PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Elven 10.01.2022. 20:52

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3575534)
Pozdrav ljudovi..Malo gledam ljetne gume, znam da ima još tri mjeseca, al taman da izaberem favorita do tad:D

Gledam neke bolje gume, Conti PC6, Michelin Primacy 4..
Čak gledam Pilot Sport 4 al te gume i koštaju više od ove dvije, pitanje je,dal je tolko bolja u perfomansama da bi opravdala većom cijenom? Sad, dal je Pilot 4 guma bez kompromisa?

Prethodne gume su mi bile Goodyear EfficientGrip Performance, ok su bile, sad tražim ipak nekaj bolje, naglasak je stavljen na držanje ceste, mokro-suho kao i kočenje..

Dimenzije su 205/55/16

Našao si Pilot Sport u toj dimenziji? Ja sam bio u sličnim dilemama, i na kraju sam uzeo Bridgestone Potezna Sport (izašle prošle godine tek) i jako sam zadovoljan. Čak su mi iznimno smanjile body lean, prije toga sam imao Dunlop Sportmaxx RT2

Hamm 10.01.2022. 21:00

Pred kraj ljeta sam uzeo nove continental premium contac 6. Prije toga dam vozio peticu. Nemam kaj za zaliti i mislim da kaj god uzmes od premium segmenta da ce ti biti dobro.

zvonac 10.01.2022. 21:33

Citiraj:

Autor Elven (Post 3575552)
Našao si Pilot Sport u toj dimenziji? Ja sam bio u sličnim dilemama, i na kraju sam uzeo Bridgestone Potezna Sport (izašle prošle godine tek) i jako sam zadovoljan. Čak su mi iznimno smanjile body lean, prije toga sam imao Dunlop Sportmaxx RT2

Ma negdje sam gledal, ima po nekim web shopovima, al cijena je poprilicna..

Potenza sport je u dimenziji 205/55/16?
Aj napisi svoje dojmove i ak moze usporedba s nekim prijasnjim gumama.
Citiraj:

Autor Hamm (Post 3575555)
Pred kraj ljeta sam uzeo nove continental premium contac 6. Prije toga dam vozio peticu. Nemam kaj za zaliti i mislim da kaj god uzmes od premium segmenta da ce ti biti dobro.

A cuj, na preporuku sam uzel GY EGP, gume su ok. Sad bih uzeo neke bolje, mislim da sam imao jos prije par godina conti pc2 i bile su vrhunske, al stvarno, bomba od gume, samo kaj su se dost trosile, navodno je to ispravljeno na PC6 modelu, pa ak su boljke rijesene, mogao bih bacit oko opet na PC6..

Ponuda je velika, a svaka guma ima neki svoj adut i sad je dost tijesno kod odabira nekog favorita..

Max_Damage 10.01.2022. 21:48

Pametni ljudi, trebam savjet. Naime, kupil inox nosače tablica a kako mi je na autu plastika, na koju se zašrafi nosač, dolje izbočena (znači sa profila je u obliku L), ne mogu staviti onaj donji dio nosača. Jedino kaj mi pada na pamet je da kupim nešto slično na slici dolje(izbušim rupu u plastici, stavim bazu, zatim na nosač stavim glavu pa onda tablicu i onda utaknem na bazu). Ak nemate bolju soluciju, di to kupiti kod nas ds je fi negdi oko 5mm da baš ne izbušim rupetinu na plastici) https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eddfdd0d26.jpg

vga killer 10.01.2022. 22:14

Riješi se okvira i pređi na čičke.
Nema zveckanja tablice, drži odlično i elegantnije izgleda

xlr 10.01.2022. 22:48

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3575548)

Sjetilo me na onaj video kako nastaju prometne guzve :)
https://youtu.be/ZNLIoolCeKI

Max_Damage 10.01.2022. 22:52

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3575573)
Riješi se okvira i pređi na čičke.
Nema zveckanja tablice, drži odlično i elegantnije izgleda

