![]() |
isto sin01.hls, ali za čudo ide glatko...
|
Evo i ja imam problema sa Twitchem i vidim da nisam sam.
Malo sam pronjuskao i sad vidim u cemu je problem kod mene. Sav promet ide preko Hong Konga (IP 45.113.129.99). Ocito neko je shjebao rutu između Twitcha i Bneta. Kad upalim VPN uredno me spoji na EU server. |
Da, taj ip je taj sin01.hls singapore twitch server. Sa vpn-om se nisam zezao jer ga nemam niti znam koji je dobar i free.
Nadam se da će "proradit" kroz dan-dva... edit: našao sam addon za firefox, da maskiram svoj IP na drugu geolokaciju, stavio Pariz, sada se spajam na amsterdam twitch server i sve super radi :D |
Citiraj:
edit: zvao sam ih i kažu da nemaju ništa prijavljeno oko problema s twitch.tv... |
Evo ja sam im poslao email pa ćemo vidjeti :)
|
@trebampomoc
ova dva addona sam probao i rade, sam treba pogodit servere https://addons.mozilla.org/en-US/fir...de-my-ip-free/ https://addons.mozilla.org/en-US/fir...e-click-proxy/ |
Već sam dobio odgovor na email:
Izvršena je dijagnostika na Vašem modemu od strane Odjela za nadzor mreže. Prilikom dijagnostike nije utvrđeno odstupanje u radu. Predlažemo da se javite u podršku twitch.tv jer Bnet ne utječe preko kojeg servera će se spojiti. |
Citiraj:
Citiraj:
Onda ću njima slati mail.. |
Sad mi se spaja na fra02.hls ... i ne trza
|
I kod mene je fra02.hls i sve je ok na source. Očito je riješeno. :)
|
Ista stvar ovdje :goood:
|
Jel se i prije ovog problema spajao na Frankfurt?
|
Citiraj:
Ali zanima me je li to onda bio problem do twitcha, ili nečeg drugog |
Jel ima ovdje netko od bnetovaca da ima noviju infrastrukturu? Pritom mislim na one novije vece sive ormarice ispred zgrada i nove koaksijalne kablove provucene kroz stubiste?
Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisu me spojili još :) mislio sam da ti trebaju tehnički podaci i specifikacije ormarića, kanalica i kablova :D
U utorak je postavljena, jučer puštena "struja", a ponedjeljak/utorak bi trebali doći tehničari spojit to sve skupa. |
Citiraj:
|
Koliki je ping? Jel moš odvrtit speedtest?
|
Doma:
http://beta.speedtest.net/result/6137795205.png Frankfurt: http://beta.speedtest.net/result/6137797729.png Iako mi je sad ovo iznenađenje :D Frankfurt je znao bit i preko 40-ak |
znaci vip/bnet samo treba osigurati dobre linkove prema van i može biti na konju sa hfc infrastrukturom naspram ht-a.
Citiraj:
|
Uskoro selim na drugu lokaciju di ima samo Bnet, u Splitu isto.
Zanima me, ovi njihov sugavi upload od 15Mbit, nemože nikako preko toga? download mi je nebitan,sve priko 20 je ok, ali upload da je tako kriminalno loš :D Kad prelaze na taj novi standard koji će omogućit veće brzine uploada? |
Docsis 3.1 nece bas doprinjeti u uploadu ali neki trenutno testiraju full duplex docsis 3.1 koji bi donesao simetricne brzine na koaksijalcu.
https://youtu.be/ys7Zhc0WMTU Poslano sa mog SM-A310F koristeći Tapatalk |
Mogu oni i sada "pustiti" veće brzine ali kao i svi (kao da ih ima puno :D), neće tj. ne žele.
