PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Hi-Fi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=101271)

Wolverine 12.10.2010. 11:45

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1751351)
Kad mi radi tv ne rade mi zvučnici pa stoga mislim da to ne bi trebao biti problem.

Pa nema veze radi li zvučnik ili ne, magnet je magnet. On generira svoje polje.

wiseman 12.10.2010. 12:10

Josipe, uzmi tu Yamahu. Novija je i jeftinija. Sa zvučnicima i svojim slušnim iskustvom koje imaš (ili bolje rečeno nemaš) sigurno nećeš čuti razliku između nje i Marantza :-)

tech 12.10.2010. 13:30

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1751362)
Iskreno, nakon svega sto sam pročitao od tebe tu, preporučio bi ti da nista ne uzimaš, jer ocito nisi spreman za svoj početak i hifi vodama. Fali ti jako puno elementarnog znanja, a o isklustvu da ne pričamo. Za početak malo se baci na čitanje na ova dva portala:

AUDIOFIL
i AUDIOPULS

Tu imas jako puno korisnog stiva, iako dosta toga nećeš razmjet, jer vidim da neznas sta je receiver a sta pojačalo, neznas sta je magnetic shield i tak. Samo puno čitaj, sta ti nije jasno koristi googe pa se javi keoz mjesec dva pa cemo ti onda pomoc.

LP

Kud ga na Audiopuls šalješ?
Na kraju bude završio sa Mr.Miyagi-kozmička energija stalak za amp ili cd player.:D

Flikoman 12.10.2010. 13:44

Al ne kužim ovo. Htio si kupiti Asus Xonar STX, tog Marantza ili Yamahu, nebitno sad i ostavit si te SANYO ili koje već zvučnike. Strahota!!

To ti je kao da imaš 300ks ispod haube, a getribu od Yugića. :D

Uglavnom, ako već kupuješ nešto, uzmi slabiju zvučnu, a odvoji love za pojačalo i zvučnike, pa kasnije promjeniš zvučnu. Uzmi si tu Yamahu, neke zvučnike do soma, soma i pol kuna i zvučnu do 300, 400kn. Može se naći jako dobrih za te novce.

A ako ćeš i dalje ostajat tvrdoglav i ispitivat 500 pitanja, nećeš nikud s tim doći jer nisi još ni krenuo :D

srale7 12.10.2010. 16:15

Citiraj:

Autor tech (Post 1751447)
Kud ga na Audiopuls šalješ?
Na kraju bude završio sa Mr.Miyagi-kozmička energija stalak za amp ili cd player.:D

Ma znam, ali ima i tamo nekolicina jako dobrih članaka, pogotovo za početnika.

Uvod u HIFI vol.1 i Uvod u HIFI vol.2

UGlavnom, neka čita sve, sta ne razmije neka preskoči:D

Citiraj:

Kad mi radi tv ne rade mi zvučnici pa stoga mislim da to ne bi trebao biti problem. Ako je, stavit ću zvučnik ispod stola. Ali nije mi to sad bitno.
Čemu onda sve to, kad ce zvučnik završit ispod stola?:stoopid:

Josip79 12.10.2010. 16:45

Prije nego što nastavim s pisanjem zahvaljujem se svima koji su mi dali neku korisnu informaciju ili savjet. znam da sam ja, potpuni laik na ovom području, vama koji se kužite u hi-fi dosta naporan. No ja ne želim u tjedan dana postati ekspert za hi-fi. Ono što ja želim je složiti neki jeftiniji audio sustav koji će se sastojati od pc-a, pojačala za zvučnike i zvučnika te koji će davati puniji, ugodniji i kvalitetniji zvuk od onog kojeg sad imam i s kojim ću biti zadovoljan. Ova moja linija s kojim je sad komp spojen nekako krči i kad ništa ne svira, zvuk nije čist i to želim popraviti. Svjestan sam da zvučnici nisu dorasli pojačalu koje ću uzeti, ali će mi poslužiti koji mjesec dok malo ne skupim love za nove zvučnike. Osim toga smatram i da će se razlika u kvaliteti zvuka preko novog pojačala i eventualno preko zasebne zvučne osjetiti i na ovim zvučnicima. Ono što bih obavezno uzeo, i to već ovaj vikend jer ću u subotu ići u Zagreb, je pojačalo. Jer bez njega nemam ništa niti mogu išta popraviti. Smatram da će nestati krčanje, šum i ostala nečistoća kada zvučnike spojim preko zasebnog pojačala na pc, naravno ako je pojačalo ispravno. Nakon pojačala dolazi ostalo, zvučna kartica ako je potrebna i zvučnici.

