![]() |
|
Dat 300 iljada kuna za pezoa. Pa to je 40k eura.
Pa moralo bi mi se opako okrenut u glavi a da za te novce ne vozim pravi auto sa pravim pogonom, opremom i komforom. No svakom svoje :) Jos kad sam vidio kako je nelogicno sklepan taj pezo, ma bježi Insomnia je za njega pojam od auta, naustrb tih musica koje si imao, no za to postoji garancija |
Citiraj:
Sent from my OP6 |
Citiraj:
Radije bih to nego opela ili pežoa. |
chekiraj si nekog lexusa
|
S koliko konja, da ga ljudi ne ismijavaju... :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ili Octavia VRS - Benzinac sa 248KS (FWD) ili Diesel sa 190KS (4x4). :) Da mi njuška nije meh i sam bi razmislio o toj opciji. Sent from my OP6 |
Citiraj:
Do 20k eura ajde de Hyundai, Mazda, Kia simo tamo ali iznad srce mi neda, makar znam da su to dobri auti. |
https://www.slobodnadalmacija.hr/nov...kisnom-vremenu
Strava. Ni kriv ni dužan nahebes zbog panja koji se zaletava u mokar tunel s prometom u oba smjera :nono: |
Citiraj:
Ako te muči kia badge, a trebaš dobar prostran auto, pogledaj si novu Corollu karavan. Odlično izgleda za karavana (ali ne tako dobro kao Proceed) |
@Igorr
300 iljada je stvarno fina cifra za kupnju kola. :D Da recimo imam taj iznos za potrositi na auto, isto nebih gledao BMW/Audi/Merc. A pežoa nebih ni za 15 hiljada ojra a ne za 40 :D :D :D Jesi gledao Lexuse mozda? |
Citiraj:
Citiraj:
Negdje sam na webu vidio da se Lexus povlači iz Europe, sa iznimkom UK, pa bi to prvo istražio prije bilo kakve kupovine :D Od ljudi koje znam a da prave veliku kilometražu na AC (do nekih 80 000 km godišnje), svi su na A6 ili A8. Citiraj:
Slažem se, ali prečudan mi je ovaj automatski mijenjač pored volana. |
Citiraj:
|
Vozio valjda najopremljeniju Insigniju u Hrvatskoj i moram priznat da je to to....zgleda super, ide fino (nije najjači motor) od opreme apsolutno sve kaj ti srce poželi pa i malo više...još financije sklepat
|
Hoćeš moju? :D
Skoro pa je max oprema, ne znam točno kakvu si gledao. Od opreme: 1. adaptivni tempomat 2. automatsko parkiranje 3. prednji i stražnji parking senzori 4. 360 stupnjeva kamera 5. grijanje sva 4 sjedala 6. hlađenje/ventilacija prednja 2 7. masaža vozačevog sjedala 8. perforirana kožna AGR sjedala s memorijom 9. keyless sustav otključavanja 10. bose audio sustav 11. navigacija 12. hud 13. ekstra ambijentalna rasvjeta 14. 18" dvobojne alu felge 15. automatsko kočenje i provjera prometa, kako u naprijed tako i u rikverc ... Ako ti se da riskirati možeš solidno uštediti. A što se tiče prijedloga za Škodu - shvaćam da su isplative ali stvarno mi se ne sviđa niti Octavia niti Superb :/ I kakav crni Lexus, ne mogu si neki "normalan" Lexus priuštiti nikako. |
Da je karavan i automatik moze, to su jedini uvijeti, ostalo vec nekako
Ova uz nabrojano ima i panoramu, 20" felge, OPC izvana i unutra...fakat neznam jel ostalo još išta za poklikat ako me pamćenje sa konfiguratora služi. Da je bar 1.5 benzinac, bila bi puno jeftinija |
Kad smo već na kupnji, uvozu, i slično...
Molim par savjeta. Radi se o kupnji novog elektirčnog auta izvana, važem opcije jel bolje uzet kod nas ili uvozit. Ima li kakva caka u ovakvim oglasima (poslao sam mailove prodavačima), ili je ta cijena stvarna? Nov auto u Njemačkoj košta 45.600EUR (Kona Elektro Premium 205HP, 64kWh) plus još 1k EUR za šiber i metalik. Kod nas koštaju 43.000EUR, jer nemaju toplinsku pumpu i HUD. AutoScout24 1 - 40.974EUR AutoScout24 2 - 41.990EUR Jesu li to neke navlakuše, bez poreza, ili slično? Također, kod uvoza novog auta, plaća li se naš porez, ili se plaća njemački? Koje su razlike u odnosu na uvoz rabljenog? |
Citiraj:
Jel uzimaš kao fizička ili kao pravna osoba? Bacio pogled na ovo čudo: https://www.autoscout24.com/offers/b...gine-itemBased ova mala škatula ima 170 konja :wtf2: |
Fizička osoba.
