PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

tutix 17.07.2013. 13:22

Sklop u mobitelu vuče struje koliko mobitel treba/deklariran je da vuče. Znači sa ovim 1A nećeš ništa brže napuniti telefon ako on može povuči "samo" 0.7. Naponi su ti bitni, a oni su isti tak da je sve OK.

The Man 17.07.2013. 13:36

Citiraj:

Autor tutix (Post 2431416)
Sklop u mobitelu vuče struje koliko mobitel treba/deklariran je da vuče. Znači sa ovim 1A nećeš ništa brže napuniti telefon ako on može povuči "samo" 0.7. Naponi su ti bitni, a oni su isti tak da je sve OK.

MA TO SAM ČEKAO! (ovo sam nekad davno "naučio" vezano uz N81, ali i zaboravio)

@ svi ostali

NAJLJEPŠA HVALA!!!

Puno vas pozdravljaju oba punjača, a moja crna Champion pederuša vam je neizmjerno zahvalna što ste ju riješili nepotrebnog i žuljavog tereta.

Ako se ikad sretnemo plaćam pivu ili gajbu pive (ovisno o trenutnom financijskom stanju) da nazdravimo u ime onoga tko je smislio internet i tako uvelike olakšao dobivanje smislenih odgovora na naizgled glupa pitanja.

blava 17.07.2013. 19:39

Od cega je krenuo gorjeti S4 na punjacu :stoopid:

http://gadgeterija.tportal.hr/2013/0.../#.UebWSI1M9sl

S druge strane svijeta je nedavno stigla i informacija kako je žena u sred noći potpuno slučajno otkrila kako njen Galaxy S4 gori na mjestu gdje je spojen s punjačem. “Probudila sam se usred noći kako bi vidjela dijete, negdje oko 2 ujutro. Mislim da se uređaj tada punio kakvih tri sata”, izjavila je žena za Emirates24/7. Samsung je odlučio preuzeti oštećeni uređaj i napraviti detaljnu istragu, a žena je za kompenzaciju dobila i dodatni uređaj.

boy005 17.07.2013. 20:05

malo samsung, malo iphone, uskoro i htc...sve je to "njihovo" maslo :D

Fleks 17.07.2013. 22:36

Citiraj:

Autor tutix (Post 2431416)

Point price je da mozes puniti mobi sa bilo kojim kucnim punjacem, dok je god on ispravan (sto u pravilu znaci - svaki branded provjereni).

No što sa auto punjacima gdje napon prije ili kasnije postane nestabilan (alternator, itd...) ? Jel imao ko ocit gecrk baterije/moba zbog istog?

chief_wolfinjo 19.07.2013. 12:00

bok

kaj mislite o ovom mobu : http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_zoom-5447.php

:chears:

hedgehog 19.07.2013. 12:06

Da je užas :D Rađe bi kupio jeftiniji kompakt i S3 nego davao hrpu love za ovo koje čudno izgleda, predebelo je za džep, a i ako su slike iste kao na galaxy camera onda kamera i nije baš najbolja..

Brko 20.07.2013. 12:44

Citiraj:

Autor chief_wolfinjo (Post 2432345)
bok

kaj mislite o ovom mobu : http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_zoom-5447.php

Pa i nije tak strašno. Istina, malo je odeblji, ali moglo je i gore. Nebi se bunio da mi ga neko pokloni da ga imam kao drugi mob.

Mad_Duke 20.07.2013. 14:31

Ja bi osobno rađe da su išli putem Nokia Lumie 808 nego ovako. Ta veličina leće u kompi sa po mogućnosti kaj je napravio HTC sa malo većim pikselima za noćno fotkanje bi mogla biti ubojica na nekih 8 mpx. Na mobu mi optikaner zoom baš ne treba toliko koliko bi neki xenon flash, "široka" i brza leća značile za po noći.

OuttaControl 20.07.2013. 15:14

Cekaj ako sam ja dobro izracuna velicina piksela na S4 je 0.05 milimetara i ti to vidis :o a najmanja stvar koju normalni ljudsko oko bez pomagala moze vidit je 0.1 milimetar :o

Da tebi mozda nesmeta sta je amoled ekran pa su ti boje prejake :o

Mad_Duke 20.07.2013. 15:43

Dosta više sa tim IPS vs. AMOLED. Dosadni ste ko žabe.

salvarez 20.07.2013. 16:10

Imao sam Sony Z, a sad sam na S4. S obzirom da sam kupio sonija za 700kn preko pretplate i prodao ga posle za vece novce, s tom razlikom sam si kupil S4. Da tak nije bilo, ne vrijedi tih 1000kn vise nesto bolja baterija i bolji ekran. Mislim da je to svima jasno.

