PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Elven 24.12.2021. 15:46

Citiraj:

Autor vga killer (Post 3571227)
Bome većinom i je što bolji auto to lošije gume...ako su slučajno i "premium" onda su u rangu slickova

Kad kupe 19 il 20 cola kotače i nisu uzeli u obzir cijene dobrih guma... ali to je stvarno žalosno kad uzmeš u obzir da je guma jedina poveznica između podloge i auta... znači ne da je bitna, nego je iznimno bitna. a o BMW-ima i Merc-ovima koji imaju stražnji pogon da ne pričamo... mislim da svoj toj ekipi trebalo doć i sa nekakvom flouriscentnom farbom, koja se teško skida, ljepo istaknuti te natpise "Minerva", "Starmax", "Chinashit"...

Exomaniac 24.12.2021. 16:56

Ono to još dobro namaste onim crnim sprejem za gume da se sve sjaji i slabo vidi :D

SPLiFF 24.12.2021. 17:56

Citiraj:

Autor buljo (Post 3571259)
Sa cime cistis stakla?

Probao sam svašta, razna sredstva za stakla (ono arf, violeta, blic itd), likvi i voda, ocat i voda, super10, razne maramice za stakla (DM, one skupe ...armor)
Probao s jednokratnim ubrusima, krpama za staklo
Očistim ja to ali brzo se nahvata :(

buljo 24.12.2021. 18:00

Maltene bilokoje sredstvo za stakla i papirnati ubrusi.

Ne znam kak je to kod tebe, dal pušiš sa zatvorenim prozorom il ne al ja nisam niti na jednom auto imao takvih problema, čak ni kad sam pušio u autu.
Mj dana sam sigurno miran kad dobro očistim stakla.

Meni se čini ko da su ga ujebo sa nekim sredstvom...

Mommistake 24.12.2021. 18:09

Upravo sam pričao s frendom.

Audi a4 avant, s line, full oprema (ali kad kažem full, stvarno full... virtual cockpit, koža, grijanje sjedala prednjih i zadnjih, grijenja volana, panorama, onaj display na staklu itd.)...

2017. godište, 130k km, plaćen točno 19k EUR u Njemačkoj.

Platio je 13000kn poreza, jer je auto procijenjen na 440 000kn!!! Oni su rekli da ima 180 000kn dodatne opreme na autu.

Kako je to jebeno moguće? :D

Lika091 24.12.2021. 18:11

Išao je bez ikakve veze, jer oni koji imaju vezu plaćaju davanja kao osnovni model.

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

webstartm 24.12.2021. 18:11

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3571250)
Ima li vapera koji muku muče sa čistoćom i prozirnošću prednjeg stakla?
Svaka 2 dana ribam stakla iznutra jer ništa ne vidim. I teško je oprati, moram na 2-3 puta glancat.
Klima mi je stalno uključena, ne pomaže. Nataloži se para od e-cigarete, naravno ne samo na prednje ali ono je najkritičnije.

Citiraj:

Autor buljo (Post 3571259)
Sa cime cistis stakla?

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3571307)
Probao sam svašta, razna sredstva za stakla (ono arf, violeta, blic itd), likvi i voda, ocat i voda, super10, razne maramice za stakla (DM, one skupe ...armor)
Probao s jednokratnim ubrusima, krpama za staklo
Očistim ja to ali brzo se nahvata :(

Citiraj:

Autor buljo (Post 3571308)
Maltene bilokoje sredstvo za stakla i papirnati ubrusi.

Ne znam kak je to kod tebe, dal pušiš sa zatvorenim prozorom il ne al ja nisam niti na jednom auto imao takvih problema, čak ni kad sam pušio u autu.
Mj dana sam sigurno miran kad dobro očistim stakla.

Meni se čini ko da su ga ujebo sa nekim sredstvom...

Isti problem, vapeamo ja i cura. Ajme i užas. Klima je uvik upaljena, automacka. Filter kabine minjan svako 6 miseci, stakla se magle, tj ostaju masna od etekucine.
Čistio alkoholom iz ljekarne, arfom za stakla i papirnatim ručnicima...bude par dana dobro, i onda nazad na magluštinu.
Ne znam kako rijesit problem

Mommistake 24.12.2021. 18:12

Citiraj:

Autor Lika091 (Post 3571312)
Išao je bez ikakve veze, jer oni koji imaju vezu plaćaju davanja kao osnovni model.

Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk

Bez veze je on išao, tako je.

buljo 24.12.2021. 18:26

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3571311)

Pa kaj se nije prije raspitao za sve troškove?

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3571314)
Klima je uvik upaljena, automacka.

Zašto pobogu?

Klima je:
1) za hlađenje ljeti
2) za odmagljivanje zimi

Koja je poanta imat klimu stalno upaljenu?

webstartm 24.12.2021. 18:35

Citiraj:

Autor buljo (Post 3571322)
Zašto pobogu?

Klima je:
1) za hlađenje ljeti
2) za odmagljivanje zimi

A ono, dalmacija je to. Zimi ako je auto u suncu unutra bude 30C pa triba oladit, a i zdravo je za klimu da radi uvik. Gumice otvrdnu ako se ne koristi duze vrime,pa krene pustat plin...bolje da ulje cirkulira u kompresoru. Evo moj iz 2007 jos nikad nije nadopunjen plinon,a kako bi rekli max utegnut klima LEDI

buljo 24.12.2021. 18:40

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3571325)
a i zdravo je za klimu da radi uvik.

Otkad to?

Wolverine 24.12.2021. 18:58

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3571314)
Ne znam kako rijesit problem

Prestaneš pušit u auti i to je to :lol2:

Ali fakat, nema rješenja, masnoće eteričnih ulja koje imaš u tekućini će se uvijek taložit na staklu. Star je samo koliko ćeš često prat stakla.

Citiraj:

Audi a4 avant, s line, full oprema (ali kad kažem full, stvarno full... virtual cockpit, koža, grijanje sjedala prednjih i zadnjih, grijenja volana, panorama, onaj display na staklu itd.)...

Platio je 13000kn poreza, jer je auto procijenjen na 440 000kn!!! Oni su rekli da ima 180 000kn dodatne opreme na autu.

Ček malo :D
Došao je uvest auto u ovu vukojebinu bez špage na carini i to auto koji ima svu moguću opremu od koje pola toga lik tamo vjerojatno nije ni vidio jer je za balkan Full Max oprema imat grijane siceve i klimu?
I pitaš se kako je to moguće?
Pa što je mislio da bez špage neće platit caru carevo?

Mada iskreno, mislim da je mogao iskopat koliko bi tako opremljen auto koštao nov u RH pa da efekt iznenađenja bude bar nešto blaži. Ipak je to Audi, nije da je išao uvest full nakrcan Lexus.

webstartm 24.12.2021. 19:11

Citiraj:

Autor buljo (Post 3571327)
Otkad to?

Guglaj...ka sta san i napisa, ulje cirkulira,podmazuje gumice u kompresoru,koje onda ne stvrdnjavaju od starosti itd. Automacka klima, namistis na 22 i prst u uvo. A ne pali-gasi.

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3571330)
Prestaneš pušit u auti i to je to :lol2:

Ali fakat, nema rješenja, masnoće eteričnih ulja koje imaš u tekućini će se uvijek taložit na staklu. Star je samo koliko ćeš često prat stakla

No chance :D

A evo progugla san ocat+destilirana voda, natopit stakla spricaljkom pa obrisat...probat cemo

nokru 24.12.2021. 19:19

Citiraj:

Po zakonu ako je vozilo mlađe od 5 godina i vrijednost novog vozila je bila preko 300000 kuna moraju tražiti od proizvođača popis sve opreme.
Vrijednost opreme samo zbrajaju po našem cjeniku pojedinačno, nevezano jel ta oprema dio nekog paketa koji uvijek košta manje. Pa se tako nabilda osnovica za plaćanje trošarine.

spawn 24.12.2021. 19:21

Citiraj:

Autor buljo (Post 3571322)
Pa kaj se nije prije raspitao za sve troškove?

Zašto pobogu?

Klima je:

1) za hlađenje ljeti

2) za odmagljivanje zimi

Ja ni ne mogu ukljucit iskljucit klimu. Meni je dvozonska full automatska , odaberem temp i ona radi sta treba, odmagljuje, grije , hladi staveć.

