PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Links.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=158183)

RaneZ 11.12.2024. 10:16

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3778755)
Ma nisu, vjerojatno neki od mnogih dostupnih FLUX Schnell generatora, ali mi je smijesno kako god, nije da nemaju kamare hardvera kojeg su mogli pretvoriti u fotosesiju.

Nitko se ne zamara nicime, samo IMNSHO nepotreban trash stiklec drustva koje si moze priustiti daleko bolje vizuale od nemusto AI generiranih...

Znaci taj AI je toliko usteda donio vs "lose je ispalo".
Mislim da je fer tradeoff. Zamisli cijeli dan organizirat fotosession radi jedne akcije ducana. Ja ne bi. A bavim se time i AI mi otima posao :chears:

Da ni ne ulazim u cijenu organizacije i slikanja cijeli dan vs mjesecna pretplata na mid/kreu/slicne AIe :)

Sinac 11.12.2024. 13:13

Rado se prisjetim kada sam radio na propagandnoj kampanji za jednu našu pivovaru. Došao je čovjek iz marketinga te pivovare i donio je gotove slajdove koji su se skenirali na rotacionom skeneru i još nešto materijala za ukomponirati na jumbo plakat i par reklama različitih formata. I pitamo ga kako su uspjeli dobiti tako dobru fotografiju pjene, a on ispričao cijelu priču: Postoji jedan čovjek u Europi, mislim da je Mađar, koji radi isključivo foto sesije s pivom, dolazi s crnom torbom (kao mafijaš :D), čeka da fotograf podesi scenu i rasvjetu na probnoj krigli pive, što zna potrajati i po dva-tri sata. Tada uzima praznu kriglu, pita kakvu pjenu naručitelj želi - ravnu, zaobljenu, nakošenih rubova, da visi preko ruba krigle ili ne... Onda otvara crnu torbu, vadi male bočice s nekim kemikalijama i usipa u kriglu i preko toga toči pivo i dobije savršenu pjenu savršenog oblika koja opet savršeno odstoji idućih sat-dva dok se opet podesi rasvjeta za tu kriglu piva i snimi hrpa fotografija. Cijeli njegov angažman za tu pivovaru 1998. godine koštao je 20.000 DEM, čovjek je isključivo putovao Europom po takvim foto-shootinzima i to je jedino čime se bavio.
Ovo spominjem da imate orijentaciju kako se vrti lova za određene poslove, a onda možemo razmišljati je li nešto stvarno ušteda ili ne. :chears:

Ovo s AI fotkom, ne znam hoće li ubuduće biti takvih "ušteda", ali mislim da bi jedan Links, s obzirom na reputaciju, trebao i mogao i bolje.

Pupo 11.12.2024. 13:35

Citiraj:

Autor Sinac (Post 3778996)

Ovo s AI fotkom, ne znam hoće li ubuduće biti takvih "ušteda", ali mislim da bi jedan Links, s obzirom na reputaciju, trebao i mogao i bolje.

Koju to točno reputaciju? :D

Links se tek oporavlja od fijaska u Sloveniji, i svaka lipa im je bitna.

d0X 11.12.2024. 15:11

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3779001)
Links se tek oporavlja od fijaska u Sloveniji, i svaka lipa im je bitna.

Daj malo mesa, nisam čuo to.

Pupo 11.12.2024. 15:22

1 privitaka
Ništa specijalno,

otvorili trgovinu i uložili hrpu para -> prodaja nije išla -> zatvorili trgovinu

Sad vidim da je domena još živa, a 2025 je sljedeći mjesec :)

https://links.si/storeclosed

No čuo sam s više strana da su se presložili, dobili nove ljude koji ih vode, isto tako, riješili su se nekih ljudi, tako da je uzlazna putanja opet.

Bubba 11.12.2024. 20:06

Citiraj:

Autor RaneZ (Post 3778965)
Znaci taj AI je toliko usteda donio vs "lose je ispalo".
Mislim da je fer tradeoff. Zamisli cijeli dan organizirat fotosession radi jedne akcije ducana. Ja ne bi. A bavim se time i AI mi otima posao :chears:

Mogli su staviti postojece, reprezentativne slike trgovine, i u Paintu napisati "posebna ponuda" ili koji vec kurac, da ne kazem nedajboze da su se Fotošopa latili.