Odma pitanje, ima tko vanjske baterije za mob za preporucit, osim onih kaj su se spominjale u par tema ispod? Treba mi za teren i poslovne puteve. Znaci jedno punjenje da izdrzi.

IcyTexx 20.07.2013. 20:27

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 2432806)
Cekaj ako sam ja dobro izracuna velicina piksela na S4 je 0.05 milimetara i ti to vidis :o a najmanja stvar koju normalni ljudsko oko bez pomagala moze vidit je 0.1 milimetar :o

Da tebi mozda nesmeta sta je amoled ekran pa su ti boje prejake :o

Ovo mi je zadnji post o AMOLEDu kad se kolega Duke već toliko ljuti.

http://images.anandtech.com/doci/416...s-PenTile2.jpg

Ovo nije slikano tako jako blizu, razlika je i više nego očita. PPI su im skoro isti. S4 ima nešto veći PPI, ali svejedno se vidi.
Nisam nigdje rekao da vidim pixel, ali vidi se rezultat pentilea.
Crni font nije crn nego je raznobojan. Crvena nije crvena nego je crna sa crvenim točkicama. Itd.

http://www.droid-life.com/wp-content...S-N4-VS-S3.jpg

S3 i Nexus imaju skoro isti PPI. I kad odmaknem od oka vidi se da bijela nije bijela nego je bijelo-plavo-zeleno-nešto.

Još uvijek vam priznajem da to možda svatko ne vidi... Ali sve manje i manje vjerujem u to.

Sa kalibracijom boja je lagano / svejedno. Jedino što me od boja na nekom mobitelu ikad smetalo je na iPhoneu što mu bijela nije bijela nego je žuta.

Ak možemo vidjet tako "velike" stvari, na koju foru se vidi mrtav pixel na iPhoneu 5 i jedan bijeli pixel na crnoj pozadini na HTC One? Na istu foru se vidi i ova "mreža" preko AMOLEDa. Odskače od sveg ostalog.

The Man 21.07.2013. 11:38

Citiraj:

Autor salvarez (Post 2432827)
Imao sam Sony Z, a sad sam na S4. S obzirom da sam kupio sonija za 700kn preko pretplate i prodao ga posle za vece novce, s tom razlikom sam si kupil S4. Da tak nije bilo, ne vrijedi tih 1000kn vise nesto bolja baterija i bolji ekran. Mislim da je to svima jasno.

Odma pitanje, ima tko vanjske baterije za mob za preporucit, osim onih kaj su se spominjale u par tema ispod? Treba mi za teren i poslovne puteve. Znaci jedno punjenje da izdrzi.

Meni nikada nije bilo jasno zašto proizvođač ne ponudi takve (provjereno dobre i funkcionalne) dodatke, kad je to čista zarada, a puno ljudi se boji kupovati kineske eksperimente i rado će platiti da mobitelu poveća funkcionalnost. Meni najviše fali onaj dock za punjenje baterije s naprimjer dvije dodatne baterije koje se istovremeno pune. Tako mobitel praktično nikada ne bi morali puniti, samo uzmeš novu bateriju, a staru staviš u dock, a onu drugu (napunjenu) staviš u fensi kutijicu koja prati dizajn mobitela i poneseš sa sobom, ako te nedaj bože ova u mobu iznevjeri. Kada dođeš doma onu napunjenu opet staviš u mob, a ove dvije nazad na punjenje u dock. OVO BI BILO ZA MENE OSTVARENJE SNOVA i tko to napravi prodat ću i kuću ako treba da si to kupim.

