![]() |
Guls ..kakav je prijem signala na xiomiju, znači razgovori i to..jel imam kakvih krckanja ili pucanja istog.. :)
|
Ne znam, meni taj iNew ne izgleda kao nešto što bi izdržalo malo jači prdež (kao i moj zopo), al ne bi sudio dok ne probam. No ovaj Hongmi je mastermind za sve ove kineske splačine koje smo naručivali protekle godine. Prvi uređaj iz Kine za kojega mogu reći da je zbilja pravi uređaj, od glave do pete.
|
Dat ćeš mu pravi sud nakon mjesec-dva :D sad si još pod WOW efektom :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Daj napravi par slika s njim. Zanima me jako kamera,pa bih si uzeo jednog ali kamera mora biti pici na oko :D. I naravno touch screen cvrst i da imam osjecaj da je staklo a ne da se ima osjecaj da se savija kad ga taknem i ima onaj glupi plasticni zvuk kao na Nokiji 5800 xpress music :D
EDIT: Kao da sam s marsa pao,sad vidio slike na prethodnoj stranici :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ne znam kaj znači IMEI invalid, ali znam da nijedna sim kartica u njemu ne radi... :S
|
Citiraj:
|
skini cpu-z
i vidi rezoluciju i čip sve osim 1280*720/mtk mt6589 je kopija |
Citiraj:
Jedno je sigurno - uvalili su ti skenjani mobitel. Evo ti HotMida. |
ovako vratiti IMEI/baseband
http://xiaomi.eu/community/threads/r...6/#post-186575 španjolski http://foro.miui.es/index.php?topic=2524.0 sve u paketu http://www.mediafire.com/download/9f...95sy/HONGMI.7z znači,isto mi se izgleda piše s mojom rižom(hotmid) |
Joj joj dečki moji, kak sam ja sad ljut to nisu istine. Pa jel meni može jedan kinez doći, a da to actually radi out of the box? Vidim po netu da postoji određeni postotak tih uređaja koji se kod resellera reflashaju pa pobrišu imei... morat ću ga ručno vraćati nazad. Imam još 15 dana da dignem dispute na paypal, pokušat ću nešto napraviti u međuvremenu.
HVALA na linkovima, poslužit ću se s njima! |
isto ti provjeri da ti nisu uvalili fake neki (iako sumnjam da bi hvalio kvalitetu izrade da jesu)
naletio sam na ovo: http://www.spemall.com/forum/topic/7...ication-guide/ |
@Guls
Prijatelju kamera na mom Hongmiju je svjetlosnu godinu ispred tvoje. Uslikat ću nešto sutra i postaviti ovdje. Jedino što mi se ne sviđa je slab kvalitet zvuka kod video snimanja. Inače moj je došao s minideala s hrvatskim jezikom. Sad sam stavio neki ultimate miui za hongmi wcdma koji nema hrvatski. |
Pa zar je moguće da postoji kopija Hongmia? Zar je bilo riječi o tome?
|
Citiraj:
|
|
Napravio sam par slika sa iNew v3 i SGS3. Da bi 'bitka' bila ravnopravna, stavio sam rezoluciju fotića na iNewu na 8MP. Primjetno je da su slike sa v3 manje (cca. 20-30% u Mb) unatoč istoj rezoluciji. Slikano je bez zooma i na auto postavkama. Slike su nekomprimirane.
