PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Wolverine 30.10.2021. 21:49

Cadava Supra :D

coconut 31.10.2021. 07:50

Nije to Golf 2 da u njega možeš taknkati staro ulje iz friteze :D

Wolverine 31.10.2021. 08:45

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3557348)
Ja ne znam jel mi doma imamo nekog dobrog duha ili šta, ali ni na Astri G sa skoro 200k na brojčaniku, niti na CX-5 se ne troši baš nešto ulja, jedino mi se na Merivi dogodilo da se upalila lampica za ulje, ali ne jer ga troši već jer negdje na vakuum pumpi na alternatoru kapa pomalo tu i tamo, no garancija je prošla, a nije nešto strašno :D

Vidim neki drugi komentiraju da i na novijim Astrama s manje kilometara ide i po 3-4 deci na 1000km, pa da toliko ova naša troši bi natakao ulje svaka 3-4 mjeseca onda sad. Znam da je bilo i preko 12-13kkm u intervalu rađeno i nije falilo više od pola one crtice od maximuma do minimuma koja predstavlja 1L, znači 0.5L

Nego, BTW, čime ukloniti nepoznatu mrlju s tapecirunga na krovu? Nešto se vozilo u autu i sad je od toga ostao lagano flek, ali ne znam od čega ni šta, malo me strah da kad krenem to čistit ne razmrljam još više

Ovo skida skida dosta toga ali je malo skupo. No probaj ako zelis. Samo pazi gdje kupujes jer ovisno od trgovine cijena varira ko luda. Vidio sam trgovina gdje ih prodaju po 80-90kn

https://kupivozi.hr/sonax-xtreme-cis...-206300-pjena/

Citiraj:

Autor coconut (Post 3557418)
Nije to Golf 2 da u njega možeš taknkati staro ulje iz friteze :D

Obzirom da je unutra OM606 vjerujem da bi radio i na mazut :D

blava 31.10.2021. 08:53

Pitanje,što očekivati od nagodbe osiguranja ? Udaren sam straga ( krivica druge osobe je 1/1 ),branik,parking senzor i lajsna su u izvidu štete za zamjenu,ne bi htio ići preko servisa nego da dobijem lovu za popravak,cijene dijelova su takve da ne znam koja je cijena originalnih dok su zamjenski branici po 1500 kn,a parking senzor org 1200 kn dok zamjenski tipa 100 kn.

Kako osiguranja točnije HOK ako ima netko iskustva računa,neka srednja računica ili gledaju po org dijelovima,ne znam šta očekivati

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

WraGG 31.10.2021. 09:51

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3557303)
Opcenito ne postoji BMW kojem ne curi ulje ali to ni pod razno reci tu ekipi iz exYu jer ovdje samo Alfama curi ulje. Slicno ko i rec da se VW kvari.
Blasfemija :D

Nadji na mom kapljicu ulja, poklonit cu ti ga :D

Pomo 31.10.2021. 10:00

Citiraj:

Autor blava (Post 3557431)
Pitanje,što očekivati od nagodbe osiguranja ? Udaren sam straga ( krivica druge osobe je 1/1 ),branik,parking senzor i lajsna su u izvidu štete za zamjenu,ne bi htio ići preko servisa nego da dobijem lovu za popravak,cijene dijelova su takve da ne znam koja je cijena originalnih dok su zamjenski branici po 1500 kn,a parking senzor org 1200 kn dok zamjenski tipa 100 kn.

Kako osiguranja točnije HOK ako ima netko iskustva računa,neka srednja računica ili gledaju po org dijelovima,ne znam šta očekivati

Možeš očekivat da i osiguranja znaju računat sa zamjenskim djelovima, i to obavezno rade.
Šanse da će ti ostat love u nagodbi, po meni, su 0%.
Odi popravi ako je noviji auto, i nek plate račun.

Wolverine 31.10.2021. 10:01

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3557446)

Koliko je star? Sacekaj malo :D

Pa nakon sto sam sredio u E36 i E90 niti jedan nije vise curio, sto ne znaci da nakon x vremena nece opet.
Pa cak se i Sreten stalno zajebava kad veli old BMW that leaks oil? No way. :D

Preko bare ekipa koristi istu uzrecicu koju i mi ovdje koristimo za Alfe. Ako nema ulja ispod BMW-a nema ga ni u njemu.

Inace to je sve feature a ne bug.
To sto curi ulje je prirodna antikorozivna zastita.
A to sto trose ulje je samo dio featurea zvan konstantna izmjena ulja. :D

Jelc 31.10.2021. 10:06

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3557446)

Kupio si na struju bavarca? :p

blava 31.10.2021. 10:36

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3557450)
Možeš očekivat da i osiguranja znaju računat sa zamjenskim djelovima, i to obavezno rade.
Šanse da će ti ostat love u nagodbi, po meni, su 0%.
Odi popravi ako je noviji auto, i nek plate račun.

