![]() |
|
Vozim se većinom po gradu tak da ne mogu reći da sam išta osjetio.
Na Ini sam nalio jednom, par puta na Luk-u, ostatak kod Novaka ili ZPZ. I dva put zasad tu u Nuštru kad idem za VU. Zasad sam tri puta u četiri mjeseca išao ZG-Vukovar i nazad i obično popije oko 25-30 litara plina na toj relaciji. No nekad se vozim solo, nekad nas je troje u autu. Nekad se vozim 130 nekad 150-160. Tak da opet ne mogu uspoređivat. Motor ima sad skoro 300k km pa me iskreno nije ni briga kakva je ''kvaliteta'' plina. Glavno da ide. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Pa do 155km/h ga nece nitko zaustavljati. Tehnicki je i legalan do tog iznosa onda?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Legalan si do 130 km/h sve iznad toga je odstupanje mjernih uređaja iako se tu radi od odstupanju od 19% što naravno nije slučaj. AFAIK tolerira se kojih 10%? Ili?
|
Od izmjerene brzine se oduzima 10%. Od 155km/h to ispadne onda 139km/h, a prema zakonu izvan naseljenih mjesta jednostavno nema kazne za one koji voze do 10km/h brže od propisanog.
Barem se tako otprilike sjećam da ide ta fora. Rupa je u zakonu jednostavno što se tiče tih 10km/h izvan naseljenih mjesta. |
Moguće :) Uvijek si gledam ograničenje + 10% kao neku brzinu s kojom sam "zicer" da neću popušiti kaznu. :D
|
Možda se nekome svidi ili treba ubit tri sata vremena :D
|
Citiraj:
Istina, prije je bilo 15lp po litri, ali su isto tako imali i 20lp u startu nižu cijenu plina od ostalih. Sad su kao ostali. Nažalost, sa ovom cijenom i potrošnjom od oko 9.5L ne šparam baš nešto sa plinom naprema šparnom benzincu ili šparnom dizelašu. Citiraj:
Sve ostalo je bilo više manje uredno. 90% točenja mi je na ZPZ-u, a van grada ciljam na Petrol. Ne znam, nekako najbolje. Zanimljivo da kada idem ZG-Zadar/Šibenik/Split autoputom dođem do tamo i još vozim nakon autoputa (cca 450-460km sa 40L plina). Kada idem nazad, ne prođem 350km valjda sa jednim tankom. Uvijek moram točiti prije Zagreba negdje. |
Citiraj:
Citiraj:
Clanak 54, ZSPC - https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-si...eta-na-cestama Nigdje ne nalazim toleranciju mjernih uredjaja vise... Mozda je to regulirano nekim dodatim pravilnikom... |
Duggggo je tako da izvan naselja nema kazne do 10 kmh. Tolerancija je u pravilniku o mjernim uredjajima
|
Citiraj:
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/...5_60_1225.html 10. GRANICE DOPUŠTENE POGREŠKE 10.1. Granice dopuštene pogreške za mjerila brzine iznose: ± 3 km/h kod mjernih vrijednosti ≤ 100 km/h ± 3 % kod mjernih vrijednosti > 100 km/h. Sigurnosna razlika kod mjerenja brzine za brzine do 50 km/h iznosi 3 km/h, za brzine veće od 50 km/h do 100 km/h iznosi 10 km/h a za brzine veće od 100 km/h iznosi 10 %, a zaokružuje se na veću vrijednost. 10.2. Granice dopuštene pogreške za mjerila brzine u uporabi jednake su granicama dopuštene pogreške određenim u točki 10.1. Definicija Sigurnosne razlike - 1.17. Sigurnosna razlika je vrijednost brzine izražena u km/h (kilometrima na sat) ili % (postotcima) koju se mora oduzeti od izmjerene vrijednosti brzine u svrhu ispravka zbog pogreške mjerila brzine odnosno mjerne metode. |
Citiraj:
Ili 144 ako se zbrajaju obe dopuštene pogreške? Ne kužim :D |
Citiraj:
Provjereno sa mjeračima brzine, gps-om i presretačem :D. |
Citiraj:
Moraš uzet u obzir da i taj njihov pištolj smije imat pogrešku do 3%, pa šta ak izmjeri više? Napiso sam baš zato kolko on smije izmjerit, ne koliko nam smije pokazivat brzinomjer :) |
Citiraj:
|
Ne znam vrijedi li ista tolerancija za kada te "upuca" prometni policajac, kamera za nadzor brzine ili presretač?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Tolerancija mjernih uređaja je 10%, to skineš od izmjerene brzine, ako voziš 155 to ispadne onda 139 negdje. Za prekoračenja brzine do 10km/h izvan naseljenih mjesta nije propisana nikakva kazna.
