PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Iskon (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=64358)

tomislav10 15.05.2020. 18:03

Citiraj:

Autor igiskor (Post 3406795)
Da li je bolje zvati direkt njih ili naci nekog njihovog prodajnog predstavnika?

Prodajni predstavnici rade isključivo s novim korisnicima. Za postojeće postoje osobe Iz Iskona koji rade u Iskonu ali do njih nije lako doći. Uglavnom zovi i traži da te kontaktiraju te osobe jer ponude su puno bolje.

Karlo666 15.05.2020. 19:12

Mene je neki dan zvalo iz Iskona za ponudu pošto ugovor mi istječe s TComom za par mjeseci.
Dali tko zna dali se Iskon promjenio što se tiče izdavanja WAN username/passworda?Koliko se sjećam prije par godina nebi ga dali korisniku ni pod razno.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

okarm 15.05.2020. 22:31

ide bez problema, na moj iskon portalu zatrazis prebacivanje u bridge, pa te za par min nazovu i vele pppoe podatke za konekciju

mann 16.05.2020. 10:05

Citiraj:

Autor Karlo666
Mene je neki dan zvalo iz Iskona za ponudu pošto ugovor mi istječe s TComom za par mjeseci.
Dali tko zna dali se Iskon promjenio što se tiče izdavanja WAN username/passworda?Koliko se sjećam prije par godina nebi ga dali korisniku ni pod razno.

Dat će ti za Internet user i pass ostalo ne. No ok tako je i drugdje pa dodje na isto.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Karlo666 16.05.2020. 19:01

Citiraj:

Autor okarm (Post 3406868)
ide bez problema, na moj iskon portalu zatrazis prebacivanje u bridge, pa te za par min nazovu i vele pppoe podatke za konekciju

Da ali to nije valjani User i Pass za WAN bez bridge ja želim WAN user i pass jer hoću svoj ruter direkt na liniji
A to mi TCom daje bez problema na upit preko SZK

jp_rv 16.05.2020. 19:32

šta tebi znači "wan" user i password?
prvi put čujem taj izraz. ili imaš pppoe podatke (to su ti pristupni podaci za dizanje linije) ili ont password ako želiš stavit svoj router direkt na optiku mimo njihovog ont-a.
nema trećeg. voip podatke ne možeš dobit.

Nikky 16.05.2020. 19:34

Koliko ja znam, nema nego jedan te isti PPPoE user / pass za Internet konekciju.
Druga je stvar, šta ako stavljaš custom router direkt na liniju onda:
- moraš ispravno podesiti Vlan - ove
- mogu imati kontrolu da ti (uz sve ispravne podatke) ne dozvoli konekciju jer nije njihova oprema

mann 16.05.2020. 19:58

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3407076)
Koliko ja znam, nema nego jedan te isti PPPoE user / pass za Internet konekciju.
Druga je stvar, šta ako stavljaš custom router direkt na liniju onda:
- moraš ispravno podesiti Vlan - ove
- mogu imati kontrolu da ti (uz sve ispravne podatke) ne dozvoli konekciju jer nije njihova oprema

Po novom daju da imaš svoj router od pojave fritza. Daju i pppoe podatke.

Ako tko hoće ovo gore postici pisao sam vlanove koji su kod mene prošli u temi koji ISP odabrati.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

darkydark 16.05.2020. 19:59

Svaki iole ozbilniji router može wan mac spoofat, nekak sumnjam da bi nesto naprednije kontrole ugrađivali.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Karlo666 17.05.2020. 04:24

Citiraj:

Autor jp_rv (Post 3407074)
šta tebi znači "wan" user i password?

prvi put čujem taj izraz. ili imaš pppoe podatke (to su ti pristupni podaci za dizanje linije) ili ont password ako želiš stavit svoj router direkt na optiku mimo njihovog ont-a.

nema trećeg. voip podatke ne možeš dobit.

