![]() |
Ja opet ponavljam. Kao stari korisnik, produljenje ugovora uz popust 50% sam dobio da nisam zvao prodajnog predstavnika. Znaći MOŽE se i preko B-neta direktno .
|
Citiraj:
my G2 sent it |
Pitanje:
- Sestra u ZG mi već odavno ima TV+Internet kojem je istekao ugovor ima par godina i sve ovo vrijeme plaća to 239 kuna (kako je i službena cijena za pakete bez ugovorne obaveze). - Mislili smo prebaciti samo na internet koji je 149 kuna, pošto joj TV ne treba. Ne bi uzimali na ugovornu obavezu jer je velika mogućnost da ona ode u inozemstvo u slijedećih par mjeseci (a razlika je 10 kuna). Na prodajnom mjestu i na telefonu službe za korisnike kažu da nije moguće uzeti uslugu bez ugovorne obaveze (AKA na neodređeno vrijeme) nego samo na 24 mjeseca. Ja ih pitam zašto imaju na webu cijene priključka bez ugovorne obaveze, na 12 mjeseci i na 24 mjeseca ako nije moguće uzeti bez ugovorne obaveze ? Na to odgovor nisu znali. Uglavnom, može li mi netko sa sigurnošću reći što mogu dobiti u BNetu a što ne, glede ove situacije ? Ja sam navikao sve usluge koje koristim da mogu koristiti bez ugovorne obaveze, na 12 mjeseci i na 24 mjeseca pa mi je strana ova njihova logika. Hvala unaprijed ! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Prijatelj mi danas produžio 3D ugovor. Promijenili mu router i dali Kaona. Iznenađenje je da je dobio 30 dana sve kanale otvorene. Znam da je to bilo ukinuto, jer ni ja ni brat nismo dobili prije tri mjeseca. Možda su sad to vratili sa ovom novom Turbo promocijom.
|
Kad je bilo ukinuto? Ja sam potpisao ugovor prije godinu dana i imao sam sve otključano, a punica je potpisala ugovor prije pola godine i isto je imala otključano.
|
A cuj kolega prije cca 35 dana produzavao 3D ugovor i normalo mu pustili sve kanale u promo periodu, moram ga pitati jel su ugasili one TV programe koje nema ugovorene jer je vec proslo vise od mjesec dana.
|
Ja danas produžio 2 mjeseca prije isteka starog, sa Super 3D prešao na Turbo3D, povećanje brzine sa 12Mbit-a na 70, mjesečno 199kn iduće 2 godine plus staroj uzeo Samsung J3.
Nudili su mi i 120mbit-a, ali onda bi me ispalo nekih 240kn mjesečno, ali to mi ne trenutno ne treba. U SZK i dalje nemaju točne informacije o promotivnim ponudama i upute me na prodajno mjesto, a ovi sa prodajnog ponovo na SZK. Strašno da nisu promil napredovali po tom pitanju. |
Preko koga si onda na kraju produžio, što te zanimalo, općenito što možeš dobit za produljenje ili?
|
Par vama laganih pitanja.
Kako je najlakše skužiti razliku izmedju digitalnog i analognog kanala ? Tek sam neki dan kupio full hd lcd tv,i pošto čekam hdmi kablove ' mislite li daće biti razlike u kvaliteti slike u odnosu na spajanje sa scart kablom, čak i kod kanala koji imaju nižu kvalitetu ? Jel vam bnetov daljinski dovoljan za gotovo sve redovne radnje ili morate zbog nečega posezati za tv daljinskim? Ja sam podesio osnovne postavke tv-a i sada cu kao i kod starog tv-a koristiti samo bnet daljinski |
1. Vidljiva razlika u kvaliteti slike
2. Hoće 3. Je. Jedino ako ideš na TV-u gledati nešto preko USB-a. |
Citiraj:
Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
Citiraj:
2. Odlično, ne izgleda koma ni sa scartom. Nakon ove scart i crt ere za mene, počinje uskoro lov na FullHD kanale :) 3. Ma ja koristim snimalicu, 10 sati uključeno u paket, nadam se da nisu povukli to u novim paketima... korisnija mi je, i jednostavnija za baratanje, bez usb-a. |
3. Imaš snimanje 10 sati (na mreži) ali je malo blesavo riješeno "organizacija tj. novije briše najstarije. Isto isprobaj lokalno snimanje na USB.
