PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

Mommistake 25.07.2017. 13:14

Ekipa, koji addon koristite za gledanje filmova i serija?

Ja koristim elysium, nešto zeza zadnje vrijeme.

Može i link u PM ili ovdje ako je dopušteno.

Hvala i LP

Ziiky 25.07.2017. 13:17

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3083938)
Jedno pitanjce, za promjenu malo nisu streamovi u pitanju :)
Dosad sam što se tiče torrenta koristio libreelec (generic x64 build) + rtorrent addon. Torente bi ručno skidao s provjerenih privatnih trackera. Stari addon je još iz openelec unofficial repoa i nije podržan već dulje vrijeme. Ima nekih bugova, probao sam novije verzije, ali nigdje ne mogu jednostavno namjestiti da mi radi kao i dosad:
1. više watch foldera, po tipovima: videos, tvshows,... u koje bi se ručno ubacivale torrent datoteke
2. download po scheduleru noću da mi ne ometa rad po danu, u privremeni folder, automatski move u pripadne prave foldere, opet po tipu
3. za tvshows odmah i sortiranje po serijama i sezonama, addon bi sam kreirao potrebne poddirektorije po Kodi standardu kako bi se kasnije automatski bez problema ubacile u library.
Dakle, nijedan od tekućih torrent klijent addonova to više ne omogućava, ne bez puno dodatnog posla. U vanilla rtorrentu za dva popodneva nisam uspio namjestiti gore opisani korak 2, LE opet ima svoja ograničenja itd.
Nisam baš u toku s novijim addonovima, ima kakav koji bi mogao poslužiti u tu svrhu?
Addon s automatskim downloadom s trackera je isto opcija, ali onda mora biti provjeren da ne bi popušio accounte na meni važnim trackerima do kojih se teško dolazi :)

Poprilicno zastarilo :)
Quasar + burst i perjaj :)

Trebas oba. Prvo stavi quasar pa burst. Resetiraj box, pa kreni podesavati redom.
U quasatu ces podesiti putanje dl-a i ostale dumine po zelji, a u burstu (on objedinjuje sve treckere u jedno... Veliku vecinu javnih, a i mnoge private) pokvackaj par najboljih trackera za koje znas da su azurni.
Svaki tracker unutar bursta ima svoje postavke, a kod privatnih moras unjeti svoj user i pass, logicno.
Dalje je sve automatika. U quasaru biras unutar kreiranih kolekcija ili po semi aktualnoga, nakon cega burst povlaci torrent, puni buffer i gledas isti tren.
Podesis tako da te na kraju pita dal zelis zadrzati fajl za kolekciju ili del.

Poslano sa mog Redmi Note 3 koristeći Tapatalk

alen.s 25.07.2017. 14:28

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3084227)
Ekipa, koji addon koristite za gledanje filmova i serija?

Ja koristim elysium, nešto zeza zadnje vrijeme.

Može i link u PM ili ovdje ako je dopušteno.

Hvala i LP

filmovi/serije - Quasar + burst
pron - XXX-O-Dus :) (Colossus Repo)
sport bas i ne pratim...

Mommistake 25.07.2017. 14:39

Može linkove u PM za quasar i burst?

Hvala

alen.s 25.07.2017. 14:56

mali info za quasar;

Service Settings; On the Control Tab, enable Allow remote control from applications on this system and Allow remote control from applications on other systems.

Ziiky 25.07.2017. 15:44

Citiraj:

Autor alen.s (Post 3084272)
mali info za quasar;

Service Settings; On the Control Tab, enable Allow remote control from applications on this system and Allow remote control from applications on other systems.

Da da... To obavezno

@mommistake
quasar.surge.sh
burst.surge.sh

c-shadow 25.07.2017. 16:01

Citiraj:

Autor Ziiky (Post 3084229)
Poprilicno zastarilo :)
Quasar + burst i perjaj :)

Trebas oba. Prvo stavi quasar pa burst. Resetiraj box, pa kreni podesavati redom.
U quasatu ces podesiti putanje dl-a i ostale dumine po zelji, a u burstu (on objedinjuje sve treckere u jedno... Veliku vecinu javnih, a i mnoge private) pokvackaj par najboljih trackera za koje znas da su azurni.
Svaki tracker unutar bursta ima svoje postavke, a kod privatnih moras unjeti svoj user i pass, logicno.
Dalje je sve automatika. U quasaru biras unutar kreiranih kolekcija ili po semi aktualnoga, nakon cega burst povlaci torrent, puni buffer i gledas isti tren.
Podesis tako da te na kraju pita dal zelis zadrzati fajl za kolekciju ili del.

Zastarjelo možda je, ali radi već godinama ok. Streaming nažalost nije opcija, na trenutnoj lokaciji nemam ADSL nego VIP homebox, znači torrentiranje po noći, gledanje po danu :)
Isključivo torrent download preko schedulera, ograničeni broj privatnih trackera (BTN, PTP, HDT,...javne ne koristim uopće) i presortiravanje za kasnije gledanje.
Malo me brine kod svih tih Kodi addonova security, da ne ostanem bez accounta na trackeru. Imao sam seedbox godinama i tamo imao složeni auto download preko RSSa i sve ostalo automatika pa ću izgleda morati to opet slagati. Nažalost, ispao sam iz igre oko Kodi addonova :)
Upravo proučavam Sonarr za koji sam dobio preporuku. Iskustva s time?

Mommistake 25.07.2017. 16:08

Hvala svima, dobio već u PM.