Ok, budem probal. To bi trebalo držati, nebu to otpalo od vibracija? Po nekoj logici, to je bolje od obostrano ljepljive trake?

vga killer 10.01.2022. 23:22

Drze do 270 testirano
Kupio u Zubaku i već par god nikad problema. Čičak je stvarno jak i ak nekoristiš špahtlu za skidat koju dobiš s njima, nema sanse da ne spigaš tablicu prilikom skidanja

Hamm 11.01.2022. 07:23

@zvonac…razlike su tak male da kaj god sa uzmes od boljih ce biti ok. Ove godine sam uzeo zimske bridgestone lm005 jerbo nisam imao kod svog coeka continentalke ili su bil puno skuplje. Nekaj je biloz savrseno dobro drze gume po slinsvoj, mokroj i cesti s malo do srednje snijega. Point je da je sve to ok kaj god sa uzmes.

@vga… ovak nekaj? https://www.conrad.hr/p/iwh-drzac-re...x-8-cm-1399060

Jedan dio se lijepi na auto ili ide jedna strana cicka u okviru koji je manji od tablice tak da se ne vidi? Znam da ljudi montiraju s onom dvostrukom trakom za kupaonska ogledala. To ne bi keljio na auto nema sanse.

vga killer 11.01.2022. 08:48

Toe to, imas u Zubaku za iste pare bez da čekaš.
Jedna strana se lijepi na tablicu, druga na mjesto za okvir na autu....malo su manje dimenzije nego sama tablice tak da se ni ne vidi
Jedino dobro ocistis sa alkoholom i dobro je malo sa fenom zagrijat da ljepilo jos bolje primi

kasko 11.01.2022. 08:56

Pozdrav ljudi, trebam malu pomoc, ima li tko ovdje hondu civic karavana 9 generaciju ili 9 generaciju 2.2 dizela, ako ima molim da mi se javi na pm! Hvala

Sent from my GM1917 using Tapatalk

Elven 11.01.2022. 09:48

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3575607)
@zvonac…razlike su tak male da kaj god sa uzmes od boljih ce biti ok. Ove godine sam uzeo zimske bridgestone lm005 jerbo nisam imao kod svog coeka continentalke ili su bil puno skuplje. Nekaj je biloz savrseno dobro drze gume po slinsvoj, mokroj i cesti s malo do srednje snijega. Point je da je sve to ok kaj god sa uzmes.

Potpisujem. Conti, Michelin, GY, Bridgestone, koji god top model njihov uzmeš biti će fantastična guma. Prouči si koja radi najmanju buku ili može proći najviše km, ovisno što ti je od tog dvoje bitno i biraj si po tome.

Hamm 11.01.2022. 11:05

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3575615)
Toe to, imas u Zubaku za iste pare bez da čekaš.
Jedna strana se lijepi na tablicu, druga na mjesto za okvir na autu....malo su manje dimenzije nego sama tablice tak da se ni ne vidi
Jedino dobro ocistis sa alkoholom i dobro je malo sa fenom zagrijat da ljepilo jos bolje primi

Zvuči dobro. Budem svrati kad malo zatopli. :)

Hamm 11.01.2022. 11:38

Elven 11.01.2022. 11:42

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3575663)

A tko će nego Sony ovo napravit :D

Znači sad će me Leclerc moć profurat Grobnikom, sjedeći u Monacu.. ja dođem sa svojim autom na Grobnik, uplatim i on vidi uplatu i rezervaciju termina, pomisli "joj još neki nadobudni, uf baš me sad žena zadrkala, sad ću ga dobro provozat..." i uživancija :D

Ili još bolje, provoza me u Formuli 1 kroz neku stazu... e to će bit show

Pupo 11.01.2022. 11:52

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3574723)
Odaberi jedan, ne moras sve :P
Salu na stranu, bilo bi ti lakse da se.odlucis za segment vozila,.ovako pucas nasiroko.

