![]() |
Da, za kucnu. Koliko sam uspio skontat po netu ti jeftini kljucevi su neke muljaze koje u svakom momentu mogu otkazati?? Mislim, ako to radi još bolje?
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk |
ma nisu bas. neki jesi neki ne. kolko ja vidim mnogi kupuju tako sw na baji i kazu da im super radi. recimo licence za eset kupis po 5 baksa i uredno radi u ovisnosti za koliko godina/kompova je.
nadam se da je tako i za win10 jer i ja bi ga uzeo tak. |
Nikad nije bilo problema s deaktivacijom, svi rade najnormalnije.
Zna se dogoditi da kad kupiš dobiješ neispravan ključ, ali se onda samo požališ selleru i dobiš drugi ispravan. |
Citiraj:
Tako radim svima i preporučujem svima, koristite MSA jer je život tako dosta lakši :) |
Nemojte me ubit, ali ki vrag je MSA ?
|
Kupio nekoliko ključeva s ebaya za winse 10 i za office 19, sve po par dollara. Sve radi bez ikakvih problema, ovi na winsima već godinama i prošli par reinstalla.
Office 19 stavio na 3 kompa isti ključ, sve radi :D Btw, nekad ako zajebava s aktivacijom (dogodilo se za jedan office) treba telefonski aktivirat. U principu to je neki govorni automat gdje treba ukucat ključ, pitaju dal je već aktivirano na više računala, odabereš "ne" i sve radi. |
Šta je MSA?
@fatal kod mene 3 licence uredno rade vec preko godinu dana, a vjerujem i brojnim forumasima takoder. Kao sta veve kaze, ako kojim slucajem ne radi javis se selleru i dobijes drugi, no meni se nije dogodilo. Za 3-4 eura naspram 650 kn se nemas sta mislit, a ako i "krepa" licenca za godinu-dvije samo ulozis jos 3 eura i cao. Upisi na ebay win10, nadi sellera koji je okej i da ima masu prodanih tih licenci i vozi. |
potpis .. za home korištenje tako
ja sam se isto nakupovao licenci .. jedino mi je za office "krepala" nakom mjesec dana a seller je nestao .. al nema veze .. 30kn i ajmo dalje A od onda kupujem office 365 . 5 uređaja na 1 licencu .. |
Kako promijeniti naziv pc-a? Dakle u nazivu pc-a stoji npr. "martina :zrljka".
Kad odeš na rename pc, vidiš samo prvi dio do dvotočke. Nikako maknuti ovo iza dvotočke. Gdje je ta stavka? |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Odlicno. Probat cu tako. Puno hvala ekipa 🙂
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk |
Ako imaš windows 7 licencu ili 8, ne trebaš kupovati 10. Samo prilikom instalacije (nove, ne može upgrade) unesi windows 7 ključ i radit će.
|
Imam na dva kompa i laptopu te Ebay licence za win 10 pro,7-8€ po komadu na Ebay.de uzeo,zasad rade bez problema...
|
Pošto sam malo izašao iz toka, vrijedi li ta licenca i za upgrade s home na pro? Imam OEM licencu za Win 10 Home kupljenu s laptopom, ali bih napravio upgrade radi BitLockera.
EDIT: Normalna cijena za upgrade je 145 EUR-a. |
Ja sam dobio u mailu uz jednu licencu napomenu da je moguć upgrade sa home na pro...
Uz druge dvije je bila dodatna licenca uz napomenu da ako upgrejdam sa 7 ili 8 prvo koristim tu pa onda ovu drugu...sa home na pro nisu spominjali... EDIT -Ispravak,uz dvije licence je bila napomena za upgrade sa nekom dodatnom universalnom licencom...i naravno ta dodatna licenca... Evo i screenshot dijela jednog maila https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c59b5367be.jpg |
To mi nije sigurno, pitat ću Goodoffer, tamo sam već kupovao neke licence.
|
odeš na ebay i klikaš
naj jeftiniji i ča nema mnogo mudrosti a opet, ebay ti vrati pare meni se desilo da i ebay vratio pare nakon 3mj .. reko WTF ovo, kao prodavatelj bio fake licena i dalje radi |
|
Citiraj:
|
Kupio i ja, ali usput izgubio par dana života. Key je stigao par sekundi nakon kupovine. Ubacim ga, krene upgrade proces, restarta se laptop i nakon boota pokaže da imam neaktiviranu Windows 10 Enterprise verziju. Ja ono WTF, gledam par puta mail i jasno piše pro verzija. Probam opet aktivirati, ništa, kaže ne može naći server. Probam preko slmgr-a, neće ni to, kaže samo core verzija može tako. Ja opet restart i sve opet isto. Već se spremam kontaktirati sellera i pripremati za recovery godinu dana starog system imagea, ali rekoh idem probati još jednom zalijepiti isti key. Ubacim, sve uredno prošlo, iz neaktivirane enterprise se prebacio u aktiviranu professional verziju. Restartam opet, vidim i dalje sve OK, ufff...
EDIT: Da, i licenca je i dalje digitalna, a Microsoft account ne koristim. |
Ja isto ne volim koristiti taj MS account, digitalna licenca mi je sasvim dovoljna. Nakon reinstalacije se sam aktivira i to je to. Ako budem mjenjao ploču, isprsit ću se za ta tri dolara i kupiti opet licencu :D
|
Mogu li u win 10 stavit google drive tj. google photos da budu isto kao onedrive ili dropbox? Njih sam skinuo, koliko se sjećam sami su se pokazali u win exploreru kao folderi pod desktop tj. radnom površinom, nisam ih trebao dodavat u traku za brzi pristup itd. Također su fileovi na cloudu, a pristupam im na pc.
Mogu li isto napravit s google drive? |
nisu mi jasni googl odgovori, ima li windows 10 po defaultu neki max broj ukucavanja krive sifre prilikom logina i ako da - sto se dogada?
|
Ništa posebno. Ako pogriješiš nekoliko puta (5 ili tako nešto), traži te da upišeš neku frazu i onda opet ispočetka.
|
Citiraj:
Bump? |
|
Kako objasniti systemu win10 da sam klonirao SSD na HDD ( trebam taj SSD za drugu kantu) a system bez obzira što sve radi nakon kloniranja i dalje kod npr. defrag-a neće da radi ništa HDD prikazuje kao SSD i "Optimization not available" .
Probao u "device menager" i "disk menagment" sa refresh ... uzalud i nakon više restarta PC i dalje isto ? :hitthewal: ps: normalno sve to dok je SSD van kante a u bios-u i u device menager piše HDD WD160GB. |
Ako te samo defragmentacija "žulja" koristi neku alternativa (i tako su bolji).
|
ne kuzim tko jos defraga hdd ?
ne pamtim kad sam to zadnje radio, naravno ssd ali i hdd nema tu neke osjetljive razlike u radu |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:52. |