![]() |
obicno kad diff poraste to prati rast cijene coina, a to je opet dobro za kolegu koji je minao prije :)
|
Ja sam prilično siguran da je obrnuto.
Sent from my RMX2001 using Tapatalk |
Citiraj:
Skocit ce mu vrijednost sigurno a i mine pool jer gledam po eth kako raste raste i pool i vrijednost :D |
Citiraj:
Samo da potvrdim jesam li dobro razumio. Ako koristim karticu na kojoj imam npr. bitcoin i placam u trgovini, kartica radi konverziju bitcoin u kune i to je u redu jer tehnicki placam kriptovalutom? |
Citiraj:
Ti biraš očeš prodat pa koristit eure iz walleta ili češ stavit neku kriptovalutu ko oblik plačanja :D |
Glupo pitanje, nedavno sam se prebacio sa NH na ethermine pa ne znam: da li je reported hashrate ono sto miner reporta poolu, a current hashrate ono sto pool obracunava (pa bilo to vise ili manje od reported hashratea)?
|
Reported je od minera, od poola je average
Trebam savjet:
Majner upogonjen na nekoj drugoj lokaciji, nije više doma. Uzet je tele2 pokućni no hive os daje da nema interneta. Ruter ima net, isprobao i preko žice na laptopu i preko wifija na mobu. Šta da probam još? |
Jel hiveos na usb ili ssd? Ja imao isti problem jer sam imao na usb. Prebacio na ssd i riješen problem. Na samoj lokaciji je miner spojen žično na router?
|
Citiraj:
|
Os je na usb-u, žicom spojen net. U konzoli sam utipkao net-test i ništa nije prolazilo sve redom crvena slova.
Čudno mi je jer je sve radilo dobro, onda je oar dana mirovao i kad sam ga upalio na drugoj lokaciji ništa. |
Imao sličan problem, riješio sa ssd-om.
|
Citiraj:
Ili stavljaj neki hard ili ssd ili mijenjaj tele2 ... BTW.: (off-topic) Razočarao se u brzini kod pokućnog,u 3 godine sa 45/25 palo na cca 10/12 ... |
Citiraj:
Podešeno i sad radi...al vruća mu je nova lokacija:fiju: |
Ekipa kakva je isplativost majnanja ETH-a dns?
|
Pa dobra pao je hashrate mreze, cijena osla malo gore.
|
Taj what to mine baš i nije 100% točan,zna fulati na dosta koinova ...
|
Da li je puno dati za EVGA 3080 FTW3 KR (znači nije LHR) 1400€ ili je to ok cijena?
|
https://www.bloomberg.com/news/artic...content=crypto
Do ove vijesti 3080 je zarađivala 5$ dnevno rudarenjem ETH, tko zna koliko nisko će ETH sada pasti, trenutno 3080 zarađuje ispod 5$. |
Pozdrav svima,
naime procitao sam prvi post da se prvo informiram o pocetcima rudarenja, samo me zanima necije misljenje ako je voljan za podijeliti samnom jer sam stvarno potpuni pocetnik u tome... Moja konfiguracija je potpuno nova i(kupljena prije mjesec dana) je slijedeca: CPU: Intel i7 10700K MBO: ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI RAM: VENGEANCE® RGB 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 DRAM 3.200 MHz CASE: be quiet! Silent Base 801 SSD1: 970 EVO NVMe™ M.2 SSD Napajanje: STRAIGHT POWER 11 750W GPU: ASUS ROG STRIX RTX3060 (nije LHR model) Zanima me iduce, ukoliko se odlucim za rudarenje ETH, koliko je uopce pametno sa novim racunalom upustit se u rudarenje? te kolko rudarenje moze "unistavati" dijelove, kao sto sam napisao racunalo je potpuno novo sklopljeno... Jel se na kraju krajeva isplati takvo sto pocinjati na novom racunalom sa takvom konfiguracijom...? (SVE JE POD GARANCIJOM NAJMANJE 2 GODINE,ali problem bih sigurno nastao nakon ili ?) :) |
Gledaj, ja sam u tome 4 godine,imam 5 komada 3060 koje rudare "normalno" ...
Naravno uz neznam još koliko kartica ... neke na ETH, neke na ERG-u ... S time sa moram priznati kartice su bile ispuhane 2 puta kompresorom,sad ih čeka novo raspuhivanje od prašine ... Problema nemam,s time da sam kupovao i novo i rabljeno ... (zamjena 2 ventilatora i jedno napajanje - što mi je ništa u 4 godine) ... Sa tom jednom nemožeš očekivati nešto previše,ali opet neka se sitnica nabere (čitaj mala sitnica) ... Piše po danu 2.5 dolara,ali bih ja to još malo smanjio ... Sad u detalje ... Moraš instalirati 470.05 drivere (DDU prvo obrisati stare) ... Ako misliš rudariti 7/24,onda zaboravi igranje ... A koliko je pametno odredi sam ... |
Sa jednom 3060 ja nebih niti počinjao ETH jer nema smisla
|
Ja majnam s ovom svojom, cca 500kn mjesečno, nije za bacit. A kaj se tiče ovog gore da nije LHR, jesi ti to probo? Jel 3060 nemaju LHR oznake budući da su one tehnički od početka limitirane.
