![]() |
Ni meni nema logike. Nabijem ga ako tako fingira testove. Vidio sam tu tamo pokoji "lijevi" review na stock gdje gubi, ali još nema nekog proper reviewa ala steve iz HU.
Vidim da je u iponu skoro 500kn, IMO da stave 350-400kn imaju OK hit za low end |
Pa pošto je g4560 sada blizu 600 kn, i ovo nije (pre)loša cijena
|
Pojavili se i APUi kod nas prije tjedan dana, A8 9600 za 480kn
|
athlonu ja tu vidim jedinu prednost AM4 socket, tako da tko god to kupi ima tu mogucnost laganog upgradea proca :D ..i cijena će im sigurno biti jeftina pa u tom smislu nije neka steta
iako, čini se ipak dosta slabiji od 2c4t pentača.. možda to nije toliko na papiru, ali te razlike se osjete kod tih "slabijih" procesora i više nego kod ovih mrcina. ja ga nebi sebi uzeo a preporucio big ga svakome kome je cijena bitan faktor |
evo po meni jedan zanimljiv video athlon vs pentium vs ryzen 3 https://www.youtube.com/watch?v=JoqO-JkmlnQ
PS evo jedan u kojem se pokusalo na brzinu usporediti real life multitasking perf. u budget klasi https://www.youtube.com/watch?v=whXFKsSbvro |
|
AMD 12nm Pinnacle Ridge & 7nm Matisse CPUs Leaked, Launching In 2018 & 2019 Respectively On AM4 – Picasso APU Succeeding Raven Ridge In 2019
Prema ovome, "pinnacle ridge" nije zen 2 arhitekura, nego samo ryzen refresh na 12nm sa 2xxx nomenklaturom, što bi značilo bez IPC napretka. A zen 2 aka Matisse (3xxx) kao 2019, što ima smisla ako ide na 7nm (koji se pojavljuje krajem 2018) |
Oho, dakle opet bi mogao imati 2600 u kompu :D
Znači Pinnacle Ridge R5 2600 6c/12t koji ide bez greške na 4.2-4.4GHz sa pristojnim voltažama da se ne hajca, moj je odmah :) A i ploča i ram ostaju, dakle upgrade cost će biti mininalan. @mob |
Ili besplatan :D
|
I to je opcija za nas sa fabrikama :D
Samo neka nastave lemit kape na jezgre i ovim putem kako sada idu i sve bude OK. Što je je, konkurencija je na levoj nozi trenutno i ne nazire se povratak tako skoro, ako zanemarimo vredne butthurt soldate po internetovima koji će dati sve od sebe po YT kanalima da vrate krunu plavima :) @mob |
Ako ćete reklamirati, IMO bolje vam je pričekati treću godinu garancije, odnosno zen 2 (matisse)
|
Citiraj:
tocno, ako pak netko ide kupovat samo za 300 eventualno 400 MHz veci clock se ne isplati trosit lovu, radije puknut to u grafu |
Citiraj:
|
Spominnju se APu-i sa vegom 11, a ako vega 11 bude polovina vege 10, možemo očekivati grafiku u APUima u rangu rx570 :goood:
|
Ono što sam primjetio je da u zadnje vrijeme raven ridge spominju isključivo u kontekstu laptopa
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
AMD’s Snowy Owl Platform Update: Will Be Rolled Out As EPYC 3000 Series Lineup On The SP4r2 BGA Socket, EPYC Embedded 3251 SoC Spotted
8-16core SoC-evi od 65-100w i 64 pci-e lane |
Skotova predvidjanja za 2018
|
Potncijalni leak inžinjerskog primjerka APU-a sa 28CU
https://wccftech.com/amd-fenghuang-d...8-cu-graphics/ Nigdje ne piše da je Am4 socket |
|
Oni su toliko zaostali u odnosu na AMD i Intel tako da taj povratak smiješno zvuči.
Isto kao da se prvak škole u Zmijavcima ide utrkivat sa Boltom. Ništa od toga. Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
Ako kineski mine-dollars su neograničeni u količinama, zašto ne ?
Sent from Mobara |
To rade prvenstveno kao low budget alternative za domaće tržište. Koliko ono Kineza? 2-3 milijarde? What can go wrong
|
Možda nas ugodno iznenade pa na prvu naprave proc u razini Vishere. I to bi za njih bio odličan poduhvat za početak.
Jasno je da neće napadati Ryzene i Intelove močvare, ali 3. igrač iole ozbiljniji bi itekako bio poželjan na tržištu. Sent from Mobara |
Krenit će skromno
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
U biti da, imaš pravo. VIA nikako ne može napraviti procesor koji se može toliko grijati i cuclati struje. To više ni sam AMD ne radi :D
Sent from Mobara |
Citiraj:
U rangu jednoroga i ljubičastih mačaka koje jedu zeleni beton. ;) Poslano sa mog E6653 koristeći Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:51. |