PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

pci_e3x 13.01.2022. 12:15

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3576210)
Evo bas gledam danas ispred zgrade BMW F10 520d u M paketu, i neke felge custom 19-20", auto se sjaji, poliran, keramika, bas dobro izgleda...a na felgama davanti ljetne gume :D Mislia san da znan skoro sve proizvodjace guma, al bogami davanti san triba guglat :D

zvuci kao talijanski restoran :D

Hamm 13.01.2022. 12:19

Ok to je relativno novi brend. Ne znam iskreno ništa o njima ali moooožda nisu loše. :)

spawn 13.01.2022. 12:45

Jedne 18" su isprobane kod frenda. Rekao je da su dobre gume, ali trajnost max 15000km,. Trajnost u smislu da drze kvalitetno kao na npr 2000km. Na 15000 je vec osjetio degradiranje iako je bilo mesa koliko hoćeš. 80% voznje bilo po autocesti.

EDIT: čak i Škoderi ju hvale na Tyrereviews :D :D

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Davanti/DX640.htm

Ali da imam auto od 250-300ks nekakv Audi a6,a7 i slično vjerojatno ne bih uzeo tu gumu :)

lowrider 13.01.2022. 12:50

Valjda ovisi kako gdje se šleper prevne. U mom kraju dvije sezone su se dilale Minerve ccc...

GreenLife 13.01.2022. 12:51

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3576210)
Evo bas gledam danas ispred zgrade BMW F10 520d u M paketu, i neke felge custom 19-20", auto se sjaji, poliran, keramika, bas dobro izgleda...a na felgama davanti ljetne gume :D Mislia san da znan skoro sve proizvodjace guma, al bogami davanti san triba guglat :D

I ovdje u DE se da svašta vidjet. Dok sam radio u Böblingenu naišao na Touarega 2017.g. - 20" zimske skoro ćelave gume u sred lipnja. Neki ga Rus vozio.

Ali sve 5 dok netko drugi ne nadrapa zbog takvih neodgovornih budala. Ako se on sam ubije, boli me briga...ali ako netko drugi strada zbog takvog idiota - to je onda ubojstvo iz namjere

pero_dinamit 13.01.2022. 12:56

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3575981)
Kolika je potrošnja ulja tog motora? Ali po istini:D

U pola godine koliko ga imam nisam ništa nadolijevao :fiju:
Što, misliš da troši više nego bi trebao ili me prcaš samo? :D

Elven 13.01.2022. 13:31

Citiraj:

Autor Colop (Post 3576223)
Davanti je počeo forsirati auto antonio, imaju valjda najbolju maržu na njima.

Skužio sam da imaš dvije ekipe ljudi kad su u pitanju ćelovstonke gume.
One koji nemaju novca, i one koje nije briga.
Imam klijenta koji vozi A8, godišnje mu firma ima dobiti 5-6 milijuna kuna, a na A8 stavljene ljetne Bridgstone gume koje su doslovno slick.
Komentiram mu ja kako bi trebao promjeniti gume, govori on, ma kakvi ide to još 20-30 000 km.
I šta da mu kažem na tako nešto

Auto Antonio je generalni distributer za Hrvatsku i Sloveniju, pa je logično da ih forsaju.
Koliko sam skužio guglajući Davanti se reklamira kao premium brand i za performance aute... tako da još ajde što su na BMW-u, sad kad smo ih proguglali, znamo i mi šta su te gume :)

A to za premium aute, evo neki dan sjeo u S500 kupe, i kaže frend "jebga, nemam zimske gume, 2k eura me traže, jesu normalni"...

prileee 13.01.2022. 13:39

Klasicni hrvatistan.

