PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Elven 27.03.2019. 08:33

Citiraj:

Autor panoramix (Post 3288672)
Ajd, napisat ću još jednom da shvatiš. Međ. vozačka je za određene države u inozemsvu i ne vrijedi bez prisustva naše HR vozačke, tj. kad te murjak tamo daleko zaustavi moraš mu dati obje dozvole tako da varijanta s papirićem/potvrdom otpada.
Potvrda služi isključivo za dokazi prom. policajcu u RH da si vlasnik valjane vozačke i određenih kategorija.

Ja sam napisao koja je moja logika zasto sam mu to predlozio, a moja logika je ocito bila kriva.

Hvala sto si si dao truda ici mi jos jednom objasnjavati nesto sto sam shvatio, ali ljudi valjda sude uvijek po sebi koliko netko moze brzo shvatiti da je pogrijesio

coconut 27.03.2019. 09:13

@pupo
Ovisi u koji dio grada želiš ići. Imaš veliki javni parking kod dvorane Tivoli, ali to nije centar. Do centra možeš busom ili pješke. Prekoputa imaš tvornicu Union i Pivovarski muzej :D

sharyn 27.03.2019. 09:25

Citiraj:

Autor Joza_Seraf (Post 3288544)
Vezano za aute ;-) odnosno vozačku. Naime pred 2 tjedna sam produzio vozacku. Istekla se u pon. A tek sljedeci tjedan treba nova doc.. a danas me zvali da u petak dođem na razgovor za posao u SLO. E sad.... ja s tim papirićem nebi smio u SLO? I problem je ako me zaustave? Ili je vec na granici problem? Jer moje misljenje je da na granici im das osobnu, vozacku ne traze. Znaci ako me ne zaustave od granice do te firme ne bi trebalo biti problema. Misljenja?

Imao sam sličan slučaj, s kolegom sam išao za sloveniju te je kolega vozio pod zabranom, čim je granični policajac stisnuo njegovu osobnu izbacilo je da vozi pod zabranom pa sam ja morao preuzet :D
Nisi u istoj situaciji ali mozda da se ne igraš s time.
I da dobio je kaznu zbog upravljana pod zabranom.
OT: Nudi mi se ford fiesta ST iz 2014. godine. Kakvi su vaši dojmovi o tom autu?

Colop 27.03.2019. 09:48

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 3288559)
Koliko vas ima? Ja bi BMW, ne VW.

:fala:

Citiraj:

Autor papčić (Post 3288566)
A6 mi je svjetlosnu godinu bolji eksterijerom i interijerom u startu, uz to 40ks više...
Bimmer nema wrong wheel drive i bolje je opremljen, ali neadekvatnih kilovata, makar se to lagano riješi. Ja bi si ostavio Bmw

A6 je i nešto teži. Interijer Audi-a mi je odličan,ali izvana mi je malo dosadan.

Citiraj:

Autor net (Post 3288577)
A ako ti nije žao novca, go fo it. Nisi ništa napisao od opreme pa nebih mogao reći no danas kod prodaje nitko negleda kod nas kako je opremljeno nego da je samo niza cijena. A6 je klasa veće vozilo pa ako imaš potrebe, 6 je ok razlika.

Nisam ni sam siguran dal trebam klasu veće vozilo, djece nema, tako da nema ni potrebe za više prostora odzada, ionako se u autu 90 % vremena vozim ja sam, 10 % vremena je netko sa mnom na suvozačevom, a preostalih 0 % posto vremena sjedi netko odzada. Zato me i zanimala cijena servisa, i da li Audi ima nekih poznatih falingi sa motorom.

Što mislite da bi se lakše prodalo za 2-3 godine, ovaj BMW kojeg trenutno imam ili A6 ?

AUDI oprema:

ABS

Alloy wheels

All season tyres

Arm rest

Autom. dimming interior mirror

Bi-xenon headlights

Bluetooth

CD player

Central locking

Cruise control

Electric heated seats

Electric side mirror

Emergency tyre repair kit

ESP

Hands-free kit

Immobilizer

Isofix

Leather steering wheel

LED running lights

Lumbar support

Multifunction steering wheel

Navigation system

Non-smoker vehicle

On-board computer

Particulate filter

Power Assisted Steering

Sound system

Start-stop system

Traction control

Tyre pressure monitoring

BMW oprema:

