PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

blava 08.07.2013. 10:27

Lijen sam i bilo je kasno :D

uglavnom stavio sam fastboot drivere,otkljucao bootloader i preko All in one tool stavio CWM i onda stavio ROM na mobitel,ove radnje obavio ( wipe dalvik,cache,factory reset ) i probao staviti i nije htjelo pa sam brisao neke stavke za taj error i na kraju me stalno baca na CWM

iako ne vidim sta bi pomogao update CWM,ali ajd idemo probati :)

nego,koji da skinem Touch i kako to instalirati preko CWM ?

Mad_Duke 08.07.2013. 10:28

Također, formatiraj sve potrebne particije osim one na kojoj držiš ROM.zip. Nekad se zna nekom smetja nakotiti kaj nemre ni full wipe riješiti (jaaako rijetko, ali eto).

Ako sve fejla. Vrati originalni image software pa kreni ispočetka.

Brko 08.07.2013. 10:32

Citiraj:

Autor blava (Post 2427038)
Lijen sam i bilo je kasno :D

uglavnom stavio sam fastboot drivere,otkljucao bootloader i preko All in one tool stavio CWM i onda stavio ROM na mobitel,ove radnje obavio ( wipe dalvik,cache,factory reset ) i probao staviti i nije htjelo pa sam brisao neke stavke za taj error i na kraju me stalno baca na CWM

iako ne vidim sta bi pomogao update CWM,ali ajd idemo probati :)

nego,koji da skinem Touch i kako to instalirati preko CWM ?

Apk.ove skidaj preko neta ali sa PC-a. Logiraj se preko kompa, i samo klikaj install/OK i neka ti mob bude spojen na net i oni se sami trpaju gore :D
ako ti se neda apk po apk trpati gore, jasno ;)
nego, jesi ti bio dobio novi ili su ovaj tvoj popravljali??

LAcy 08.07.2013. 10:34

Ako piše da treba novija verzija onda je to valjda s razlogom ;) Kako instalirati CWM obično piše u prvom postu onoga tko je napravio build.

Obično ide:
Code:

fastboot devices

fastboot erase recovery

fastboot flash recovery recovery_ime.img

Ipak su tri komande, iako je jedna koja zapravo flasha. Osobno mi je draža no touch verzija.

Napravi i ovo što je Đuka napisao, just in case.

blava 08.07.2013. 10:38

Kakve su ovo komplikacije,pa u pm,sad trebam se zaebavati preko ADB,instalirati ove gluposti radi starije verzije CWM.

I jos uz to mi ne prepoznaje fastboot device.
Prelijepo...

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1474956

LAcy 08.07.2013. 10:52

Nitko te nije silio da to radiš. Kad si se već odlučio, onda si prvo trebao sve proučiti. Iako je sve već izuzetno pojednostavljeno (što je u neku ruku i mana jer je dostupno svima pa i lijenima :D) ipak nije za početnike. Al' svi smo bili početnici, uz malo truda sve se da naučiti. A nije ni teško :)

Btw, zbog čega si dao link za Nook tablet ako imaš LG? I to još za ADB a spominješ fastboot.
Kako je krenulo moglo bi bit svega :D

blava 08.07.2013. 11:01

Tako su me uputili na XDA forumu,dao mi guide za Nook tablet za ADB.

Odakle skinuti ADB,imam adb u root folderu preko kojeg sam po preporuci i uradio unlock bootloadera i ostalo,jel mogu u cmd pokrenuti root folder i onda adb kojeg imam u root folderu.

Znam,samo kad se sjetim kako je na Samsungu bilo jednostavno,stavio CWM samo i flashao CM i to je to,a ovdje stotinu sitnica.

LAcy 08.07.2013. 11:17

adb je sastavno dio Android SDK, nalazi se u /platform-tools/ folderu. Možeš ga naći i bez skidanja cijelog SDK na raznim forumima. A mogu ga i uploadat kad dođem doma. Možeš koristiti i QtADB, GUI za adb.

