![]() |
|
Citiraj:
Vidi u Biovegi isto, imas ulje od 30-tak do 200 kn, ali dovoljno da je hladno presano, nema potrebe placati skupa imena. Taman sam kratko izlazio i krivo formatirao linkove iz proslog posta - ispravljene poveznice. Maseri nabavljaju talijansko iz rinfuze iz kanistra im toce. Edit, gledam Lavandu, oni najvise imaju od 250 ml boce, a vidim laneno i ostala su po 20-tak kuna, vjerojatno onda imaju od Nutrija i sezamovo od 250. Web im se trenutno kilavi dok gledam. Naravno, prije bilo kojeg ulja na plastiku, dobro oprati samponom i spuzvom, da nanosis na cistu povrsinu. Inace ima efekt, kao da ides polirati prljavi lak od auta. * * * ... |
Odlično, skoknut ću onda do njih pa javim jednom kada odradim "masažu". :D Hvala!
|
Citiraj:
Odlična informacija! :chears: Inače kod WD40 je problem što on baš navlači prašinu na sebe. Zbog toga ga nije dobro stavljati u brave, na lanac i mjenjač od bicikla i sl. |
Da, zato i rekoh da ovaj ne ostavlja prljavstinu. A druga mana WD-a, ali samom imenu je to odlicna reklama, sto je velikom broju ljudi, WD neka vrsta "katice za sve" pa sam sreo ljudi koji su stetu radili s istim. Recimo, prije X godina, kad mi je kolega donjeo klavijaturu, koja je plivala od masti. Pitam - Ante, zasto si to radio? Odgovor - nisam imao kontakt sprej, a znam da WD isto pomaze, pa sam fino htio "pocistiti" plocu. Ajme :(
Jadnu plocu je trebalo pola sata odmastiti. A covjek medicinar po zanimanju, svira hobi s prijateljima, on je sebi zacrtao da WD sluzi i kao kontakt i kao.... ma za sve. WD znaju spricati po svemu pokretnom, jet s njim se "ne moze" fulati. Balistol se puno brze trosi od WD-a, ali puno bolji za vise namjena. ... |
U petak sam baš bio šupak u prometu, prvi puta otkad sam u Zg, trubio sam autoškoli.
Neznam što se događa u ZG otkad je počelo ljeto, ali cesta je prepuna auta od autoškola, i čini mi se da je sad na redu ova ekipa kojoj slabije ide, koji su pali xy puta pismeni. Svi voze ko puževi, semafori su nepremostiva prepreka i sl. Nekidan lik na motoru vozi 5km/h, skoro je pao jer ide presporo. Nije mi jasno zašto instruktori sile centar grada prije nego polagači steknu malo gabarite i dobiju neki tempo vožnje. Znaju biti gužve kad se ide na posao i onda još autoškole u koloni na Slavonskoj/Zagrebačkoj dok je žiža za na i sa posla. Defenzivno vozim u svakom pogledu ali ovo mi nema nikakvog smisla. Poslije mi je bilo žao, ali baš sam bio iziritiran. |
Dečki u BMW-u su definitivno na nečem žestokom - X8
|
Citiraj:
|
ja bi rado vidio i te source slike prototipa po kojima je artist zamislio taj render, ali da bi moglo i u cilju biti strasno, moglo bi :D
|
Od svih mogućih rendera koji kruže internetom, Index složi glup članak o najgorem mogućem i kokos se po običaju upeca. Ovo nikakve veze s “dečkima u BMW-u” nema.
|
Ovaj render izgleda kao neciji maturalni rad
|
Automobili
Još prošle godine su se pojavile prve fotke kamufliranog auta na testiranju. Nedavno je opet uslikan s par updatea.
https://www.msn.com/en-gb/cars/news/...sts/ar-AALjDHt Da će biti gadan, hoće, ali smiješno je uopće komentirati rendere. Parni X modeli su posebno gadni bili zasad (X2 se izvukao nekim čudom) |
Citiraj:
|
X2 je možda bolji/ljepši od ostalih parnih X-eva, ali na zadnjem sicu mi je malo klaustrofobičan.
Gori od njega je CH-R jer kroz one minijaturne bočne prozorčiće jedva nešto svjetlosti upada na zadnji sic auto. Nažalost, vidim da ima sve više auta sa sličnim dizajnom. |
Čisto informativno za neke koji bi otišli u Deželu na šoping. Jučer popodne otišao u Il. Bistricu preko Rupe. Na HR granici par auta. Slovenci pitali COVID putovnicu pa sam im pokazao pdf na mobu. Na povratku 2 kolone za izlaz iz HR, 10 auta za ulaz. Naši tražili COVID putovnicu.
U trgovinama skoro pa nema ljudi. Uglavnom lokalci, a naših nigdje. Cijene i dalje dosta niže nego ovdje. Naši proizvodi (Cedevita, Domaćica, Vegeta,...) i dalje skuplji nego ovdje. |
Alfa 2027. gasi sve modele na fosilna goriva....ostaje samo struja. S obzirom da su sa strujom.do sada bili uspjesni....
|
Dakle.... Izgledno je da ce klasične benzinske ici ključ u bravu?? A doma ćemo ugrađivat punjac za auto? Ono kupis auto i gratis instalacija doma, po cijeni npr... klime, boljeg tv-a?
