PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Cuky 15.05.2019. 12:52

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3301450)
Bojsi, vi s traktorima:D na kojoj bp tocite dizel u ZGu, di vam se pokazao najbolji dizel il je to sve isti vrag?
Ovi koji imaju Euro 5 pa na dalje norme:D

Nemam pojma, tocim gdje stignem, ali uglavnom na petrolu, tifonu, lukoilu i ini. Crodux i neke trece izbjegavam.

Gledam samo da je onaj class+ (kao bolji) dizel.

Nisam jos stigao pratit koliko predjem s gorivom s jedne, a koliko s druge pumpe.

zvonac 15.05.2019. 12:55

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3301494)
na dva mjesta (meho privat i meho ovlašteni) sam čuo izjavu ''toči di oćeš, ali toči uvijek onda tamo''

ja točim na ini, paše lokacijski, iako tifon imam neki popust na HAK al jbg

Pa ak imas popust toci na tifonu:D

Nisam jos cuo ovu izjavu nigdje, kolko citam, ekipa dost mjenja benzinske, pa isprobavaju di je bolje gorivo.

mamutarka 15.05.2019. 13:00

ma tih par lipa mi niš ne znači, uzimam uvijek class+ INA iako neznam dal je to išta bolje od običnog

Old Iggy 15.05.2019. 13:02

Citiraj:

Bojsi, vi s traktorima:D na kojoj bp tocite dizel u ZGu, di vam se pokazao najbolji dizel il je to sve isti vrag?

Uvijek INA, biram novije ili nedavno preuređene pumpe...

1v@n 15.05.2019. 13:11

Većinom INA i Class+ dizel, ako je pumpa na kojoj sam bio prije (jer genijalci nisu umreženi, pa mi se ne da svaki put ponovo davati kompletne podatke za R1).
U tom slučaju idem na bilo koju drugu, ali točim samo "bolji" dizel. Nisam primijetio razlike u potrošnji ili da auto "bolje ide".

Evo Spritmonitor rezultata od 11.12.2018. do danas
Megane IV dCi 90
https://i.ibb.co/x6nmVL5/Screenshot-2.jpg

partwish 15.05.2019. 13:21

Citiraj:

Sve pumpe kod nas dobijaju uglavnom gorivo od Ine, rijekto kada dobiju iz neke druge rafinerije. Samo što u gorivo idu različiti aditivi, ali isto ih Ina mješa. Gledaj noviju pumpu na kojoj ima dosta prometa i to je to. I nemoj sipati ako je cisterna priključena, ja sam se jednom zajebo i točio na Lukoilu dok je cisterna bila priključena, motor mi je čarobno rondao.

xlr 15.05.2019. 15:35

Citiraj:

Autor partwish (Post 3301521)
I nemoj sipati ako je cisterna priključena, ja sam se jednom zajebo i točio na Lukoilu dok je cisterna bila priključena, motor mi je čarobno rondao.

To je kao kada napravis kakao i pustis ga 5min. Vise nema isti okus pa ga koras promjesati da se magija podigne s dna case :D

bertone 15.05.2019. 16:45

Citiraj:

LukOil na Av. Dubrovnik, valjda 95% tankanja je odrađeno tamo, ostalo na Tifonu i jednom na INI na Zagrebačkoj cesti (nikad više).

generic 15.05.2019. 19:58

Momci, trebao bih auto od staraca odvesti na mali servis (ulje, filteri + kočiona tekućina) tu negdje u Zg. Radi se o mondeu mk3, 2.0 benzinac. Ne znam baš kako s fordovima stvari stoje pa trebam preporuku servisa i par informacija. Može i neki lokalno meho. Pretpostavljam da se kod nekog mehe prođe u pol' cijene i odnosu na neki ovlašteni, a kod tako starog auta se ne isplati davati više para. Materijal da kupujem sam ili?

RAUL 15.05.2019. 21:25

Citiraj:

Autor zvonac (Post 3301393)
Koji je to motor u Focusu?