Tajl3r 13.01.2022. 13:42

ocito niko za M/S nije cuja

Sent from my M2012K11AC using Tapatalk

Lewis 13.01.2022. 13:42

Nije to samo u HR tako, imam doticaja sa uveznim autima iz UK (cijenama od 2-12k eur) i na 50ak koje sam vidio uzivo u par godina dovezenih od tamo (vecina registriranih i dovezenih cestom od tamo) gume su svakakvih vrsta i modela a rijetko su bile neki kvalitetni brand name, cak je bilo auta sa po 3 razlicite gume i slicnih ludosti.

Elven 13.01.2022. 13:49

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3576274)
Nije to sama u HR tako, imam doticaja sa uveznim autima iz UK (cijenama od 2-12k eur) i na 50ak koje sam vidio uzivo u par godina dovezenih od tamo (vecina registriranih i dovezenih cestom od tamo) gume su svakakvih vrsta i modela a rijetko su bile neki kvalitetni brand name, cak je bilo auta sa po 3 razlicite gume i slicnih ludosti.

To je samo dokaz da je nas par tu na forumu zabrijalo bezveze na gume. To je samo komad "plastike", isti k, guma ko guma...

Lewis 13.01.2022. 13:52

Nekazem da je guma nebitna niti da su sve "iste". I sam nisam ljubitlej voznji tih jeftikanera, kazem samo da nije to tako iskljucivo kod nas kao sto se obicno misli...

Exomaniac 13.01.2022. 13:54

Kad prijeđeš 200, auto je toliko stabilan da ti gume ustvari i ne trebaju, felga je čisto dosta u tim slučajevima. I upravljivost je odlična sve dok ne moraš stat ili skrenut, al’ u svim drugim je hebeno dobra :D

Nego, došlo vrijeme za CX-5 nove ljetne gume, gledam sad nešto, ne bi se sad za 100-150 kuna zezao po gumi, jesu Bridgestone T005 okej, vidio sam za slične novce Vredenstein Ultrac, al čini mi se da su za njih recenzije nešto lošije nego za ove Bridgestonice. Malo fali ovih nekih recenziranijih modela u toj 225/65R17 dimenziji na koje sam naletio.

pci_e3x 13.01.2022. 13:56

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3576281)
Kad prijeđeš 200, auto je toliko stabilan da ti gume ustvari i ne trebaju, felga je čisto dosta u tim slučajevima. I upravljivost je odlična sve dok ne moraš stat ili skrenut, al’ u svim drugim je hebeno dobra :D

i jos: manji profil gume - manja potrosnja jer je manji otpor gume :P
@Lewis, da i po .de ljudi imaju svasta na autima...

ID2502 13.01.2022. 14:29

Misliš uži profil... ;)

1v@n 13.01.2022. 14:40

Citiraj:

Autor ID2502 (Post 3576302)
Misliš uži profil... ;)

Misliš tanji ;)

Ako je profil “debljina” gume onda nije uži ili širi

Colop 13.01.2022. 14:45

Citiraj:

Autor Elven (Post 3576266)
A to za premium aute, evo neki dan sjeo u S500 kupe, i kaže frend "jebga, nemam zimske gume, 2k eura me traže, jesu normalni"...

Mogu shvatiti (mislim debilana mi je, al ajde) kad si skucao zadnje pare za kupiti auto, pa nemaš za održavanje i ovo ono, ali ne mogu shvatiti nikako kada imaš para, a ne održavaš najbitnije elemente auta koji su bitni za tvoju vlastitu sigurnost (kočnice i gume).
Da imam toliko para, želio bi živjeti vječno, a ne gledati kako ću prozujati u prvi zid sa lošim gumama :D

Milentije 13.01.2022. 14:48

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3576273)
ocito niko za M/S nije cuja

Svi su valjda čuli za M/S. I trebali bi svi znati da je to zimska guma.

Exomaniac 13.01.2022. 14:53

Al čekaj malo, pa koje to 4 gume koštaju 14 hiljada kuna?! Jel to s felgama ili šta?