Samo se to oslanja na to da mjerni uređaj u stvarnosti neće pogriješiti i pokazati možda i nešto malo veću brojku :D |
Citiraj:
Skinuo je od toga 13 pa je ispalo 12x. Za taj x sam dobio minimalnu kaznu. Da mi je izmjerio točnu brzinu od 12x, pa onda skinuo 12, bilo bi 11x, a taj x nije kažnjiv. Pišem x, jer se ne sjećam koliko je točno bilo. Samo se sjećam da mi je izmjerio više i dobio sam minimalnu kaznu i da funkcioniraju tolerancije. |
Na mojim defaultnim 19" brojač prikazuje 8 km/h više od GPS-a.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Inače je najavljeno to micanje tolerancije 10km/h i 10%. Ostat će samo ovo od 3km/h i 3% koliko ima sam uređaj. Znači trenutno je realna tolerancija 13% i 13km/h |
Mislio sam da je Maserati Ghibli, ali kad je došao bliže, ipak nije. Zna li netko o čemu se radi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...fbaed7c9ba.jpg |
Žalosno je da taj automobil nosi ime Mustang.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Izgleda da Hyundai prekida daljnji razvoj ICE motora
Usto, jedne od većih novina u Južnoj Koreji, Chosun Ilbo, javljaju da će razvoj gorivih ćelija i tehnologija za vodik biti suspendiran nakon neuspjeha prethodnih generacija. Vijesti još nisu službeno potvrđene |
Citiraj:
Baš čitam na wiki sad. Nasljednik Ghiblija i prvi Bertoneov dizajn za Maserati, a napravljen je dok je Maserati bio pod Citroenom. Dijeli neke stvari s Citroenima DS i SM. Samo 435 proizvedenih. Još jedna žrtva naftne krize. |
|
Citiraj:
|
Automobili
Citiraj:
Ne razumiješ ti to, privući jednog korisnika električnog auta je daleko bolji potez nego ikakav drugi vid marketinga. Taj koji ostavi auto na punjaču će samom šetnjom kroz tvoj šoping centar doprinijeti dobrobiti čovječanstva i napraviti veći promet nego tisuću smrtnika. Ovo mi je ravno influencerima koji su si u glavi toliko važni da ih nije sram žicati robu u zamjenu za post/story jer je to…to. Jel cijena na kraju 650 ili 800-1000? Evo, taman sam prošao pored Tesla storea, ove tablice su čisti cringe https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...03187c9e3f.jpg |
Ako kog zanima
|
Izgleda gadno, ali nije bilo ozlijeđenih
https://www.facebook.com/teslacroati...656400335/?t=9 |
Dobro mu je odgovorila. Evo jednog zanimljivog članka na tu temu
https://www.propublica.org/article/t...oid-income-tax |
Zbog njega i njemu sličnih mi se riga na pomisao EV.
Thx na članku. Budem ga pročitao malo kasnije. Citiraj:
|
Vrijeme je da se Automobili opet zaključaju.
|
Ne vidim razlog za to. :) To su vijesti iz industrije.
|
Jer SpaceX i Warren Buffett svaki imaju po četiri kotača.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:59. |
|