WAN =Wide Area Network
U svakom boljem ruteru to je sekcija di upisuješ sve podatke za pristup internetu bio on na PPPoE ili bilo šta drugo.

A što se tiče MAC spoofanja ja sam to probao kod bivšeg kolege kad se prebacio na Iskon.
Zatražili smo bridge i dobili PPPoE user/pass.
Ukucali smo MAC address za spoofat i naravno da neprolazi.A u connection logu rutera izbacivalo je wrong user/pass

jp_rv 17.05.2020. 10:43

onda je tvoj kolega krivo upisivao podatke. iskon uredno daje pppoe podatke i oni naravno rade , svejedno dal hoćeš njihov router prebacit u bridge pa stavit svojeg iza, ili koristit svoj router direkt na liniji.
nema potrebe spoofat mac jer iskon ne veže korisnika za mac adresu modema. to je eventualno potrebno prilikom zamjene ont-a odnosno korištenja svog gpon modula na optici. (uz već spomenuti password ont-a).

koristim svoj router od kad sam na iskonu, ono, od prvog dana prije 5 godina...
https://i.ibb.co/w0ZJtTf/iskon.png
tako da tvoja (loše provjerena) teza da njihovi pppoe podaci ne valjaju - nije točna.

Kruno M 17.05.2020. 10:48

Meni nikad nije niti bio spojen njihov router. Kad je došao tehničar (on spojio njihov router da dobije prvu konekciju) odmah sam tražio da me prebace u bridge i daju mi podatke. Bez problema dali, podesio novi router i otad bez problema.

Samo kada sam mijenjao brzinu interneta, mi je puko net i nema ga (dobio i njihov drugi modem koji također nije bio nikad korišten). Zvao ih a oni rekli da su promijenili podatke prilikom mijenjanja paketa. Ukucao nove podatke i to je to.

mann 17.05.2020. 13:25

Citiraj:

Autor Karlo666 (Post 3407145)
WAN =Wide Area Network
U svakom boljem ruteru to je sekcija di upisuješ sve podatke za pristup internetu bio on na PPPoE ili bilo šta drugo.

A što se tiče MAC spoofanja ja sam to probao kod bivšeg kolege kad se prebacio na Iskon.
Zatražili smo bridge i dobili PPPoE user/pass.
Ukucali smo MAC address za spoofat i naravno da neprolazi.A u connection logu rutera izbacivalo je wrong user/pass

Mac ti netreba na iskonu, ono sto ti treba je pppoe user/pass i dobri vlanovi za vdsl ako si na vdslu. Meni nije proslo sa nitijednim poznati vlanom dok nisam napravio kao na postu nize.

Citiraj:

Zanimljivo da je kod mene bez bridga proradilo na vlan 3979. Dakle iskon provjereno kod mene radi na 3979. Ok napomena je da idem preko bitstreama. Korisnicko ime je u tom slucaju xxx%bit@iskon-dsl
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=715

dzajko 22.05.2020. 15:01

Svaku vecer oko 23:30 ostanem bez internet veze na nekih 5min, ima li nekakav opravdan razlog za to? Koliko se sjecam to mi traje vec nekih pola godine

johnsmith 22.05.2020. 15:15

Zvuči kao onaj 24h prekid linije (iako moglo bi biti i do 72h). Za probu, možeš ručno rebootat ruter u neko drugo doba (idealno iza ponoci ili rano rano jutro) pa vidi jel prestaje u 22.30. Za provjeru prije svega, logiraj se u mojiskon, ispis spajanja pa vidi jel se veza uredno svaki dan spusta/dize u 22.30. Ako da, postupi kako sam predložio na početku.

Xenon 22.05.2020. 16:26

Ima tko iskon mobile?

Strider 22.05.2020. 16:32

imam, pitaj

mkey 23.05.2020. 18:34

Citiraj:

Autor mkey (Post 3405640)
Eto, došo i ja na red. Sa 140KN idem na 189. Nekada se istek ugovora čekao kao što ozebli čekaju sunce :D Mijenjaju se vremena.