1CA Selection Cop Relevant Vehicles Selektion Cop Relevanter Fahrzeuge
2PF 19"m Lt/aly Wheels Star Sp. 403m/mt 19"m Lm Raeder Sternsp.403 M/mb
2VB Tyre Pressure Indicator Reifendruckanzeige
205 Automatic Transmission Automatic Getriebe
216 Servotronic Servotronic
230 Eu Specific Additional Equipment Eu Spezifische Zusatzumfaenge
258 Runflat Tyres Bereifung Mit Notlaufeigenschaften
322 Comfort Access System Komfortzugang
337 M Sport Package M Sportpaket
4AE Armrest Front Retractable Armauflage Vorne Verschiebbar
4FT I.t.f. Aluminium F.b.l. M. W.h.t.f. Int.l. Alu. Laengs.fein.m. A.l.sw.h
423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours
428 Warning Triangle Warndreieck
431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend
441 Smokers Package Raucherpaket
465 Through-load System Durchladesystem
481 Sport Seats F Driver/front Passenger Sportsitze Fuer Fahrer/beifahrer
488 Lumbar Support Driver/front Passenger Lordosenstuetze Fahrer/beifahrer
493 Storage Compartment Package Ablagenpaket
494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer
5AC Autom. High-beam Headlights Control Fernlichtassistent
5AL Active Protection Active Protection
5A1 Led-fog Lights Led-nebelscheinwerfer
5A2 Led Headlights Led-scheinwerfer
5DA Passenger Airbag Deactivate Beifahrerairbag-deaktivierung
5DC Folding Rear-seat Headrests Fondkopfstuetzen Klappbar
508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)
521 Rain Sensor Regensensor
534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik
544 Cruise Control With Braking Function Geschwindigkeitsregel. Mit Bremsf.
563 Lights Package Lichtpaket
575 Additional 12v Power Socket Zusaetzliche 12-v-steckdose
6AC Intelligent Emergency Call Intelligenter Notruf
6AE Teleservices Teleservices
6AK Connecteddrive Services Connecteddrive Services
6AM Real Time Traffic Information Real Time Traffic Information
6AN Concierge Services Concierge Services
6AP Remote Services Remote Services
6NH Hands-free Facility W. Usb Interfac Freisprechein. M. Usb-schnittstelle
6WA Instrument Cluster W. Extended Cont Instrumentenkombi. M. Erw. Umf.
606 Navigation System Business Navigationssystem Business
676 Hifi Loudspeaker System Hifi Lautsprechersystem
698 Area-code 2 Area-code 2
7LF Model M Sport Modell M Sport
7S9 Connecteddrive Services Paket Connecteddrive Services Paket
704 M Sport Suspension M Sportfahrwerk
710 M Leather Steering Wheel M Lederlenkrad
715 M Aerodynamics Package M Aerodynamikpaket
760 Individual High-gloss Satin Chrome Individual Hochglanz Shadow Line
775 Individual Roof-lining Anthracite Individual Dachhimmel Anthrazit
8KA Oelservice Int. 30.000 Km/24 Months Oelwartungsint. 30.000km/24monate
8R9 Refrigerant Kaeltemittel
8TH Speed Limit Info Speed Limit Info
801 Germany Version Deutschland-ausfuehrung
879 German / On-board Documentation Deutsch / Bordliteratur
9BD Businesspackage Businesspackage

John Creasy 27.03.2019. 09:56

uzmi auto u kojem imaš veće šanse da umočiš

murina 27.03.2019. 09:56

Veći auto je udobniji ali je manje praktičan po gradu. Ako si više na AC nego u gradu, onda A6, ako je obratno onda BMW3. Ja bi po tim postotcima gledao nešto treće. :D

John je u pravu skroz

Inovator 27.03.2019. 10:13

Citiraj:

Autor Colop (Post 3288518)
.

Kakvi su motori u ovim A6icam, ima li kakvih problema kao što je bilo sa lancem i BMW-om?
A6 je ipak klasa iznad 3er, kakve cifre mogu očekivati sa redovnim servisima?

Taj 2.0 TDI je sada skroz ispeglan i nema nekih bolesti. Što se servisa tiče, cijene su ti kao i za Passat.

Kuzo 27.03.2019. 10:15

Citiraj:

Autor sharyn (Post 3288703)
OT: Nudi mi se ford fiesta ST iz 2014. godine. Kakvi su vaši dojmovi o tom autu?

vozio sam obicnu fiestu te god, zabavan auto. ludilo za voziti. ST mora biti samo još bolja u tim karakteristikama.
sad jedino za kaj ti auto treba. to je drugi par rukava. gepek nije nesto prostran ...

Colop 27.03.2019. 10:24

Citiraj:

Autor John Creasy (Post 3288717)
uzmi auto u kojem imaš veće šanse da umočiš

Čujem da su nove generacije sponzi znatno obrazovanije od prijašnjih , nema više padanja na auto kad se može rentati ili uzeti u leasing, bitno je stanje sa Poslovne hrvatske :)

Citiraj:

Autor murina (Post 3288718)
Veći auto je udobniji ali je manje praktičan po gradu. Ako si više na AC nego u gradu, onda A6, ako je obratno onda BMW3. Ja bi po tim postotcima gledao nešto treće. :D

E jebga, tek me sada uvalio sa ovim u problem :D

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3288728)
Taj 2.0 TDI je sada skroz ispeglan i nema nekih bolesti. Što se servisa tiče, cijene su ti kao i za Passat.