P.S. Ovo zadnje je šala, ali ipak sam odlučio napomenuti zbog onih koji ne kuže očito.

salvarez 21.07.2013. 18:55

Citiraj:

Autor The Man (Post 2433039)
Meni nikada nije bilo jasno zašto proizvođač ne ponudi takve (provjereno dobre i funkcionalne) dodatke, kad je to čista zarada, a puno ljudi se boji kupovati kineske eksperimente i rado će platiti da mobitelu poveća funkcionalnost. Meni najviše fali onaj dock za punjenje baterije s naprimjer dvije dodatne baterije koje se istovremeno pune. Tako mobitel praktično nikada ne bi morali puniti, samo uzmeš novu bateriju, a staru staviš u dock, a onu drugu (napunjenu) staviš u fensi kutijicu koja prati dizajn mobitela i poneseš sa sobom, ako te nedaj bože ova u mobu iznevjeri. Kada dođeš doma onu napunjenu opet staviš u mob, a ove dvije nazad na punjenje u dock. OVO BI BILO ZA MENE OSTVARENJE SNOVA i tko to napravi prodat ću i kuću ako treba da si to kupim.

P.S. Ovo zadnje je šala, ali ipak sam odlučio napomenuti zbog onih koji ne kuže očito.

Hm, nisam siguran na kaj točno misliš, ali postoji ovo, isto super stvar:

http://www.ebay.com/itm/Original-Sam...item3383f87cf1

Samo kaj treba mjenjat baterije onda, odnosno gasit mob.

The Man 21.07.2013. 22:37

Je da, ali meni bi to trebalo za GT-N7000, a ne za GT-I9500.

Ipak, hvala za ovaj awesome find. Šta misliš, ima li šanse da se takvo što nabavi preko našeg zastupnika za Samsung (čisto zbog garancije i tih stvari)?

Brko 21.07.2013. 23:59

Citiraj:

Autor The Man (Post 2433308)

Ipak, hvala za ovaj awesome find. Šta misliš, ima li šanse da se takvo što nabavi preko našeg zastupnika za Samsung (čisto zbog garancije i tih stvari)?

To saznaš na fejzbuku, na profilu od samsung hr ili tko već.

salvarez 22.07.2013. 00:06

Citiraj:

Autor The Man (Post 2433308)

A nisam siguran, najbolje poslat mejl zastupniku i pitat, ili na fejs probat. Ako ne uspijem nabaviti za ok cijenu vanjsku bateriju od Sony-a, uzet cu si jos jednu OEM bateriju i taj spare battery charger. Vidim da na ebaji ima i za note- Oko 230kn cijena s baterijom

blava 22.07.2013. 07:30

Ovaj MIUI rom je nesto najbolje sto sam koristio dosad na LG 4X.
U pocetku cudno,nema app drawer,cudno mi sucelje,ali nakon nekog vremena privikavanja je kao sto rekoh nesto najbolje od custom romova.
Onaj CM look mi vise dojadio na svakome ROMu,dok je ovo pravo osvjezenje.
Malo RAMa koristi,jedino pocucla malo vise za sleep,valjda ce buduci updateovi rijesiti to.

Kako ukloniti one system appove,smetaju me ...

Sn4k3 22.07.2013. 10:13

Titanium backup je imho najbolji za uklanjanje nepotrebnog bloata, te frizanje appova koje ne koristis a ne zelis kompletno micati iz roma.. Zahtjeva root.

Brko 22.07.2013. 13:54

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2433427)
Titanium backup je imho najbolji za uklanjanje nepotrebnog bloata, te frizanje appova koje ne koristis a ne zelis kompletno micati iz roma.. Zahtjeva root.

Dobar je i root explorer za micanje stvari iz sistema. Sami naslov kaže, također treba root.

IcyTexx 22.07.2013. 14:19

Kaj nije MIUI zapravo iOS? :P

Sn4k3 22.07.2013. 14:35

Da, ima izgled ios-a, tj. nema klasicnog launchera sto znaci da sve instalirane aplikacije idu direkt na desktop...
Ali isto tako MIUI ima neke jako zanimljive mogucnosti koje npr. CMxx/AOSP/AOKP romovi nemaju..

Brko 22.07.2013. 15:32

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 2433581)
Ali isto tako MIUI ima neke jako zanimljive mogucnosti koje npr. CMxx/AOSP/AOKP romovi nemaju..

Npr?

blava 22.07.2013. 15:48

1 privitaka
Da,MIUI je ko iOS,barem nakratko sto sam drzao iPhone u rukama,ali je pravo osvjezenje od CM romova,lijepo i jednostavno sucelje,brz pregledan,lockscreen je isto meni bolji od stock LG i CM romova...

Totalno zaboravio na Titanium,to su integrirane miui appovi,ne znam da li ce dati skinuti... :)

Kako instalirati ovaj MIUI widget app,stisnem nista se ne dogadja...

tutix 22.07.2013. 16:39

MIUI je oke, ali sav taj facelifting je dosta težak pa radi lošije od CM-a.

