![]() |
Citiraj:
Moja poanta je da mu se mogu desiti kvarovi i ne benzincu i na dizelu. jest da su na dizelu skuplji, ali nije da se dizelaši kvare ko blesavi Citiraj:
Jebiga, bad luck, škart turbina Citiraj:
Citiraj:
Za lineu nisi naveo koji motor, pretpostavljam 1.4 8v ili 16v - također koncepcijski dosta stari motor koji nema poblema s plinom Citiraj:
Ovo je bilo u hyundai servisu, na 1.4 i 1.6 benzincima. Ali u razgovoru sa mehaničarima sam szanao da i novi motori od drugih proizvođača imaju problema s plinom i da baš nije preporučljivo stavljati plin u njih |
Vidim da kadete spominjes,imam iskustva sa njima,tak da pricu ide ko metak,trosi ko upaljac ostavi za nekog drugog :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Frendov stari u Octaviu 1.9 tdi 90 ks toci loz ulje od prvog dana kada ju je kupio, nakon 7 godina i 270 tkm otisla turbina, reparacija ~3500 kn, sve ostalo radi kao podmazano i bez ikakvih znakova potrosenosti :)
Ako ikad, dao Bog, bude novaca, stavljam 1.9 tdi u MK1 Golfa sa prednjim sjedalima od Mece w210 :D |
Citiraj:
Nisam imao ama baš nikavih problema s motorom. Osim što se smrznulo gorivo jedne zime pa nije htio upaliti, ali nije motor kriv za to :D |
Hmm, frend i mi ga kupili u isto vrijeme, on je iskeširao još trećinu vrijednosti auta na popravke, i on i mi imali taj problem (on je imao još gro drugih), još uvijek se javi tu i tamo. Svaki put neki senzor, ali najveći problem je ta neka klapna, ne znam sad više što točno.
Sad vidim da nude i 3.0HDi, 240 konja... |
Citiraj:
A pošto je na ovom forumu večina uzdiže das auto, božeoslobodi benzinac, pa samo malo pikam a ti si se upiknuo, NHF :) Nijednu marku ako želiš nekvarljivu stvar. Daj mi reci jel normalno da u knjižici vozila piše da je normalna potrošnja ulja 1L (ili 0,7L) na 1 000 km? Citiraj:
Kad vidim pežo osim ružnog izgleda (subjektivno) odma se sjetim pregorenih žarulja. :D |
Citiraj:
uglavnom, što se tiče struje, taj auto je valjda imao gremline u sebi ili nešto :roller: |
Citiraj:
Al velim, trudim se bit objektivan. Imam doma i vw i mazdu i renault i peugeot sam da se zna. To što piše u knjižici je glupost. Nema tog auta koji troši 15 litara ulja od servisa do servisa. Govorim o normalnim, svakodnevnim vozilima. |
Citiraj:
Ali bitno da auto nije imao nikakvih problema sa motorom. :fiju: Citiraj:
Zbog ovakvih i sličnih stvari pežo uz ružan izgled, pežo ne bi nikad pogledao. Evo što se tiče elektronike na mom grande puntu čisto radi usporedbe: krepale 2 žarulje, kratko naprijed i iza, crkla 2 zvučnika, jedan u garanciji promjenjen, drugi ja promjenio (težina tog sranja su jedne orbit žvake :D ), i sad nedavno lampica u kabini za ventilaciju. Auto ima 3 god i 70 000 km. E da, zaboravio sam reć, s motorom nikakvih problema :D |
Citiraj:
Peugeot 407 2.0 HDi - Senzor ABS&ESP, ovaj već spomenuti senzor u motoru, oba ekrana u kabini su nakon 6 godina poludila i malo loše prikazuju ono što treba. Žarulje kratkog svjetla odu svakih 3 tjedna. Nije imao ostalih problema ko thunderbirdov. Al reko sam, od frenda je imao GRO problema i redovito ih je ostavljao i po triput mjesečno. |
Citiraj:
Citiraj:
Nit ide nit trosi,ali stize kamo treba ;) |
Citiraj:
sorry, ali vozio sam auto (i stari) do dana kada ga nisam odvezao na deponij jer smo dobili 1000 jura manju cijenu novoga kojeg smo uzimali. prosjek je bio redovno 7 litara na 100 km, tankirala se redovno crvena 98'-ica i nerijetko ganjao po gradu i okolici. pred kraj zivota je i dosta autoceste vidio jer sam ja bio u krapinskima, ~150 km/h prosjek autocestom. sad, zasto bi srao o tih 7 l? jedino sto je smijesno bilo zagrijati ga, jer se trebao malo jace cepiti da bi se tek na radnu temperaturu dovukao. prodem 20 km normalne voznje po zimi, i cvrkucem od hladnoce pa ga turiram ili gazim u drugoj da se zagrijem :). i sto nije imao nikakvog coka uopce, vuces rucicu, nista se ne dogada :). ali malo gasa na pedalu, ma na -15°C bez greske pali. ulje je druga stvar, pred kraj zivota je pio ~litru na 1000 km. ali najjeftinije sto je tada bilo na svakoj ininoj, delta 5 ;). i obavezno litra u gepeku ;). zato kazem, taj auto mi je ultra drag. i zelja mi je imati novoga ili provozati nekoga skockanog do bola, ali stvarno ih malo ima. ponavljam, govorim o kocki, prva linija sa prednjom vucom, kadett d. |
paz' ti lima u ovog kadeta........ ja bi to zadrzao, uzeo kakvav slickani motor benzinca i jeo gro novije i jace aute, 870 kg koliko se sjecam je imao moj. letio od 100 km/h, ili sam ja imao taj osjecaj :).
