikad više nikakve vrećice nisu išle naprijed, samo ruksak

nub 02.02.2024. 10:32

Fixie je još gori od torpeda i teže ga je kontrolirati. Da ne kažem da je muka stalno u istoj brzini stajati pa kretati + diži zadnji kotač da si namjestiš pedalu na poziciju. Uzbrdice su ti no go jer je prijenos pretežak, nizbrdice jer ti je prijenos pak prelagan, a nemaš opciju kruzat jer te pedale stalno guraju. Obično ekipa digne noge s pedala na fixiju nizbrdo, ali ako nemaš kočnice to ti nije opcija.

Sve skupa hipsterski preserans, form over function. Single speed s kočnicama je puno bolja bulletproof opcija za po gradu, ako doista voziš samo po ravnom.

Ivo_Strojnica 02.02.2024. 11:59

jedna od boljih bi mi bila situacija kad mi pedala nije u optimalnom položaju za krenuti, pa moraš digniti biciklu da zarotiraš kolo na dobru poziciju. :D

Stvarno mi ti dani ne nedostaju...

Dottore 02.02.2024. 15:17

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3726399)
jedna od boljih bi mi bila situacija kad mi pedala nije u optimalnom položaju za krenuti, pa moraš digniti biciklu da zarotiraš kolo na dobru poziciju. :D

instagram

quazar912 02.02.2024. 15:30

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3726399)

:D

da, no jesi ti prvo sjeo na bicikl pa krenuo po pedalima ili onak po ženski stao pokraj bicikla, pa prvo jednu nogu na pedalu pa onda se odgurivao i onda zajahao na sjedalo (ne znam jesi razumio, ne mogu nać nikakav meme il video)

devaa 02.02.2024. 15:35

Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3726441)
:D

da, no jesi ti prvo sjeo na bicikl pa krenuo po pedalima ili onak po ženski stao pokraj bicikla, pa prvo jednu nogu na pedalu pa onda se odgurivao i onda zajahao na sjedalo (ne znam jesi razumio, ne mogu nać nikakav meme il video)

Poštelao pedalu, odgurnuo sebe i bicikl, zajašio pedalu pa krenuo. Pogotovo sa pončekom i starim gradskim ( da ne kazem bapskim biciklima ). 😁

Dolje bi se silazilo noga ispred noge.
Na bmxu i peveciklu kad bi se razlohala kočnica, desna tenisica bi bila kočnica dok se cijela nebi pohabala od kočenja.

Ivo_Strojnica 02.02.2024. 16:20

what devaa says. :chears:

@Dottore - pa vidi tog tipa, jel to može biti veća šminka? :D

LAcy 02.02.2024. 17:35

Citiraj:

Tzv torpedo!

Daaa, torpedo! Dobro si se sjetio :goood:

2 die 4 02.02.2024. 22:11

Citiraj:

Autor Tean (Post 3725619)
U zadnjih 5 godina vozim alu rame (Speciulaized Diverge