Da zadovolji uvjete subvencija EV ne smije biti registriran, i mora biti nov. Vozio sam Konu EV prije koji dan. Ide super, ali minus mu je torque steer koji je bru-ta-lan. 7.6sec do 100km/h, al mislim da bi to išlo fino ispod 7sec da se metnu propisne gume gore. Tesla Model 3 je rezervirana još od 2016., ali naši ne daju poticaje na nju jer je D segment. Dok se ne opamete, isplati se uzet Konu jer je to jedini EV koji donekle vrijedi, kraj Tesle... |
Citiraj:
|
Nastavak na novu Mazdu 3: iz salona su mi potvrdili da su gume napumpane na 2.5 prednje, 2.7 zadnje!! Sad naginjem jako prema njoj, jer kad bi se to napumpalo na normalnih 2.2 (auto i gepek su mi prazni 90% vremena), bilo bi puno ugodnije nego 2.7 i vjerojatno je onako poskakivao zbog 2.7.
Razmišljao sam dugo i o nekom dobrom rabljenom autu, ali kad pogledam količinu opreme u ovom first edition setu M3.4... stvarno im je standardna oprema bomba. Plus kad se sjetim koliko je tih... jedino taj motor... ali s obzirom što sve drugo donosi taj auto, mislim da bih se mogao pomiriti da ću morati malo kalkulirati kod pretjecanja na otvorenoj cesti (koja radim 2 puta godišnje) ili na autoputu (na kojem sam pak max 12-15 puta godišnje). Nije odluka još pala, ali bližim se nekako Mazdi. Druga opcija mi je dobar rabljeni A3 limo, za duplo manje para, ali sa 100,000km i bez 80% te opreme. Pogotovo ovih safety featura, koji nisu neophodni, ali mogu doslovce biti life saver. |
Kupiš gospodara prstenova i riješio si problem, još sa strane nekolko somića i toeto. :D
|
Citiraj:
Malo više pratim Ev-ove i po svemu sam zakljucio T3>gap>Leaf>Kona i Niro. Ali nazalost jos mi je sve van buđeta... |
Citiraj:
Rabljeno vozilo: plaćaš DE PDV (pošto je manji), a kod nas plaćaš trošarinu. Novo vozilo: PDV plaćaš u HR skupa s trošarinom. Samo napomena da u DE moraš platiti bruto cijenu vozila, a tek nakon što ga registriraš autokuća ti vraća iznos njihovog PDV-a. Razliku trošarine između novog i rabljenog vozila možeš izračunati na stranicama carine. Novo vozilo se smatra vozilo koje ima manje od 6 mjeseci ili je prešlo manje od 6000km, znači oba uvjeta moraju biti prekoračena da vozilo bude rabljeno. |
Citiraj:
Leaf ima puno manji domet od kone i nira, kao i slabiji motor. |
Citiraj:
Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Ne znam koju opremu gledaš, ali ovi početni modeli ti dolaze sa 16" felgama. Tako da bi ti to trebalo biti udobnije kako god okreneš od 18" bez obzira na tlak u gumama. Mislim da kod nas još nije stigao novi diesel 1.8l 116KS. All isprobaj možda i njega prije kupnje. Ako ti nije panika za kupnju, na jesen stiže taj famozni SkyActivX sa oko 180 KS pa pričekaj... Sent from my OP6 |
Jeli se uspjela formirati tablica koliko se smije potrošiti € za određeni brend vozila?:D
|
Citiraj:
Leaf je igračka koja košta isto kao Kona. Ajmo Leaf minusi: - 40kWh umjesto 64kWh baterije - nedostatak aktivnog thermal managementa baterije - to je ogroman no-no kaj se tiče dugotrajnosti, performansi, brzine punjenja - 150 konja umjesto 205 konja - punjenje CCS 50kW umjesto 100kW (iako nema ni Kona baš super brzo punjenje, 70kW pa uspori) - Kona ima veću efikasnost, ako se ne varam - iako je teži i CUV - Leaf ima stražnju torzijsku gredu, Kona ima multilink (sad smo brbljali o tome kod Mazde 3) Leaf bi možda imao smisla da košta 10.000EUR manje od Kone. Citiraj:
Nisu mi odgovorili još iz autokuća, ali ako su ono stvarne cijene (u što sumnjam), definitivno bi se isplatilo uzet od njih. Kod nas malo mudruju, žele kaparu od 10% i još neke gluposti (naši nemaju HUD ni toplinsku pumpu). Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:32. |
|