Jbg, kad su mi svi dobri i iznad budžeta ako gledam modele s malo više opreme, automatik i da su mi godine/kilometri u nekom okviru koji sam si zacrtao.

Da nađem Octaviu, novu liniju sa oštrim svjetlima uzeo bih nju, nebitno karavan ili klasična. A4 mi je top pick, ali su mi skupi, i kasnije su skuplji za kasko/održavanje.

Tako da će biti neka sredina, kao i svaki drugi balkanjero koji štuje VW religiju, tj. Passat u karavanskoj il klasičnoj verziji.

pero_dinamit 11.01.2022. 11:55

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3575534)
Pozdrav ljudovi..Malo gledam ljetne gume, znam da ima još tri mjeseca, al taman da izaberem favorita do tad:D

Gledam neke bolje gume, Conti PC6, Michelin Primacy 4..
Čak gledam Pilot Sport 4 al te gume i koštaju više od ove dvije, pitanje je,dal je tolko bolja u perfomansama da bi opravdala većom cijenom? Sad, dal je Pilot 4 guma bez kompromisa?

Prethodne gume su mi bile Goodyear EfficientGrip Performance, ok su bile, sad tražim ipak nekaj bolje, naglasak je stavljen na držanje ceste, mokro-suho kao i kočenje..

Dimenzije su 205/55/16

Evo ja recimo imam Primacy 4 na malo večoj dimenziji i loše su mi na mokrom, proklizuju kod kretanja s mjesta ponekad, a ne krećem kao divljak. A i čitao sam od još nekoliko ljudi sa istom gumom da imaju isti problem.
Prije toga sam imao Conti PCx i opet ću nju uzeti. I nemoj samo uzimati "Eco" verzije istih.
Pilot Sport idu na sportske (jače) aute, mislim da nemaš potrebe u toj dimenziji uzimati tu gumu.

Elven 11.01.2022. 12:41

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3575671)
Jbg, kad su mi svi dobri i iznad budžeta ako gledam modele s malo više opreme, automatik i da su mi godine/kilometri u nekom okviru koji sam si zacrtao.

Da nađem Octaviu, novu liniju sa oštrim svjetlima uzeo bih nju, nebitno karavan ili klasična. A4 mi je top pick, ali su mi skupi, i kasnije su skuplji za kasko/održavanje.

Tako da će biti neka sredina, kao i svaki drugi balkanjero koji štuje VW religiju, tj. Passat u karavanskoj il klasičnoj verziji.

Iskreno, vozio sam stariju Octaviju (do Nurnberga i nazad, i malo po ZG), dva frenda imaju VRS-icu... frend koji vozi VRS-icu i ja smo testirali novu Octaviju, ovaj drugi je rentao i vozio novu Octaviu (VRS-icu je kupio nedavno).

Sva trojica se slažemo da je nova Octavia WTF sranje... ovjes lošiji, unutrašnjost se čini jeftinija...

Prošla generacija je bila well built, solidno udobna... je da je nova puno ljepša izvana, ali nisam baš siguran da je bolja.

Hamm 11.01.2022. 13:29

+ vidim da ima dosta dječjih bolesti s O4. Pišu ljudi na škoda klubu na FB. O3 facelift ima ružnije farove ali jer barem ispeglana kak treba. :)

Pupo 11.01.2022. 13:39

Da, ima problema sa infotainmentom. Al mi predobro izgleda, za razliku od starijeg modela :D Ona prednja razdvojena svjetla ne mogu organski podnijeti.

Hamm 11.01.2022. 13:52

Ima problema s duhovima u automobilu. :) Bilo mi je žao na početku što nisam uzeo O4 ali nakon evo 9mj čitanja svih problema kaj se sve događa s O4...drago mi je kaj nisam. :)

To kaj su farovi ružnjikavi...ok...glavno da sve radi i da nemam problema te da ne visim po servisima itd...

buljo 11.01.2022. 14:03

Citiraj:

Autor Elven (Post 3575685)
ovjes lošiji

Kad su kao većina ostalih počeli štedjet na multilinku iza, a sve zbog uštede i kurčenja sa malom većim gepekom od ostalih u klasi (pritom ne mislim octaviju jer je ona ipak kraljica prostora u toj klasi :) nego na golfa, focusa...)