Citiraj:

Autor Sinac (Post 3778996)

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3779001)
Koju to točno reputaciju? :D

Specijalizirana trgovina sa 150+ ljudi, 40M prihoda i skoro 25 godina na trzistu.

Kako rekoh, ovo mi je bas upalo u oko jer sam donekle relativno upleten u generativni AI, a ovaj gaf (zaboga, mogli su barem uzeti malo Fotošopa i u 5 minuta popraviti slike) je bas onako... luzerski. Jer onako, ta prica je prosla neki proces, netko je vidio te slike i rekao "jebote, kak je ovo kul kad je nepismeno i ocito (de)generativno, idemo s time na naslovnicu!".

Makar, s druge strane, kada se (pri)sjetim kakav su kadar pompozno najavljivali kao menadzerska pojacanja, eh...

Cuky 11.12.2024. 21:26

Jebo ja to otkad su poceli prodavat vesmasine.

Ono, u k.

Narucio sam prekjucer ebook reader, prosao cijeli dan, narudzba jos uvijek stoji "u obradi".

Sve mi se cini da nece doc do petka.

xlr 11.12.2024. 22:58

To je jos ok, mozda im se bas nasrao kamion glinenog posudja pa rade primku... Ne znam drze li jos glineno posudje, nadam se da ne :D

tomek@vz 12.12.2024. 06:15

Links je nekad stajao za specijaliziran ducan IT robe sa ekipom s kojom si mogao pricat, pa cak i sa direktorima koji su bili zakon i aktivnim forumom. Kad su poceli prodavat vesmasine nije bio problem jer iste nisu bile u prvom planu i nikad nisu bile na lageru u nijednom ducanu. Odlaskom originalnih ekipa u odredenim segmentima nije takoder nista nastetilo jer je core ekipa uvijek vukla konce i svi su zajedno suradivali (i management i ekipa po poslovnicama). Radisnost i ideje prodaje su se postivale, realizirale i nagradivale. Problem vidim od kad je novi management dosao na ideju da posluje kao - pa kao Vemil nekad davno. Nebih im zelio istu sudbinu ali ako tako nastave moglo bi isto zavrsiti.

Piksa 12.12.2024. 07:30

Da, forum na Links web shopu. :care: Nestao je nekim redizajnom prije 15-ak godina. Inače u Linksu sam obavio svoju prvu online kupnju prije 20+ godina, Radeon 9800Pro sa 128MB Rama. :)

deevzg 13.12.2024. 14:51

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3779136)
Da, forum na Links web shopu. :care: Nestao je nekim redizajnom prije 15-ak godina. Inače u Linksu sam obavio svoju prvu online kupnju prije 20+ godina, Radeon 9800Pro sa 128MB Rama. :)

uf da sjecam se svoje 9500 raketa nakon gforce4 :D

Cuky 17.12.2024. 14:02

Citiraj:

Autor Bubba (Post 3779087)
Mogli su staviti postojece, reprezentativne slike trgovine, i u Paintu napisati "posebna ponuda" ili koji vec kurac, da ne kazem nedajboze da su se Fotošopa latili.

Specijalizirana trgovina sa 150+ ljudi, 40M prihoda i skoro 25 godina na trzistu.

Kako rekoh, ovo mi je bas upalo u oko jer sam donekle relativno upleten u generativni AI, a ovaj gaf (zaboga, mogli su barem uzeti malo Fotošopa i u 5 minuta popraviti slike) je bas onako... luzerski. Jer onako, ta prica je prosla neki proces, netko je vidio te slike i rekao "jebote, kak je ovo kul kad je nepismeno i ocito (de)generativno, idemo s time na naslovnicu!".

Makar, s druge strane, kada se (pri)sjetim kakav su kadar pompozno najavljivali kao menadzerska pojacanja, eh...

Stigla ipad narudzba u petak, dakle 3 dana ravno, sto je ok.

Al web im je u banani jer cijelo vrijeme stoji status "u obradi".

