PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Star Trek i ostale SF serije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8564)

generic 28.01.2009. 23:18

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 1263072)
pogledao i jedno i drugo

baldwin je bio najaci lik u seriji :D

Pogledao seriju, film je radi ispita na čekanju :D
Šteta što su prekinuli snimanje :nono:
Vjerujem da zato serija ima nenormalno visoku ocjenu na imdb-u.
Nije se stigla razvodnit.

Baldwin je lud, slažem se :D

Kakav je film? Prema nekim wallpaperima mi se čini da se River malo otkočila i postala opaka :goood:

Gemmy 28.01.2009. 23:23

river je u filmu "malo" luda nego inace ako se dobro sjecam :D

inace rade nje se pocelo cak gledat terminator:TSCC :)

bozzomfeeder 28.01.2009. 23:31

A te hronike su otišle u p.m.....:kafa:

generic 29.01.2009. 08:21

Citiraj:

Autor Gemmy (Post 1263214)
river je u filmu "malo" luda nego inace ako se dobro sjecam :D

inace rade nje se pocelo cak gledat terminator:TSCC :)

A ja sam radi nje u TSCC počeo gledat firefly :D:D
Al nisam pogledao epizodu TSCC već jedno 3 mjeseca.

MAHER 29.01.2009. 19:17

firefly je cisto ok,sirenity isto,tko nema pametnije posla pogledat

kripton 30.01.2009. 23:21

Netko prati DS9?

Sve je zabavnije.. Dominij je od pocetka prvih sezona bio zanimljiva i tajanstvena pojava o kojoj se nista nije znalo, sada polako pocinje šora :)

Kad pocne Dominion War bit ce zabavno, a bas iz razloga sto dugo traje ;)

Chin'toka, Cardasia Prime, Operation Return,.ufff šore

Mar 30.01.2009. 23:24

DS9 mi je jedna od boljih serija, kasnije sezone su atipični ST jer ima dosta nasilja i pesimizma.
Više me podsjeća na Babylon 5 nego na ST kasnije.

generic 30.01.2009. 23:33

Baš sam neki dan skinuo 5., 6. i 7. sezonu (ostale imam od prije), ali nisam stigao sve pogledat. Samo sam sažetke bitaka pogledao na youtubeu.
Deep spaceu čar jedino daje dominijski rat.

Nekako mi i dalje najdraži voyager.

stuc 31.01.2009. 00:52

Nema ništa bolje nego do dobre bitke/šore sa borgom ! Kolektiv mi je nenadhebiv..:D

Fleks 31.01.2009. 00:55

Citiraj:

Autor stuc (Post 1265193)
Nema ništa bolje nego do dobre bitke/šore sa borgom ! Kolektiv mi je nenadhebiv..:D

Da imaju mozga napravili bi serijal/film posvecen njima. Hebo me pas ako to nebi bila najgledanija serija ikad. Mislim ja znam da bi se to u kino islo gledat i ono kampirati ispred za kartu. U odnosu na to imam BMK faktor 10 za kirkovu emo mladost :D

McG 31.01.2009. 01:13

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1265196)
Da imaju mozga napravili bi serijal/film posvecen njima.

Mogli bi isto s Romulancima ili Remulancima. Ili da bar jemput snime bilo seriju, mini-seriju ili film(ove) u kojima Federacija na kraju ne dobi ama baš svaku bitku s višestruko nadmoćnijim i superiornijim neprijateljem.
Ajde, (valjda:)) svako voli sretan završetak, ali koga vraga i negativci ne dobe istu šansu u svojim naumima.:)

Fleks 31.01.2009. 01:42

Citiraj:

Autor McG (Post 1265209)
Mogli bi isto s Romulancima ili Remulancima. Ili da bar jemput snime bilo seriju, mini-seriju ili film(ove) u kojima Federacija na kraju ne dobi ama baš svaku bitku s višestruko nadmoćnijim i superiornijim neprijateljem.
Ajde, (valjda:)) svako voli sretan završetak, ali koga vraga i negativci ne dobe istu šansu u svojim naumima.:)

Zato sto je Red alert cooler ratni poklik od resistance is futile. Tak jasno :D

generic 31.01.2009. 01:53

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1265196)
U odnosu na to imam BMK faktor 10 za kirkovu emo mladost :D

Kako možeš tako govorit za film u kojem Sylar postaje Spock:care:

Citiraj:

Autor McG (Post 1265209)

