PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

Metlina 04.04.2014. 22:09

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2573962)
i ipak nema smart dial, jadno i jako tužno

men nije ni bitan
kontakti koji su mi najbitniji su pinnani na start i jos sad kad dodes 3 reda plocica bitce mi i to lakse, a kontakti koji nisu pinani su mi uvijek u povijesti i samo ih searcham cim udem u call aplikaciju, uvijek na prvo slovo izadu
a ionako cu sad koristit cortanu(mocemo je koristit ako stavimo regiju usa a meni vec je kao i mail :D)

karlanal 04.04.2014. 22:21

ma sjajno, ka da se trude napravit telefoniranje mobitelom šta kompliciranije

žalosn da su korisnici ka ja, kojih sigurno nije malo, koji koriste mobitel prvenstveno za telefoniranje primorani ostat na androidu

1v@n 04.04.2014. 22:23

Tebi je komplicirano napraviti 9 live tilea i rasporediti ih na početni ekran?

karlanal 04.04.2014. 22:26

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2573974)
Tebi je komplicirano napraviti 9 live tilea i rasporediti ih na početni ekran?

nije i nebi bilo da imam samo 9 brojeva u mobu :rtfm:

ja sam komunikativan i druželjubiv čovik i kao takav imam puno prijatelja i poznanika :chears:

1v@n 04.04.2014. 22:34

Shvaćam li ja krivo speed dial onda? Uvijek je speed dial bio "fičr" da odrediš kontakt za svaki broj na tipkovnici i onda pritiskom određeni i pozoveš..

karlanal 04.04.2014. 22:41

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2573981)
Shvaćam li ja krivo speed dial onda? Uvijek je speed dial bio "fičr" da odrediš kontakt za svaki broj na tipkovnici i onda pritiskom određeni i pozoveš..

ne, ne nikako, ti dobro shvaćaš samo loše čitaš :lol2:

ja pričam o smart dialu a ne o speed dialu

gin.tonic 04.04.2014. 22:42

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2573972)

žalosn da su korisnici ka ja, kojih sigurno nije malo, koji koriste mobitel prvenstveno za telefoniranje primorani ostat na androidu

Majke mi al si dosadan :D

1v@n 04.04.2014. 22:48

Smart dial, speed dial...kajgod, sve je to isto :D

Ako hoćeš bit kul, koristi glasovno biranje ;)

karlanal 04.04.2014. 22:50

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2573991)
Smart dial, speed dial...kajgod, sve je to isto :D

Ako hoćeš bit kul, koristi glasovno biranje ;)

a ja samo želim bit malo dosadan

a da želim bit kul kupia bi jabuku

dabomba 05.04.2014. 00:00

Citiraj:

Autor Metlina (Post 2573966)
a ionako cu sad koristit cortanu(mocemo je koristit ako stavimo regiju usa a meni vec je kao i mail :D)

Da,to bude upotrebljivo do bola,nazoveš Peru a cortana okrene Jožu :D
Koja faking cortana,nebu to niš bolje od siri na iOS-u.

Metlina 05.04.2014. 00:04

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2574013)

haha bar ce me lipo nasmijat :D

1v@n 05.04.2014. 00:09

Ne znam što vas Cortana toliko uzbuđuje. Već dugo postoji Indigo koji može sve to, čak i viceve i zagonetke priča na zahtjev :D

Uključuje se dugim pritiskom na Windows tipku

http://www.windowsphone.com/en-us/st...1-67277e191994

Mario92 05.04.2014. 00:25

Meni također Cortana nije nekaj bez čega ne budem mogao iako mogućnosti koje nudi i način na koji funkcionira je impresivan. Kad izađe iz bete bit će bolje nego Google Now. Siri neću ni spominjati.

Smart i Speed Dial nikad nisam koristio nit nema potrebe za tim.
Ne kužim, postoje History, Recent, Groups, Rooms, uskoro i Cortana kaj još treba i šesti faking način biranja?

Najviše sam uzbuđen zbog Universal Apps. Definitivno najveća novost za Windowse i Microsoft općenito. To, uz Xamarin, Project N i otvaranje sourceva .NET-a = definitivni win za MS.

dabomba 05.04.2014. 00:32

Indigo je integrrirana u OS-u ili ju treba instalirati?

1v@n 05.04.2014. 00:33

Trebaš je instalirati, ali se jako dobro integrira.

dabomba 05.04.2014. 00:44

Pa koja je onda ova koja se javlja na dugi dodir win tipke? Koliko imam tih komada u lumiji?

Pupo 05.04.2014. 08:45

Dal postoji neka aplikacija il opcija u standardnom Cam appu (moguće je da sam nesto previdionod opcija il nesto krivo radim) da mogu upravćjat fokusom? Događa mi se povremeno da nešto slikam i sad autofokus radi. I dobro mi izostri i stisnem okidač i onda naravno još malo "isfokusira" i shebe sve. Dobijem mutnu sliku.

Citiraj:

Autor dabomba (Post 2574013)

Šalu na stranu al ja sam se par puta ugodno iznenadio kako zapravo dobro radi Indigo.

1v@n 05.04.2014. 09:39

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2574071)
Dal postoji neka aplikacija il opcija u standardnom Cam appu (moguće je da sam nesto previdionod opcija il nesto krivo radim) da mogu upravćjat fokusom? Događa mi se povremeno da nešto slikam i sad autofokus radi. I dobro mi izostri i stisnem okidač i onda naravno još malo "isfokusira" i shebe sve. Dobijem mutnu sliku.