tech 12.10.2010. 16:52

A da jednostavno za tu ulogu pikneš neki Logi 2.1 sistem?
Ispalo te bude ispod 1000kn, a svirati će sasvim dobro za tvoje prohtjeve.A da ne spominjem da nebudeš imao problema sa smještajem.

srale7 12.10.2010. 16:56

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1751606)
Prije nego što nastavim s pisanjem zahvaljujem se svima koji su mi dali neku korisnu informaciju ili savjet. znam da sam ja, potpuni laik na ovom području, vama koji se kužite u hi-fi dosta naporan. No ja ne želim u tjedan dana postati ekspert za hi-fi. Ono što ja želim je složiti neki jeftiniji audio sustav koji će se sastojati od pc-a, pojačala za zvučnike i zvučnika te koji će davati puniji, ugodniji i kvalitetniji zvuk od onog kojeg sad imam i s kojim ću biti zadovoljan. Ova moja linija s kojim je sad komp spojen nekako krči i kad ništa ne svira, zvuk nije čist i to želim popraviti. Svjestan sam da zvučnici nisu dorasli pojačalu koje ću uzeti, ali će mi poslužiti koji mjesec dok malo ne skupim love za nove zvučnike. Osim toga smatram i da će se razlika u kvaliteti zvuka preko novog pojačala i eventualno preko zasebne zvučne osjetiti i na ovim zvučnicima.

Sve to stoji, ali definitivno bi trebao proučit poglavlje: "Smjestaj zvučnika u prostoru".

Jer po ovoj slici koju si dao i na kojoj je ta linija, izgleda da trebas na tome poradit, jer to je osnova dobrog zvuka. A ti sa ocim smjestajem nemas osnovu za dobar zvuk.

Josip79 12.10.2010. 17:02

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1751615)
Sve to stoji, ali definitivno bi trebao proučit poglavlje: "Smjestaj zvučnika u prostoru".

Jer po ovoj slici koju si dao i na kojoj je ta linija, izgleda da trebas na tome poradit, jer to je osnova dobrog zvuka. A ti sa ocim smjestajem nemas osnovu za dobar zvuk.

Ok. sad to imam na umu i rješit ću to nekako.

Citiraj:

Autor Josip79 (Post 1751606)
Prije nego što nastavim s pisanjem zahvaljujem se svima koji su mi dali neku korisnu informaciju ili savjet. znam da sam ja, potpuni laik na ovom području, vama koji se kužite u hi-fi dosta naporan. No ja ne želim u tjedan dana postati ekspert za hi-fi. Ono što ja želim je složiti neki jeftiniji audio sustav koji će se sastojati od pc-a, pojačala za zvučnike i zvučnika te koji će davati puniji, ugodniji i kvalitetniji zvuk od onog kojeg sad imam i s kojim ću biti zadovoljan. Ova moja linija s kojim je sad komp spojen nekako krči i kad ništa ne svira, zvuk nije čist i to želim popraviti. Svjestan sam da zvučnici nisu dorasli pojačalu koje ću uzeti, ali će mi poslužiti koji mjesec dok malo ne skupim love za nove zvučnike. Osim toga smatram i da će se razlika u kvaliteti zvuka preko novog pojačala i eventualno preko zasebne zvučne osjetiti i na ovim zvučnicima. Ono što bih obavezno uzeo, i to već ovaj vikend jer ću u subotu ići u Zagreb, je pojačalo. Jer bez njega nemam ništa niti mogu išta popraviti. Smatram da će nestati krčanje, šum i ostala nečistoća kada zvučnike spojim preko zasebnog pojačala na pc, naravno ako je pojačalo ispravno. Nakon pojačala dolazi ostalo, zvučna kartica ako je potrebna i zvučnici.

Editirao sam ovaj tekst pa ne znam jeste li sve pročitali. Jel se slažete s mojim mišljenjem ili sam u krivu?

srale7 12.10.2010. 17:14

Ok ti razmišljas, i to stoji, ali obično bude situacija takva da dečki koji se bas ne kuze, kupuju nesto nabrzinu, i onda kad ulove osnovne pojmove, onda obično shvate da su pogrijesili. Zato kazem, bolje malo besplatne edukacije i onda shvatis sta zelis i sta ti treba i shodno tome i kupis.

