PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone mobiteli - razni proizvođači (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234707)

rodriguez 03.04.2014. 10:31

http://youtu.be/8D9wlCFSG2w

akoj 03.04.2014. 10:34

Zašto nema file managera?! To je jedina stvar uz EAP-TLS koja mi zbilja treba.

Tvrdi 03.04.2014. 10:44

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 2573192)

Točka na i. Osim brdo dobrih stvari dobili smo swipe on keyboard što je predobra stvar i kolko znam nema kod androida i kod belih ajfona.

Hamm 03.04.2014. 10:44

@akoj...Zato što nisu zdravi u glavi. :) To je jedino logično objašnjenje koje vidim. :) Eto. ;)

Tvrdi 03.04.2014. 10:52

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2573182)
Nema te opcije.
Uz puno lijepih stvari u WP8.1, mogli su ubaciti/vratiti još dvije - duže vibriranje i net preko usb-a...

A obje opcije koriste samo pojedini "entuzijasti". Ja bi recimo sa smartphonom htio otključavati garažna vrata ali to nisu stavili u 8.1

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2573200)
@akoj...Zato što nisu zdravi u glavi. :) To je jedino logično objašnjenje koje vidim. :) Eto. ;)

Kaj fali Total exploreru?

Hamm 03.04.2014. 10:59

Recimo osnove funkcionalnosti file explorera? :) Želim nešto tipa windows explorer kao u windowsima pošto koristim windows phone. :) Jelte...

Tvrdi 03.04.2014. 11:01

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2573203)
Recimo osnove funkcionalnosti file explorera? :) Želim nešto tipa windows explorer kao u windowsima pošto koristim windows phone. :) Jelte...

Pa osnove su tu:
Mislim, nije bajka ali osnovne stvari radi zadovoljavajuće..

Citiraj:

1) Each storage (SD card, OneDrive...) is displayed on separated panorama window
No need to do "go to" and "back" many times.
Just simple swipe between panoramas to switch to needed storage.
Touch on folder name on the path to go to folder.

2) You can download, copy ... at the same time
Support multitasking, can do multitasks almost like the Explorer on PC.
Can track the progress and stop tasks anytime you want.

3) Transfer file via Bluetooth
Helps you transfer files to other devices (PC, phone...) via Bluetooth.

4) Support OneDrive
Explore your OneDrive and download file to your device.

5) Built-in Image Viewer and Song Player
Can view image and EXIF information or play songs without having to install any other apps.

6) Support to explore many file types
With SD card, there's a security restriction of Windows Phone, you need to add the ".ttx" extension to file names on SD card before insert it to device.
This task makes sure that you can explore all files on SD card normally.

karlanal 03.04.2014. 11:20

uz puno lijepih stvari nisu se usredotočili na ono po meni najbitnije
telefoniranje
gadi mi se da se moraju za najobičnije telefoniranje koristit dvije aplikacije
zar nisu mogli jednostavno sredit ono najbitnije za šta koristimo telefon
koristim već neko vrijeme curinu 920ku kao pripremu za eventualnu kupnju wp uređaja i svaki dan nanova mi to ide na živce
izgleda da ostajem još neko vrijeme na androidu mada bi drage volje preša na nokiu

the.elles.d 03.04.2014. 11:21

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2573201)
A obje opcije koriste samo pojedini "entuzijasti". Ja bi recimo sa smartphonom htio otključavati garažna vrata ali to nisu stavili u 8.1

A glupog posta...

Jel ti tko brani da instaliraš softver za garažna vrata? Jel mi možemo instalirati softver za ove dvije opcije?

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2573213)
gadi mi se da se moraju za najobičnije telefoniranje koristit dvije aplikacije

Koje dvije aplikacije?

karlanal 03.04.2014. 11:25

moram koristit nativnu dialer aplikaciju i uz nju moram još imat rep dialer ili neki drugi jer nativnoj fali opcija smart diala i speed diala a ovoj drugoj opet fali live tile opcija i prikaz propuštenih poziva i call history a nekome tko dosta telefonira su te opcije dosta bitne

Tvrdi 03.04.2014. 11:27

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2573214)
A glupog posta...

Jel ti tko brani da instaliraš softver za garažna vrata? Jel mi možemo instalirati softver za ove dvije opcije?