iNew v3 http://www.pohrani.com/t/1Y/eP/2fgMyEzX/inew-v3-1.jpghttp://www.pohrani.com/t/3v/UG/1ThGNWQ2/inew-v3-2.jpghttp://www.pohrani.com/t/x/AQ/445PjCzB/inew-v3-3.jpg SGS3 http://www.pohrani.com/t/1j/CV/pZYvx09/s3-2.jpghttp://www.pohrani.com/t/2Z/XR/d2xkdA/s3-1.jpghttp://www.pohrani.com/t/A/vD/4mJ18bRx/s3-3.jpg |
Citiraj:
I još k tome HotMid, lopovska stranica koja je milijun puta popljuvana po raznim sajtovima. Gamad lopovska. Puj! Citiraj:
Citiraj:
Da, nemojte se čudit da Hongmi ima kopije, kad panjevi poput HiSense imaju kopije kopija, pod nazivima, HTM, HDC, iHTC, KiPhone i slično... Još jednom - manite se neprovjerenih sellera. Držite se ovih od kojih smo svi kupovali. Je8emu, čemu ta lakomost da se uštedi 10 dolara na cifru od 1200 kn ??????? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne kazem da je nemoguce da je Guls dobio kopiju ali nemoze ga se krivit jer je Hotmid do sada slovio kao jako pouzdan. Da ti nisi zamjenio Hotmid sa Hotinbuy-em? |
Citiraj:
Treba na prvu stranicu stavit provjerene prodavace. Ja bi stavio ali ih ne znam kao ti :D Vidim da ih znas bolje,pa bi bilo dobro da se stave bas radi fejkova i sl. |
Citiraj:
Citiraj:
|
@Guls
Daj ti skini koji screenshot nečega što pokazuje hardved, da se vidi koji je proc itd. I koja slika otraga di je baterija kao na onom siteu što je netko dao link da se vidi jel fake ili nije. @Brko Kako to misliš, nema crnoga? Ovdje navode boje: Black, Chinese Red, Metallic Gray/ blue, Green, Yellow Panels http://www.xiaomishop.com/54-xiaomi-...martphone.html Meni za mojega isto na merimobiles potvrdili da je crni. Još ni došao, vidjeti ćemo kad dođe kakve sam sreće :) |
Citiraj:
Jeste druze ali banggood ih nema vec jedno vrijeme. Mislim na hongmi red rice. |
Sada vam ni tvornice ni shopovi nisu previše ažurni jer zaboravljate da je kineska nova godina. Svakako je preporuka sačekati 10. veljače kada se kinezi vraćaju s gdišnjih odmora i stanje se normalizira.
|
Citiraj:
Koliko ja pratim (pola godine) ovo je prvi slucaj, a Guls jos nije rekao: "Hotmid mi je poslao kopiju". Pa pricekajmo... Ipak govorimo o vrhunskoj stranici a nekoj koja uz škartne marke mobitela prodaje i dildoe. |
Čujte i počujte...
Fotoaparat na mobitelu radi loše fotografije Ako imate stari DVD player poslužite se njegovom lećom. Ona se nalazi uz laser koji čita DVD. Uzmite leću, stavite je na ljepljivu traku, izbušite malu rupu u traci i sve skupa zalijepite preko leće vašeg fotoaparata na mobitelu. Slika bi trebala biti bolja. Izvor Net.hr. Probati ću na mom ZTE-u V967s. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Smeta ti kolega (ili ja) koji hvali Banggood, a ti se sada zauzimaš za HotMid, sellera koji je poslao Gulsu ZDRKAN mobitel koji nije tvornički zdrkan nego je tamo neko očito išao drkati po ROM-ovima i skenjao IMEI. Guls niti bilo tko drugi NE MORA znati kako vratiti mobitel u početno stanje. Dakle, mobitel je došao NEISPRAVAN greškom nekoga tamo iz tog HotMuda. A za zdrkati IMEI treba ići drkati po mobitelu. Srećom, postoji postupak kako to vratiti natrag, ali što nije poanta priče da mobitel treba ispravno raditi out-of-box, a ne da ga moraš sam popravljati. Citiraj:
Fakat vrhunski seller, nema šta. |
Jel ti pise gdje IMEI od svakog sim slota na kutiji ili ispod baterije? imas alate kojima mozes flashati IMEI u MTK6589T mobitele i mozda stvarno nije fejk, mozda je nesto sjebano u ROM-u, ali to se da rijesiti updateom i eventualnim flashanjem IMEI-a.
|
Citiraj:
MASVA je dao OVAJ LINK kako se može IMEI ponovno vratiti. Sigurno je samo da je netko prtljao po tom mobitelu. Mišljenja sam da je to veliki minus HotMidu. |
Tako je, pridjev "vrhunski" je svakako pretjeran s moje strane.
Promatraču sa strane tvoji komentari izgledaju kao da si jedva dočekao da susjedu crkne krava da bi se sveta krava Banggood mogla reklamirati. Ako se nešto može naučiti od Gulsa onda je to da nema smisla više naučivati iz Kine jer i njihovi najbolji zaseru a ne - "narucujmo provjereno, narucujmo iz Banggooda". Zaključak koji neredovni posjetitelji ove ili slicnih tema ce izvuc da je Banggood najbolji a zapravo nije nimalo poseban. Ako ga nesto karakterizira onda je to najsporija dostava od svih jer salju preko Svedske ili Njemacke. A brza dostava je najvažniji detalj kod narucivanja iz Kine jer ti mobiteli imaju 45 dana garancije. |
Momak, ne moraš biti arogantan.