Ma meni i nemesis previše. Treba egzotike. Alfa kvadrant je već prožvakan :fiju:
A što se tiče šanse negativcima, a čuj, dobiju oni priliku (bilo je situacija kad je federacija pušila big time), ali na kraju good always prevails :goood:

McG 31.01.2009. 02:03

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1265220)
Zato sto je Red alert cooler ratni poklik od resistance is futile. Tak jasno :D

Treba tome stati na kraj.:D Makar nije samo Star Trek takav, općenito sve serije i filmovi te tematike imaju sličnu politiku. U Galactici Adama uvijek ima način da nadigra Cylonce koji redovito putuju s više bojnih glava, nego ima ljudi u cijeloj preživjeloj floti. Tu i tam unište koji manje važan brodić ili slome nekolicinu Vipera i to je to. U Transformersima (i serije i filmovi), Autoboti uvijek izvuku sretan završetak, bez obzira kaj ono čudo tehnike naziva Starscream "dolazi u posjet" s dovoljno svojih podjedanko podmuklih i poremećenih klonova, da slomi sve Decepticone, kamoli šačicu pozitivaca i ljudskih pomagača. U Atlantisu, Wraith ima dosta hive shipova da jednom zauvijek potopi sve kaj pluta, ali ne u svim tim serijama i filmovima ljudi na kraju uvijek pobjede. Nepobjedivi ljudi, neovisno o situaciji i neprijatelju - čisti Sci-Fi.:D
Šalu na stranu, ali da bar razmisle o nekom za ljude pogubnom završetku, bi bilo čudo, kamoli da to onda i snime.
Citiraj:

Autor generic (Post 1265224)
A što se tiče šanse negativcima, a čuj, dobiju oni priliku (bilo je situacija kad je federacija pušila big time), ali na kraju good always prevails :goood:

Istina, Federacija je bila u dosta slučajeva na koljenima, pa su to ispale čist fine dogodovštine u nekolko epizoda, ali da koji put razrade scenarij sa sretnim završetkom za negativce, teško da bi se ko bunil.

Burko 31.01.2009. 02:10

Citiraj:

Autor McG (Post 1265227)
Istina, Federacija je bila u dosta slučajeva na koljenima, pa su to ispale čist fine dogodovštine u nekolko epizoda, ali da koji put razrade scenarij sa sretnim završetkom za negativce, teško da bi se ko bunil.

tesko. barem kada je glavna americka gluma i scenariji. kad si vidio da amerikanac pada? nema toga, pa ni u dalekoj fiktivnoj buducnosti, jer sve vazno (barem star trek) je negdje smjesteno u americi. jedino pikard je iz neke selendre iz francuske gdje vino tece u potocima, sve ostalo bejzbol :).

Mar 31.01.2009. 02:15

Što se tiče filmova - First Contact je predobar, meni se svidio Insurrection, iako nije pretjerano popularan.
Od starih, Voyage Home mi je ostao u lijepom sjećanju, dok je Wrath of Khan ok, ali ništa extra.

Najveće razočaranje je bio sedmi film, tj. Generations, a najveća psihodelija - The Motion Picture - Vvvvvgeeeer!

Mar 31.01.2009. 02:16

Citiraj:

Autor Burko (Post 1265229)
tesko. barem kada je glavna americka gluma i scenariji. kad si vidio da amerikanac pada? nema toga, pa ni u dalekoj fiktivnoj buducnosti, jer sve vazno (barem star trek) je negdje smjesteno u americi. jedino pikard je iz neke selendre iz francuske gdje vino tece u potocima, sve ostalo bejzbol :).

Nije li sjedište Federacije u Parizu. :goood:

McG 31.01.2009. 02:17

Citiraj:

Autor Burko (Post 1265229)

Treba onda nekom Kanađaninu ili Britancu (njihova je scena tak i tak kvalitetom snimljenih materijala i odabirom glumaca bolja od američke) dati scenarij sa negativcima kao pobjednicima.:)

stuc 31.01.2009. 02:21

Citiraj:

Autor McG (Post 1265209)

Da, baš tako.., recimo sezona ili film koji završava tako da su ljudi/federacija izbjegli slučajno kroz kakvu crvotočinu u žnj kvadrant, neki zabačeni planet bogu iza nogu i ostali bez sve tehnike i nade u povratak kući.

Zemlja je okupirana a federacija više ne postoji, stanovnici federacije istrebljeni i živi su jedino oni izbjegli.