Malo sam škicnuo na brzinu S klasu dimenzije, uglavnom 245/45R18, 245/40R20, i takve nekakve, pa tu ima dobrih guma već za 1500kn

pci_e3x 13.01.2022. 15:06

Citiraj:

Autor ID2502 (Post 3576302)
Misliš uži profil... ;)

mislio sam na dubinu "šare" (profil) - sto blize slicku, manji otpor :D

Inovator 13.01.2022. 15:08

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3576050)
Jedan E36 coupe manje...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...jesti_ostalo_d
Ne znam jesam li ćorav ili su mu stražnje gume skoro pa slickovi. Na prednjima se vidi da ima mesa, ali na zadnjima ne vidim ništa.

:lol2:
https://i.postimg.cc/0zFX61mb/Screenshot-15.jpg

Nastavno na ovo, članak koji potvrđuje pravilo

Elven 13.01.2022. 15:15

Citiraj:

Autor Colop (Post 3576309)
Mogu shvatiti (mislim debilana mi je, al ajde) kad si skucao zadnje pare za kupiti auto, pa nemaš za održavanje i ovo ono, ali ne mogu shvatiti nikako kada imaš para, a ne održavaš najbitnije elemente auta koji su bitni za tvoju vlastitu sigurnost (kočnice i gume).
Da imam toliko para, želio bi živjeti vječno, a ne gledati kako ću prozujati u prvi zid sa lošim gumama :D

Apsolutno se slažem... baš ću malo porazgovarat s njim oko toga wtf, jer on se baš ne vozi penzionerski i bome ima auto s dobrim konjićima, zajebava se previše.

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3576311)
Svi su valjda čuli za M/S. I trebali bi svi znati da je to zimska guma.

M+S je Mud + Snow, ali mislim da se od 90-ih pravom zimskom smatraju one za 3 vrha (triglav? :) ) planine, kad sam čitao po državama za gume, mislim da Slovenija i Austrija gledaju dal ima planinsku oznaku, a ne M/S.

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3576315)
Al čekaj malo, pa koje to 4 gume koštaju 14 hiljada kuna?! Jel to s felgama ili šta?

Malo sam škicnuo na brzinu S klasu dimenzije, uglavnom 245/45R18, 245/40R20, i takve nekakve, pa tu ima dobrih guma već za 1500kn

iZa idu 275/35/20 (ako ima 20, a ne 19, a vjerojatno ima), i tu za 1500kn ima Nankang, Comforser, Triangle, Sailun, Double star, Gripmax.... to skoro bolje da ima ljetne :D

ali ok ove prave su 2200-2500, nek su prednje isto oko 2k, to je 9k gume, da i dalje nije 2k eurića... on je vjeorjatno to u Mercovom salonu pitao...

Milentije 13.01.2022. 15:32

Citiraj:

Autor Elven (Post 3576323)
M+S je Mud + Snow, ali mislim da se od 90-ih pravom zimskom smatraju one za 3 vrha (triglav? :) ) planine, kad sam čitao po državama za gume, mislim da Slovenija i Austrija gledaju dal ima planinsku oznaku, a ne M/S.

Ja sam samo napomenuo o čemu se radi jer mi se čini da je prije toga M+S prije toga pomenut u kontekstu da je to ljeto/zima guma.

Ne znam odakle ljudima ideja da M+S znači ljeto/zima.

Ima i cjelogodišnjih guma na kojima piše M+S, ali na našim prostorima je nekako uvriježeno mišljenje da M+S znači da je guma cjelogodišnja. Pa onda vidiš kako ljudi u julu i avgustu voze na Eskimu, Alpineu, Winter Contactu i sličnom jer su ubjeđenji da je to između ostalog i ljetna guma.

Elven 13.01.2022. 15:36

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3576331)
Ja sam samo napomenuo o čemu se radi jer mi se čini da je prije toga M+S prije toga pomenut u kontekstu da je to ljeto/zima guma.

Ne znam odakle ljudima ideja da M+S znači ljeto/zima.