Citiraj:
|
Citiraj:
Hvala na odgovorima,stvarno mi puno znaci, Mislio sam sa njom rudarit tek toliko dok racunalo koristim za druge stvari (internet surfanje itd..) zanima me moze li se taj proces obustavljat, gasit racunalo par puta dnevno i opet pokrecat? i koliko mi rudarenje utjece na ostale komponente? Mislim jel bolje na ovom racunalu rudarit, ili posebnu konfiguraciju za rudarenje sklopiti (sa starijim/koristenim komponentima) ? |
Citiraj:
koliko mi je receno u radnji gdje sam uzimao nije LHR, jer mora biti oznaka stavljena... |
Citiraj:
Možeš rudarit dok surfaš i slično dok god je nezahtjevno za računalo. Proces se može obustavljati, gasit računalo, ponovno pokretati, ali to nema smisla. Ili rudari ili nerudari. Realno utječe na sve komponente jer računalo stalno radi (na pravo rudarenje mislim, ne ovo gasi pali par puta dnevno) tako da i komponente stalno rade. Naravno više se troše GPU ili napajanje, Naravno da je bolje sklopit posebnu konfu za rudarenje od starih komponenta, ali za ovako rudarenje s jednom grafom se to ne isplati. Pogotovo ako misliš gasit palit dnevno. |
Kak Mirko veli ili rudari ili ne ...
Manji je šok za komponente da stalno radi nego da se pali gasi ... A i gara od 2 godine ... pa ak rikne na servis,a za 2 godine ako ostanu cijene ovak isplatio si si komp ziher i sa tom jednom karticom ... |
Citiraj:
S tom jednom ćeš naučiti šta , kud i kako , a onda ćeš doć u fazu da kupiš još koju grafu.:D Sad je 2,5 $$ dnevno s tom jednom, 4 takve grafe daju 10-tak $$ dnevno x 30 dana = 300 $$ Za 10 mjeseci to je 3000 $$ U tom periodu ćeš isplatit grafe, a još će ti bit pod garancijom , milina !! Nemoj puno zapitkivati i bit neodlučan, ovdje na forumu su kolege sve fino opisale i imaš odgovore na skoro sva pitanja ! Nadam se , dok ovo pišem, da si počeo s rudarenjem .:D Dogodine ako ETH skoči mogla bi bit i dupla cifra ?!! aj pozdrav :chears: |
Citiraj:
Citiraj:
Pozdrav svima, :)
Jucer sam poceo sa rudarenjem, i negdje izmedju 20-25 mi je hasrate, sto bi moglo biti da mi je grafa LHR model, vise sam onda za opciju staru konfiguraciju naci, i graficke polovne ili nove staviti, ali jos moram pogledati kako se pravi nekakav rig sa 3-4 kartice, naravno ono najteze za naci jesu grafe, nisam siguran na sto bih trebao paziti da su samo preko 6GB memorije i vjerovatno bolji/brzi GPU ali tesko sve poklopiti naravno... Takodjer bih volio cuti rudarite li vi nesto drugo osim ETH i ako da sto ? Sve u svemu prvo ono najteze a to je graficke pronaci :) |
Citiraj:
Afterburner i staviš -200 core + 1300 mem PL 75% i trebao bi hashati oko 50 |
Citiraj:
Citiraj:
ovaj sam link slijedio kao nekakve upute... pa cu danas isprobati kombinaciju od Nbdy32: Vakoca ... https://mega.nz/file/O0J0wTbL#4g277f...Ftb8tEdTI0jHqQ Driver ... Sa DDU makneš stare drivere koji su sad na kompu ... https://www.guru3d.com/files-get/dis...wnload,20.html instaliraš ove gore 470.05 ... Skineš afterburner ... https://www.msi.com/Landing/afterburner/graphics-cards instaliraš i njega ... Core na -200 Mem na +1300 PL 75% 5500xt se ne isplati uzimati,mali je hash za potrošnju ... 5600xt već da,ali i cijena je razlika ... u pravilu AMD preko 6gb (one su uglavnom 8) se isplati uzeti, a i nvidije koje imaju v1 LHR-a -------------- hvala Nbdy32!!! |
Samo polako,ako gdje zapneš tu smo ...
|
Imam na riseru 6 pin i imam molex na 6 pin adapter (ispod na slici), pa me zanima sljedeće.
Kako na molexu postoje 2 konektora da li moram oba spojiti na molex kabel ili je dovoljan jedan konektor da samo spojim? https://i.ibb.co/x2XXw24/molex.png |
Najbolje da ne koristiš nikakav adapter ...
Ako već moraš,da spoji oba,ali provjeravaj ih,ovakvi adapteri su znali gorjeti ... |
Hvala ti...:chears:
|
Moze li me netko uputiti na sta da obratim pozornost kod sljedeceg:
Majnam ERGO vise-manje po p.s-u i dva dana ide sve kako treba. Od jednom sljedece jutro (evo danas) se ustanem i da provjerim stanje, vidim da je preko noci konstantno izbacivao rejected shares. Prekinem mining i pokrenem opet i sve radi kako spada...postavke nisam mjenjao. Se zbug-a softwear ? Nije mi jasno. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:50. |