Daj napisi da si predao dostavnoj sluzbi (istina dosao je mail kasnije, al napisi to i na webu) 😤

mastermindx 18.01.2025. 20:13

Poz ljudi. Da li netko zna, da li mogu robu kupljenu od prodavača koji je tu robu preko firme kupio u Linksu, reklamirat direktno u Links, bez da idem preko firme na koju je uzeta roba?
Znači imam račun, roba na računu je uzete preko tuđe firme, kako ide reklamacija ako dođe do nje.

Mirkopoter 18.01.2025. 20:22

Možeš, ali ako dođe do toga da je jedina opcija povrat sredstava onda ide nazad na račun firme. Barem je tako prije bilo, ne vjerujem da se išta mijenjalo.

Darko150 19.01.2025. 10:37

Da, može bilo tko (oni ne provjeravaju je li taj i zaposlen u toj firmi) iz firme doći nešto reklamirati i dati svoj broj za kontakt. A ako se vraćaju novci, vraćaju se na račun sa kojeg su uplaćeni

mamutarka 22.04.2025. 21:24

Vojko V oko 15 h: Ne kupujte ništa tamo. Vojko V oko 18 h: Velike legende i asevi su

https://www.index.hr/magazin/clanak/...u/2663947.aspx

eto, jedan stori i novi komp :D

tomek@vz 23.04.2025. 06:50

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3800654)
Vojko V oko 15 h: Ne kupujte ništa tamo. Vojko V oko 18 h: Velike legende i asevi su

Ljudi su kreteni vodeni emocijama. Uvijek bili uvijek budu. Internet samo dopusta da budu glasniji i videniji. Kad im se nesto pokvari odma drvljem i kamenjem po trgovini ako se istog trena ne rijesi problem odma prijetnje, omalovazavanja pa i fizicko nasilje (dozivio svasta u 13 godina karijere po raznim IT ducanima). Kad se rijesi sve 5 ko da nista nije bilo. Meni je Links u smislu poslodavca ostao u dobrom sjecanju kao i u smislu odnosa prema kupcu i znam koliki se tada trud ulagao u zadovoljstvo kupca kod i nakon kupnje (od otvaranja VZ poslovnice 2009 do 2016). Od tad sam znao lurkat kod ekipe cisto radi caskanja i drago mi je da se vecina dobrih stvari nije promjenila.

Gemmy 23.04.2025. 10:45

ja sam bio jednom isto dao cijeli komp(kupljen kod njih) na popravak, i dva mjeseca je bio na popravku. srecom bilo je ljeto pa sam dosta bio vani.

na kraju mi zamjenili maticnu bez pitanja za slabiji model, sta sam tek kasnije skuzio, ali posto nisam htio biti bez kompa opet duze vrijeme sam odustao

prileee 23.04.2025. 11:04

Links.hr (informacije i iskustva)

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3800686)
Ljudi su kreteni vodeni emocijama. Uvijek bili uvijek budu. Internet samo dopusta da budu glasniji i videniji. Kad im se nesto pokvari odma drvljem i kamenjem po trgovini ako se istog trena ne rijesi problem odma prijetnje, omalovazavanja pa i fizicko nasilje (dozivio svasta u 13 godina karijere po raznim IT ducanima). Kad se rijesi sve 5 ko da nista nije bilo. Meni je Links u smislu poslodavca ostao u dobrom sjecanju kao i u smislu odnosa prema kupcu i znam koliki se tada trud ulagao u zadovoljstvo kupca kod i nakon kupnje (od otvaranja VZ poslovnice 2009 do 2016). Od tad sam znao lurkat kod ekipe cisto radi caskanja i drago mi je da se vecina dobrih stvari nije promjenila.

