![]() |
Lijen sam i bilo je kasno :D
uglavnom stavio sam fastboot drivere,otkljucao bootloader i preko All in one tool stavio CWM i onda stavio ROM na mobitel,ove radnje obavio ( wipe dalvik,cache,factory reset ) i probao staviti i nije htjelo pa sam brisao neke stavke za taj error i na kraju me stalno baca na CWM iako ne vidim sta bi pomogao update CWM,ali ajd idemo probati :) nego,koji da skinem Touch i kako to instalirati preko CWM ? |
Također, formatiraj sve potrebne particije osim one na kojoj držiš ROM.zip. Nekad se zna nekom smetja nakotiti kaj nemre ni full wipe riješiti (jaaako rijetko, ali eto).
Ako sve fejla. Vrati originalni image software pa kreni ispočetka. |
Citiraj:
ako ti se neda apk po apk trpati gore, jasno ;) nego, jesi ti bio dobio novi ili su ovaj tvoj popravljali?? |
Ako piše da treba novija verzija onda je to valjda s razlogom ;) Kako instalirati CWM obično piše u prvom postu onoga tko je napravio build.
Obično ide: Code:
fastboot devices Napravi i ovo što je Đuka napisao, just in case. |
Kakve su ovo komplikacije,pa u pm,sad trebam se zaebavati preko ADB,instalirati ove gluposti radi starije verzije CWM.
I jos uz to mi ne prepoznaje fastboot device. Prelijepo... http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1474956 |
Nitko te nije silio da to radiš. Kad si se već odlučio, onda si prvo trebao sve proučiti. Iako je sve već izuzetno pojednostavljeno (što je u neku ruku i mana jer je dostupno svima pa i lijenima :D) ipak nije za početnike. Al' svi smo bili početnici, uz malo truda sve se da naučiti. A nije ni teško :)
Btw, zbog čega si dao link za Nook tablet ako imaš LG? I to još za ADB a spominješ fastboot. Kako je krenulo moglo bi bit svega :D |
Tako su me uputili na XDA forumu,dao mi guide za Nook tablet za ADB.
Odakle skinuti ADB,imam adb u root folderu preko kojeg sam po preporuci i uradio unlock bootloadera i ostalo,jel mogu u cmd pokrenuti root folder i onda adb kojeg imam u root folderu. Znam,samo kad se sjetim kako je na Samsungu bilo jednostavno,stavio CWM samo i flashao CM i to je to,a ovdje stotinu sitnica. |
adb je sastavno dio Android SDK, nalazi se u /platform-tools/ folderu. Možeš ga naći i bez skidanja cijelog SDK na raznim forumima. A mogu ga i uploadat kad dođem doma. Možeš koristiti i QtADB, GUI za adb.
Možeš, pokreneš cmd, u njemu adb (adb shell). Al' kao što rekoh, prouči temu za svoj mobitel. Obično ima jedna u kojoj je sve objašnjeno. |
Citiraj:
Sad sam ispocetka,flashao preko KDZ stock rom V20A,rootao preko adb,provjerio da li je bootloader otkljucan,preko 1-tool instalirao CWM i updateao preko ROM managera na najnovije,kopirao rom i gapps na /sdcard,wipeao data/cache/dalvik i frisko instalirao i sve fino radi,2 roma isprobana :goood: i jel treba nakon instaliranja roma opet wipeati cache/dalvik,neki stave da treba,neki ne ? |
Poželjno je da uvijek wipeaš cache i dalvik. Ukoliko ideš samo nadograđivati ROM, nekada je dosta samo dalvik. Ali ja sam uvijek radio full wipe na Desiretu, a vjerujem da je isto i dalje na svima.
|
Citiraj:
Brko,sjecam se prije si spominjao da kod svakog ROM-a novog radis kalibraciju baterije,kako,s cime i da li je potrebno ? |
Trebao bi preporuku JB Rom-a za Xperiu S. Samo da je što više stock i fljuid:D
|
Citiraj:
Ne kalibraciju baterije, nego sam brisao battery stats. |
Citiraj:
Osobno jedini ROM koji priznajem je SlimBean koji ne radi fluidno kao stock ali radi jako brzo. Također, OpenSEMC tim radi na 3.4 kernelu koji bi navodno trebao donijeti jako puno novosti i poboljšanja u odnosu na 3.0 kernel tako da moja preporuka bi definitivno bila da isprobaš prvo neki custom ROM baziran na stocku pa onda kasnije neki pravi ROM :D |
|
Kako manualno vratiti prethodno instalirane aplikacija sa Google računa.