Sn4k3 22.07.2013. 18:24

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2433609)
Npr?

Ne koristim ga dosta dugo, prakticki otkad nemam Defy, no znam da mi je u sicanju AppLocker iz MIUI-a koji je radija odlicno.
S njim si moga bilo koju aplikaciju ili meni staviti pod password ili gesture i sl. Za razliku od 3rd party programa, ovaj je bez greske odradjiva posa..
Bilo je tu jos nekih zgodnih sitnica no sad se ne mogu sititi neke konkretne :hitthewal:

timmy 24.07.2013. 14:41

jel ima neko xperia L? da napiše dojmove...

Ivo_Strojnica 24.07.2013. 15:09

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2433609)
Npr?

- Lockanje aplikacija u memoriju, tako da ih uopće memory manager ne dira
- integrirani firewall
- data counter koji ispravno broji trošak MB
- zaštita aplikacije
- guest mode
- total lockdown
- ogromna baza tema
- predivan UI
...

ima toga. Jednostavno je kompletniji nego ijedan drugi Custom ROM.

LAcy 24.07.2013. 19:11

Stigao novi Nexus 7 i Android 4.3. Za nestrpljive vlasnike Nexusa image je već dostupan.

https://developers.google.com/androi...BR#occamjwr66v

Ja ću pričekati OTA a pogotovo dojmove i komentare. U zadnje vrijeme mi se ne sviđaju Googlove nadogranje.

Sn4k3 24.07.2013. 22:38

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2434642)
- integrirani firewall
- zaštita aplikacije
- guest mode
- total lockdown
- ogromna baza tema
- predivan UI
...

That says it all :)

Brko 24.07.2013. 23:31

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2434642)
- integrirani firewall
- zaštita aplikacije
- guest mode
- total lockdown
- ogromna baza tema
- predivan UI
...

Vidiš, kratko sam ga imao jednom na desireu. Vizualno mi se sviđao, ali brate ubijao me lag i battery drain. A kasnije ga više nisam turio na mob.

gin.tonic 26.07.2013. 10:41

Još malo i 4K rezolucija na Android mobitelima, možda druge godine? :kafa:

http://www.engadget.com/2013/07/26/a...4k-resolution/

LAcy 26.07.2013. 10:52

Super, nadam se samo da neće bit pentile, tft, da će imati dobar vidljivi kut i vjernu reprodukciju boja te veću ukupnu potrošnju baterije :D

gin.tonic 26.07.2013. 10:54

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2435531)
Super, nadam se samo da neće bit pentile, tft, da će imati dobar vidljivi kut i vjernu reprodukciju boja te veću ukupnu potrošnju baterije :D

Ko Xperia Z ? :lol2:

zkljaja 27.07.2013. 16:52

Ljudi, sto provjeriti prilikom kupnje polovnog Nexusa 4?
Prijatelj je neiskusan, a naletio je na jako dobru cijenu.

mamutarka 27.07.2013. 17:00

Kako mislis sto provjeriti? Pa nije nexus 4 nista posebno, isto kao i kod svakog drugog mobitela..vidit fizicko stanje :)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Dottore 27.07.2013. 17:32

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2434776)
Ja ću pričekati OTA a pogotovo dojmove i komentare. U zadnje vrijeme mi se ne sviđaju Googlove nadogranje.

Kakve nadogradnje?

LAcy 27.07.2013. 17:54

Skoro svega što su napravili u zadnje vrijeme. Ukidanje OTG an Nexusu, hangout, novi maps koji više ne dozvoljava off line pre-cache lokacija koji stari dozvoljava, onaj search koji se više ne može maknuti, ukidanje raznih usluga (latitude npr.) i forsiranje g+ i tako dalje.

Brko 27.07.2013. 18:42

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2436076)
Skoro svega što su napravili u zadnje vrijeme. Ukidanje OTG an Nexusu, hangout, novi maps koji više ne dozvoljava off line pre-cache lokacija koji stari dozvoljava, onaj search koji se više ne može maknuti, ukidanje raznih usluga (latitude npr.) i forsiranje g+ i tako dalje.

Pretvaraju se u ios, tj uzimaju dio takve filozofije. No sreća je što se rootanjem može nešto riješiti, barem nešto.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54.