Kad fotkaš, slide lijevo tipku za okidanje na ekranu i otvorit će ti se hrpa slidera u kojem među ostalim imaš i onaj za fokus.

Pupo 05.04.2014. 09:48

Nemam ništa takvoga, okida mi odmah čim pipnem ekran :D

Ativa imam.

1v@n 05.04.2014. 09:52

Rješenje je da nabaviš ProShot ili Nokiu :)

Pupo 05.04.2014. 10:00

Poslije 8.1 updatea bit će još manje razloga za prijeći na Nokiu :p

daxxx88 05.04.2014. 12:22

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2573972)

Kad toliko kukate oko tog smart diala, zanima me koja je kardinalna razlika između:
a) tipkanja po numpadu i
b) tipkanja po full tipkovnici
ako tražiš specifičnu osobu za poziv? Dakle ako ti je bitan točno jedan rezultat pretrage.

Jedina razlika, koja je ne znam kad bitna u ikojem use caseu, je ta što ti prva varijanta filtrira sve kombinacije slova pritisnutih brojki (abc x def x...), dok druga točno onu koju trebaš - za konkretnu osobu koju želiš zvati.

Molim da me netko prosvijetli. :chears:

dabomba 05.04.2014. 12:29

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2574071)

Šalu na stranu al ja sam se par puta ugodno iznenadio kako zapravo dobro radi Indigo.

Ma,slažem se,skinuo i probao indigo,u svakom slučaju bolje od siri, đinđa minđa program,onak za ubiti vrijeme. :goood:

domis 05.04.2014. 12:36

boo fucking hoo.... http://www.windowsphone.com/en-us/st...0-49c27a3146be

radi T9 dial, ali radi nečega sam ga prestal koristiti...naviko se na ovaj vrag koji je defaultni :D

edit:
evo radi neprikazivanja propustenih sam ga odjebo :D
Citiraj:

• by Kevin 4/3/2014
    Great app but missing voicemail and missed calls so it's useless

Metlina 05.04.2014. 13:32

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2574020)
Meni također Cortana nije nekaj bez čega ne budem mogao iako mogućnosti koje nudi i način na koji funkcionira je impresivan. Kad izađe iz bete bit će bolje nego Google Now. Siri neću ni spominjati.

Smart i Speed Dial nikad nisam koristio nit nema potrebe za tim.
Ne kužim, postoje History, Recent, Groups, Rooms, uskoro i Cortana kaj još treba i šesti faking način biranja?

Najviše sam uzbuđen zbog Universal Apps. Definitivno najveća novost za Windowse i Microsoft općenito. To, uz Xamarin, Project N i otvaranje sourceva .NET-a = definitivni win za MS.

vec sam se igrao s universall appovima i mogu ti reci da je predobro
to bi trebalo promijeniti sve na bolje
to je i meni najvazniji feature cijelog ovog updatea
:D

karlanal 05.04.2014. 14:39

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2574146)
Kad toliko kukate oko tog smart diala, zanima me koja je kardinalna razlika između:
a) tipkanja po numpadu i
b) tipkanja po full tipkovnici
ako tražiš specifičnu osobu za poziv? Dakle ako ti je bitan točno jedan rezultat pretrage.

Jedina razlika, koja je ne znam kad bitna u ikojem use caseu, je ta što ti prva varijanta filtrira sve kombinacije slova pritisnutih brojki (abc x def x...), dok druga točno onu koju trebaš - za konkretnu osobu koju želiš zvati.

Molim da me netko prosvijetli. :chears:

razlika je u tome da prvu varijantu možeš koristit bez da gledaš u mob a drugu i ne baš

Metlina 05.04.2014. 15:14

jako zanimljivo, definitivno procitajte

terry je isto reka da mu se svida vise updatea raditi nego cekat 2,3 godine za sljedecu verziju widnowsa tako da bi ovo moglo bit jako dobro

http://wmpoweruser.com/reddit-ama-ta...medium=twitter

Goranbm 05.04.2014. 15:56

Može li netko preporučiti neku dobru maskicu za Lumiu 925 ? Nešto s ebaya al da je netko koristio pa da zna da je ok ?

dabomba 05.04.2014. 16:47

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2574224)
Može li netko preporučiti neku dobru maskicu za Lumiu 925 ? Nešto s ebaya al da je netko koristio pa da zna da je ok ?

Imaš u t centru dobru,ja sam je uzeo,onako lagano prelazi preko ruba okvira sa savršeno izrezanim otvorima za slušalice i usb.
Baš po mjeri za 925,jedino što je prozirna i nije bilo crne tak da je to po meni jedini nedostatak,ako je mob crni.
Inače daje jako dobar osječaj kod držanja jer je napravljena od neke mekane plastike,taman da ne klizi iz ruke a opet da ne zapinje kod stavljanja u džep kao kod silikona.
Cijena je oko 80 kuna i dobije se folija za ekran koja nije baš nešto.
Na ebayu nisam našao ništa slično a i nije neki izbor.

coconut 06.04.2014. 06:40

Nokia sa 930 poklanja bežični punjač
http://geekongadgets.com/2014/04/05/...er-lumia-930s/

EDIT: evo još jedne dobre viijesti - L630 će koštati 150€
http://wmpoweruser.com/vodafone-ital...kia-lumia-630/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:11.