Jesi procitao ista osim naslova?
2 mjeseca komp na popravku, vrati se kao popravljen ali zapravo ne nego s istim problemom. Trebao bi im tepati?
Srecom za njega javna je osoba pa jedan story i sve su odmah rijesili, inace bi se netko od nas natezao jos mjesecima tu s njima. Ocito ti i nije evidentan sarkazam u poruci kad dobije novi komp, hint: u caps locku je.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tomek@vz 23.04.2025. 11:58

Citiraj:

Autor prileee (Post 3800751)
Jesi procitao ista osim naslova?
2 mjeseca komp na popravku, vrati se kao popravljen ali zapravo ne nego s istim problemom. Trebao bi im tepati?
Srecom za njega javna je osoba pa jedan story i sve su odmah rijesili, inace bi se netko od nas natezao jos mjesecima tu s njima. Ocito ti i nije evidentan sarkazam u poruci kad dobije novi komp, hint: u caps locku je.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa jesi li ti?

Citiraj:

Plot twist

A onda, par sati kasnije, obrat.
"javili su se 5 min nakon storya, zamijenili su mi komp za novi. @linkshr VELIKE LEGENDE I ASEVI", zaključio je sad zadovoljni splitski reper.
U okolnosti dijagnostike ne želim ulaziti jer neznam neznamo ni što je bilo kompu al znam i sam kolko je nezahvalano kad dereš komp na dijagnostitici satima i danima a problem se manifestira kod kupca tek opet.

To što ovakvu "bombastičnu vijest" prenosi index.hr nije baš olakotna okolnost (žuta štampa) al šta ćeš.

nepalac 23.04.2025. 14:36

Kažu neki "javna je osoba pa su mu odma dali novi komp"...
Pa bio je javna osoba i kad je predavao na reklamaciju, mogli su mu odma dati novi PC ili barem riješiti kvar u roku 24 sata.
Čudno je i da nije u tih 2 mjeseca ni jednom nazvao tamo i rekao "ja sam slavan, riješite mi reklamaciju".

Rekao bih da ne postoji nikakav "pokvareni PC" nego se Links i dotični reperčić malo igraju marketinga.
Kažu da je svaki marketing dobar, a ovdje je ionako Links ispao pozitivac, vojko dobio malo samopromocije (i nešto materijalno), a ekipa čita i loži se.
Čak bi netko mogao pomisliti da će i on dobiti novi PC kao vojko ako tamo kupuje.

Ne vjerujem već jako dugo ničemu na internetu, sve je fejk i svi jednu govna, pogotovo "slavni", a još ako to prenosi index onda je bullshit zagarantiran.

Anyway, kog briga i za jednu i za drugu stranu... :chears:

prileee 23.04.2025. 15:14

Tako je frende, sve je teorija zavjere. :no2drug:

nepalac 23.04.2025. 15:19

Da, gerilski marketing je teorija zavjere :D

quazar912 23.04.2025. 17:25

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3800654)

a taj tip je bitan? pa nije baš da je riječ o Puff Daddyu

the-rider 23.04.2025. 18:20

on kao neki poznat?
nikad cuo za njega

X-Plosiv 26.04.2025. 16:58

Jer očigledno živiš ispod kamena.

Rekao bih prije da je ovo marketinški potez.

quazar912 26.04.2025. 17:01

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 3801492)
Jer očigledno živiš ispod kamena.

Rekao bih prije da je ovo marketinški potez.

ak je marketing onda je pogrešan
nadam se da će javnost sad imat prava tražit NOVO ako nešto krepa a kupio u linksu. jer ako može taj "poznati" reper zašto ne i mogo i ja

Lud76 26.04.2025. 17:25

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3801495)
ak je marketing onda je pogrešan
nadam se da će javnost sad imat prava tražit NOVO ako nešto krepa a kupio u linksu. jer ako može taj "poznati" reper zašto ne i mogo i ja

Youtuberi i streameri vise od desetljeca dobivaju opremu besplatno, mi placamo jer smo marketinski neisplativi

tomek@vz 26.04.2025. 18:22

I eto ti teorije zavjere :goood:

P.S. Nope, nikad pa ni onda.

mamutarka 26.04.2025. 18:38

Citiraj:

Autor Lud76 (Post 3801498)
Youtuberi i streameri vise od desetljeca dobivaju opremu besplatno, mi placamo jer smo marketinski neisplativi

tak tak, dobiš ajfon od epla na recenziju, i moraš ga vratit za x dana, tak svi ozbiljni rade

kad poklone nekom nije dobro, ispada da kupuju pozitivan review, to rade kinezi

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10.