Kužim ja da ne pripadam "mladoj naprednoj generaciji" ali vi očekujete da vam smartphone i guzicu obriše..Osim toga ko kaže da te aplikacije neće netko razviti u doglednoj budućnosti. Ak ti ne valja win phone uzmi fino nekog androidića i uživaj, spajaj se prek usba do sutra

gin.tonic 03.04.2014. 11:31

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2573182)
Nema te opcije.
Uz puno lijepih stvari u WP8.1, mogli su ubaciti/vratiti još dvije - duže vibriranje i net preko usb-a...

Mogli su ubaciti sve funkcionalnosti od ostalih OS-a ne? :D

Moraš skupit sve!

Mar 03.04.2014. 11:34

Tribali su ubaciti smart dial definitivno.

karlanal 03.04.2014. 11:40

Citiraj:

Autor Mar (Post 2573222)
Tribali su ubaciti smart dial definitivno.

http://img1.wikia.nocookie.net/__cb2...n_a_cookie.jpg

rodriguez 03.04.2014. 11:58

Ako nema smart dial to je onda retardacija na najjače, kad zovem nekog upišem prva dva slova i izbaci mi imena koja počinju na ta dva slova, nije mi na kraj pameti pisati broj ili skrolati između 170 kontakata.
Fail na najjače.

the.elles.d 03.04.2014. 12:05

Citiraj:

Autor karlanal (Post 2573216)
moram koristit nativnu dialer aplikaciju i uz nju moram još imat rep dialer ili neki drugi jer nativnoj fali opcija smart diala i speed diala

Da, ako hoćeš speed dial. Najbliže tome je da korisnika pinaš na početni ekran, pa u dva klika imaš uspostavljen poziv. Smart dial možeš imati preko people huba - tamo ima search.
Nije da sam obje opcije često koristio pa da mi fale, ali bilo bi ih lijepo imati...

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2573218)
Kužim ja da ne pripadam "mladoj naprednoj generaciji"

Koliko vidim, ne pripadaš ničemu naprednome. Te aplikacije neće biti razvijene jer MS to nije omogućio u svojem API-ju. Sad brzo googlaj API...

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2573221)
Mogli su ubaciti sve funkcionalnosti od ostalih OS-a ne? :D

Nisu morali sve, samo ono što je već bilo u WP 7.5 :) Tu mislim na net preko usb-a...

Zašto nisu stavili da se i zvuk kod poziva čuje samo 1 sekundu? Ako je za vibru to dovoljno...

Hamm 03.04.2014. 12:08

Citiraj:

Autor gnujko (Post 2573206)
Pa osnove su tu:
Mislim, nije bajka ali osnovne stvari radi zadovoljavajuće..

Na na SDkartici kroz njega ne vidim sve kaj je gore. :) To je po meni fail. ;)

Nek naprave nekaj tipa es file explorer kaj je na androidu ili samo nek "portaju" windows explorer i to je to. ;)

karlanal 03.04.2014. 12:19

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2573234)
Da, ako hoćeš speed dial. Najbliže tome je da korisnika pinaš na početni ekran, pa u dva klika imaš uspostavljen poziv. Smart dial možeš imati preko people huba - tamo ima search.
Nije da sam obje opcije često koristio pa da mi fale, ali bilo bi ih lijepo imati...

i sad trebam imat deset korisnika pinanih na početni ekran. catch my drift
nije preko people huba smart dial, to je samo search kontakata, isto to imaš i u nativnom msovom dialeru, ali to je smeće, isto kao i kod iphonea
koako glup potez od ms-a, tako jeftinim stvarima su odbili kupca koji jednom godišnje minja mob a siguran sam da nisam ja jedini koji tako razmišlja

sve sam se nada da će sa 8.1 updateom doć i te opcije i da ću sebi uzet odma 1520 ili nešto novije ali kako izgleda idem na m8

the.elles.d 03.04.2014. 12:43

Pa i ne moraš - grupiraš ih pa imaš samo grupu pinanu :)
Znam da to nije to, ali je najbliže što ima. Moje potrebe zadovoljava.