Auto je star 12 godina skoro,srećom već sam našao org branik u istoj boji kao moj,parking senzora ima po 100 kn,uglavnom u izvidu štete lakiranje su zaracunali 800 kn,sad čekam cijenu dijelova tj.nagodbu.

Jel se isplati uzimati odvjetnika ili traziti više od nagodbe ako mi zaracunaju zamjenske dijelove i po nižoj cijeni nego tipa u Tokicu-Ciaku ?

OuttaControl 31.10.2021. 10:46

Pa vise ce te misim izac odvjetnik nego sta ces dobit od njih.
Zali se direkt njima ako nisi zadovoljan sa cifrom

hrwii 31.10.2021. 11:22

Postoje odvjetnici koji ti uzimaju proviziju o naplaćenoj (dogovorenoj) vrijednosti tako da ne otpisuješ odvjetnika samo zato jer misliš da trebaš nešto unaprijed platiti…odvjetnicima je to špranca koju odrađuju vježbenici u par dopisa (protuponuda)…dogovoriš sastanak, odvjetnik razmotri situaciju i kaže da mi idemo u kontra ponudu ili ne to ti se ne isplati uzmi ponuđeno…uglavnom i taj sastanak je u većini besplatan ali osnova ti je svega da prvo dobiješ ponudu osiguranja o njihovoj procjeni štete i koliko bi dobio…ako se budeš sam žalio dignut će ti prvu cifru za 1000,00 kn i to ti je to…ja sam utjeravao fizičku ozljedu koju nisu priznali i dobio, odvjetnik je uzeo dogovoreni % i sve odradio za mene…

Veki-os 31.10.2021. 12:28

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3557183)
Ne vjerujem, nije nis naucio od Tylera :D
Bas je morao uzet valjda najgori BMW ikad proizveden. :roller:

Al ok, 4k vrijede samo kotaci sa tog auta.

Mada iskreno vise me zanima sto ce radit s Mishom na E34 M5

Ne pratim bas BMW pa da pitam zasto je to najgori BMW ikad proizveden?
Mislis na motor ili cijelu tu seriju E65?
A vozac kamiona i turiranje na hladno :hitthewal:

WraGG 31.10.2021. 12:28

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3557451)
Koliko je star? Sacekaj malo :D

Ne znam, samo sam se nadovezao na tvoj post koji je bio izricito iskljuciv: Ne postoji BMW kojem ne curi ulje :D
Znam da se zezas, ali je tuzno sto takvo misljenje prevladava medju ekipom koja ima iz nekog razloga averziju prema BMW-u i vozacima BMW-a, naravno bezrazlozno.
Ja bih to drugacije formulirao: Ne postoji auto za kojeg vlasnik da zadnje novce pa onda nema za pastetu a kamoli za odrzavanje, a kojem ne curi ulje.
BMW je sa razlogom premium marka i sa sigurnoscu tvrdim da je bolje i kvalitetnije konstruiran od vecine drugih automobila istog ili nizeg segmenta. Problem je u neodrzavanju i stednji na istom jer je skuplje nego kod drugih proizvodjaca. Ima nekih gluposti koje su lose odradjene, ali koliko znam BMW za takve stvari ima opozive, a i ako nema rjesavaju ih besplatno za redovno servisirane aute do 200000km. Evo nedavno su kumu na svoj racun odradili oplatu vrata koja je propustala vodu unutra i znakove korozije po rubu gepeka na F11 iz 2012te, a samo zato jer je auto redovno odrzavan kod njih i sto znaju da su te stvari uobicajene kod te godine proizvodnje. Moj F11 je mladji nekoliko godina od njegovog i na njemu su te stvari rjesene vec u proizvodnji.
Sa druge strane, za Alfu to ne mogu reci. Na stranu sto je to vozacki skoro pa savrsen auto, ali onakav fuseraj direktno iz tvornice samo si Talijan moze dopustiti :D

Wolverine 31.10.2021. 14:00

Necu vise nis komentirat jer eto ispada da imam averziju prema BMW-u :D

WraGG 31.10.2021. 14:18

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3557511)
Necu vise nis komentirat jer eto ispada da imam averziju prema BMW-u :D

Nemas, napisao sam gore da znam da se ti zezas.
I samo da nadodam da definitivno nisam fanboy jer mi slijedeci auto vjerojatno nece biti BMW. Ne zato jer ne valja nego zato sto mi takav auto nije potreban. Kupio sam ga iz pukog hira i eto sad sluzi do trgovine i nazad jednom tjedno kad je veca kupovina u pitanju :)

