![]() |
Cista znatizelja, zadnjih par mjeseci sam se malo bacio i na razvoj iOS aplikacija, pa gledam uzet iPhone 5c malo za testiranje. Koliko sam skuzio, nije puno losiji od 5S sto se tice hardware-a, a od senzora ima sve osim fingerprint scannera.
Jesam nesto fulao? Kako radi sa zadnjom verzijom iOS-a? Jel i sa zadnjim updateom dalje sve smooth ili treba sacekat 6s i 6s+ pa se nadat da bi mogao ugrabiti jefitno iPhone 6? 5c bi mogao dobiti za nekih 200tinjak EUR, a preko nekih 300 EUR bas nebi htio ici za uredjaj koji ce bit uglavnom za testiranje... |
Za 200 eura ćeš nać iPhone 5 a već za nekih 1800kn 5s, prema tome, ne vidim smisao kupovine 5c.
Što se tiče "jeftine" kupovine iP6 :D zašto misliš da će biti jeftin kad izađe 6s? |
Citiraj:
A sto se tice pojeftinjenja 6ice, prica se da nece biti 6c verzije, vec ce 6 znatno pojeftiniti sad kad se prestave novi uredjaji i preuzet ulogu "low budget" iPhone opcije... a i uvjek se mogu nadat da ce neki braindead applefanboy stavit svoj uredjaj u oglasnik samo da se proda da moze uzet novi :D |
kak misliš znatno pojeftinit ako je stari 5S kako kažeš sada 2300kn, nećeš nać ajfon 6 ispod 3500, eventualno neki s pukotinama, zapeo na logu itd.
|
Iphone 6 ce preuzet ulogu low budget iphone-a?? Ovo je dobro...:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
No i dalje pitanje stoji, radi li sve na 5C i jel to jos uvijek smooth experience sa zadnjim updateom? |
Citiraj:
3.5k kn ce bit na njuskalu, u ducanu ni blizu tako nisko |
Ispod 5s ne vrijedi ici..
|
Citiraj:
Dugo vec programiram za mobitele, i dok u firmi imamo obicno 20ak androida na kojima testiramo, od prosle godine koristimo samo jedan model iPhonea za testiranje - obicnu staru peticu. Mozes cak i iPod iskoristiti. Za pocetak ti i vise nego dovoljno. Osim ako mobitel neces koristiti osobno, vec samo za testiranje, ja uopce ne bi ni gledao u kakvom je stanju mobitel. Kupi malo razbijen za osjetno manju lovu i testiraj. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
5ica radi odlicno sa zadnjim iOS-om. Jos uvijek sasvim pristojan mob ;)
|
Gdje je najjeftinije za otkljucati iphone 5c?zakljucan je na englesku EE mrezu
|
To možeš sam s JB!
|
|
Bumo vidli sutra sve, bolje im je da su stavili rame u te 6S-ice :D
|
Citiraj:
Ocekujem i osvjezeni iPad Mini Retina, pa da i to kupin. |
Citiraj:
Jedina opcija je editiranje wildcarda sa odgovarajućim keyevima budući da aktivacija mreže ide preko Apple servera. To podrazumijeva OpenSSH i još niz programa za PC tako da u suštini jailbreak sam za sebe nije rješenje. Također, navedeno je još uvijek na teoretskoj razini tako da se u konačnici više isplati dati 5-10£ za otključavanje preko ebaya nego trošiti vrijeme na uzaludne pokušaje. Ako postoji još koja jb opcija, I'm all ears. |
Znaci postoje i kodovi kao i za androide?
|
Citiraj:
Naravno |
iPhone mobiteli
Ne postoje kodovi kao za android več otključavanje ide preko operatera na koju je mrežu telefon zaključan a taj operater se mora obratiti Appleu da mu otključa telefon. Treba pogledati na internetu jel ima ko da otključava sa te mreže i koliko košta. Cjene se kreču od 10 do 100 dolara pa i više. Ovisi na koju je mrežu zaključan. Za neke mreže je čak nemoguče otključati jer to jednostavno ne rade. Ovdje imaš neke cijene:
http://iunlocker.net/ |
Nedavno sam gledao cijene otključavanja britanskih mreža na ebayu i niže su od ostalih tako da mi se to čini kao bolja opcija nego odlaženje u lokalni servis.
|
Servis isto mora platiti otključavanje jer ono sa jailbreakom i HSSH blobovima ne radi več godinama. Od iOS 5.
|
Citiraj:
Citiraj:
Plati se i ide preko servera, nema nikakvih kodova. |
Dakle na meni je samo naci otkljucavanje s EE i platiti. Sto dalje?dobijem kod i ukucam u iphone ili sto?
|
Pošalješ IMEI od svog telefona i čekaš da ti čovjek javi da je telefon otključan ili ti unapred kaže kad če biti. Ubaciš karticu u telefon i aktiviraš ga a možeš ga spojiti na iTunse gdje češ dobiti poruku "Čestitamo vaš telefon je otključan". Nema nikakvih kodova. Sve ide preko applovih servera. Da napomenem ako nejdeš preko iTunesa onda se prvo moraš spojiti na WiFi jer prilikom aktivacije telefon mora biti spojen na internet.
|
Koliko bi to po prilici moglo kostati? Istrazujem sad i nasao sam za 30$ ali samo za firme
|
To sve zavisi od mreže na koju je zaključan. Kao što sam gore napisao od par dolara do sto. Potraži za tu mrežu.
|
Citiraj:
|
Moras najprije provjeriti jel imei blacklistan. Brtinci vole prijaviti cak i poklonjene mobove radi osiguranja pa se imei stavi u blacklistu. Ako je tako otkljucavanje kosta dvostruko skuplje a iz nekih mreza se niti ne moze.
|
To provjerim na appleovoj stranici?
|
Provjeri ovdje:
http://sickw.com/index.html |
juhuu danas u 19h ćemo saznat kakva je sudbina apple fanboyeva :D
|
|
samo da vas podsjewtim da možete na win 10 gledat stream ovog puta, netreba iOS, osx
|
Ljink?
|
apple.com krv ti hebem :D
|
Ja ne znam kako sad stvari stoje, moj nije JB-kan. Ali svoju trojku, trojku gs i četvorku sam sam otključao. Bile su tako dugo otključane kako su bili JB gore, ali uglavnom radile su na sve mreže.
Ne znam kak je sad. |
Citiraj:
Citiraj:
Meni je smiješno i debilno raspravljati o tome gdje mogu otključati najjeftinije. Ispada da je to okraden mobitel odnosno pronađen. Ja ne bi igrao time i makar da ne dođe policija na vrata. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:08. |