Wolverine 24.12.2021. 19:39

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3571334)
Ja ni ne mogu ukljucit iskljucit klimu. Meni je dvozonska full automatska , odaberem temp i ona radi sta treba, odmagljuje, grije , hladi staveć.

Nemaš opciju za uključit/isključit klimu?
Koji auto?

SPLiFF 24.12.2021. 21:17

Viđao sam to na Mercedesima da se ne može isključiti klima.
I sklon sam vjerovati da je dobro za klimu da radi stalno. Osim toga, zimi mi je puno ugodnije kad je uključena, nekako je ljepše disati, ne bude upareno unutra.

Ocat sam probao, isto ne pomaže. Kad sam pušio cigarete taložilo se to po staklima ali kad operem miran mjesec dana. Parim već 10 godina i tek od nedavno primjećujem to sa staklima, moguće da je stvar u nekoj novoj aromi koju koristim.

spawn 24.12.2021. 21:24

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3571338)
Nemaš opciju za uključit/isključit klimu?

Koji auto?

Mogu iskljucit rucno vent na 0 tj na ekranu bude - i sve stane. Cim kliknem na AUTO ili pokrenem vent upali se cijelu sustav klimatizacije. Citroen C5 X7 2012 2.0 120kw Business

buljaka 24.12.2021. 22:21

https://youtu.be/qJJEBEajF1M
46 sekunda

Jel takva komanda?

Imaš to a/c ?

Iskreno nisam još vidio da se negdje ne može ugasiti.obicno piše econ, ili npr ne možeš ugasiti dok piri na prednje staklo ali inače se moze

Wolverine 24.12.2021. 22:23

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3571367)
Mogu iskljucit rucno vent na 0 tj na ekranu bude - i sve stane. Cim kliknem na AUTO ili pokrenem vent upali se cijelu sustav klimatizacije. Citroen C5 X7 2012 2.0 120kw Business

Nemaš ovaj A/C gumb?
1501251699-DSC-0148

Meni je recimo smjeh što je Renault počeo kopirat Mercedes pa je klima po defaultu uključena ali je možeš isključit. Isto tako ekipu zna scimat što kad je klima upaljena LEDica je ugašena a kad ugasiš klimu LEDica je upaljena :D
Znam da je tak na Mercedesima isto po defaultu. Znam je me žena pitala kak to da stalno klima radi u Cliu :D

Nego, dokaz da nisu samo vozači BMW-a u kurcu s parkingom. Jebote jel fakat takav problem parkirat između crta.

20211224-105056

Elven 24.12.2021. 22:32

Ja danas radio kasko u novom osiguranju, kazu da po CVH tablici vrijedi 180,000kn i cude se kak je u proslom oaiguranju procjenjen na 151k... a ja ga platio 159 prije 2 godine. Znaci da po CVH danas vrijedi vise nego prije 2 godine...

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

spawn 24.12.2021. 23:29

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3571378)
https://youtu.be/qJJEBEajF1M
46 sekunda

Jel takva komanda?

Imaš to a/c ?

Iskreno nisam još vidio da se negdje ne može ugasiti.obicno piše econ, ili npr ne možeš ugasiti dok piri na prednje staklo ali inače se moze

Imam taj A/C ali to ne iskljucuje klimu nego biras hoces li da sve radi automatski ili podesis rucno. Rucno mozes podesit temp, smjer puhanja, brzinu venta za obje strane. Ovo je full dvozonska klima pa mozes odvojeno nastinavat lijevo i desno. Čak i npr hlađenje lijevo grijanje desno. Ne smeta mi, neka radi full auto, idc :)

buljaka 24.12.2021. 23:41

Varaš se po ovome

https://www.citroclub.com/cicont-579.html

A i nisam nikada vidio auto da ima Ac ili a/c dugme a da ne regulira rad klime

spawn 25.12.2021. 00:44

Kako mislis varas se? Znaci a/c lampica se ugasi kad cackam po brzini ventova, i smjeru puhanja ,kad kliknem na a/c sve sto sam radio se resetira i radi sve sam i jacina puhanja i sve ostalo osim temp. Ako smanjim airflow na 0 komplet se ugasi. Probao sam svasta. Mozda se varam i ima neka caka, ali nisam je uspio naci. Sutra cu procackat opet sve redom