Možeš, pokreneš cmd, u njemu adb (adb shell). Al' kao što rekoh, prouči temu za svoj mobitel. Obično ima jedna u kojoj je sve objašnjeno.

blava 08.07.2013. 14:32

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2427075)
adb je sastavno dio Android SDK, nalazi se u /platform-tools/ folderu. Možeš ga naći i bez skidanja cijelog SDK na raznim forumima. A mogu ga i uploadat kad dođem doma. Možeš koristiti i QtADB, GUI za adb.

Možeš, pokreneš cmd, u njemu adb (adb shell). Al' kao što rekoh, prouči temu za svoj mobitel. Obično ima jedna u kojoj je sve objašnjeno.

Glupost je bila sto ja uopce nisam ulazio u fastboot mode,driveri i sve je radilo samo sto ja budala sam zaboravio uci u fastboot.

Sad sam ispocetka,flashao preko KDZ stock rom V20A,rootao preko adb,provjerio da li je bootloader otkljucan,preko 1-tool instalirao CWM i updateao preko ROM managera na najnovije,kopirao rom i gapps na /sdcard,wipeao data/cache/dalvik i frisko instalirao i sve fino radi,2 roma isprobana :goood:

i jel treba nakon instaliranja roma opet wipeati cache/dalvik,neki stave da treba,neki ne ?

Brko 08.07.2013. 14:35

Poželjno je da uvijek wipeaš cache i dalvik. Ukoliko ideš samo nadograđivati ROM, nekada je dosta samo dalvik. Ali ja sam uvijek radio full wipe na Desiretu, a vjerujem da je isto i dalje na svima.

blava 08.07.2013. 18:18

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2427200)
Poželjno je da uvijek wipeaš cache i dalvik. Ukoliko ideš samo nadograđivati ROM, nekada je dosta samo dalvik. Ali ja sam uvijek radio full wipe na Desiretu, a vjerujem da je isto i dalje na svima.

Mislis prije instalacije drugog ROM-a ili nakon instalacije novog ROM-a jos jedanput wipe dalvik/cache ?

Brko,sjecam se prije si spominjao da kod svakog ROM-a novog radis kalibraciju baterije,kako,s cime i da li je potrebno ?

rodriguez 08.07.2013. 18:40

Trebao bi preporuku JB Rom-a za Xperiu S. Samo da je što više stock i fljuid:D

Brko 08.07.2013. 19:17

Citiraj:

Autor blava (Post 2427327)
Mislis prije instalacije drugog ROM-a ili nakon instalacije novog ROM-a jos jedanput wipe dalvik/cache ?

Brko,sjecam se prije si spominjao da kod svakog ROM-a novog radis kalibraciju baterije,kako,s cime i da li je potrebno ?

Prije instalacije ROM-a radiš to.

Ne kalibraciju baterije, nego sam brisao battery stats.

Mario92 08.07.2013. 22:47

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2427335)
Trebao bi preporuku JB Rom-a za Xperiu S. Samo da je što više stock i fljuid:D

eXistenZ BLACK Edition.

Osobno jedini ROM koji priznajem je SlimBean koji ne radi fluidno kao stock ali radi jako brzo. Također, OpenSEMC tim radi na 3.4 kernelu koji bi navodno trebao donijeti jako puno novosti i poboljšanja u odnosu na 3.0 kernel tako da moja preporuka bi definitivno bila da isprobaš prvo neki custom ROM baziran na stocku pa onda kasnije neki pravi ROM :D

Wozniak jR. 09.07.2013. 09:43

http://www.bug.hr/vijesti/nesigurni-skype/124923.aspx

blava 09.07.2013. 16:48

Kako manualno vratiti prethodno instalirane aplikacija sa Google računa.
Testirao 3 roma i svaki put vrat kad upišem email i lozinku,a sad neće,a sinkronizirao sve ostalo ( kontakte,email itd. ) ...

LAcy 09.07.2013. 16:52

Možeš na play otići na My Android Apps i ručno klikati koje želiš instalirati.

blava 09.07.2013. 16:54

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2427806)
Možeš na play otići na My Android Apps i ručno klikati koje želiš instalirati.

E to :) ima li negdje opcija ili app da sve instaliram jer imam 50-tak appova,a neda mi se svaki...