Zvao sam službu za korisnike početkom tjedna, ponudili mi novi ugovor za deset kuna mjesečno više nego do sada. I dalje mi to ostaje praktično najpovoljnija opcija a s uslugom sam u principu zadovoljan.

johnsmith 24.05.2020. 22:33

Kaj se događa s Iskonom?

1) Ne vidim njihov speedtest server već par dana.
2) Cijene otišle gore do ibera - 169kn je SOLO net s ugovorom hahaah (ko se sjeća, to je išlo po 119kn ko od šale)
3) Carnet paketi su nestali s weba pred jedno godinu dana (prijavio im da link carnet paketi vodi nikud i eto skoro godinu dana kasnije 404 i dalje :D https://www.iskon.hr/Za-kucu/CARNET )

Tak da dok ostanem bez Carnet accounta, pakiram kofere.

franzD 25.05.2020. 10:17

Nestali su s weba, ali uredno se mogu dobiti iz cjenika za 139 kn bez ugovorne obveze čak i za prvu instalaciju.

Branko1980 26.05.2020. 10:45

Pozdrav grupi,

pitanje/komentar na temu Iskon interneta.

Korisnik sam njihovog NET+TEL paketa vec cca godinu dana, (do) 100 Mbita brzine, u zgradi je optika pa preko toga imam konekciju u stanu.

Na pocetku sam imao ruter koji je radio dobro (sto se tice brzine) no s obzirom da je bilo sve ucestalijih problema s telefonskom linijom (nismo mogli zvati niti primati pozive), od prije 2-3 mjeseca su nam stavili novi ruter Innbox V45 vdsl2 Home Gateway.

Od onda (otprilike) vise nije moguce na WiFi dobiti brzinu kakva je bila prije. 3 metra udaljeno iz normalnih vratiju (u drugoj sobi) nije moguce dobiti brzinu vecu od 15-20 Mbita. Odmah pored rutera je brzina cca 38 Mbita, a na zici je cca 74 Mbita. Laptop podrzava i 2.4 GHz i 5GHz, a koliko vidim ruter samo 2.4GHZa.

Ono sto me najvise 'muci' je cinjenica da 3 metra (unutar stana) brzina u drugoj sobi toliko drasticno pada. Vec smo zvali sluzbu za korisnike, osim mijenjanja kanala, nisu bas nesto drugo predlozili i sad je trenutno takva situacija kakvu sam opisao.

Da li imate savjet sto je moguce napraviti u ovakoj situaciji, eventualno neka alternativna (dodatna oprema) da WiFi ipak ubrzam u stanu? Vidim da se spominjao bridge mode, mikrotik, eventualno neki WiFi signal extender. Def necu placati 200 Mbita da dobijem bolji ruter.

Zahvaljujem unaprijed!

okarm 26.05.2020. 11:50

kupi vlastiti ap/router za wifi

Nikky 26.05.2020. 15:01

@Branko1980
Dobro ti kaže kolega, hodogram bi bio:
- kupi svoj router, preporuka TP-Link C1200
- zoveš SZK da ti izdiktiraju user i pass za PPPoE Internet konekciju (moraju ti ga dati, potvrdi da ne bude greške)
- nakon toga tražiš da na tom Innbox šroteksu ugase WiFi i prebace Internet konekciju u Bridge mode (mogu sve to odraditi daljinski)
- nakon toga spojiš svoj router, Innbox Lan1 - WAN na C1200
- podesiš PPPoE konekciju sa podacima s početka, isto tko WiFi po želji i potrebi
- uživaš i zaboraviš na probleme

Xenon 26.05.2020. 15:53

Citiraj:

Autor Strider (Post 3408926)
imam, pitaj

Daj probaj vidjet jel ti nudi aktivaciju VoLTE putem SMS poruke na onaj njihov HTov broj 6 nešto

zak75 29.05.2020. 20:00

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3409893)
@Branko1980
- zoveš SZK da ti izdiktiraju user i pass za PPPoE Internet konekciju (moraju ti ga dati, potvrdi da ne bude greške)
- nakon toga tražiš da na tom Innbox šroteksu ugase WiFi i prebace Internet konekciju u Bridge mode (mogu sve to odraditi daljinski)
- podesiš PPPoE konekciju sa podacima s početka, isto tko WiFi po želji i potrebi

sve ovo ok, a sta s telefonom.?

calypso 29.05.2020. 20:25

Samo da prenesem info koji sam dobio od Iskon korisnicke podrske...