Edit: evo sad sam malo pročačkao po forumima. Na mom autu se automatski pali klima cim upalim auto. Mogu ja cackat , ali se automatski pali klima svaki put. Tako je nastimano u swu i jedino sto mogu kroz diagbox mozda promijeniti regiju rada klime, mozda bih mogao nest promijeniti ali stvarno nemam potrebu za time, auto klima mi radi cijelu godinu kako treba i nemam potrebe nista dirati. Vise mi smeta sto ako zelim nastimavat levele comforta (ova klima nema stupnjeve celiziuae nego level comforta) onda moram okretat tockic i za vozaca i za suvozaca, nema kao na npr VW dual pa okrecem vrijednosti za oba istovremeno.

buljo 25.12.2021. 01:53

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3571331)
Guglaj...ka sta san i napisa, ulje cirkulira,podmazuje gumice u kompresoru,koje onda ne stvrdnjavaju od starosti itd. Automacka klima, namistis na 22 i prst u uvo. A ne pali-gasi.

Mislim da bi ti trebao guglat ili ipak mislis da je isto stanje kompresora kod auta kojem radi 0-24 i onom koji pali jednom tjedno po zimi i svaki dan po ljeti nakon 10ak god eksploatacije?

Gumice u kompresoru si fulao, gumice su na spojevima cijevi i ne nije potrebno vise od 1 mjesecno ih podmazivat odnosno palit klimu.

A uz to ljudima koji nikad ne gase klimu stakla se zimi apsolutno uvijek zamagle kada ju ugase.

Libertus 25.12.2021. 08:08

Ne vozite aute 24/7. U zadnjih 10 godina sam možda 2-3 puta isključio klimu na kratko i to uglavnom u neko proljeće ili jesen na savršeni dan kad sam htio da mi samo upuhuje vanjski zrak.

buljaka 25.12.2021. 08:40

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3571392)
Kako mislis varas se? Znaci a/c lampica se ugasi kad cackam po brzini ventova, i smjeru puhanja ,kad kliknem na a/c sve sto sam radio se resetira i radi sve sam i jacina puhanja i sve ostalo osim temp. Ako smanjim airflow na 0 komplet se ugasi. Probao sam svasta. Mozda se varam i ima neka caka, ali nisam je uspio naci. Sutra cu procackat opet sve redom

Edit: evo sad sam malo pročačkao po forumima. Na mom autu se automatski pali klima cim upalim auto. Mogu ja cackat , ali se automatski pali klima svaki put. Tako je nastimano u swu i jedino sto mogu kroz diagbox mozda promijeniti regiju rada klime, mozda bih mogao nest promijeniti ali stvarno nemam potrebu za time, auto klima mi radi cijelu godinu kako treba i nemam potrebe nista dirati. Vise mi smeta sto ako zelim nastimavat levele comforta (ova klima nema stupnjeve celiziuae nego level comforta) onda moram okretat tockic i za vozaca i za suvozaca, nema kao na npr VW dual pa okrecem vrijednosti za oba istovremeno.

Jbg nisam kod auta. Frend ima isti pa ću pogledati kad se sretnemo ali vidi i ovdje

https://www.manualslib.com/manual/39....html?page=105

Svugdje piše da se tu pali klima.

Vjerojatno ima neku glupu foru jbg

xlr 25.12.2021. 10:38

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3571405)
Ne vozite aute 24/7. U zadnjih 10 godina sam možda 2-3 puta isključio klimu na kratko i to uglavnom u neko proljeće ili jesen na savršeni dan kad sam htio da mi samo upuhuje vanjski zrak.

To sam i ja poceo prakticirati unazad par godina. Problem mi je samo hladno jutro, auto klima na 22, krene malo prejako puhati dok je sve jos hladno i onda mi ne pase :) I prijelazni periodi, kada je auto lijepo topli (otvorena panorama ga lijepo zgrije na jesen-proljece) pa samo pustim ventilaciju na lagano.