-POP- 13.10.2010. 12:45

Josip79
Ima na audiopulsu...
Stereo pojačalo Cambridge Audio 340A, odlično stanje, 800 kn. Razlog prodaje: kupnja AV receivera.
kontakt: 098 1662 326

reverzibilni 13.10.2010. 14:25

uzmeš to pojačalo za 800kn....
na njuškalu imaš mission m33 za 1000kn (koji su samostojeći pa ih možeš maknut od tv-a..)...
i onaj xonar d2 za 500 kn.......

za 2200 kuna imaš entry hi-fi sustav........miljama bolje od ove kombinacije koju imaš.........

+ sve su to proizvodi novijeg datuma.... pa nemaš previše brige u kakvom su stanju.........

-POP- 13.10.2010. 14:28

A ako nije pri lovi za početak ima tu na forumu M31 za 400KN... Koje kasnije uvijek može meni prodati :-)

reverzibilni 13.10.2010. 14:39

namjerno sam mu stavio samostojeće..... jer će inače završit na onom stoliću... i neće dat ni 50% potencijala.....

Josip79 13.10.2010. 16:38

Citiraj:

Autor reverzibilni (Post 1752211)
na njuškalu imaš mission m33 za 1000kn (koji su samostojeći pa ih možeš maknut od tv-a..)...

za 2200 kuna imaš entry hi-fi sustav........miljama bolje od ove kombinacije koju imaš.........

+ sve su to proizvodi novijeg datuma.... pa nemaš previše brige u kakvom su stanju.........

Jel to cambridge dobro pojačalo? Jel cjena fer? Kakvo je u odnosu na onog marantza?

tech 13.10.2010. 18:01

Uzmi. :)

Josip79 13.10.2010. 19:23

Citiraj:

Autor tech (Post 1752319)
Uzmi. :)

Ti si prodavatelj jel tako :-)

Citiraj:

Autor reverzibilni (Post 1752211)

Kakvi su ovi zvučnic i http://www.njuskalo.hr/zvucnici/zvuc...-oglas-1802523 u odnosu na te mission m33. Duplo su jeftiniji?

reverzibilni 13.10.2010. 20:38

nikakvi............

Josip79 13.10.2010. 21:09

Citiraj:

Autor reverzibilni (Post 1752460)
nikakvi............

Ok :fala: Jel imaju još neki zvučnici na njuškalo da su u rangu s tim mission m33 a da su povoljniji? Ili eventualno da su bolji a po istoj cijeni?

Ziiky 13.10.2010. 21:54

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1751596)
Ma znam, ali ima i tamo nekolicina jako dobrih članaka, pogotovo za početnika.

Uvod u HIFI vol.1 i Uvod u HIFI vol.2

UGlavnom, neka čita sve, sta ne razmije neka preskoči:D
:stoopid:

Ima tu poprilicno gluposti za preskociti; tipa:

Citiraj:

Najveće audio čistunce će svakako zanimati podatak da će njihov audio sistem najbolje svirati onda kada je u slušaonici ostvarena sobna temperatura od 20 ˚C (+/- 2˚C), relativna vlažnost 65% (+/- 5%) i atmosferski tlak od 860-1060 milibara.
ili

Citiraj:

Održavajte uši. Svakih dvije do tri godine otiđite liječniku opće prakse na čišćenje ušiju, da izvadi mast i vosak koji se nakupe u uhu. Niti pod koju cijenu, i opet ponavljam – niti pod koju cijenu ne koristite štapiće za čišćenje ušiju. Bez obzira što mislili ili čuli o njima, nemojte ih koristiti jer vašem uhu mogu samo naškoditi. Čistite uši tako da maramicu ili komadić toaletnog papira nabodete na kažiprst i prođete uhom. Bez dobrog sluha, sva ta priča o hifiju nema smisla. Također preporučam i da odete otorinolaringologu na pregled kojim možete provjeriti koliki je frekvencijski raspon vašeg uha iliti, koliko je kvalitetan vaš sluh.
Tip je fanatik :D

tech 13.10.2010. 22:09

Ma ne moraš ići kod čika doktora za uvo.
Možeš i napraviti diy ear maintenance, malo hidrogena špricnuti u uho i da vidiš high end uvo za hifu.:D

Ziiky 13.10.2010. 22:15

Ja ko moja baba, uzmem onu žičanu špangu od žene pa opleti po uhu :D

Zao mi samo jadnih eskima, oni nikada nece moci uzivati u istinskom hi-fi zvuku.