Thx. Znači redovni servis u ovlaštenom cca 2k kn?

net 27.03.2019. 10:45

Što se tiče mehanike i servisa, nemaš brige (isto ti je, problemi se pokazuju na višoj km, jednom i drugom). Ako nemaš potrebe mjenjat nemoj, u godini i jednom i drugom bude pala cijena tak da bez veze bacas novce, za korektnu cijenu budu se jedan i dugi prodali ali budeš puno izgubio. Da je moje ostavio bi BMW-a još nekoliko godina i skupljao novce za sljedeću kupnju. BMW je sigurno bio 27, a za dvije godine bude oko 22, a a6 je ove oko 32 no kako nema opreme neprodajni bude osim ako ne bude za 24. Otežana okolnost je niski co2 pa se budu lako dogurali iz vana pa samim time teška prodaja.

Inovator 27.03.2019. 10:48

Citiraj:

Autor Colop (Post 3288734)

Thx. Znači redovni servis u ovlaštenom cca 2k kn?

Da, ako doneseš svoje ulje i manje.

Za kočnice su česte akcije, pa se isplati pričekati.

Naravno, obavezna je promjena ulja u mjenjaču (svakih 60000).

panoramix 27.03.2019. 10:50

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3288684)
Ima tko da je često u Ljubljani autom?

Išli bi na izlet doslovno, i htio bih negdje parkat auto a da znam da će me dočekati kad se vratim naveče na parking po njega. Možda malo pretjerujem zbog događaja u Zg, no bolje spriječiti nego da moram ići vlakom za Zg :D

Cjelodnevni parking me zanima.

tnx

Sjeverno od željezničke stanice, Vilhajreva cesta, veliki parking, ako ti odgovara lokacija. Prođeš Dunajskom ispod pruge i prva ulica desno.

panoramix 27.03.2019. 10:52

Citiraj:

Autor Elven (Post 3288686)
Ja sam napisao koja je moja logika zasto sam mu to predlozio, a moja logika je ocito bila kriva.

Hvala sto si si dao truda ici mi jos jednom objasnjavati nesto sto sam shvatio, ali ljudi valjda sude uvijek po sebi koliko netko moze brzo shvatiti da je pogrijesio

He, pa nisi se valjda naljutio...:goood: nisam imao loše namjere..:)

Matijac 27.03.2019. 10:54

Citiraj:

Išli bi na izlet doslovno, i htio bih negdje parkat auto a da znam da će me dočekati kad se vratim naveče na parking po njega. Možda malo pretjerujem zbog događaja u Zg, no bolje spriječiti nego da moram ići vlakom za Zg :D

tnx

Evo ti 3 opcije:
1. Kvart Trnovski pristan na rijeci Ljubljanici kod teniskih terena i oko zgrada ti je besplatan parking, tipa ko na knežiji kod nas
2. Kod Filozofskog fakulteta na Emonski cesti ti je javno parkiralište na šudranom terenu, 1,20€ je 1h. Lokacija jako blizu centra
3. Kongresni trg - čisti centar, ali su i takve cijene, do 3h je 1,50€ sat, nakin 3h je 2,40€ sat.

1v@n 27.03.2019. 16:13

Citiraj:

tnx

Ako hoćeš free, BTC ti je najbolja opcija, a ionako ćeš u njemu završiti ako namjeravaš obavljati nekakav shopping (SportsDirect...)
Do strogog centra imaš oko 5 km pješke.

Ako hoćeš auto sigurno parkirati u samom centru, onda imaš garažu Kapitelj, doslovno 20 metara od Zmajskog mosta, ali taj luksuz i košta. 2€ prvi sat, 2.40€ svaki sljedeći. 25€ dnevna.

Pupo 27.03.2019. 16:25

Da, BTC je definitivno jedna od postaja. Hvala za savjete.

Malo nevezano, al kad već spominješ Sports Direct. Dal ima smisla stajati u Brežice u SportsDirect kada postoji i ovaj u BTC-u?