Davor2210 25.07.2017. 16:29

Evo link sa addonsima. Lista se osvježava svaki tjedan.
https://kodiapps.com/addons-chart

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ziiky 25.07.2017. 18:11

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3084286)
Zastarjelo možda je, ali radi već godinama ok. Streaming nažalost nije opcija, na trenutnoj lokaciji nemam ADSL nego VIP homebox, znači torrentiranje po noći, gledanje po danu :)
Isključivo torrent download preko schedulera, ograničeni broj privatnih trackera (BTN, PTP, HDT,...javne ne koristim uopće) i presortiravanje za kasnije gledanje.
Malo me brine kod svih tih Kodi addonova security, da ne ostanem bez accounta na trackeru. Imao sam seedbox godinama i tamo imao složeni auto download preko RSSa i sve ostalo automatika pa ću izgleda morati to opet slagati. Nažalost, ispao sam iz igre oko Kodi addonova :)
Upravo proučavam Sonarr za koji sam dobio preporuku. Iskustva s time?

Pa isti racku - drugo pakovanje. Kako dodajes torente u rTorrent klijent, isto tako dodajes u quasar.
Sa quasarom skines po noci, a gledas po danu. Samo u opcijama podesi da ti sprema di zelis i da seeda koliko treba.
Nisi ti to duzan odmah gledati. To je samo dodatna mogucnost - opcija.

Imao sam isto tako kao ti prije ove "tvAddons" ere. RSS+uT+kodi.
Ovo je puno elegantnije rjesenje. Prelistas i odaberes sa dalljincem sta ti se svidja i to je to.

c-shadow 25.07.2017. 19:28

Thx, idem ovih dana instalirati pa javim dojmove ;)

robik666 29.07.2017. 19:20

Preporuka za duckpool addon, najvise hd linkova nalazim, pa probajte ;)

alen.s 03.08.2017. 18:13

postoji addon koji bi automatski brisa keš i thumbnails ?

dadoremix 06.08.2017. 22:40

opensubtitles addon za titlove i kodi
pukla ljubav do kraja ???
ili se opet neki updejtani addon krije na non offical repo ?
nece mi trazit titlove nikako.. javlja error

alen.s 07.08.2017. 02:38

radi...evo meni opet quasar se kreša non stop...pa koji vrag....

https://www.google.hr/search?q=quasa...uvGYrKXpqnsdgJ

Libertus 13.08.2017. 20:06

Koja je razlika između 50Hz i 60Hz u Kodiju? Probao oba, ne vidim razliku na TVu.

Gabre 15.08.2017. 19:55

koji skin koristite, ja nikako naletit na nesto sto je oku ugodno

sasha2511 15.08.2017. 22:38

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3091587)
koji skin koristite, ja nikako naletit na nesto sto je oku ugodno

samo Confluence.. :D

Sent from my LEX720 using Tapatalk

Libertus 15.08.2017. 22:58

Što fali ovoj novoj početnoj temi na Kodi 17? Neki dan nadogradio na novi Kodi, dobro mi izgleda, puno bolje od stare Confluence.

Titan je isto jako dobra tema, može se sve mijenjati.

Totoro 16.08.2017. 10:23

Ima li neki novi addon koji u ponudi ima i razne dugometražne crtiće sinkronizirane na hrvatski jezik?

Ziiky 17.08.2017. 08:40

Tako sta nije nikada ni postojalo. Jedini izvor sinkroniziranih crtca je torrentHr

Totoro 17.08.2017. 09:34

Hm, sad sam izguglao neki Smash Repo i pod njim Covenant, navodno za HR crtiće. Meni neće instalirati, ali može biti da je do mog Minixa koji je sav nikakav. Ima netko iskustva s tim Smashom?

Davor2210 17.08.2017. 10:31

XBMC aka KODI

Evo upute za instalaciju Covenanta na Kodi 17.x.x. Ja imam Kodi 16.1 pa sam Covenant instalirao iz Ares wizarda.
https://kodiapps.com/how-to-install-covenant-on-kodi

Sent from my iPhone using Tapatalk

lord051 17.08.2017. 18:28

Ima kakvo rijesenje za gledanje Nova TV programa?! Gledam ga preko "Live TV Serbia" add on - a, ali to na zalost ne funkcionira, tako da ga zapravo ne gleda, nikad srece s tim programom... ima netko kakvo rijesenje?

svi drugi hrvatski programi, koje sam probao, rade skoro pa perfektno, ali NovaTV nikako :hitthewal:

okarm 17.08.2017. 20:37

ima li rjesenja za zem tv?
nasao neke informacije da se moze instalirati preko srp.nu, ali instalacija dodje do 3% i javi error

RS_BuRnOuT 17.08.2017. 22:25

Libreelec na Rpi 3

Jučer napravio update sa verzije 16.x na 17.x jer sam se nadao da se Moonlight neće smrzavat i restartat Rpi3 ali bezuspješno.

Sad imam dodatni problem da mi video koji pokrećem sa NAS-a svaki put trza, pa bufferira i na kraju izađe na home.

Isti video sam prije gledao bez problema, ima tko kakvu ideju što podesiti.
Nije problem editirati ni advancedsettings.xml ako netko ima dobru konfu.

Tnx

P.S. da li netko uspješno koristi Libreelec + Moonlight + xbox 360 kontroler?

rodriguez 19.08.2017. 12:35

Gdje gledate sport?

sasha2511 19.08.2017. 12:46

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3093015)
Gdje gledate sport?

SportsDevil..

sasha2511 19.08.2017. 23:33

za LibreElec korisnike pitanje, na zadnjoj verziji nema vise "reboot from NAND" u shutdown opcijama, jel zna netko kako to ponovo dodati?
meni to svakodnevno treba nazalost..

max012 31.08.2017. 14:58

pozz ljudi kad pokusavam bootat libreelec na moj nexbox a95x dobijem ovaj erorr moze neka pomoc sh: can't access tty; job control turned off

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:42.