Ima i cjelogodišnjih guma na kojima piše M+S, ali na našim prostorima je nekako uvriježeno mišljenje da M+S znači da je guma cjelogodišnja. Pa onda vidiš kako ljudi u julu i avgustu voze na Eskimu, Alpineu, Winter Contactu i sličnom jer su ubjeđenji da je to između ostalog i ljetna guma.

Aha da moguće, sad kad proučim kontekst, skužio sam kaj si mislio.

Da M+S nije nužno cjelogodišnja, i zimska može imati M+S, a ne imati planinu, to i dalje može biti zimska guma, koja nije skroz najbolja po ljeti. Jer je sve to stvar certifikacija.

coconut 13.01.2022. 15:49

I Zlovenci su konačno uveli digitalnu vinjetu
https://automobili.hr/novosti/sloven...-i-u-sloveniju

lowrider 13.01.2022. 17:12

Citiraj:

Autor pero_dinamit (Post 3576253)
U pola godine koliko ga imam nisam ništa nadolijevao :fiju:
Što, misliš da troši više nego bi trebao ili me prcaš samo? :D

Ne, zanima me. Najviše direktaša benzinaca ima njemačkih, a oni gutaju dosta.
A ak ću jednog dana biti prisiljen uzeti nešto novije, direktaša benzinca (fuj dizel) bio bi to Hyundai/Kia. Iako me Opel iznenadio da u autu iz 2016-2018 ima ima turbaka indirektaša:D

Colop 14.01.2022. 07:59

Gledao reportažu iz Sibira, na - 50 C preferirana vozila su Toyote, UAZ i Lade.
Naravno sve na benzin.
Ovi koji nemaju garaže drže vozila upaljena čitavu zimu. :D
Litar goriva 4 kn

Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk

Exomaniac 14.01.2022. 11:40

Normalno da ne voze dizel kad on već i na -25 celzijevih nije siguran da se negdje neće nešto smrznut ili napraviti ona gusta sluz šta zaštopa filter :D

Dizel je gorivo za fine krajeve i ljude, kao šta pijancima ne daš chardonnay :D

Hamm 14.01.2022. 13:57

Jako jako jako cool. :)

Pupo 14.01.2022. 14:05

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3576558)
Normalno da ne voze dizel kad on već i na -25 celzijevih nije siguran da se negdje neće nešto smrznut ili napraviti ona gusta sluz šta zaštopa filter :D

Dizel je gorivo za fine krajeve i ljude, kao šta pijancima ne daš chardonnay :D

Ovo su takve predrasude koje su vrijedile prije 30 godina za -25, al dobro :D
Za sibir tak jasno da su benzinjare.

Wolverine 14.01.2022. 14:22

Citiraj:

Autor Colop (Post 3576503)
Gledao reportažu iz Sibira, na - 50 C preferirana vozila su Toyote, UAZ i Lade.
Naravno sve na benzin.
Ovi koji nemaju garaže drže vozila upaljena čitavu zimu. :D
Litar goriva 4 kn

Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk

Džabe kad se smrzne ulje u getribi :D

Exomaniac 14.01.2022. 16:01

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3576597)
Ovo su takve predrasude koje su vrijedile prije 30 godina za -25, al dobro :D
Za sibir tak jasno da su benzinjare.

Kakve predrasude? Parafin u dizelu se počinje pretvarati u gel pri niskim temperaturama, regulacije u EU zahtijevaju da bez geliranja bude do -20 celzijevih, a najbolji aditivi na tržištu za najniže temperature su za nekakvih -30 do -35. To već pričamo o jako dobro rafiniranom dizelu i jako dobrim aditivima.

Što je veći minus, to se parafin jače veže u sve veće kristale koji štopaju stvar, što opet poteže još više aditiva koji mora biti i potentniji pri razbijanju tih kristala.