Jedino ne znam i opirem se pustiti auto klimu upaljenu do kraja voznje i kod paljenja auta. Jos uvijek je ugasim malo prije gasenja auta i upalim nakon paljenja auta. Nemam neki poseban razlog zasto... Mozda sam to cak pokupio od caleta.

webstartm 25.12.2021. 10:40

Citiraj:

Autor buljo (Post 3571399)
Mislim da bi ti trebao guglat ili ipak mislis da je isto stanje kompresora kod auta kojem radi 0-24 i onom koji pali jednom tjedno po zimi i svaki dan po ljeti nakon 10ak god eksploatacije?

LINK ,a i nisan zna da si u autu 0-24 :D prije ono 30-120 min dnevno.
Neda mi se razmisljat i sitit se upalit AC svako 7 dana.

Citiraj:

Gumice u kompresoru si fulao, gumice su na spojevima cijevi i ne nije potrebno vise od 1 mjesecno ih podmazivat odnosno palit klimu.

Vrlo moguće, neman pojma kako izgleda kompresor iznutra, srića neću ni doznat, jer radi 365 dana u godini (kad je auto upaljen :) )

Citiraj:

A uz to ljudima koji nikad ne gase klimu stakla se zimi apsolutno uvijek zamagle kada ju ugase.

Pa e, zato i ne gasimo :D

Al inače, nekako je poanta automacke klime da radi stalno, sama odredjuje sta ce puhat,di ce puhat i kad ce puhat. S tim nikad nisan imao problema. Skuzi sama kad se vlaga skupi na prednjem staklu, pojaca puhanje, pribaci sprida, opcenito je ugodniji zrak u autu, pogotovo kad je vanka južina,kiša.
Ne znam zašto bi je tribalo gasit? 0.5 litara manja potrosnja? o tome nek se brinu zeleni, meni ne smeta da troši.
A i Scotty je tu, njega se sluša :D

WraGG 25.12.2021. 11:04

Ja mislim da ja nikad nisam ugasio klimu u autu osim nekad davno u vrijeme golfa 4 1,4 kad si morao ugasiti klimu da se popnes uz brdo :D
Stvarno ne vidim svrhu gasenja klime kad vec sve sama regulira.

spawn 25.12.2021. 11:08

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3571407)
Jbg nisam kod auta. Frend ima isti pa ću pogledati kad se sretnemo ali vidi i ovdje

https://www.manualslib.com/manual/39....html?page=105

Svugdje piše da se tu pali klima.

Vjerojatno ima neku glupu foru jbg

Ma nemoj se ni tlačit. Meni je auto mode osim venta upaljen 365 dana u godini i ne mislim mijenjat način rada klime. Meni je komplet auto na auto mod, svjetla, brisaci,klima, ručna itd. Sjedni , vozi. Ponekad na snijegu upalim snow mode i po guzvama ukljucim sport mode na mjenjaču jer mi mijenja brzine na visim okretajima. Sve ostalo je na auto i tako će i ostati :D

buljo 25.12.2021. 12:03

Citiraj:

Autor webstartm (Post 3571429)
LINK ,a i nisan zna da si u autu 0-24 :D prije ono 30-120 min dnevno.
Neda mi se razmisljat i sitit se upalit AC svako 7 dana.

0-24 sam mislio non stop, a kaj se lijenosti tiče tu ti nemrem pomoć :)

Citiraj:

Vrlo moguće, neman pojma kako izgleda kompresor iznutra, srića neću ni doznat, jer radi 365 dana u godini (kad je auto upaljen :) )

Prvo veliš da je do gumica u kompresoru a na kraju ne znaš ni kak izgleda a očito ni kako radi.

Citiraj:

Al inače, nekako je poanta automacke klime da radi stalno, sama odredjuje sta ce puhat,di ce puhat i kad ce puhat. S tim nikad nisan imao problema. Skuzi sama kad se vlaga skupi na prednjem staklu, pojaca puhanje, pribaci sprida, opcenito je ugodniji zrak u autu, pogotovo kad je vanka južina,kiša.

Poanta automatske klime nikad nije niti će biti da radi stalno nego da u što kraćem roku dođe do željene temperature i da istu održava. A gdje će puhat ovisi gdje sve ima senzore.
Na koji način klima sama skuži da je staklo zamagljeno i pojača puhanje? Ima senzore vlage u staklu?