|
Kod staraca se kaoni smrzavaju. Imaju 2 komada i događa im se da se smrznu da da daljinac ne reagira te moraju ga čupat iz struje. I to zadnja 3-4 dana 2-3 puta dnevno navečer kad gledaju TV (ćaća neki sport, majka neke živine).
Prijavit ili se bude smirilo? Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Sačekaj još koji dan, ako se ne "popravi" onda prijavi.
Kad zbog nečega zabloka onda je "normalno" da ne reagira na daljinac ili tipke na njemu. Kada se "to" desi vidi kakva je situacija sa linkom prema netu tj. jeli blinka odr. Led - ica za Lan a spojeno prema pojedinom Kaon - u. |
Ima li netko iskustva sa Okvirnim ugovorom? Konkretno imam problem u zgradi gdje predstavnik stanara smatra da nije po zakonu da svaki pružatelj usluga uvodi svoje kanalice, te traži da se kroz zgradu provuče jedna kanalica, i kroz nju da ide sve, a onda da se pružatelji usluge međusobno dogovaraju tko ide preko koga i tko kome plaća najam za dalje.
Uporište nalazi ovdje: https://www.hakom.hr/default.aspx?id=3765 Ovdje na linku piše većinom za optiku, ali dolje piše da se može ugovor napraviti i za koaksijalnu instalaciju. Kada sam bio u VIP-u/Bnetu oni kažu da nikakav ugovor ne potpisuju, a ja sam nemogu ništa uvesti u zgradu bez pristanka suvlasnika, koji neće potpisati ako nije kao što sam gore naveo da mora biti da je sve preko jedne kanalice. Ja tu dolazim do zida i tražim pomoć. Pitanje sam ovdje postavio jer želim preći s Tcoma kojeg sada imam na Bnet. |
Zašto za svaki kanal pod info piše 576i ? Nema ni 720p...Imam u Bnet prijemniku namješteno 1080p, spremno za eventualne HD kanale, biti će da je onda do toga što sam još uvijek na scart kabelu.
Btw. Zadovoljan sam ovim Albisom 8100, malo me je zezao trzanjem kanala pred 2 godine dok nije pokupio neke automatske update, ali nisam ni gledao HD tako da nisam zahtjevan korisnik. Čak i ako ostanem na istoj brzini 30Mbps mogu očekivati zamjenu za Kaon-a ? Vjerujem da je Kaon bolji iako se kaže da se ne treba mijenjati ono što radi dobro. Citiraj:
|
Zar te Albis 8100 ne zafrkava cesto se smrzne, pa ga moras iskljuciti i ponovo ukljuciti da proradi, bas cudno.
Sa Kaonovim daljinskim moci ces upravljati i TV-om. |
Citiraj:
|
Ne kuzim jesi produzio ugovor ili nisi...ako budes produzio i isao na novi paket dobit ces novi router i novi prijemnik Kaon.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Novi sam korisnik. Možda :chears:. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Dijele li i nove Wifi routere sada ili se još koristi ono Tehnicolor smeće koje ne uspijeva poslati wifi signal ni kroz zatvorena drvena vrata, a kamo li jedan zid.