Ako ste stavili liniju na pauzu radi izvanredne situacije (npr. potres 22.03.20. u Zagrebu), mozete prilikom reaktivacije linije traziti od reklamacija da vam umanje racun za tih 50kn koliko inace kosta reaktivacija linije...

Usput, ako vam prilikom aktivacije ne aktiviraju neku uslugu, zovite korisnicku podrsku pa ce vam to aktivirati... Meni nisu aktivirali HBO Premium pa sam ih morao zvati, vec sam se zabrinuo da ce mi naplatiti punu cijenu (ugovorio sam po 5kn mjesecno)... :D

johnsmith 29.05.2020. 21:51

Citiraj:

Autor zak75 (Post 3410950)
sve ovo ok, a sta s telefonom.?

iskon ruter ostaje u igri, ali glumi gljivu. Vlanovi za telefon i tv idu i dalje prek njega. Drugim riječima, telefon ne diraš i uredno će raditi kao i do sada. Problem bi bio da želiš full maknuti njihov ruter a koristiti i telefon i tv. Tu već ima natezanja. Net je najlakše riješit

Branko1980 31.05.2020. 00:50

Citiraj:

@Branko1980

Hvala Nikky, nisam se nadao hodogramu (nisam niti cuo za taj termin :D ) ali def cijenim savjete. bilo je vec spomenuto ranije, ali ovo je zbilja super. znaci innbox bih kablom spojio na taj drugi ruter?

ne vidim nigdje taj router u Hr za kupit, ima ga na njihovoj stranici, tako da mogu tamo uzet ili mozda neka alternativa u Hr ducanima?

hvala i @johnsmithu na odgovoru za telefon u toj situaciji.

Nikky 31.05.2020. 13:36

Citiraj:

Autor Branko1980 (Post 3411256)
Hvala Nikky, nisam se nadao hodogramu (nisam niti cuo za taj termin :D )

Šta ja mogu, hrv termin / prevod :D mada češće koristim eng original termine ..

Citiraj:

ne vidim nigdje taj router u Hr za kupit

Kako nema ?
https://www.iqcentar.hr/product&product_id=60937
https://www.mall.hr/routeri/tp-link-...1200-dual-band
https://www.futura-it.hr/tp-link-arc...c1200/product/

TP-Link je malo zakomplicirao sa oznakama a i hiper produkcija novih modela ...
Vrlo sličan model je i C7, vjerojatno pogađaš, sa nešto višom cijenom ...

Citiraj:

znaci innbox bih kablom spojio na taj drugi ruter?

Piše: - nakon toga spojiš svoj router, Innbox Lan1 - WAN na C1200

Gigi1 01.06.2020. 19:42

Ne znan gdje sa stavim, na iskon optici sam i nemrem ih dobiti na tel vec pol dana...

Ugl pala mi ova kutija sa zida i ispao opticki kabel na jednom kraju ovog prozirnog valjka sto ima unutra nešto metalno, može li se riješiti/vratiti kebel, ili kupit neki dio pa da to sam riješim?

