PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=132190)

mamutarka 20.09.2021. 22:37

sneaky settings they want you to have on, but you need to turn them off

Juice 21.09.2021. 10:09

Updejto sinoć na 15. Za sad okej. Vratio mi se i hotspot u izbornik :D

panda505 21.09.2021. 10:45

Meni se čini ko da bateriju cucla malo brze…

Sent from my iPhone using Tapatalk

TomG 03.10.2021. 14:26

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3547508)
Meni se čini ko da bateriju cucla malo brze…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni isto..

Moze li se kako dijeliti spojeni wifi preko barkoda drugoj osobi ili to iphone jos nema?

Mommistake 03.10.2021. 17:37

Citiraj:

Autor TomG (Post 3550742)
Meni isto..

Moze li se kako dijeliti spojeni wifi preko barkoda drugoj osobi ili to iphone jos nema?

Može se još bolje. Pita te da li dozvoljanvaš osobi da se pridruži i ti samo dozvoliš.

1v@n 03.10.2021. 19:58

Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ

Ne kužim. Kako iPhone zna da mi se pokušavaš spojiti na kućnu mrežu za koju nemaš password?

Personal Hotspot vjerojatno tako radi, ali za ovo ne znam

dadoremix 03.10.2021. 20:16

spominajo se očito međusobno, apple more vidjeti gdje su svi ajfoni i pitaj boga koje sve podatke ubiru u nami.

Mommistake 04.10.2021. 08:47

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3550811)
Ne kužim. Kako iPhone zna da mi se pokušavaš spojiti na kućnu mrežu za koju nemaš password?

Personal Hotspot vjerojatno tako radi, ali zaboli što on pita, sumnjam

Pa ti si spojen na nju. ;)

Kada se netko želi spojiti, pita te, "Uređaj taj i taj se želi spojiti na mrežu, da li želiš i dozvoljavaš to".. Ako staviš da, automatski mu se ispuni wifi lozinka i spojen je.

nsvladimir 04.10.2021. 10:20

Da li je na iphone moguće snimanje razgovora i da li ima mogucnost za dva ili vise viber aktivnih brojeva kao sto je to dual mesinger na androidu?

1v@n 04.10.2021. 12:31

Apple iOS - info, pitanja, jailbreak, downgrade, unlock, FAQ

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3550861)
Pa ti si spojen na nju. ;)

Kada se netko želi spojiti, pita te, "Uređaj taj i taj se želi spojiti na mrežu, da li želiš i dozvoljavaš to".. Ako staviš da, automatski mu se ispuni wifi lozinka i spojen je.

Pa da, tako funkcionira personal hotspot, ali ako sam kod frenda doma spojen na njegov wifi, po tvome bi iPhone trebao javiti da se netko pokušava spojiti na njegovu mrežu?

Prvo, kako zaobilazi router ako nije AirPort Express/Extreme u pitanju, ali sumnjam da i na njima to tako funkcionira.

Juice 04.10.2021. 12:34

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3550925)
Pa da, tako funkcionira personal hotspot, ali ako sam kod frenda doma spojen na njegov wifi, po tvome bi iPhone trebao javiti da se netko pokušava spojiti na njegovu mrežu?

Prvo, kako zaobilazi router?

Hotspot ne funkcionira tak jer ne dobiješ obavijest da se netko želi spojit.
Ovo funkcionira tak kak je kolega rekao. Spojen si na wifi, netko se želi spojit, dobiješ pop-up jel dozvoljavaš, kažeš da i on se spoji.

Mommistake 04.10.2021. 13:02

Citiraj:

Autor Juice (Post 3550926)
Hotspot ne funkcionira tak jer ne dobiješ obavijest da se netko želi spojit.
Ovo funkcionira tak kak je kolega rekao. Spojen si na wifi, netko se želi spojit, dobiješ pop-up jel dozvoljavaš, kažeš da i on se spoji.

Tako je. ;)

acer 04.10.2021. 14:17

IOS15, recimo YT i FB, dodje notifikacija na mobitel ali bez zvuka, koliko sam gledao sve je ukljuceno kao i na drugim aplikacijama.
Pokusano je deinstalacija pa ponovno instalacija aplikacije ali bez uspjeha.

Gledam sam po netu i nasao neke stvari ali sto god pokusao nece pa nece, druge aplikacije rade bez problema.

Fokus je iskljucen, mislim da sam provjerio sve sto se moze provjeriti na telefonu.

Ideje?

Dottore 04.10.2021. 14:53

To je do aplikacije. Kad budu izdali update za ios15.

Отправлено через SM-G975F

cic 05.10.2021. 07:20

iPhone je jedini mob kojem se baterija napuni nakon updatea 😀

Prije posla sam ga napunio do 90% i nakon toga instalirao 15.0.1 update. Mob se restarta, a baterija na 95% 😀

brodjo 05.10.2021. 20:50

Što koristite za prebacivanje slika sa iphonea na PC (Windows)?