Milentije 11.01.2022. 14:16

Multilink pozadi nema ni O3 (ni proje ni poslike FL) ako ima u sebi motor do 150 KS. Znaci da tu nije bila usteda, nego sunsamo nastavili kao i ranije.

O4 ce biti OK za kupovinu tek od FL-a. Valjda ce do tada srediti sve ove budalastine koje sada imaju.

Exomaniac 11.01.2022. 14:21

Rijetko vozim stariju Astru s ovim cjelogodišnjim Yokohama BluEarth AW21 gumama koje smo stavili prošle godine, glupo mi je govoriti o nekim voznim karakteristikama Astre G karavan :D ali osjećaj s tim gumama na suhom i na mokrom je dan i noć.

Po suhom su dobre, ali po mokrom je osjećaj daleko, daleko bolji, imam osjećaj da bolje drže cestu kad je kiša nego kad je suho, kočenje pogotovo, probao sam malo naglije stat na praznoj cesti da vidim kak se ponaša to jer me iznenadilo i po mokrom mi je kočenje na osjećaj i jače i bolji mi je "odaziv" na kočnicu

buljo 11.01.2022. 15:23

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3575734)
Multilink pozadi nema ni O3 (ni proje ni poslike FL) ako ima u sebi motor do 150 KS.

To znam, al ne znam jesu li dečki to znali kad su komentirali da je ovjes lošiji na novoj.

Kaj se tiče FL, ne znači nužno da bu tad tek ok, dovoljno je da prođe 2-3 god od izlaska da srede sve mušice koje dolaze sa novim modelom.

1v@n 11.01.2022. 21:12

Zadnje mjesto gdje sam očekivao vidjeti Cullinana. Najjeftinija praonica u kvartu, i povrh svega, cijeli dan kiša pada.
Nije nešto osobito krasan auto, ali kad ide prema vama, kao da se približava omanja kuća na kotačima.
Kad susjed kupi X7, izgleda da je ovo jedini odgovor :lol2:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a8374ecf8f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2b11592730.jpg

T}{OR 11.01.2022. 23:01

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3575712)
Da, ima problema sa infotainmentom. Al mi predobro izgleda, za razliku od starijeg modela :D Ona prednja razdvojena svjetla ne mogu organski podnijeti.

Bratu je stigla O4 pred jedno dva tjedna, i navodno se radi o trećem update-u od kada je izašla (proizvodnja nakon studenog prošle godine).

Isto sam se naslušao problema sa sporim infotainmentom s više strana, ali ovo kod njega radi super. Ili je popeglano / stavljen novi čip ili što već, čak i taj touch za glasnoću dosta dobro funkcionira u praksi.

Meni osobno dosta velik odmak (pozitivan) u interijeru naspram O3 FL. Uživo puno bolje djeluje iznutra nego na slikama.

Cuky 12.01.2022. 00:51

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3575835)
Zadnje mjesto gdje sam očekivao vidjeti Cullinana. Najjeftinija praonica u kvartu, i povrh svega, cijeli dan kiša pada.
Nije nešto osobito krasan auto, ali kad ide prema vama, kao da se približava omanja kuća na kotačima.
Kad susjed kupi X7, izgleda da je ovo jedini odgovor :lol2:

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a8374ecf8f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2b11592730.jpg

Da se vidjet i u novom zg, u "teksasu" 😆

... i to jos prije godinu dana.

webstartm 12.01.2022. 01:24

I yugo je ima lipsu rupu za kljuc od tog RR isprdka
kao saka u oko ispod kvake na srid vrata

beli14 12.01.2022. 02:10

Vidim da ste se prije koji dan raspisali o gumama.
Je'l vozi netko, ili zna nekoga da vozi Sava All Weather cjelogodišnje gume na autu do 130 KS s prednjim pogonom samo? Nema nekih testova.

coconut 12.01.2022. 06:34

@zvonac
Imam 225/45/19 PS4. Prije sam imao Dunlop SportMaxx istih dimenzija. Imam osjećaj da su mi Dunlopice bolje držale mokru cestu. Na suhome je PS4 nenad*ebiv, ali kada pada jaka kiša, čini mi se da akvaplaning prije nastupa na PS4.