Bio bi garant nastavak u vidu kako se zemaljska civilizacija opet razvila i vrnila moćnja nego ikad ! :D

Burko 31.01.2009. 02:31

Citiraj:

Autor Mar (Post 1265232)
Nije li sjedište Federacije u Parizu. :goood:

Administrative - Paris
Legislative - San Francisco

napola sam fulao. ok, gdje je akademija? odakle je sve krenulo? sta su borgovi napadali, mislim sa pikardom a i katom? otkud su krenule sve promjene koje su definirale tadasnji svijet/napredak/civilizaciju? otkud su kapetani (osim pikarda, vec rekoh)? sve ameriga, kako i treba biti........

svejedno, nisam to htio reci sto se tice lokacije, prepucavati se tkoje veci fan itd. iskljucujem se sto se toga tice, nema veze......

edit.
Citiraj:

Autor McG (Post 1265233)
Treba onda nekom Kanađaninu ili Britancu (njihova je scena tak i tak kvalitetom snimljenih materijala i odabirom glumaca bolja od američke) dati scenarij sa negativcima kao pobjednicima.:)

ja bi i rusima (tj nekoj drzavi iz ex sssr-a) dao, ili japancima. ustvari, cesi imaju predobru kinematografiju, mozda bi njih prve. jedino sto mi je tlaka gledati nesto sto nije englesko podrucje, zamisli borga koji prica talijanski :D :D. nebi proslo, nono.......

ustvari; trebaju glumce engleskog podrucja, ali sve ostalo izvana. kako si vec rekao; britanija/kanada/rusija/japan/ceska.......

Mar 31.01.2009. 02:32

Ma Federacija je kao t-com, neuništiva :D

Čim im je Đejnvej iz budućnosti donjela Transfazna torpeda da kickaju guzicu Borgu, tko im šta može :D

McG 31.01.2009. 02:33

Citiraj:

Autor stuc (Post 1265234)
Bio bi garant nastavak u vidu kako se zemaljska civilizacija opet razvila i vrnila moćnja nego ikad ! :D

Ili to ili bi složili scenarij ala Glactica, di bi ove preživjele lovili diljem galaksija u nastavcima (filmova koji bi sljedili), a to bi im opet dalo mogućnost za sretan završetak. Da bar snime neke međunastavke o počecima određenih negativaca u kojima ovi tamane sve do čega ih warp pogon uspije dovesti. Ah, ja se još uvijek nadam da se bude neko sjetil snimiti kakav materijal u nastavacima o početku Romulanca, Sitha i sličnih negativaca koji ne mare za ništ drugo osim za svoje dobro i svakodnevno uništenje kroz masu manipulacija, urota, spletki, podmetanja i čistog zločinačkog poigravanja s pozitivcima znajući da ih u svakom trenutku mogu slistiti.:)

bozzomfeeder 23.02.2009. 02:32

Gleda tko Fringe ?

potemkin.hr 23.02.2009. 12:38

Meni se oduvijek najviše dopadao TNG, makar je jako dobar i DS9 koji je na TVu. Bilo je stare ekipe (picard, data, worf) i bili su gdje još nijedan čovjek nije bio :D.

Uvijek mi se dopadala priča iz homeworld: cataclysma, čudno da nitko se još nije sjetio to ekranizirati u neki SF film ili čak seriju...

fanATIk 23.02.2009. 14:21

Mene čudi da nisu ekranizirali Starship Troopers drito po knjizi nego su napravili onu debilanu... I to tri puta...

LAcy 23.02.2009. 14:23

Prvi je OK, ali ostala dva, pogotovo 2. je totalna koma. Isto su zbrljali Battlefield Earth.

fanATIk 23.02.2009. 14:36

Prvi je OK?? Mislim da ne treba nabrajati sve idiotske nelogičnosti u prvom dijelu. Je da je bolji od druga dva, al ako si pročitao knjigu, znaš o čemu pričam.

Jelc 23.02.2009. 14:41

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 1284719)
Mene čudi da nisu ekranizirali Starship Troopers drito po knjizi nego su napravili onu debilanu... I to tri puta...

Bilo bi im predosadno:)
Treba uzeti u obzir i kontekst i vrijeme u kojem je knjiga pisana...a i takva spika nije nešto kaj bi prodalo film.

LAcy 23.02.2009. 14:42

Nisam rekao da je odličan, samo da je ok pogotovo u usporedbi sa ostala dva. Mislim da su Battlefield Earth još više uništili a tako sam se radovao tom filmu.
Zaključak, treba čitati knjige a ne gledati filmove :p

Gemmy 23.02.2009. 14:58

prvi dio straship tropersa je super, dok su mi nastavci koma, knigu nisam citao, pa ono ..

ipak u prvom dijelu glumi Denise Richards :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:31.