Gesendet von meinem SM-G991B mit Tapatalk

spawn 31.10.2021. 14:53

Evo nudim 5000€ i onda možeš u trgovinu s normalnim autom kojem ne iscuri 1dcl ulja do trgovine :D.
Ja imam averziju prema nevozačima BMWa koji ga hvale u nebesa a nikad sjeli u nijedan model. Svaki auto ima svoje mane i vrline. I onda vidim lika 1.97cm vozi bmw3, jedva sjedne u njega i slini kako je dobar, glavom skoro lupi u plafon a otraga vozi starog jadan, skupio se i noge skoro pa drzi bočno jer nema mjesta. Pa kupi brate 5icu kad vec toliko volis BMW bar ima vise mjesta. Vozio sam 3cu 200km, ne hvala. Kao i Audi a4. Za mene je ili 5ica ili a6. Imam 100 kila i sve manje od toga nije za mene
BTW šta je s mercedesom, nije toliko popularan na balkanu ili?

John Creasy 31.10.2021. 15:03

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3557522)
BTW šta je s mercedesom, nije toliko popularan na balkanu ili?

mercedes će doći u obzir kad budem imao cca 60 godina :D.. tako mi nekako to dođe, ne zamišljam se u ovim godinama da ga vozim.. slično kao passat :D
zato sam i uzeo dok nema djece i obaveza alfu gt, da se izguštam a kasnije neka limuzina.. bmwa recimo neću nikad uzeti, na svakom čošku ga ima, a čak i pice znaju da je 316d jeftin uvoz iz švabije i ne nasjedaju toliko lagano :P

spawn 31.10.2021. 15:55

Pa uzmi m5. Tko ganja žene s 316D?

John Creasy 31.10.2021. 15:59

ne treba mi m5, ne patim na to.. ne smatram se premiumom

WraGG 31.10.2021. 16:18

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3557522)
Evo nudim 5000€ i onda možeš u trgovinu s normalnim autom kojem ne iscuri 1dcl ulja do trgovine :D.

Moze! Javi kad dolazis da upalim rostilj prije :D
I da, u pravu si. Nije ni meni dolazilo u obzir nista manje od 5ice na moje gabarite sto je zanimljivo kad uzmemo u obzir da mi je Ford Kuga bila dosta komotnija i naprijed i nazad. Jbg, cinjenica je da BMW nije bas mjerilo za dosta prostora unutra. Iskreno, mene je najvise privukao luksuzan interijer i taj famozni sestak pod haubom. Taj ne pita jel ides 20 ili 200. Pljunes mu gas i on povuce koliko god brzo da ides u tom trenutku :)

spawn 31.10.2021. 19:34

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3557535)
ne treba mi m5, ne patim na to.. ne smatram se premiumom

Pa gle, alfu gt nema skoro nitko. Moraš se zapitat zašto. Nije premium ali je egzotika 😀.
Citiraj:

Autor WraGG (Post 3557543)
Moze! Javi kad dolazis da upalim rostilj prije :D
I da, u pravu si. Nije ni meni dolazilo u obzir nista manje od 5ice na moje gabarite sto je zanimljivo kad uzmemo u obzir da mi je Ford Kuga bila dosta komotnija i naprijed i nazad. Jbg, cinjenica je da BMW nije bas mjerilo za dosta prostora unutra. Iskreno, mene je najvise privukao luksuzan interijer i taj famozni sestak pod haubom. Taj ne pita jel ides 20 ili 200. Pljunes mu gas i on povuce koliko god brzo da ides u tom trenutku :)

Materijali i izolacija su premium, nema šta. Danas je dosta tesko odabrat auto ako imas malo veći budžet od 5000€ osim ako baš voliš neki brand. Sjednes u jedan, vozis, sjednes u drugi i odvozis pa u treci , cetvri i gotovo, izgubis se i ne znas sta bi uzeo. Ako cemo o Nijemcima, jako tesko je odabrat izmedju bmw5, audi a6 i merc E klasu.

fanATIk 31.10.2021. 19:38

Imam 195 cm i prek 100 kg i nije mi nikakav problem bio vozit bmw tricu, ni prošlu ni novu. Alfu 159 nisam kupio (a bila je super kupnja) jerbo su mi koljena morala bit raširena, nisu mogla stat ispod volana. U Giuliu stanem, no kupljeno neš drugo.

Wolverine 31.10.2021. 19:48

Ako nekog zanima jos jedan fora projekt s E31

https://youtube.com/channel/UCge3ptluh8YOxyaKflvRv8A

John Creasy 31.10.2021. 19:48

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3557592)
Pa gle, alfu gt nema skoro nitko. Moraš se zapitat zašto. Nije premium ali je egzotika ��.

zato što je coupe i ne odgovara svakome.. i alfa se kvari mnogo :P.. 147ica i 159ki u sl brodu vidim svako malo..