DoxyTheCroat 12.01.2022. 07:37

Kia Xceed 1.5 T-GDI (150 KS), ima li tko to?
Iskustva, potrošnja i sl.?

quazar912 12.01.2022. 08:11

Citiraj:

Autor Elven (Post 3575624)
Potpisujem. Conti, Michelin, GY, Bridgestone, koji god top model njihov uzmeš biti će fantastična guma. Prouči si koja radi najmanju buku ili može proći najviše km, ovisno što ti je od tog dvoje bitno i biraj si po tome.

Eto ja kupio Hancook zimulje. Misliš da bum se spizdil negdje?

HCS 12.01.2022. 09:04

https://www.br-performance.lu/en-lu/...5-2-0-tdi-evo/

Nitko nije napomenuo najbitniju stvar za O4, da su 115 i 150 ks verzije motora hardwerski identične. Vjerujem da će biti još popularnija nego što je, a sada se čeka godinu dana na isporuku i cijena svaki kvartal ide par posto gore.

Soft probleme zasada imam ograničene na lampicu ulja, riješeno updateom. Zamjerka na krutu osovinu iza, osjeti se u gradu da to može mekše, autocesta je fantazija. Također pripaziti na potrošnju ulja, koja nije zanemariva s obzirom na 0W20, pogotovo ljeti.

Wolverine 12.01.2022. 09:08

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3575888)

Hankook odlična budget guma. Ak pogledaš uvijek imaju super rezultate na testovima a i iz iskustva su se pokazale sasvim ok.

Elven 12.01.2022. 09:22

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3575888)

S novim Hankook gumama ne bi trebao imati problema.

Ali nisam siguran zašto si mene linkao, osim ako nisi skroz krivo shvatio moj post?
Čovjek je gledao premium gume i moj odgovor mu je bio da neće pogriješiti sa bilo kojom premium markom.

Kak si ti mene tu quotao i zašto, pretpostavit ću da si nešto pogriješio.

pero_dinamit 12.01.2022. 11:30

Citiraj:

Autor DoxyTheCroat (Post 3575883)
Kia Xceed 1.5 T-GDI (150 KS), ima li tko to?
Iskustva, potrošnja i sl.?

Imam ja na običnom Ceedu, a frend ima takvoga X-a.
Nikakvih zamjerki u ovih pola godine, auto fino (tiho) radi i dobro vuče. Potrošnja oko 7-8l, uglavnom za sada gradske vožnje po Zg-u. Sve ovisi kako voziš, zna se potrošnja popeti i preko 10l ako ga stišćeš, kao i kod svih.
Na otvorenoj cesti padne i ispod 5,5l.

Frend isto ima kratko svoga, ali za sada je zadovoljan, dobra izolacija, auto ima dosta opreme.

Ako te što još zanima pitaj.

DoxyTheCroat 12.01.2022. 11:42

Platio sam danas ga, ex way oprema, 160KS kažu, mada po netu vidim da je 156 KS ustvari. Redizajn 2022. Automatik.
Dok dođe auto bacim mali review.

1v@n 12.01.2022. 11:51

Taman nakon što sam sinoć na jutubu pogledao kako ga Travis Pastrana muči, naletio na BRAT uživo.

Rijetki japanski auto koji se nikad nije prodavao u Japanu. Subaru BRAT tj. u ovom slučaju Subaru 284

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...677fd903fd.jpg

lowrider 12.01.2022. 11:59

Japanski El Camino

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39.