![]() |
Citiraj:
|
Josipe, uzmi tu Yamahu. Novija je i jeftinija. Sa zvučnicima i svojim slušnim iskustvom koje imaš (ili bolje rečeno nemaš) sigurno nećeš čuti razliku između nje i Marantza :-)
|
Citiraj:
Na kraju bude završio sa Mr.Miyagi-kozmička energija stalak za amp ili cd player.:D |
Al ne kužim ovo. Htio si kupiti Asus Xonar STX, tog Marantza ili Yamahu, nebitno sad i ostavit si te SANYO ili koje već zvučnike. Strahota!!
To ti je kao da imaš 300ks ispod haube, a getribu od Yugića. :D Uglavnom, ako već kupuješ nešto, uzmi slabiju zvučnu, a odvoji love za pojačalo i zvučnike, pa kasnije promjeniš zvučnu. Uzmi si tu Yamahu, neke zvučnike do soma, soma i pol kuna i zvučnu do 300, 400kn. Može se naći jako dobrih za te novce. A ako ćeš i dalje ostajat tvrdoglav i ispitivat 500 pitanja, nećeš nikud s tim doći jer nisi još ni krenuo :D |
Citiraj:
Uvod u HIFI vol.1 i Uvod u HIFI vol.2 UGlavnom, neka čita sve, sta ne razmije neka preskoči:D Citiraj:
|
Prije nego što nastavim s pisanjem zahvaljujem se svima koji su mi dali neku korisnu informaciju ili savjet. znam da sam ja, potpuni laik na ovom području, vama koji se kužite u hi-fi dosta naporan. No ja ne želim u tjedan dana postati ekspert za hi-fi. Ono što ja želim je složiti neki jeftiniji audio sustav koji će se sastojati od pc-a, pojačala za zvučnike i zvučnika te koji će davati puniji, ugodniji i kvalitetniji zvuk od onog kojeg sad imam i s kojim ću biti zadovoljan. Ova moja linija s kojim je sad komp spojen nekako krči i kad ništa ne svira, zvuk nije čist i to želim popraviti. Svjestan sam da zvučnici nisu dorasli pojačalu koje ću uzeti, ali će mi poslužiti koji mjesec dok malo ne skupim love za nove zvučnike. Osim toga smatram i da će se razlika u kvaliteti zvuka preko novog pojačala i eventualno preko zasebne zvučne osjetiti i na ovim zvučnicima. Ono što bih obavezno uzeo, i to već ovaj vikend jer ću u subotu ići u Zagreb, je pojačalo. Jer bez njega nemam ništa niti mogu išta popraviti. Smatram da će nestati krčanje, šum i ostala nečistoća kada zvučnike spojim preko zasebnog pojačala na pc, naravno ako je pojačalo ispravno. Nakon pojačala dolazi ostalo, zvučna kartica ako je potrebna i zvučnici.
|
A da jednostavno za tu ulogu pikneš neki Logi 2.1 sistem?
Ispalo te bude ispod 1000kn, a svirati će sasvim dobro za tvoje prohtjeve.A da ne spominjem da nebudeš imao problema sa smještajem. |
Citiraj:
Jer po ovoj slici koju si dao i na kojoj je ta linija, izgleda da trebas na tome poradit, jer to je osnova dobrog zvuka. A ti sa ocim smjestajem nemas osnovu za dobar zvuk. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ok ti razmišljas, i to stoji, ali obično bude situacija takva da dečki koji se bas ne kuze, kupuju nesto nabrzinu, i onda kad ulove osnovne pojmove, onda obično shvate da su pogrijesili. Zato kazem, bolje malo besplatne edukacije i onda shvatis sta zelis i sta ti treba i shodno tome i kupis.
|
Josip79
Ima na audiopulsu... Stereo pojačalo Cambridge Audio 340A, odlično stanje, 800 kn. Razlog prodaje: kupnja AV receivera. kontakt: 098 1662 326 |
uzmeš to pojačalo za 800kn....
na njuškalu imaš mission m33 za 1000kn (koji su samostojeći pa ih možeš maknut od tv-a..)... i onaj xonar d2 za 500 kn....... za 2200 kuna imaš entry hi-fi sustav........miljama bolje od ove kombinacije koju imaš......... + sve su to proizvodi novijeg datuma.... pa nemaš previše brige u kakvom su stanju......... |
A ako nije pri lovi za početak ima tu na forumu M31 za 400KN... Koje kasnije uvijek može meni prodati :-)
|
namjerno sam mu stavio samostojeće..... jer će inače završit na onom stoliću... i neće dat ni 50% potencijala.....
|
Citiraj:
|
Uzmi. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
|
nikakvi............
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ma ne moraš ići kod čika doktora za uvo.
Možeš i napraviti diy ear maintenance, malo hidrogena špricnuti u uho i da vidiš high end uvo za hifu.:D |
Ja ko moja baba, uzmem onu žičanu špangu od žene pa opleti po uhu :D
Zao mi samo jadnih eskima, oni nikada nece moci uzivati u istinskom hi-fi zvuku. |
Citiraj:
sam ga potrosio :D http://i58.photobucket.com/albums/g2...h_8d2c0d26.jpg btw, koliko sam ih 'potrošio' čudo je da mi postovi na nešto liče :D probat ču odvojit koju kunu za novo tipkalo - samo da nešto prodam ... Citiraj:
šta se tiče njuškala i "vintage/starije vs novo" , mišljenja sam da starije nema nikakvog smisla OSIM ako netko baš zna što želi i zbog čega želi baš to ;) Citiraj:
|
zivili, evo ovako rjesavam se svojih logitech z5500 (ima zainteresiranih kupaca??:D) i prelazim na nekakav jednostavan hi fi, dakle mislija sam nesto u stilu 2 floorstandera i nekakvo pojacalo/reciever
spojeno bi bilo na komp i kasnije bi nabavija gramofon (sta da kazem fasciniraju me vinili), sad mi treba nekakva preporuka sta tocno uzet, budzet je do nekakvih 2000kn inace zvucna na kompu je creative x fi elite pro, slusam uglavnom stariji rock i ritmove u tom smjeru... eto pa hvala unaprijed :) |
imaš nekoliko postova iznad jednu kombinaciju....
bez zvučne 1800kn..... |
Citiraj:
ako te zanima nešto iz moje ponude mogao bi to uzet pod račun ... taj komplet je moja tajna želja. :) |
ovaj cambridge i mission m33i?
imam ponudu za jamo e660 - 1200kn i mission 752 - 1000kn jesu oni bolji od ovih missiona m33i?? Citiraj:
|
Citiraj:
Misliš preselio na HT? :p Nisam, kad nitko neće kupit moje pojačalo pa nemam para :sweating: |
Citiraj:
ali jamo baš ne hvale..... a 752 bi trebali bit bolji.... samo upitna je starost/očuvanost..... ca340 i m33 sam sluša.... i dobra je to kombinacija za tu cijenu..... |
752 su oke svojevremno prolazili na testovima i mislim da bi mogli biti tu najbolji, ali opet kak ti je kolega obrnuti rekao provjeri prije kupovine jer imaju sad već dosta godina u guzici.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:42. |