1.0, 92kw

Gabre 15.05.2019. 21:32

Citiraj:

Autor generic (Post 3301661)
Momci, trebao bih auto od staraca odvesti na mali servis (ulje, filteri + kočiona tekućina) tu negdje u Zg. Radi se o mondeu mk3, 2.0 benzinac. Ne znam baš kako s fordovima stvari stoje pa trebam preporuku servisa i par informacija. Može i neki lokalno meho. Pretpostavljam da se kod nekog mehe prođe u pol' cijene i odnosu na neki ovlašteni, a kod tako starog auta se ne isplati davati više para. Materijal da kupujem sam ili?

zasto ne uzmes telefon u ruke i zovnes prvi ovlasteni Ford servis i pitas ih koliko bi te doslo? Cesto i ovlasteni imaju pakete za starije aute, i cijenom te dodje isto ko da sam ides kupovati materijal, pa ides traziti nekog lokalnog mehu, pa riskiras kakav je, posto ocito nemas pojma za nekog pouzdanog... a i ako ti netko preporuci, ne mora biti da ces biti zadovoljan...

vw ima akcije tih malih servisa za doslovno trosak koliko me kostalo da sam idem traziti i raditi okolo.

a ustedjeni novac i zivci i komocija - neprocjenjivo.

trpi 15.05.2019. 21:35

rekao bih da ce prije ovlasteni sfusati posao nego neki lokalni meho.

MadBoY 15.05.2019. 21:40

Citiraj:

Ja jos uvijek nisam nasao mehu koji je duplo jeftiniji od ovlastenog :D. A imam auto star 18 godina. Kod mehe odem i kaze bit ce gotovo sutra, sutra kaze sutra i tako tjedan dana. I onda mi jos sjebe tri stvari "jer je to star auto pa je zapeklo...". Odem u ovlasteni, kazu auto ce biti gotov do 14h, u zovu u 13:00 da slobodno dodjem u 14:00. Rad platim 75 kn vise po satu i dobijem racun i mogu platiti karticom jer mi se neda ici do bankomata :D.

Kupis svoje ulje i filter i rad te nece puno ispasti.

buljaka 15.05.2019. 21:42

Citiraj:

Autor trpi (Post 3301689)
rekao bih da ce prije ovlasteni sfusati posao nego neki lokalni meho.

Koju terapiju uzimaš i zašto ju nisi uzeo danas?😂😂

Dobro kolega gore kaže, često imaju akcije za starije aute ,toliko dobre da se ne isplati ni ići dalje od ovlastenog ali za ovo što on kaže može i lokalni Meho ali ne slažem se sa trpimirom oko ovog da će prije ovlašteni zeznuti nešto...

Do sada sam imao xy situacija da Meho zajebe a puuuuno manje da ovlašteni zezne.

Jbg ipak oni svaki dan rade na toj marki auta a Meho mora znati sve marke i često propusti nešto..

Npr Mondeo mk3 odzracivanje sistema nakon promjene filtera goriva... bio sam kraj mehe kad je zvao okolo i guglao kako da ga odzraci jer nije mogao upaliti😂😂

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

trpi 15.05.2019. 21:49

do osobnog iskustva je onda, losi su vam mehe.

buljaka 15.05.2019. 21:53

Citiraj:

Autor trpi (Post 3301694)
do osobnog iskustva je onda, losi su vam mehe.

Ma ovisi i šta radiš i na kojem autu. Npr golfa 5 zna popraviti svaka susa... A odvedi npr accord cl7 na stelanje ventila nekom Random mehi...

Za neke stvari tipa promjena ulja ne idem u ovlaštene ali za ista kompliciranije idem jer je ušteda mala a meni puno znači to što oni vec imaju u malom prstu sve bubice i specifičnosti mog modela auta jer su se vec susreli xy puta sa istom stvari.

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

generic 15.05.2019. 22:47

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3301690)
Ja jos uvijek nisam nasao mehu koji je duplo jeftiniji od ovlastenog :D.

A gle, s obzirom da vozim hondu (benzinca osme generacije), mislim da nije teško biti puno jeftiniji od Rutinga. Doduše, nisam bio kod njih od 2015. kad sam mijenjao diskove.

Ovako u Pegazu riješim ulje i filtere za 500 ili 600 kn, nisam ni sam siguran, i miran sam. Ne radim puno kilometara, a auto ima lanac.

Mislio sam ako ima netko takav za fordove, bio bi mi idealan deal. Zadnje mislim da sam ga vozio u autohrvatsku i bili su super profesionalni. Zvao tad i ove u grand autu, ali nisam ih mogao dobiti koliko god se trudio.

burmuz 16.05.2019. 07:56

Po meni, ako imaš stari auto koji malo vrijedi onda ideš kod lokalnog majstora koji će to skrpati, bolje ili gore. Ako pak imaš auto pod garancijom, skuplji/bolji onda bi bilo bolje otići u ovlašteni. Često isto znaju zeznuti no imaš se barem kome žaliti čitaj generalnom zastupniku koji koliko toliko gleda na to da se ljudi ne žale i ima nekakve mehanizme obeštećenja.
Lokalnom majstoru možeš staviti soli na rep. I da, također pitanje rokova, osobno sam alergičan na kašnjenje, i iz iskustva mogu reći da, ako u ovlaštenom kaže da će auto biti tad i tad onda i bude. Kod majstora skoro pa nikad nije (osobno iskustvo).
Ali, da vozim neki auto koji vrijedi par k kn ili eura razmislio bi o lokalnom majstoru.