Ak na tržištu ima nešto novo ili sam ja nešto propustio, slobodno ukaži, ali ovo je do prije nekoliko godina bilo aktualno, od tad nisam istraživao temu nešto posebno.

Wolverine 14.01.2022. 17:18

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3576596)
Jako jako jako cool. :)

Fora je interijer ali ja njega ne mogu smislit :D :no2drug:

Hamm 14.01.2022. 17:37

Ovo lika? Da, iritantan je užasno ali aute koje dobiva na review su često "pure gold". :D

Wolverine 14.01.2022. 18:04

Da Douga. Lik ko da je neka vjeverica na kofeinu a često valja takve gluposti da je to ludo. :D

Elven 14.01.2022. 19:08

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3576658)
Da Douga. Lik ko da je neka vjeverica na kofeinu a često valja takve gluposti da je to ludo. :D

Vjeverica na kofeinu :D :D :D

Odlično si ga opisao... meni je bio u početku iritantan, ali nekako to preživim kad ga gledam, ali ne gledam ga baš često, baš iz tog razloga.

On the topic of car journalists... Mat Watson iz CarWowa mi se full srozao zadnjih godinu dana. Ne znam kak je vama, znam da ga je dosta ljudi odavdje pratilo?

Wolverine 14.01.2022. 19:20

Citiraj:

Autor Elven (Post 3576664)
Mat Watson iz CarWowa mi se full srozao zadnjih godinu dana.

Jel to onaj lik koji klasificira ama baš svaki auto koliko je dobar tako da odveze drag race? I to po mogućnosti s ljudima za volanom auta na kojem ne znaju ni launch postavit :D

Ajmo reč da bi radije cijeli dan trpio Douga nego njega gledao :roller:

Od ekipe koja je zabavna a opet radi super stvari vrh su mi Jason Cammisa i Randy Pobst. Njih dvoje kad počnu bude ko Fifth Gear s Tiffom u najboljim danima.

A ak hoću gluposti gledat za pustit mozak na pašu pogledam radije CarTrek :D

Elven 14.01.2022. 19:24

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3576669)
Jel to onaj lik koji klasificira ama baš svaki auto koliko je dobar tako da odveze drag race? I to po mogućnosti s ljudima za volanom auta na kojem ne znaju ni launch postavit :D

Ajmo reč da bi radije cijeli dan trpio Douga nego njega gledao :roller:

Od ekipe koja je zabavna a opet radi super stvari vrh su mi Jason Cammisa i Randy Pobst. Njih dvoje kad počnu bude ko Fifth Gear s Tiffom u najboljim danima.

Thanks proučit ću ih... ma Mat Watson je bio skroz OK, i onda prije negdje cca godinu dana popizditis dobio... stalno ti glupi drag raceovi, pumpanje contenta, neuspješni pokušaji da bude smiješan...a jednom je izgledao ko Charlie iz 2.5 men kad je izgorio u solariju i izbijelio si zube...

Wolverine 14.01.2022. 19:47

Hagerty sad radi prejebene stvari.

Cammisin Revelation je zakon.

Isto tako i Magnuis Walker i njegov The Next Big Thing serijal
Lik izgleda ko neki beskučnik ali je dobar lik :D

___

Ak te zanimaju američanski auti i restauracije PowerNation je odličan za to a i naučiš gro toga.
Uratci im traju po dva tri sata, ali nakon toga dobijem jebenu želju da nekaj rastavljam :roller:

_____

Za sve ''seljačine_u_prometu'' EAG je neizostavan materijal

Inače zbog ovakvih kanala ekipa misli da njihov raspali E28 520i s 382k km bez ikakve povijesti vrijedi milijardu dolara :D

Onak to je samo mali dio što tu i tamo pratim :D

zvonac 15.01.2022. 12:05

Ljudi, imate neku preporuku web shopa gdje kupujete gume?

Kolko vidim, mall.hr ima još najbolje cijene, ak se ne varam?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:11.