Imagine 14.10.2010. 12:53

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1750061)
Kaj ti šteka ''ć'' :D

To slovo mi radi uredno ali...

sam ga potrosio :D

http://i58.photobucket.com/albums/g2...h_8d2c0d26.jpg

btw, koliko sam ih 'potrošio' čudo je da mi postovi na nešto liče :D
probat ču odvojit koju kunu za novo tipkalo - samo da nešto prodam ...

Citiraj:

Autor wiseman (Post 1751389)
Josipe, uzmi tu Yamahu. Novija je i jeftinija. Sa zvučnicima i svojim slušnim iskustvom koje imaš (ili bolje rečeno nemaš) sigurno nećeš čuti razliku između nje i Marantza :-)

Otkad tebe nije ovdje bilo / što te dovelo ? ...zar se nisi 'preselio' ;)

šta se tiče njuškala i "vintage/starije vs novo" , mišljenja sam da starije nema nikakvog smisla OSIM ako netko baš zna što želi i zbog čega želi baš to ;)

Citiraj:

Autor srale7 (Post 1751615)
... ali definitivno bi trebao proučit poglavlje: "Smjestaj zvučnika u prostoru".

u ovom topiku se uvjek provlači taj trend "moramo od svakog napravit audiofila ... do audiofila u 6 koraka i sl." što mi nema nikakvog smisla.

w0lfram_ 14.10.2010. 14:36

zivili, evo ovako rjesavam se svojih logitech z5500 (ima zainteresiranih kupaca??:D) i prelazim na nekakav jednostavan hi fi, dakle mislija sam nesto u stilu 2 floorstandera i nekakvo pojacalo/reciever

spojeno bi bilo na komp i kasnije bi nabavija gramofon (sta da kazem fasciniraju me vinili), sad mi treba nekakva preporuka sta tocno uzet, budzet je do nekakvih 2000kn

inace zvucna na kompu je creative x fi elite pro, slusam uglavnom stariji rock i ritmove u tom smjeru...

eto pa hvala unaprijed :)

reverzibilni 14.10.2010. 14:41

imaš nekoliko postova iznad jednu kombinaciju....
bez zvučne 1800kn.....

Imagine 14.10.2010. 14:42

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1752944)
zivili, evo ovako rjesavam se svojih logitech z5500 (ima zainteresiranih kupaca??:D) i prelazim na nekakav jednostavan hi fi,

rješavaš se z5500 ?

ako te zanima nešto iz moje ponude mogao bi to uzet pod račun ...
taj komplet je moja tajna želja. :)

w0lfram_ 14.10.2010. 14:45

ovaj cambridge i mission m33i?

imam ponudu za jamo e660 - 1200kn
i mission 752 - 1000kn

jesu oni bolji od ovih missiona m33i??

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1752949)
rješavaš se z5500 ?

ako te zanima nešto iz moje ponude mogao bi to uzet pod račun ...
taj komplet je moja tajna želja. :)

a nekako mi se cini da nemam bas para za to sta ti prodajes :)

wiseman 14.10.2010. 14:50

Citiraj:

Autor Imagine (Post 1752840)
Otkad tebe nije ovdje bilo / što te dovelo ? ...zar se nisi 'preselio' ;)

Tu sam ja, al se uglavnom ne glasam :D
Misliš preselio na HT? :p
Nisam, kad nitko neće kupit moje pojačalo pa nemam para :sweating:

reverzibilni 14.10.2010. 14:59

Citiraj:

Autor w0lfram_ (Post 1752952)
ovaj cambridge i mission m33i?

imam ponudu za jamo e660 - 1200kn
i mission 752 - 1000kn

jesu oni bolji od ovih missiona m33i??

nisam sluša....
ali jamo baš ne hvale.....
a 752 bi trebali bit bolji.... samo upitna je starost/očuvanost.....
ca340 i m33 sam sluša.... i dobra je to kombinacija za tu cijenu.....

syss 14.10.2010. 15:03

752 su oke svojevremno prolazili na testovima i mislim da bi mogli biti tu najbolji, ali opet kak ti je kolega obrnuti rekao provjeri prije kupovine jer imaju sad već dosta godina u guzici.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:42.