Postoji jedan zgodan gumb koji služi za to, a nalazi se na slici lijevo od AC gumba. Što se dogodi kad ga stineš? Pa fino pali klimu (ako je ugašena i pojača puhanje na šajbu na max)
https://imgcdn.zigwheels.ae/medium/g...ols-694497.jpg

Ugodniji zrak je jer isuši zrak, i jedino se to fino osijeti kada je vlažno, kada je suh zrak razlike nema stoga ne može biti ugodniji.

Citiraj:

Ne znam zašto bi je tribalo gasit? 0.5 litara manja potrosnja? o tome nek se brinu zeleni, meni ne smeta da troši.
A i Scotty je tu, njega se sluša :D

Očito nikad nisi morao mijenjat kompresor klime pa ne znaš koliko ta priča košta, a kao što sam rekao ak misliš da će kompresor koji radi stalno vs onog koji radi kad ekšli treba trajat isto onda se počni raspitivat o cijeni kompresora.
Drugi razlog je taj da ti ne daj bože rikne kompresor nećeš moć odmaglit stakla dok ne kupiš novi.
O smradu iz klime i gljivicama koje se nakote i koje na kraju udišeš da ne pričam.
Potrošnja je nebitna u cijeloj priči.

A scotty nigdje ne govori da se klima nikad ne gasi, samo objašnjava zašto se treba koristit po zimi.

domy1 25.12.2021. 16:18

Sve je to super, ako ne radiš kratke relacije. Palim klimu radi sebe, a i klinaca pogotovo. Kada bi stalno isušivao isparivač, ne znam kad bi uopće imao koristi od klime. Sve je ok za neki put, ali ne i kratke relacije.
Ako je kompresor ok, nadživjet će auto, dok kod nekih crkava nakon garancije. Prodan auto 14g s originalnim kompresorom, bio 2 puta na punjenju radi nezgode i promjene kondenzatora. Prošli star 2g crkla klima, jer je biser stavio krivi plin, a naravno shodno tome i krivo ulje.
Repariran kompresor s punjenjem novog eko šita 2300kn.

buljo 25.12.2021. 16:28

A jos se nismo ni dotakli redovnog servisa klime, odnosno promjene ulja svake 3 - 4 godine :D

Bas me zanima koliko vas klimasa to radi, ako itko to radi :D

domy1 25.12.2021. 16:49

Pa sad, dalo bi se o tome pričat koliko je to potrebno nakon samo 3-4 godine. Da pitaš neke iskusne meštre, vjerojatno bi ti rekli da je bolje da klima stalno radi, nego da ne radi gro vremena.
Brat punio na svojem jer očito nije radila od kada ga je kupio. Majstor je rekao da se vidi da nije dugo radila, promijenio crijevo i rekao da ne vozi preko 2000 okretaja bar 1000km. Koliko poštenih bi tako nešto reklo? Ako su se klipovi "zapekli", sigurno nije na odmet polako, dok se malo ne razradi. Ako bi išli navlačit mak na konac, trebalo bi nakon nekog vremena opet ulje, al ajd...

Garro 25.12.2021. 16:50

Passat star 20 godina, 463k km. Klima na auto 99,9% vremena. Promjenjen hladnjak jer je dobio kamenčić u cijev i koju je probušio. Broj promjenjenih kompresora: 0. Smrada gljivica i vlage nema. Klima se redovno provjerava za tlak u sustavu, ne znam da li je mijenjano ulje ili isušivač.

Ne vidim razloga za gašenje automatske klime, ali isto nemam ništa protiv ako nekoga to veseli.:)

webstartm 25.12.2021. 20:36

@buljo aj lets agree to disagree i to je to, nedamise opet secirat post i odgovarat na sve

nit gljivica,nit smrada,nit pokvarenih kompresora
I dvi kucne klime mi rade 24/7/365 vec 4 godine, a i virujen da ce radit jos 10.

WraGG 26.12.2021. 09:21

https://www.autoevolution.com/news/b...es-176005.html

lowrider 26.12.2021. 09:35

Može takav odmah u prodaju.
A pošto ima osjetno manje opreme od normalnog osnovnog modela, sigurno bi bio 200 eura jeftiniji od njega cccc...

Wolverine 26.12.2021. 10:09

Bio bi jedno 2k eura skuplji od normalnog ''bikoz manje je više'' i limitirana serija. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:31.