Do nedavno sam ga imao spojenog na svoj stari Dlink DIR-615 i radilo je bez greške, pokrivalo cijeli stan u kombinaciji sa jednim DLink boosterom u susjednoj sobi. Međutim 615 je crko i sad sam opet samo na njihovom i frustrira užasno. Na kompu je stabilna uvijek veza i nema padova brzine, ali WiFi je koma, ili veza bude brutalno spora da mi je bolje bit na LTE, ili jednostavno nema veze, tj spojen je i pun signal ali ne može na internet. Jedino reset pomaže. Odem u onaj njegov event log i sve puno "Critical Error (3)" upozorenja, par komada u danu. Kažem to SZK i odgovor je bio da nije to ništa, da vide oni da internet radi :stoopid: Prije mjesec dana sam ih zvao i pitao za zamjenu za neki drugi router, čak i uz doplatu ako treba, jer ovo je skoro kao da i nemam WiFi, pogotovo za druge ukućane koji ne znaju ni kako router izgleda a kamo li kako ga resetirati niti se žele petljati u to. Njihov odgovor je bio da jedino takve imaju u ponudi. Što se tiće TV, imam taj Albis, čini mi se OK, u zadnjih godinu dana su bile dvije situacija samo gdje ga je trebalo resetirati jer ostane bez signala. Ali zato sa internetom borbe svaki dan. Gledao sam na netu postoji li možda kakav custom modani FW za taj router, ali ne nalazim ništa, samo forumske postovi ljudi kako se žale na slične probleme. Na DIR-615 sam stavio FW sa DD-WRT stranice i radio je puno bolje nego tvornički, pa sam mislio da je takvo što možda dostupno i za Tehnicolor :puke: |
Trenutno nema alternative, samo taj Tehnicolor.
Za njegov WiFi se sve zna, ne može ni biti bolji sa internim lata antenama. Nekome je DIY modifikacija sa vanjskim antenama pomogla a nekom nije. Poznato je da treba neki drugi uređaj (AP / Router) za bolje pokrivanje većeg radijusa. Šta se desilo sa tim DIR-615 ? Jel se da zakrpati ? Jel imaš doma u furdi još koji AP / Router ? |
Citiraj:
Nemam ništa. |
Po tom "power led narančasto" rekao bih da mu je "pukao" fw,
probaj ga osposobiti > http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?p=547938 Potraži ostale recovery varijante obzirom na DIR-615 + koja je revizija + DD-WRT. Preporučam kad ga oživiš ubaci OpenWRT i složi ga kao switch + AP. |
Citiraj:
|
Nađi na str. DD-WRT - a precizno za tvoju reviziju kao šta je ova za primjer za rev E3 > http://dd-wrt.com/wiki/index.php/D-Link_DIR-615_rev_E3
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mozda cu morati poceti razmisljati i o fer usage pravilu, ako budem često streamao full hd programe preko računala na tv. Nemam ideju koliko bih sati takvog streama otprilike mogao gurati u nekakvih naizgled ogromnih 1 TB mjesečnog prometa....hmmm recimo oko 3 sata dnevno da bi mi moralo biti dovoljno |
Pa jesi konacno dogovorio sastanak sa prodajnim predstavnikom.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Budem probao sa drugim. EDIT: Sad sam saznao da je to ponuda samo za predstavnike stanara, iako je prestala važiti 1.travnja :). I još uvijek im se nalazi na stranicama iako više ne vrijedi. http://www.bnet.hr/podrska/uvjeti_ko...da/(offset)/10 Ajmo reći pomalo neprofesionalno. Edit 2: Eppur si muove. |
Svako malo mi se nest desi s wifi-em na modemu (TC7200), odjednom samo opadne brzina i radi s 2-3 mbps, logiram se na modem, upalim i ugasim wifi i onda radi normalno..
Kako rijesit problem? Da zovem sluzbu za korisnike ? |
Citiraj:
Download bude tocno 3 mbps iako sam 20cm od rutera, ali upload ostaje ok (puna brzina). Nakon par sati se samo popravi. Ovaj TC7200 je tesko kinesko smece. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:02. |