Pokušavam klasičnom C/P metodom, prebaci par slika pa izbaci "Device attached to the system is not functioning". Probao USB 2.0 i 3.0, prebacivati u postavkama slika ono "Automatic" i "Keep originals". Instalirao *ebeni iTunes, koliko vidim u njemu mi dopušta samo da prebacim slike sa PC na mob, ali ne i obrnuto.

Jel nema neki normalan način za povući slike na PC?

Znam kad se spoji na Mac da odmah prikaže sve slike, možeš s njima što god hoćeš radit, al evo čitam razne upute po netu i na Windows PC ništa ne funkcionira.

Vidio sam i da postoje neki programi tipa AnyTrans, naravno svi se plaćaju, jel valja išta od tih rješenja?

mamutarka 05.10.2021. 20:59

prebacuješ slike i videe skupa, zato to izbacuje, za slike mora bit jedna postavka, za videe druga, ja otkad tako koristim sve radi bez tog errora

settings - photos - na dnu

za videe KEEP ORIGINAL

za slike AUTOMATIC

i onda prebacuješ odvojeno slike i videe, smeće al šta je tu je

brodjo 05.10.2021. 21:10

Probao samo slike prebacit, opet error. Nakon toga ga vidim u itunesu, ali ne vidim u File Exploreru.

spawn 05.10.2021. 21:19

3utools

cic 06.10.2021. 07:25

Nemam nikakvih problema sa prebacivanjem. Spojio iphone na komp, dopustio pristup, i sve skupa slike i snimke, odnosno DCIM folder prebacio.

Da bi tek onda skužio da su slike u .HEIC formatu, a snimke u .MOV 🤦*♂️

Mommistake 06.10.2021. 08:38

Stavio 15.0.1 na IP 11, za sada mi se čini bez greške.

Baterija ništa slabija/jača, fluidno, bez primjetnih problema sada.

brodjo 06.10.2021. 21:24

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3551339)
3utools

Ovo super radi. tnx:chears:

Disco 07.10.2021. 11:00

Upgradeao ipad na iOS 15.01, ono kao koristim ga za YT i čitanje stripova, pa ne vjerujem da tu mogu neš zeznuti....ajme koja greška.
Po novome su na ipad apliakcijama na vrhu 3 usrane točkice (nekakv novi multitasking menu) koje me tako bodu i svrbe i izluđuju...brzinsko guglanje mi otkriva da se naravno ne mogu ugasiti....pozitivno je što mnogima smeta..
Toplo se nadam da će nam dat mogućnost gašenja te govnarije....kod jabuke uvijek važi da je nada kurva. :(

rodriguez 07.10.2021. 11:49

Citiraj:

Autor brodjo (Post 3551326)
Što koristite za prebacivanje slika sa iphonea na PC (Windows)?

Pokušavam klasičnom C/P metodom, prebaci par slika pa izbaci "Device attached to the system is not functioning". Probao USB 2.0 i 3.0, prebacivati u postavkama slika ono "Automatic" i "Keep originals". Instalirao *ebeni iTunes, koliko vidim u njemu mi dopušta samo da prebacim slike sa PC na mob, ali ne i obrnuto.

Jel nema neki normalan način za povući slike na PC?

Znam kad se spoji na Mac da odmah prikaže sve slike, možeš s njima što god hoćeš radit, al evo čitam razne upute po netu i na Windows PC ništa ne funkcionira.

Vidio sam i da postoje neki programi tipa AnyTrans, naravno svi se plaćaju, jel valja išta od tih rješenja?

ž

Mene zanima jel postoji način da se prebace slike sa Iphonea na Linux mint?

Juice 07.10.2021. 12:18

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 3551755)
ž

Mene zanima jel postoji način da se prebace slike sa Iphonea na Linux mint?

Neki cloud je najbezbolnije rješenje vjerojatno, npr. pcloud.

Možeš probat s iMobileDevice ako će htjet, nije dugo updejtan (niže ima link za Linux)
https://www.quamotion.mobi/docs/imobiledevice/

Mario92 11.10.2021. 12:11

Ja syncam slike preko OneDrive-a i onda ih imam na kompu.

I koristim HEIC format bez prebacivanja u JPEG, HEIC mi isto radi na kompu a sa puno manjim file-ovima, kaj na tisuće slika se oseti dost

Bosip 16.10.2021. 16:08

Ja sam koristio iMazing i super sam zadovoljan.

cic 22.10.2021. 17:52

Molim da me neko prosvijetli koji je najjednostavniji način za pregledavat slike na windowsima s obzirom da ios koristi taj neki mutavi format.

Ne kanim koristit icloud itunes i ostale cloudove, već mi treba neki običan preglednik. Koji god sam isprobao, ništ ne radi.

1v@n 22.10.2021. 18:09

Windows Explorer

Skini prvo sa storea heif/heic codece

mamutarka 22.10.2021. 18:49

ja sam baš danas prebacivo slike na komp, sve je jpg, namjesti si tako i nemaš problema

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11.