1v@n 27.03.2019. 16:55

Preskoči taj u Brežicama, nekoliko puta je manji od ovog u BTC-u.
Ako nisi dosad bio, cijene su ti veće nego online, tako da ti se najviše isplati isprobati brojeve i zapisati sve što te zanima, pa onda fino naručiti online.
Primark bi se isto uskoro trebao otvoriti gore, ako već nije.
Hood Burger probaj u BTC-u :)

xlr 27.03.2019. 17:59

Moze mi netko potvrditi sto mi treba za rentati auto u Svedskoj (opcenito nemam iskustva s rentanjem auta)? Imam hr vozacku, putovnicu, amex, kesh... Koliko vidim medjunarodna vozacka nije potrebna u zemljama EU.

VandaL.pr! 27.03.2019. 18:17

Mislim da ti Švica nije u EU....
Dakle pojma nemam, u DE nisam imao problem, što kažeš, osobna, vozacka i amex i sve 5.

Stanky069 27.03.2019. 18:28

Švicarska nije,ali kolega pita za Švedsku...

Elven 27.03.2019. 19:12

Citiraj:

Autor xlr (Post 3288897)
Moze mi netko potvrditi sto mi treba za rentati auto u Svedskoj (opcenito nemam iskustva s rentanjem auta)? Imam hr vozacku, putovnicu, amex, kesh... Koliko vidim medjunarodna vozacka nije potrebna u zemljama EU.

Obavezno provjeri dal se Amex prihvaća u tom rentacaru u kojem misliš rentati. I da imaš dovoljno limita za predautorizaciju (koja možda neće ni biti neophodna ako uzmeš full osiguranje njihovo, onda ti uzmu samo nekih 50-100€ za osiguranje ako ne vratiš full tank).

Vozačka sa latinskim znakovima se prihvaća svugdje gdje je latinsko pismo osnovno (džabe sam nosio međunarodnu vozačku u SAD, rekli su mi da je to samo za ove što imaju na arapskom ili ćirilici vozačke).

Moja vozačka je ona moderna, kao osobna, pa ju ne gledaju čudno, ako imaš onu staru knjižicu, možda hoće, ali EU je, bit će sve ok.

Amex ti je tu najveći potencijalni problem. I ako imaš manje od 25 godina.

Citiraj:

Autor panoramix (Post 3288754)
He, pa nisi se valjda naljutio...:goood: nisam imao loše namjere..:)

:beer:

robert7 27.03.2019. 19:25

Citiraj:

Autor Inovator (Post 3288751)
Da, ako doneseš svoje ulje i manje.

Za kočnice su česte akcije, pa se isplati pričekati.

Naravno, obavezna je promjena ulja u mjenjaču (svakih 60000).

Odi kod Radanoviča u Sloveniji ako si iz ZGa, kvalitetnijinservis, a jeftiniji, mene je redovni na 60k izasao 220e, A4 Stronic u pitanju

xlr 27.03.2019. 19:44

Citiraj:

Autor Elven (Post 3288914)
Amex ti je tu najveći potencijalni problem. I ako imaš manje od 25 godina.

Tnx svima! Vidim gledaju da je 30-65 godina. Barem jedna vesela stvar kad prekoračiš 30-tu :D Amex limit ne mogu pronaći na accountu (kreditni limit ne piše, limit za gotovinu 600€, ako je to to). Oke, to lako provjerim na šalteru.

IcyTexx 27.03.2019. 19:45

Sufinanciranje nabave energetski učinkovitijih vozila

Tesla Model 3 je D segment? :(

mamutarka 28.03.2019. 00:44

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...87bc0465b6.jpg

Vrh

coconut 28.03.2019. 06:12

Jutarnji je usporedbom izračunao da se električni auto isplati tek nakon 125k km
https://www.jutarnji.hr/autoklub/ak-...etara/8649611/

zkljaja 28.03.2019. 07:22

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3288977)

Kod mene su napravili lezece lopatama. 6 komada svakih 200m, ljudi se zalili pa su ih snizili za 2 3cm. Pao snijeg i ralice 3 potrgale. Sada su samo cestu obojali bojom za lezece iako nema materijala preko cijele ceste.
Haos.:lol2:

jed2i 28.03.2019. 07:29

Citiraj:

Autor coconut (Post 3288984)
Jutarnji je usporedbom izračunao da se električni auto isplati tek nakon 125k km
https://www.jutarnji.hr/autoklub/ak-...etara/8649611/

I to ako uspiješ dobiti poticaje :)

viper84 28.03.2019. 07:52

Dečki, vrijede li kaj spomena ljetne gume do 500 kn? Sava UHP2, ima tko?
225/45/17

Mommistake 28.03.2019. 08:14

Ne Sava ljetne, ne valjaju.

Znam da su Fulda Sportcontrol tih dimenzija oko 500kn, pogledaj si njih.

A i Goodyear Efficientgrip su ti nešto skuplje od 500kn ali odlične.

Zimske sava da, ljetne nikako, koliko je meni bilo rečeno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:23.