Ili bolje da mi seda da ne bude svacega kao kod otkljucavanja bootloadera :D

LAcy 09.07.2013. 16:57

Bolje da ti se da jer neke aplikacije možda i ne želiš ponovno instalirati ili barem ne odmah.

blava 09.07.2013. 17:26

Citiraj:

Autor LAcy (Post 2427814)
Bolje da ti se da jer neke aplikacije možda i ne želiš ponovno instalirati ili barem ne odmah.

Ma ipak se prebacujem na CM 10.1 ( 4.2.2 ) i preporuku sam dobio za Optimus Prime kernel.
E,sada kernel mogu instalirati preko fastboota ( pise da stavim .img od kernela gdje mi se otpakiraju fastboot fileovi ? ) ili pise na stranici tvorca kernela preko .zip instalacije.

Jel bi se to moglo uci u CWM Recovery i samo instalirati kao custom ROM ?
Kernel je kompatibilian sa custom ROM-om

LAcy 09.07.2013. 17:43

zip ide preko CWM, img fastbootom. Vjerojatno ti je lakše je sa zip-om (skripta odradi ono što bi radio ručno), prebaciš zip od kernela na karticu ili internu, rebootaš u CWM, nađeš opciju flash zip from... navigaš ga gdje je zip i potvrdiš.

fishkal 09.07.2013. 22:44

Evo da i ja uletim s jednm prigodnim,
Imam par dana optimus 4x na stock v20 romu, bez roota. Iz baterije izvucem prikazano na slici. Mogu li s romovima dobiti bolji rezultat? Čudi me da phone radio potroši 50% baterije, malo mi je to previše?

blava 09.07.2013. 23:10

Preko Tapatalka pišem,ne mogu vidjeti uglavnom standby tj.deep sleep ti pojede 50% baterije ?
To je normalno na Tegra3 uredajima radi nekog baseband wakelocka,navodno ce izdati Nvidia patch za taj gadni bug.

A eto ja sam na CM 10.1 (4.2.2 ) + OP kernel i opet guta bateriju abnormalno i to na WiFi only,čisto se bojim kad mi 3G zatreb,prodao bi i dao pare za S3/S2 itd.kad ekipa izvuče na stock ro mku nerootani po 4-5 sati i to mix 3G/wifi ,place mi se jednostavno,a meni ni kerneli ni custom romovi ne pomazu

fishkal 09.07.2013. 23:32

Ja sam na s2 u prosjeku dobivao sat vremena više screen on time uz, za radni dan, standardnih 40-50 min razgovora. Neda mi se flashati ako nema ozbiljnijeg dobitka za bateriju.

Još jedno pitanje. Cura isto ima 4x, ali je njen na 4.0.3. (V10). Kad ode u postavkama na ažuriranje sw kaže joj da ima najnoviju verziju. Postoji li način da joj flasham v20a bez da izgubi sve podatke?

Mad_Duke 09.07.2013. 23:32

Fun fact.

Wifi nekad guta više baterije nego 4G. Kod mene kada koristim Connectify da si napravim hotspot kad skidam neš veliko (kao GPS karte na mobu) onda ostavim slučajno upaljen pa mi pojede brutalno baterije (na 4G ni 10% toga).

blava 10.07.2013. 00:04

2 privitaka
Imaš LG backup app,napravis backup svega preko njega,flashad preko KDZ V20a ako je EUR open XXX,i restoreas preko toga,mislim da ćeš imati problema ako ne napraviš jer ne ucitava dobro ikone i widgete...

Ovo je prelose,najbolji custom ROM za LG 4X i kernel optimiziran za trajanje baterije...
Privitak 12199Privitak 12200

fishkal 10.07.2013. 01:16

Nije to loš rezulatat, 3 sata screen on je ok. Jel jos bilo poziva usput? Sinkronizacije?

rodriguez 10.07.2013. 06:55

http://www.engadget.com/2013/07/09/lg-optimus-g2-leak/

LG Optimus G2.

gin.tonic 10.07.2013. 10:20

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2428074)

Svaka čast LG :care:

Brko 10.07.2013. 10:28

Se to meni čini ili izgleda kao i SGS4?

coconut 10.07.2013. 11:39

Čemu služe one strelice ispod zadnje kamere?

blava 10.07.2013. 11:45

Ne znam jel baterija toliko istrošena pa ne mogu dobiti vise,stara je možda pet mjeseci,vjerujem da nema ni 200-300 punih ciklusa.