Mar 03.04.2014. 12:46

Što se tiče speed diala, istina je da nema onako jednostavnog kao na androidu, ali ja recimo imam nekoliko ljudi koje kontaktiram na redovnoj bazi i oni mi stoje pod call history te ih je lako nazvati preko toga pa se taj nedostatak donekle anulira.

Iako bi bilo bolje da ima pravi smart dial.

AtOmIc 03.04.2014. 15:43

Citiraj:

Autor Mar (Post 2573253)
Što se tiče speed diala, istina je da nema onako jednostavnog kao na androidu, ali ja recimo imam nekoliko ljudi koje kontaktiram na redovnoj bazi i oni mi stoje pod call history te ih je lako nazvati preko toga pa se taj nedostatak donekle anulira.

Iako bi bilo bolje da ima pravi smart dial.

Slažem se u potpunosti, mene je isto na pocetku to smetalo, dok nisam skontao da su mi manje vise svi koje zovem u historyu koji se otvara automatski, i tamo ako mi nema kontakta na prvom odmah ekranu, stisnem search i upisem prva dva slova i to je to.

također na start screenu imam pinano 3 grupe ljudi i to familija,prijatelji i posao tako dako da ako trebam nekoga odredjenoga nazvati obicno ni ne idem u dialer nego direkt u tu grupu. Na kraju vise ni ne razmisljam od speed i smart dialu, valjda je stvar navike korištenja.

p.s. jedva cekam 10.04 i dev preview :D

dabomba 03.04.2014. 15:50

Primarno mi mob služi za pozive,pa bi barem opcije što se tiče toga trebale biti savršeno posložene,sve ostalo može proči ali nedostatak onog osnovnog rezultira time da opet dio krisnika ne prelazi na ovaj OS.
Pa kaj je tak teško dodati listu favorita,ili ponuditi da ti vibra radi dok zvoni mob.

Xenon 03.04.2014. 18:32

speed dial dolazi sa WP 8.1

Mario92 03.04.2014. 18:49

Neki izvori koji do sad imaju dosta precizne prognote najavili su speed dial, smart dial, file manager sa full copy/past/move/rename/delete/kuhanje kave te da dolaze sa WP8.1.

Samo to nisu prezentirali jer očito da ili nisu imali vremena ili su smatrali da su to stvari koje nisu bitne za keynote.

karlanal 03.04.2014. 20:05

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2573426)
Neki izvori koji do sad imaju dosta precizne prognote najavili su speed dial, smart dial, file manager sa full copy/past/move/rename/delete/kuhanje kave te da dolaze sa WP8.1.

Samo to nisu prezentirali jer očito da ili nisu imali vremena ili su smatrali da su to stvari koje nisu bitne za keynote.

iz tvojih usta u božje uši, možda ipak ima nade za mene i nokiu

najosnovnije stvari koje bi telefon triba imat im nije za keynote a onaj glupi i nepotrebni wallpaper razvikuju ka da je neznan šta

kuda ide ovaj svijet, tze tze tze

seno 03.04.2014. 20:18

[QUOTE=nathan.fake;2573118]ali 930 je nasljednik/evolucija 925ice..

1520/1020 je naslijedila 920 kao flagship model :fiju:

Pa bas i ne :fiju: .

Hamm 03.04.2014. 20:38

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 2573426)

Ako se to dogodi pijem od sreće. :)

Sanjam o trenutku kada ću moći na vlastiti share ujutro prebaciti glazbu/dokumente/video ili kaj god na mobitel. :)

Metlina 03.04.2014. 20:54

sad je da 14og dolazi wp8.1 za developere, uff, kako je krenulo bit ce na kraju mjeseca

http://www.wpcentral.com/final-build...medium=twitter

Mario92 03.04.2014. 20:54

Developer Preview se očekuje da će doći 14. travnja.

File Manager će navodno biti ugrađen u OneDriveu, vrlo slično rješenju kakvo se nalazi na Windows 8.1

gin.tonic 04.04.2014. 09:28

Čitam članak na WPcentral i ne vjerujem, dva najveća nedostatka Lumie 930: nema microSD i nema Glance...

http://www.wpcentral.com/nokia-lumia...ance-heres-why

In order for Glance to work, it needs display memory to maintain the information presented by the program.

Koji vrag to znači? Zašto Lumia 930 ne može imati Glance a svi ostali mobiteli mogu? :stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23.