![]() |
|
Mislim da je kod tog Ecosporta problem što je aerodinamičan ko Donaldov zid.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sa time se isto slažem :lol2: |
Malo se raspitao u vezi tih ss akumulatora. Ak se stavi obicni aku, nemre nis skurit u autu, u najgorem slucaju, neke funkcije nece radit u autu (klima, ss, radio, nece upalit i sl) zato sto je kompjuter prepoznao da aku nije adekvatan i onda gasi neke opcije, to je ko neka vrsta zastite prema potrosacima u autu..
Al naravno, ak auto ima ss onda se kupuje aku koji je namjenjen za taj sistem.. |
ja sam kad sam mijenjao za SS po preporuci morao staviti adekvatan aku, da nebi bilo side effects
http://www.exide.info/spec/ek700.html ovaj sam stavio |
Citiraj:
Čeka se SkyActiveX motor sa 180ks, a jedino su na motore prigovarali za auto. |
Znam da BMW F10/F11 ima i da mu obični akumulator nema što raditi u gepeku. Za ostale aute ne znam.
|
Citiraj:
Ista stvar. Počela se paliti lampica akumulatora kad ugasim auto, a radio ostane upaljen, ne radi više start/stop, kod otključavanja samo ledice u kvakama svijetle... |
Citiraj:
Narucil sam Vartin 75Ah, pa sad cekam da dojde, u medjuvremenu imam obicni, a ss odmah iskljucim dok upalim auto. |
Zakaj ne isključite trajno Start-Stop? Ak je riječ o BMW-u, u servisu to mogu napraviti.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Znaci kad je DRL svjetli "pola" zandjih svjetla i super. Valjda je onda i F10/F11 moguce tako podesit. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nova M3 je bolja po pitanju opreme, izolacije i dosta stvari. No, auto je do 150kg teži ovisno o opremi od prethodnog modela = 1.5 do 2 s sporije ubrzanje 0-100. Nema više odličnog 2.2 diesela, straga više nije multi link ovjes već torsion beam. Samim time očekivao bi više mjesta, no prostora u gepeku (hatchback) je manje od prethodnog modela... Čekam Skyactive X i AWD. Jedino s time bih imao razloga razmišljati o prelasku na novi model. Citiraj:
Sedan s druge strane - prvi lijepi sedan kod trojke od kako postoji Mazda 3, i ove generacije objektivno ljepše izgleda od hatchbacka. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Različiti automobili - to je recimo litra-litra i pol (kod Scenica i Megana je tak razlika na benzincu). Razlika u vožnji/težini noge, to je recimo 1-2L opet i jedan gleda BC drugi točenje na benzinskoj, to može biti pola litre.
|
My bad,mislio sam da su i auti isti,pa zujim :D
|
1 privitaka
Neki dan sam tu pisao da mi Astra 1.4 Turbo 150KS automatic prosjecno trosi 10-10,5 l/100km i nije mi jasno kako ljudi dobijaju te male potrosnje.
Zadnja 3-4 dana odlucio napraviti mali test - ostavio Start/Stop aktivan (inace ga gasim cim upalim auto), a na putnom kompjuteru stavio da mi pokazuje onaj Eco Index koji je kao nekakav bar koji pokazuje koliko ekonomicno vozim u tom trenutku. I pocesto bacim pogled na njega da vidim da li je u Eco podrucju. Ostalo sve isto - kratke relacije bez duzih snita, guzve jer je voznja na posao i s posla i slicno. Nije neka duga voznja, ali vec se 3 dana drzi tu negdje, pa eto veseli :) Rezultat: |
Vozio sam testnu(ganja ju direktor) i prosječna je bila 9 litara. Mene zanima koliko recimo troši na 80/130km/h? Sada ganjam dizela, ali sljedeći je vjerojatno upravo ta astra, a možda i s at mjenjačem kao kod tebe. Čista gradska(špica) me ne zanima, jer tu i moj dizel popije 9/10 litara, a takvu vožnju imam možda jednom mjesečno, ali zato imam dosta kratkih relacija gdje popije oko 8, a na otvorenoj mu je dosta 5, na autocesti 6-6.5(do 140km/h).
|
Citiraj:
Citiraj:
Potrosnja po BCu 6.8, stvarna 7.5. Napravio sam 50km vise sa istom kolicinom benge. Sa time da sam ovaj put imao vise voznje u guzvama nego prosli tank |
1 privitaka
@domy1: E sad se ne sjecam koliko trosi na tim brzinama koje pitas, ali skuzio sam da koliko ganjas toliko trosi. Tipicni turbo benzinac.
Koliko me sjecanje sluzi, odlazak na Krk nekom finom brzinom (nije ganjanje, ali nije ni kilavljenje) bude nekih 8l ili tu negdje. S time da je to autocesta sa puno ozbrdica, pa se na njoj stisne gasa. I onda ima onaj dio od Ostrovice prema mostu i dalje kroz Krk do Malinske. Za 2-3 tjedna cu opet do Malinske, pa budem bas malo obratio paznju ako te bas zanima. Ono sto se fakat sjecam je bilo ovako: - odlazak u Bosnu, ZG-SB i onda nekih 120km obicne magistralne ceste kroz Bosnu To da nekih 600km od cega je oko 360km autoceste i oko 240km magistralne. Na autocesti brzina oko ogranicenja 130-140km/h, na magistralnoj po ogranicenjima jer su me upozorili da u Bosni iza svakog grma vreba radar. Prosjecna brzina cijelog puta 80km/h (bilo je nesto malo vozikanja po tom mjestu u Bosni). Prosjecna potrosnja tog puta je bila 6,5 l/100km. Jako fini rezultat, ali i voznja by the book. Evo dolje i slika sa tog puta |
Moje mišljenje da mi se neće povećat potrošnja za više od litru u normalnim uvjetima. 1.9 150ks dizlo, teži auto, nasprem 1.4 150ks u lakšem autu. Primjer sada se mota oko 8, kratke relacije, manji grad. Jer dok se ne zagrije, ništa od štednje.
|
Citiraj:
On ima lijepi zaobljeni auto, ja imam džipIĆ kako ga žena zove. Aerodinamika kao trumpov zid :lol2: |
Vezano za potrošnju; čitajući komentare iznad. Držim da se može trošiti i 6.5 i 9L na istom autu u istim uvjetima - osim vozača. Jedan je polagan, umjeren, statičan, drugi je dinamičniji, oštriji. Mislim da benzinski automobili općenito slabije trpe te razlike šofera od dizela. Al ajd... Ja sam izgleda onaj drugi. Nekak dinamičnije vozim i s gasom češće dođem do lima. A i dalje se smatram prosječnim defanzivcem.
|
Ne zaboravi da potrošnja ovisi i o terenu. Ne može auto isto trošiti u ravnom SB i brdovitoj RI.
|
Citiraj:
|
Je, kad upalim auto, prva stvar kaj napravim je da ugasim SS.
|
+1.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:56. |
|