Ovako i onako smo otišli u offtopic jer ovo nije tema o sellerima. Eto, da lakše spavaš. Banggood NIJE najbolji i najpouzdaniji seller. Kupio sam tamo 6 Haiera W910 jer su ga oni jedini još imali u to vrijeme. Kasnije sam frendu kupovao ZTE V967S, također su ga samo oni imali. A mobiteli su došli bez greške i putovali su cca 25-30 dana do meme doma, a ne 45 kako ti kažeš. Nadalje, svi ti shopovi vjerojatno vuku mobitele od istih svojih dobavljača, samo je pitanje tko ih koliko uzme. Ako vam se da, ti koji pratiš 6 mjeseci i netko sličan tebi slobodno napravite statistiku koji je dućan dobar, a koji nije, mislim da nitko nema ništa protiv. Za promatrače sa strane, lurkere koji nisu članovi ovog foruma nema što biti nejasno. Ne znači da moraju nužno shvatiti da ja nekoga nagovaram da ili kupe na banggoodu ili da ne kupuju uopće jer je to smeće. Bilo kako bilo, nemam puno iskustva osobnog, ali to što imam je sve dobro. Ali u ovoj temi sam otpočetka i kod drugih sam se uvjerio u kvalitetu i pojedinih sellera i pojedinih jako hvaljenih mobitela koji su krepavali. |
Evo samo da javim update situacije, ništa nisam uspio napraviti. Ali pokazuje da je hardver 6589t, znači origigi je. Samo je netko uhebao rom. A ja kao kupac ne bi trebao dobiti uheban rom. Ili neispravan gps. Ili općenito neispravan uređaj. A to je kod kineza tj kod mene, nekako česta pojava. Ne znam jel sam proklet ili kaj, ali svaki drugi uređaj koji dobijem iz kine je uheban, na ovaj ili onaj način. Nije taj sport za mene očito. Sutra javim malo detaljnije što sam radio i kako.
|
Eto, ajde. Nisu ti uvalili kopiju, samo neispravan mobitel.
|
Nemoj kenjat previse, nego se malo bolje informiraj ako ce i dalje svaki drugi post na ovom threadu bit tvoj. Bitno je da su informacije istinite, jer treba bit oprezan sa shopovima koji imaju afiliate program. Ja interesa nemam, prosirio sam info o mobicity.uk a i sada reagirao na tvoje neistinitosti.
Tvoje narucivanje pamtim ali ga necu komentirat da ne ispadnem ljubomoran. On topic: Koliko je banggod dobar ubrzo cu se uvjerit iz prve ruke kad reklamiram Cubota, jer je ocito samo moj neispravan pa nek ga popravljaju. Javit cu svakako kakav se Banggood pokazao u slucaju pokvarenog mobitela. |
Rekao sam ti, napravi statistiku, okačit ćemu ju. Pa nek onda tebe pljuju kako ti pljuješ druge koji su iz iskustva nešto napisali.
A sada, EOD na tu temu. Guls, ti svakako javi što su ti sa HotMida odgovorili. |
Ne kuzim cemu rasprave, svi ti kineski shopovi su lijepi i krasni kada treba prodati mob i uzeti lovu. SVI DO JEDNOGA. Nakon toga, kada prodje famoznih 45 dana na Paypalu, sve ostalo je sreca. Nitko ne vodi tocnu statistiku prijavljenih i pozitivno obradjenih reklamacija da bi se moglo reci da je neki shop po tom pitanju kvalitetniji od drugoga. Jednostavno se prilikom kupnje preostaje nadati da ti se posrecilo i da mobitel nece riknuti jer, u protivnom, krece natezanje koje traje i traje.. Ponavljam, ima slucajeva kada je reklamacija realizirana brzo i bezbolno, no koliko ih je, nitko ne zna..
|
Citiraj:
Sto je covjek krivo rekao? Nauci biti komunikativan a ne stalno nesto kontrirat, pa tu smo da pricamo i dijelimo iskustva. Da, banggood je brkonji najbolji jer je od tamo uzeo vec (za moj pojam) pun kujac mobitela, i dali je imao problema? Ocito nije.. Dali ima pravo hvalit shop? Ima potpuno, i End of Story.. Ali ne, ajmo sada komplicirati i naci se uvrijedjeni.. Pored svega toga, moj post je zapoceo ovu raspravu gdje sam spomenuo dali je moguce da je Gulsov mob kopija.. Djizus, dali se jos smije pohvaliti nekoga a da nitko ne pomisli da radis kao tajni agent za neki shop. Sto se mene tice, hvalit cu koga ja zelim i koliko ja zelim ukoliko sam stvarno zadovoljan a za ostale me zaboli.. Uglavnom, Guls-ov ocito nije kopija, cekamo rasplet. Taman kada i odlucim kupiti bas Hongmi, izbije ovo s*anje.. I tako uvijek, stvarno ispada da je *ebena lutrija dobiti 100% ispravan i funkcionalan kinez.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58. |