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3557593)
Imam 195 cm i prek 100 kg i nije mi nikakav problem bio vozit bmw tricu, ni prošlu ni novu. Alfu 159 nisam kupio (a bila je super kupnja) jerbo su mi koljena morala bit raširena, nisu mogla stat ispod volana. U Giuliu stanem, no kupljeno neš drugo.

sjećam se da si pričao da ti je bila u izboru, no žena je rekla da neće.. šteta :D
na kraju si uzeo onog bijelog bmwa suv

fanATIk 31.10.2021. 20:05

Zadovoljna žena, sretan život. :D
Ma nije da se žalim, mjesta za noge više nego u trici i giulii. Ali da, i dalje pomalo patim za njom... :D

komer 01.11.2021. 12:46

Trebao bih preporuku za egr ventil za A6 2012.god,2.0 TDI ,177ks.
Veli majstor da je pierburg prva ugradnja,i kaže da kod nas košta oko 3600kn,a vani gledam oko 240e.
Već je jednom čišćen i vidim i sam da je to kratkog vijeka,a kratke relacije idu štopanju u prilog.
Pa čisto informativno neka preporuka il još bolje iz iskustva;)
Tnx

Inovator 01.11.2021. 13:14

Imas li kat. broj ventila?

komer 01.11.2021. 13:45

Nisam ga još izvadio,a ovak nisam uspio naći neku naljepnicu il nešto di bi nešto pisalo.
Da li bi dijagnostika to vidjela?

Inovator 01.11.2021. 14:02

Mislim da ne

Wolverine 01.11.2021. 14:06

Probaj ovdje naci part number
https://audi.7zap.com/en/rdw/

zkljaja 01.11.2021. 15:55

Citiraj:

Autor komer (Post 3557713)
Trebao bih preporuku za egr ventil za A6 2012.god,2.0 TDI ,177ks.
Veli majstor da je pierburg prva ugradnja,i kaže da kod nas košta oko 3600kn,a vani gledam oko 240e.
Već je jednom čišćen i vidim i sam da je to kratkog vijeka,a kratke relacije idu štopanju u prilog.
Pa čisto informativno neka preporuka il još bolje iz iskustva;)
Tnx

Preporuka je da se blokira i ugasi...

komer 01.11.2021. 16:05

Očito sam retard.
Neznam naći egr a niti nalazi VIN...WAUZZZ4G1CN085461

the-rider 01.11.2021. 18:46

https://audi.7zap.com/en/rdw/audi+a6.../131-131000/#1

broj 1, ako je to za tvoj motor

komer 01.11.2021. 19:22

Nasao,hvala.
Moj nije quattro.
2.0tdi sa 177ks.
https://7zap.com/en/part/VAG/03L131512DN/

Sad sa tim brojem tražim novi?

Hvala na trudu

lowrider 01.11.2021. 20:29

Pa zašto budeš kupio novi, kad znaš da radi načina vožnje bude se opet zaštopao?
Zablokiraj, ugasi SW s dijagnostikom i mir.

CatKiller 01.11.2021. 20:54

Mozda ne zeli da Kutina preuzme primat u zagadjenosti zraka pa odrzava vozilo po PSu.

Veki-os 01.11.2021. 20:56

Mora onda i DPF maknut i iskljucit inace ce imati problema sa regeneracijom i otic ce mu DPF brzo.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

komer 01.11.2021. 21:03

Pošto auto ima 221k km,pretpostavljam da nije nikada mijenjan.
Čistili smo ga prije 2-3 tkm i opet isto,pa je majstor preporučio da ga mijenjamo.
Pustile su me te fore sa zblokiraj ovo,brikaj ono,stavi onak da bude ovak,želim da bude kak se spada..između ostalog sruši me na tehničkom ak mi ne svijetli lampica na regi..nemam se volje zafrkavat s time.

Milentije 01.11.2021. 21:50

Baci oko na ebay i trazi po kataloskom broju. U zemljama poput Litvanije i Estonije iz nekog razloga ima brdo originalnih dijelova za VW grupaciju, apsolutno novih, po smijesno niskim cijenama.

EDIT: BTW posalji mi kataloski broj u PM, hocu da provjerim sa jednom firmom u BIH koja bi cijena bila. Isto imaju originalne VW dijelove po smijesnim cijenama. Kako i odakle nabavljaju, ne znam. Za sve se dobije fiskalni racun, tako da je ocito neki legalan tok.

Wolverine 01.11.2021. 22:29

Citiraj:

Autor komer (Post 3557782)
Nasao,hvala.
Moj nije quattro.
2.0tdi sa 177ks.
https://7zap.com/en/part/VAG/03L131512DN/

Sad sa tim brojem tražim novi?

Hvala na trudu

https://www.daparto.de/Teilenummerns...N?ref=fulltext

Baci oko ovdje

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:07.