Testirao 3 roma i svaki put vrat kad upišem email i lozinku,a sad neće,a sinkronizirao sve ostalo ( kontakte,email itd. ) ... |
Možeš na play otići na My Android Apps i ručno klikati koje želiš instalirati.
|
Citiraj:
Ili bolje da mi seda da ne bude svacega kao kod otkljucavanja bootloadera :D |
Bolje da ti se da jer neke aplikacije možda i ne želiš ponovno instalirati ili barem ne odmah.
|
Citiraj:
E,sada kernel mogu instalirati preko fastboota ( pise da stavim .img od kernela gdje mi se otpakiraju fastboot fileovi ? ) ili pise na stranici tvorca kernela preko .zip instalacije. Jel bi se to moglo uci u CWM Recovery i samo instalirati kao custom ROM ? Kernel je kompatibilian sa custom ROM-om |
zip ide preko CWM, img fastbootom. Vjerojatno ti je lakše je sa zip-om (skripta odradi ono što bi radio ručno), prebaciš zip od kernela na karticu ili internu, rebootaš u CWM, nađeš opciju flash zip from... navigaš ga gdje je zip i potvrdiš.
|
Evo da i ja uletim s jednm prigodnim,
Imam par dana optimus 4x na stock v20 romu, bez roota. Iz baterije izvucem prikazano na slici. Mogu li s romovima dobiti bolji rezultat? Čudi me da phone radio potroši 50% baterije, malo mi je to previše? |
Preko Tapatalka pišem,ne mogu vidjeti uglavnom standby tj.deep sleep ti pojede 50% baterije ?
To je normalno na Tegra3 uredajima radi nekog baseband wakelocka,navodno ce izdati Nvidia patch za taj gadni bug. A eto ja sam na CM 10.1 (4.2.2 ) + OP kernel i opet guta bateriju abnormalno i to na WiFi only,čisto se bojim kad mi 3G zatreb,prodao bi i dao pare za S3/S2 itd.kad ekipa izvuče na stock ro mku nerootani po 4-5 sati i to mix 3G/wifi ,place mi se jednostavno,a meni ni kerneli ni custom romovi ne pomazu |
Ja sam na s2 u prosjeku dobivao sat vremena više screen on time uz, za radni dan, standardnih 40-50 min razgovora. Neda mi se flashati ako nema ozbiljnijeg dobitka za bateriju.
Još jedno pitanje. Cura isto ima 4x, ali je njen na 4.0.3. (V10). Kad ode u postavkama na ažuriranje sw kaže joj da ima najnoviju verziju. Postoji li način da joj flasham v20a bez da izgubi sve podatke? |
Fun fact.
Wifi nekad guta više baterije nego 4G. Kod mene kada koristim Connectify da si napravim hotspot kad skidam neš veliko (kao GPS karte na mobu) onda ostavim slučajno upaljen pa mi pojede brutalno baterije (na 4G ni 10% toga). |
2 privitaka
Imaš LG backup app,napravis backup svega preko njega,flashad preko KDZ V20a ako je EUR open XXX,i restoreas preko toga,mislim da ćeš imati problema ako ne napraviš jer ne ucitava dobro ikone i widgete...
Ovo je prelose,najbolji custom ROM za LG 4X i kernel optimiziran za trajanje baterije... Privitak 12199Privitak 12200 |
Nije to loš rezulatat, 3 sata screen on je ok. Jel jos bilo poziva usput? Sinkronizacije?
|
|
Citiraj:
|
Se to meni čini ili izgleda kao i SGS4?
|
Čemu služe one strelice ispod zadnje kamere?
|
Ne znam jel baterija toliko istrošena pa ne mogu dobiti vise,stara je možda pet mjeseci,vjerujem da nema ni 200-300 punih ciklusa.
Ono sto mene zanima,kako ne mogu dobiti 3-4 h screen on,sta radim krivo,ekipa na s3 (sličan procesor,isto RAM,jedino IPS vs AMOLED ) i to na stock romu unrootanom. Jel kriva baterija ( podjednak kapacitet sa s3 ),drugačiji procesor,bolji softver ? Ovo moje sranje cak ni sa cm 10.1 i op kernelom daje lošije rezultate nego na stock romu unrootanom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom, preloše.. sam mob je odličan, al baterija je komatozna.. Ovi iz nevidije nekaj trabunjaju o patchu, kojeg sumnjam da bu izbacili.. |
Citiraj:
sad trazim neku kombinaciju roma sa op kernelom,ali izgleda nista ne pomaze,kao sto rekoh baterija lose traje nego na stock unrootanom. Čak ima malkice jacu bateriju nego S3 i opet ne traje ni priblizno kao njegova sa stock rom,a moj ima custom kernel i rom i opet... da sam ovo znao,ne bi me ni bog natjerao da uzimam LG 4X sto se tice svega ostaloga,zvijer od mobitela,os od ekrana,kamere,zvuka itd. |
Citiraj:
|
Zvijer,3400 mah baterije i jede Note2...
|
Nope, samo volume tipke.
|
Ne žalite se previše na bateriju, ja na svojoj Xperiji S imam jedva 2 sata screen on time i izdržim možda 15 sati... A ima 1750mAh bateriju.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23. |