mojemu je limarija onako, skroz otisla :). ali motor pali, vozi, tankraj, deri. |
Citiraj:
, sitne ogrebotine rješavane su odmah a unutra je bil ko iz tvornice. Krznene presvlake na svim sicevima od prvog dana a sic ispod novi novcati. Jedino fakat kaj je riknulo je plovak pokazivača goriva al' pošto se točil doma...nije bitno. |
http://www.pohrani.com/f/2f/dR/3ZZhY...rafija0022.jpg
Ljubav na prvi pogled. Covjek radi do meme i lagano ga obradujem da sklopimo neki deal za taj auto. 20 godina star ni trunke hrde, 16 ventilac.. |
Dobro očuvan Mi16 ako su mu to originalni pragovi (što vjerojatno nisu jer ih je hrđa pojela) :)
|
Citiraj:
bosna tuning,na takav auto je svetogrdje stavit te limene uradke domacih varioca,a i naljepnica RS odaje dosta :goood: |
a i auspuh mu je "pogođen" :D
|
Lako za felge, ni originalne nisu ništa posebno. Stvarno rijetko koje izgledaju dobro na 405.
http://motoburg.com/images/peugeot-405-mi-16-06.jpg Budimo realni, moglo je i gore |
Citiraj:
|
Citiraj:
na auspuh sam i mislio,danas svaki drugi varioc koji je popio otkaz negdje,vari i radi sportske ispusne sisteme doma u supi... :D |
Citiraj:
A te birtaške priče o čipanom autu koji troši 7l na 190kmh su žali bože struje da se mora čitat. buljo, mislim da većina tu mlati o dizelu jer brkaju pojam elastičnosti sa ubrzanjem pa je tako 105ks na dizelu 7 sekundi brže do 100 nego 105ks na benzincu. I zato benzinci ne valjaju, a naravno vau vau društvo je otprilike idejni začetnik toga:goood: Isto kao i priča da mojih xxx korjskih konja je u biti 15% manje, pa gle čuda na cesti kad se tih 15% vrati sa društvom:lol2: Slažem se potpuno da su današnji benzinci POTENCIJALNO bezazleni u odnosu na veselje koje može složiti dizel. Unatoč tome sam uzeo dizela i pazim na neke osnove a prije svega svako jutro oče naš:D |
Citiraj:
Ne kužim uopće što si htio reć s ovim postom. |
kakve su razlike izmedju aventadora i reventona?:fala:
|
Citiraj:
Što se cijene tiče, ima i kod nas tih za oko 60-70€, ali su neki turski. Ovaj što sam kupio i ugradio je original (BOSH). Imao sam neke turske farove koji su se raspali naon nekog vremena, pa od tada samo ganjam dijelove po kataloškom broju fabrike. |
Citiraj:
Danas sam vozio 2.0TDI Passata 2007, 100 km odprilike odradio. Mogu reć da je motor stvarno zadovoljavajuć, potegne tu i tamo, da ga se voziti definitivno...nije ko moja honda al ono... :D A plastike i ručkice i gluposti su na vidno slabijem nivou od passata recimo 2004. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:48. |