Tumor 16.05.2019. 08:12

1.4 Turbo 150KS sa automatskim mjenjacem.
90% voznje je relacija kuca-posao-kuca.

Zagreb, evo sad Google map kaze da je relacija 7,2km i predvidjeno trajanje 26 min. Tako nekako i je slicno, trebam oko 20 minuta da dodjem do posla, nazad zna biti i duze jer bude veca guzva. Kaze Google maps 14-35 minuta, po iskustvu oko 30 minuta i vise zna biti kada se vracam s posla.
Znaci, oko 20-25km/h prosjecne brzine, moze se tretirati kao prava gradska voznja.
Iako je motor novije generacije sa svim djidja midja forama ekologije trosi uredno oko 10 l/100km bez da okom trepne.

6 l/100km bi trebao valjda voziti nizbrdo na tempomatu podesenom izmedju 90-120 km/h :D

xlr 16.05.2019. 08:25

Stari godinama servisira Matrixa u ovlastenom, al realno nije imao niti sta servisirati, radio je veliki servis jednom i reklamaciju kanalnog remena. Ulje i filtre mijenja na stp-u prije tehnickog, najcesce se nadje majstor koji mu to odradi usput.

A ja svoju starinu vozim kod mehe koji mi uredno kaze "nemoj ni dolaziti, ja ti to ne radim" pa ne gubim vrijeme bezveze. Imam srece sto covjek ima drukciji pristup i servisira samo prijateljima i svojoj ekipi pa uvazava i reklamacije. Al najbitnije mi je da mi napravi dijagnostiku ili kroz razgovor zna reci moze li to napraviti ili ne. Jednom me telefonski pokrenuo s ceste sa autom koji je povukao zrak, a ja nisam ni znao sto se dogadja, samo sam pratio upute.

S druge strane strah me odvesti auto bilo kome drugome (ovlasteni included). A morat cu, pezo je to, vec ga nesto novo jebe :D

jed2i 16.05.2019. 08:32

U gradu nema smisla računat prosjek pa uspoređivat....
Ista ruta -potrošnja zna varirat od 5.5 do 15-16-17-18 L/100km, samo zavisi u koje vrijeme se vozim, vremenski uvjeti

Jedino kak možeš uspoređivat pojedine aute za potrošnju je kontinuirana brzina po ravnom (autocesta recimo)

Citiraj:

ŠO DA reparatio, fallerovo šetalište, nemaju web, možeš na netu naći broj pa se naručit
Auto robot - https://www.auto-robot.hr/

coconut 16.05.2019. 09:54

Ovo bi mogao biti zanimljiv model. Uz uvjet da se ne kvari na mjesečnoj bazi.

https://www.autopress.hr/novi-alfa-r...brid-sa-800-ks

syss 16.05.2019. 12:33

i da nije napravljen od ruskog karbona koji hrđa :D

JuiceBox 16.05.2019. 18:20

https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-ser...oglas-28442156

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...0-8840cd945589

Laganih 10k mu je skinuo i bog te veseli. Samo koja mu je fora skinut 10k ako auto ima 20 i napisat da ima tvornicko jamstvo ? Odes u bmw i oni provjere km i lijepo ga tuzis...

Gabre 16.05.2019. 18:42

eto, prijavi i tuzi.

zaboravljas da vecina kupaca niti se kuzi niti pita vec kupe i voze se.

jed2i 16.05.2019. 20:51

Ja bi rekao da su pogresno napisali u oglasu. Cijena je identicna onoj u mobile.de oglasu, a to onda nema smisla

panasonic 16.05.2019. 20:56

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3302030)
Ja bi rekao da su pogresno napisali u oglasu.

Moguće, zapravo napisali su točnu kilometražu ali u miljama.

Alister 16.05.2019. 20:59

Više muljaju što stave njemačku cijenu u oglas na njuškalu, odnosno cijenu bez HR davanja i uvoza

Juan 16.05.2019. 21:22

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3301505)
Uvijek INA, biram novije ili nedavno preuređene pumpe...

Zašto ako smijemo znati?

Cuky 16.05.2019. 21:48

Zato sto tamo svaki put dobije placen gablec :D

Salim se malo ;)

Pretpostavljam da je razlog novija oprema (spremnici) pa samim time i cisce gorivo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:53.