Ono sto mene zanima,kako ne mogu dobiti 3-4 h screen on,sta radim krivo,ekipa na s3 (sličan procesor,isto RAM,jedino IPS vs AMOLED ) i to na stock romu unrootanom.

Jel kriva baterija ( podjednak kapacitet sa s3 ),drugačiji procesor,bolji softver ?
Ovo moje sranje cak ni sa cm 10.1 i op kernelom daje lošije rezultate nego na stock romu unrootanom.

Ivo_Strojnica 10.07.2013. 12:07

Citiraj:

Autor coconut (Post 2428166)
Čemu služe one strelice ispod zadnje kamere?

E to su volume tipke.

zvonac 10.07.2013. 12:11

Citiraj:

Autor blava (Post 2428169)
Ne znam jel baterija toliko istrošena pa ne mogu dobiti vise,stara je možda pet mjeseci,vjerujem da nema ni 200-300 punih ciklusa.

Ono sto mene zanima,kako ne mogu dobiti 3-4 h screen on,sta radim krivo,ekipa na s3 (sličan procesor,isto RAM,jedino IPS vs AMOLED ) i to na stock romu unrootanom.

Jel kriva baterija ( podjednak kapacitet sa s3 ),drugačiji procesor,bolji softver ?
Ovo moje sranje cak ni sa cm 10.1 i op kernelom daje lošije rezultate nego na stock romu unrootanom.

Ni kod mene nije niš bolja situacija bila dok sam imal LG HDX4, screen on time, uvrh glave 3.45h.. I to sve za manje od 20h korištenja...
Uglavnom, preloše.. sam mob je odličan, al baterija je komatozna.. Ovi iz nevidije nekaj trabunjaju o patchu, kojeg sumnjam da bu izbacili..

blava 10.07.2013. 12:25

Citiraj:

Autor zvonac (Post 2428180)
Ni kod mene nije niš bolja situacija bila dok sam imal LG HDX4, screen on time, uvrh glave 3.45h.. I to sve za manje od 20h korištenja...
Uglavnom, preloše.. sam mob je odličan, al baterija je komatozna.. Ovi iz nevidije nekaj trabunjaju o patchu, kojeg sumnjam da bu izbacili..

Ma mislim da cu ja to prodati i uzeti S2 ili ustedjeti para i S3 uzeti,ovo je prezalosno,kad vidim frenda na s3 mini sa 1500 mah baterijom 3 dana piči i skoro 5h screen on,dodje mi da placem :fuming:

sad trazim neku kombinaciju roma sa op kernelom,ali izgleda nista ne pomaze,kao sto rekoh baterija lose traje nego na stock unrootanom.

Čak ima malkice jacu bateriju nego S3 i opet ne traje ni priblizno kao njegova sa stock rom,a moj ima custom kernel i rom i opet...

da sam ovo znao,ne bi me ni bog natjerao da uzimam LG 4X

sto se tice svega ostaloga,zvijer od mobitela,os od ekrana,kamere,zvuka itd.

rodriguez 10.07.2013. 12:32

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2428176)
E to su volume tipke.

I za zumovanje kamere...

blava 10.07.2013. 13:32

Zvijer,3400 mah baterije i jede Note2...

Ivo_Strojnica 10.07.2013. 13:33

Nope, samo volume tipke.

Mario92 10.07.2013. 13:50

Ne žalite se previše na bateriju, ja na svojoj Xperiji S imam jedva 2 sata screen on time i izdržim možda 15 sati... A ima 1750mAh bateriju.

coconut 10.07.2013. 19:41

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2428176)
E to su volume tipke.

Baš su im našli mjesto... Na koji način oni misle da će ljudi pojačavati/stišavati zvuk dok telefoniraju? Totalni fail.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23.