IMG-20200601-WA0051

okarm 01.06.2020. 21:52

nemres tu nis sam napraviti. prijava kvara i onda za dan, dva ili vise dolazi ekipa splajsati nit.

d0X 03.06.2020. 23:19

Počeli su me zivkati iz Iskona sa nekim ponudama, pa sam skužio da mi je ugovor istekao. Ponudili su mi sljedeće:

Problem je što sam dosad koristio sličnu ponudu za 230kn/mj, ali su mi prije kakva dva tjedna skinuli neke programe da bi mi ih sad ponudili za 30kn više. Zna li itko daju li kakve bolje ponude da mogu pregovarati ili da se možda vratim na B.netov koaksijalac ako ima nešto interesantno?

tomislav10 04.06.2020. 10:11

Može to i jeftinije... Kod HT-a po posebnom cjeniku dobiješ više ...

BlackDwarf 04.06.2020. 10:21

men se cudno desava da se ponekad ne mogu spojiti na domenu koja je na totohostu. ne radi mi mail, webmail niti cpanel. i tako to traje do reboot-a.
kad se s mobilne mreze spojim onda radi.

johnsmith 04.06.2020. 11:13

Citiraj:

Autor BlackDwarf (Post 3412379)
men se cudno desava da se ponekad ne mogu spojiti na domenu koja je na totohostu. ne radi mi mail, webmail niti cpanel. i tako to traje do reboot-a.
kad se s mobilne mreze spojim onda radi.

Možda ti stranica radi nešto "čudno" pa ti se ip zablokira? :D Pogledaj dal ima koga u ip firewallu tamo na cpanelu ili gdje se to vidi.

d0X 04.06.2020. 14:27

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3412370)
Može to i jeftinije... Kod HT-a po posebnom cjeniku dobiješ više ...

A kako doći do tog posebnog cjenika? :)

EDIT: gledao malo prije zadnji račun za 5. mjesec i vidio da su mi povećali cijenu sa 230 na 251kn, tj. smanjili su mi popust sa 48 na 31kn. Kakva je to fora? Je li bilo neko općenito poskupljenje?

tomislav10 05.06.2020. 13:31

Citiraj:

Autor d0X (Post 3412479)
A kako doći do tog posebnog cjenika? :)

EDIT: gledao malo prije zadnji račun za 5. mjesec i vidio da su mi povećali cijenu sa 230 na 251kn, tj. smanjili su mi popust sa 48 na 31kn. Kakva je to fora? Je li bilo neko općenito poskupljenje?

Odeš na HT stranice na njihov chat. Kažeš da hoćeš 3u1 ili 2u1 uslugu po cjeniku posebnih ponuda.

d0X 05.06.2020. 14:06

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3412762)
Odeš na HT stranice na njihov chat. Kažeš da hoćeš 3u1 ili 2u1 uslugu po cjeniku posebnih ponuda.

Bio sam na chatu i govori agent da nemaju cjenik posebnih ponuda. Nudio mi je Max2 Biram paket za 279kn. Ali mi je to opet neisplativo u odnosu na Iskon i A1. Zasad mi A1 daje najbolju ponudu. 150/15 Mbps, 120 programa i 500kn na Visi. Kad se preračuna ovih 500kn na 24 mjeseca, to me dođe 208kn/mj. Patit će najviše upload, ali opet bi net bio dovoljno brz, a štedio bih ~52kn/mj u odnosu na Iskon.

JuiceBox 05.06.2020. 14:08

Citiraj:

@Branko1980

Bridge mode mozes iskljucivo zatraziti preko mojiskon portala, preko telefona sam uspio na guranje, iako sam i tad dok je agent bio na slusalici morao otvoriti zadatak preko portala. User i pass salju kako hoces, os mail, os messenger.

zak75 05.06.2020. 19:57

Citiraj:

Autor johnsmith (Post 3410975)
iskon ruter ostaje u igri, ali glumi gljivu. Vlanovi za telefon i tv idu i dalje prek njega. Drugim riječima, telefon ne diraš i uredno će raditi kao i do sada. Problem bi bio da želiš full maknuti njihov ruter a koristiti i telefon i tv. Tu već ima natezanja. Net je najlakše riješit

ne smeta meni da ostane njihov , imam TV x2 i Tel. x2
Ja bi samo dodo Archer AX10 iza

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52.