Samo ispravno preračunaj jedinice > https://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS, vidi EuroDOCIS 3.0. |
ja zva sluzbu prije uru vrimena...tija samo dobit detaljnije informacije a na kraju produzija jos 2 g :)
ukratko, brzina sa 50/10 ide na 70/?? (nije mi zenska znala sigurno rec) cjena sa 270kn misečno ide na 199 dobije se 500kn na nekoj kartici pita san novi prijamnik i novi daljinski jer je stari (daljinski) oša tako da san i to rješija... Takođe san pita dal u osnovnoj tv ponudi daju ijedan hd kanal, odg je bio ne, znaci isto ko i dosada i to im najvise zamjeram. Za usporedbu, Total TV daje 23 hd kanala u osnovnom paketu.....jbg |
Iz cijenika za 3D paket:
''Neograničeni internet promet brzine od 49/7 do 70/10 Mbit/s'' Ako se ne varam ovaj upload je bio 15 Mbit/s. Sad je 10 i u 2D i 3D paketu, a 15 od brzine 60 Mbit/s pa naviše. U osnovnom paketu imaš Nov@ HD i Doma HD. Provjereno. |
Ja sam sad uzeo opciju "Turbobrzi 60" u 2D paketu koji je do sad bio 30Mbps, na ugovor od dvije godine.. s tim da sam bio vezan ugovorom jos do 1.2018.
To je duplo brze (60/15) nego sto sam imao do sada, za kazu 10kn jeftinije nego sto sad placam.. http://www.speedtest.net/result/6139150225.png Nemam prigovora na uslugu, sve radi godinama bez problema (dobro bude tu i tamo ali jako jako rijetko).. ali imam na to kako se odnose prema starim korisnicima, tj. sto im ne podizu brzine kad podizu brzine u paketima.. Nedajboze da si vezan ugovorom u tom slucaju nemas pravo na povecanje brzine.. dok ne istekne ugovor.. ahaha.. smecarski vip.. |
sad sam baš mjerio za primjer iskon i isto prema frankfurtu imam oko 39ms ping... tako da nije tak los ni vip
1 privitaka
da...evo 33ms dok se vrti yt + u boravku ekipa roka po mobitelima...nije lose ajd
|
|
A oće vama dignut na 50 koji imate stari osnovni od 30?
|
Ne. Samo novi korisnici ili novi ugovor. Zato se ovaj što ga mi imamo zove super 3D ili 2D, a ovaj novi je turbo 3D-2D. Isto su napravili i prošli put kad su u 2D paket digli brzinu sa 15 na 30. Onda se paket zvao samo 2D, a prešlo se na ovaj super 2D.
|
A jesu prokleti, prilikom najave u drugom mjesecu na racunu su napisali da ce iz Start HD paketa sa 13.03. izbaciti programe "Animal planet HD" i "Discovery HD Showcase" te da mogu zatraziti raskid ugovora bez penalizacije, sad je na kraju ispalo da su izbacili i Eurosport 1 HD koji je bio u Start HD paketu, a zbog njega nisam htio raskinuti ugovor za Start HD paket, stvarno su Đ....d.
|
Citiraj:
Meni osobno nebitno jer ja u svojoj sobi imam samo tv spojen na kablovsku (dvb-c) i tu ima par kanala i to je to...rađe bi da ovih 40-ak kanala sta su free puste na dvb-c nego ovo hebanje sa prijemnicima i daljinskin upravljacima...pita san za dodatni prijemnik al ofc i on se naplacuje a tv ionako bas ne gledam previse tako da san glatko odusta od ekstra prijemnika... |
Citiraj:
|
Citiraj:
A valjda će onda mojim starcima pustiti 50 Mbps. Telefonski sam ugovorio 10.03, a usluga je dostupa od 15.03. Rekli su da će ugovore na potpise donijeti tehničar sad u srijedu 22.03. Znači, ako piše Super 2D, da ne potpisujem :D ? |
Evo zvali iz Bneta. Da mi je istekao ugovor na dvije adrese i da mi nude novu opremu, brzinu 70 mbit/s po istoj cijeni koju sada plaćam ( cca 250 kn ).
Pitam ja je li vrijedi promocija za produljenje, ova od 199 kn i pokoln karticom od 500 kn, i tek nakon provjere sa nadređenim kaže da bi vrijedila ako produljim ugovor, ali da akcija vrijedi do isteka zaliha ( jer sam ja rekao da bi razmislio dan-dva ). Uglavnom, ja svoju karticu zbog Conaxa mislim da i dalje neću dati, a na ovoj drugoj adresi gdje su mi roditelji i sestra mi mogao prihvatiti produljenje ako ga daju za 199 kn. Pitao sam za Arene ( jer sam čuo da ističe ugovor sa MAxtv-om i da se drugi operateri uključuju u moguće ubacivanje Arenasport kanala u svoju ponudu ), na što sam dobio odgovor da puno klijenta apita za Arene i da možda nešto i bude od toga. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:19. |