![]() |
|
Citiraj:
Ako nema štete, nema ni osnove za nadoknadu. Ne vjerujem da će bilo tko imati veliku štetu jer auto kod krivog goriva vrlo brzo crkne tako da dizne i ostali elementi nisu dugo u doticaju s krivim gorivom. Naravno, novije CR pumpe i dizne su i dosta osjetljive s druge strane. Al velim, u globalu osim ispunjavanja goriva, odzracivanja i čišćenja spremnika većina neće imati većih problema. |
na osnovu toga da se recimo ispostavi da nešto počne zajebavat nakon tog sranja na bengi, dizne mi prve padaju na pamet jer sam i sam imao problema s njima, skup i zajeban sport
ali kako velite, nebi trebalo bit problema pa ok, nadam se da je tako |
Citiraj:
|
Ako plate stvarnu štetu svim oštećenima, i to je napredak za HR.
To da će i tu biti genijalaca koji će htjeti cijeli motor novi - hoće naravno. Nema kod nas normale, često ni sa strane pordavaca a još manje i kupaca |
Citiraj:
moliću lepo :D |
Kao što rekoh, kreće.
Ovlašteni servis "očekuje" da su brizgaljke oštećene pa daje predračun 20 tisuća kuna Samo, zaboravljaju jednu stvar. INA je osigurana. Pa će na taj popis želja ovlaštenih servisa da na svakome okrenu 20 somova doći procjenitelj osiguranja. A osiguranje baš ne isplaćuje lovu ako ne mora. |
Naravno da ce ovlašteni nabit koliko god ide :D
bit ce loših dizni i pumpi sigurno, ali ne od benzina :) |
Kako je moguće da je ovaj prošao 50tak kilometara prije nego što je auto stalo?
Zar se auto ne bi trebalo izgasiti nakon najviše par stotina metara kad se nalije krivo gorivo? Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Ovisi koliko je već bilo dizela u podzemnom spremniku pumpe kad je natočen benzin iz cisterne i koliko je kupac imao dizela u spremniku auta.
Ovo što govoriš je u slučaju da ubaciš čisti benzin u prazan spremnik dizelaša. |
Citiraj:
Ne zna se koji je auto i kakav motor, pa ono, prvo je vjerojatno potrosio sav diesel iz cijevi i filtera, pa je onda radio na mix benzina i dizela, a tek kad je povukao cisti benzin se ugasio, a i možda je prešao nešto sitno km samo eto,što duže je radio na benzin može claimat vise stete :D |
Evo objašnjenja što učiniti u tim slučajevima
https://net.hr/auto/sto-napraviti-ka...-vas-sve-ceka/ |
dizne ne moraju otići uopće, a mogu nakon nekog vremena od igrarije sa gorivom. to se bude vidjelo. ovisi o već rečenim "faktorima".
Sent from my CUBOT_X18_Plus using Tapatalk |
Ma veća šteta bi bila obrnuta situacija, kako ste napisali nekima ne bude nikakva šteta, no na novijim s PD bude otišla pumpa kao i na cr-u ali nikaj ne bude odmah već kroz neku veću kilometražu, većina nako ispumpavanja goriva i ulijevanja ispravnog bude radila. Ako svi idu u ovlašteni bude se sve mijenjalo i tako budu sigurni, filter, pumpa i dizne.
|
Citiraj:
|
Ja sam uvik mislio daje dizel u benzinski motor puno gore, pogotovo jer su rezervoari na autima i pištolji napravljani da ne možeš baš lako nalit dizel u benzin(pištolji dizela širi, rezervoar benzinca uži)
|
Nekda davno se po zimi u dizel stavljao benzin da se parafin ne bi sgusnuo i začepio dizne.
|
Zašto nema novijih generacija RFT guma? Pitam za dimenziju 245/45/R18.
Gledam Michelin, imaju Primacy 3 RFT, aktualan je Primacy 4. PS4 uopće nemaju u ZP izvedbi za tu dimenziju. Continental postoji SC3 RFT, aktualan je CSC5. Pirelli postoji Cinuturato P7 RFT, P Zero i izvedenice nema ni u tragovima. Ono, WTF, nema novijeg dizajna sportskih RFT guma nego ako hoću RFT, moram kupovati zastarjele dizajne i/li touring gume? edit: i što je najbolje, sve gume su proizvedene u 2018. godini. A recimo P7 je bila aktualna 2014. godine... |
Citiraj:
jest |
Citiraj:
Citiraj:
A koliko sam ja čitao ljudi koji su imali RFT su bili vrlo nezadovoljni, po istraživanjima jdpowera, pa je vjerojatno prodaja pala pa su odustali od daljnje proizvodnje. A vidi šta kinezi rade :) https://www.facebook.com/watch/?v=361181047830866 |
Citiraj:
U vrijeme dok je sve bilo mehanički, nikakve elektronike. |
Znam za to, to je ono što Continental zove ContiSeal.
Po meni, super stvar i ja bi to htio na svojem autu, no nažalost, ne vidim za kupiti gume s time. edit: upravo razgovarao sa vulkanizerom, te seal gume navodno idu samo na VW... |
|
Bitno da je prošo iz prve. :)
|
Netko presao skoro 60k km u rikverc… :D
|
Btw to prodaje ona Maja MAAN automobili, koju "hvale za poštenje".
Po meni je skinuto sigurno oko 100k km. |
eh takve prevarante treba strpat u zatvor, stvarno su zadnji gnoj od ljudi
pa onda neka skidaju dalje, za primjer drugima |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja imam RTF u 205/60/16, i RTF u nekoj suludoj dimenziji od /19. RTF su mi zimske, a na ovim 19kama sam vozio u Dresdenu nekih 30 km i ako sam ikad imao kamence, više ih nemam :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:56. |
|