![]() |
|
Citiraj:
Ja svako toliko odem s prijateljem u neka Z2 zoniranja, on na cestovnjaku, ja na mtb s tim da san ja u full formi, a on je onako.... taman sjeo na bajk nakon 3 mj pauze i to mu je prva/druga vožnja. Taman budemo li-la, čak ja ulijećem u Z3 tu i tamo ovisno o konfiguraciji terena:D Uživaj:chears: |
Citiraj:
A i izgleda mi više kao TCR nego Defy :) |
Ekipa, kolika je realna razlika u kotačima. Imam sada Giant P-X2 gore i razmišljam zamijeniti sa Fulcrumom Rapid Red 3. Nije najjeftinija zamjena pa neka vaša razmišljanja. Do sada nisam nikad mjenjao kotace pa ne znam sto očekivati.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
Citiraj:
Gledam i Cinelli Vigorelli. Hoću single speed, lagan i bez kočnica. Relacija cijeli centar Zagreb. Meni žao full MTB da derem gume po asfaltu, pa ih ostavljam za Dotrščinu/ Maximir |
Citiraj:
Mislim, ima i Zagreb centar pokoje brdo tu i tamo, a bez kočnica i letit po centru si ne želim uopće zamisliti :no2drug::D |
Single speed bih i ja uzima u decathlonu:
https://www.decathlon.hr/p/306292-25...jectID=4630049 Cim je za grad, svako eksesivno ulaganje je po meni suvišno. A kočnice su obavezne. |
Citiraj:
Onda gledaš fixie, ne moram niti gledati specke. Kakve god da su specke, na kraju dana je komjuterski bajk s jednom brzinom koji košta 3k€/$. Rekao sam što iskreno mislim neovisno o kotačima, materijalima, gumama, itd… Više mi se sviđa ovako nešto, što je pristupačnija i normalnija cijena takvoj vrsti bicikla. Svakom svoje na kraju dana, ali 3k€ za to dati, tu ti stvarno skidam kapu. https://www.bonk.hr/en/products/bicikl-beach-bum-6ku |
Bonk ima i odličnu kavu, isplati se poći.
|
Voznja bez kocnica. Jel' to neki novi trend medju mladezi na tiktoku? :D
|
Citiraj:
e, neko je spomenuo EU poticaje za ebike, jel to još vrijedi?? |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.decathlon.hr/p/332106-25...006fea7c23fc7f Ovo je allroad bike, možeš stavit gume do 38mm. Hoćeš pičit po gradu - letiš (imač čak i hidraulične kočnice), hoćeš vozit cestu/group rides - toči vozi. Hoćeš ga pretvorit u gravel - bez beda, zamjeni gume. Ja ga gledam uzet kao 3. bajk, ali nemam ga gdje držat trenutno, a nema mi puno smisla imati gravel bike, allroad bike i road bike :D Pa onda još zabrijat na race bike i TT bike :D |
Citiraj:
To je okej ak se taj bajk nece ostavljati po centru ( kava, soping, obavljanje random stvari, itd…. ). U tom slucaju je fakat zao baciti neke ozbiljne novce za komjutera. Jer ce vjerojatno nazalost nestati. Ja ne volim ostavljati svog gravela od 1k€ bez da gledam u njega dok sjedim negdje, kamoli bajkove od 2-3k€. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tzv torpedo!
Kocis iskljucivo zadnjom gumom, koja proklizava. Ma super za po gradu :D Koliko sam puta blagoslovio disk kocnice, Kad zakocim da ne skupim psa ili neku osobu koja samo naglo izleti do te mjere da mi je straznji dio u zraku.... Apsolutno ne torpedo za grad |
Citiraj:
kak ne? ono, zajuriš se pa po torpedo kočnici, kotač blokira i zanese te, a na prijesku / šljnku se zarotiraš za 180 i vozi natrag!! nezaboravna iskustva iz 80tih :care: uvijek sam više vjeroavao torpedo kočnici nego ručnoj prednjoj |
|
Citiraj:
|
Fixie je još gori od torpeda i teže ga je kontrolirati. Da ne kažem da je muka stalno u istoj brzini stajati pa kretati + diži zadnji kotač da si namjestiš pedalu na poziciju. Uzbrdice su ti no go jer je prijenos pretežak, nizbrdice jer ti je prijenos pak prelagan, a nemaš opciju kruzat jer te pedale stalno guraju. Obično ekipa digne noge s pedala na fixiju nizbrdo, ali ako nemaš kočnice to ti nije opcija.
Sve skupa hipsterski preserans, form over function. Single speed s kočnicama je puno bolja bulletproof opcija za po gradu, ako doista voziš samo po ravnom. |
jedna od boljih bi mi bila situacija kad mi pedala nije u optimalnom položaju za krenuti, pa moraš digniti biciklu da zarotiraš kolo na dobru poziciju. :D
Stvarno mi ti dani ne nedostaju... |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D da, no jesi ti prvo sjeo na bicikl pa krenuo po pedalima ili onak po ženski stao pokraj bicikla, pa prvo jednu nogu na pedalu pa onda se odgurivao i onda zajahao na sjedalo (ne znam jesi razumio, ne mogu nać nikakav meme il video) |
Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
Citiraj:
Poštelao pedalu, odgurnuo sebe i bicikl, zajašio pedalu pa krenuo. Pogotovo sa pončekom i starim gradskim ( da ne kazem bapskim biciklima ). 😁 Dolje bi se silazilo noga ispred noge. Na bmxu i peveciklu kad bi se razlohala kočnica, desna tenisica bi bila kočnica dok se cijela nebi pohabala od kočenja. |
what devaa says. :chears:
@Dottore - pa vidi tog tipa, jel to može biti veća šminka? :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel netko stavlja baby sjedalicu na road bike? :D
Sam očito ne mogu ici djir. :D |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:01. |
|