A trenutno zivim u zgradi s 77 stanova... gdi ce punit 77 auta? 🤔😁 |
Here we go again s tim pricama gdje ce se punit kao da to nastupa sutra od ponoci, svako malo ta prica o punjenju.
Nemoj se zamarat s takvim glupostima, u hr ces moci voziti i tankati golf 2 iducih 20 godina. Pusti one koji rade planove na malo vecoj razini da to realiziraju, to nisu nasi problemi. |
Hoćeš reći da su to planovi za civiliziranu EU, a divlji Balkan? :D
|
Citiraj:
|
Prije valjda 40-50 godina se zakonski više nisu mogli ni proizvoditi, niti kupiti novi auti bez pojasa...
A ti i dan danas možeš uredno registrirati npr. Fiću bez pojasa :fiju: Citiraj:
Dok Tonale dođe na cestu, Giulia i Stelvio ce vec biti povjest |
https://www.auto-motor-und-sport.de/...nte-juli-2021/
Golf i Octavia u istoj klasi... wtf (najprodavaniji auti u svojoj klasi za 07/2021, klikajte gore kroz galeriju, ispod slike su info, njemacki i ne morat bas poznavat) |
Citiraj:
Ne mislis valjda da je Octavia Passat/Mondeo/Accord klasa? |
Masa ljudi misli da je Octavia klasa Passata. Isto tak da je i Superb klasa Bmw petice, Audija A6...
|
Citiraj:
Evo i ja mislim da je octavia=passat iako nisam proucavao tehnicke detalje auta i njihove platforme. Ako cemo gledati prema izgledu auta, octavia nema nikakve veze s golfom pa je glupost stavljati ih u istu klasu, puno je slicnija passatu. Tako da je razumljivo da to ljude buni. Sumnjam da netko tko ide kupovati auto kao golf uopce uzima u obzir octaviu, i obratno. |
Citiraj:
Ali brijem da si u pravu, netko tko ne prati to, i ovako gledano izvana, ako samo gledaš duljinu auta, može reći da su Passat i Octavija ista klasa. Ali Passat ima cijelih 10cm dulji međuosovinski razmak od Octavije. |
Šta bi po vama bio neki best buy u cijeni od 15k do 20k € polovno, do pet godina staro, uvoz iz DE najvjerojatnije? Ja gledam Audi A4 ili C klasu MB, karavane ali sam otvoren za druge prijedloge. U nekoj sportskoj pod navodnicima opremi. U familiji imam dva A4 S Line, (2013, i 2015.) ćaća i brat, ja vozim skoro punoljetnu C klasu (w203, 2004.,). Nisu uvjet "Nijemci", ako bi se po ovom dalo naslutiti.
Kod Audija mi je prednost prednja vuča, kod Mercedesa izgled. Što se tiče neke kvalitete vjerujem da je to li-la. Motori su mi dakle poznati kod Audija, mislim da ih nisu mijenjali do 2018. (2.0 TDI 170 i 190HP) to su po mom dojmu odlični motori no za C klasu od recimo 2015. do 2018. nemam pojma kojeg gledati, kojeg izbjegavati, ima ih dosta. Trenutno imam 270cdi, 170HP, odličan, troši čak manje pola litre, litar od ovih u Audijima a poteže bolje na uzbrdicama. No evo otišla mi je glava motora, popravit ću ga i ostavit kao drugo auto ali ne bi ozbiljno ulagao u njega. |
Ako je otišla brtva glave, usput izvadit/zamijenit grijače dok je vani..
Koji god da uzmeš od ta dva modela, 150/190hp tdi ili 220d, nisi pogriješio, stvar je samo tvoje preference :) |
Citiraj:
|
Joj što ste navalili. Moze se usporediti Octavia i Passat. Motor isti, mjesta unutra slično, gepek sličan, obican covjek ne ide gledat meduosovinski razmak i izgledom nema veze ni s golfom ni s jettom nego više ide prema passatu ako uzimamo obzir gore navedeno. To sto nije u istoj klasi radi drugih stvari, obican covjek koji ne prati autoindustriju svaki dan uopce ne gleda dok ustvari ne vidi cijenu :)
Btw, tražim neki mali auto ali da ima automatski mjenjač do 5000-6000 eura , ima li sanse kupit nesto solidno ili me cekaju glavobolje? |
Citiraj:
Na njima je gepek samo nasadjen i to se vidi iz aviona. Na octaviji se nista ne vidi niti ima ikakve veze s drugim kracim autom. Jedino sto se vidi je da je to limuzina slicna passatu. Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
A kada uđeš u auto, i isprobaš i zadnja sjedala (jer to se radi kada kupuješ auto) ili barem pogledaš nekog a la CarWow koji to napravi za tebe, vidjeti ćeš upravo tu razliku u klasi / međusovinskog razmaku. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mogu biti radjeni na istoj platformi ali se fizicki razlikuju previse. Ako ti se svidja skraceni auto kao golf onda ces gledati takav model auta, ako zelis limuzinski produzeni onda ces gledati octaviu. Citiraj:
|
Citiraj:
Tebe tehnicki detalji ne diraju ni 5%? |
nekako mi prvo u oci upadne kako auto izgleda, a ne tehnicki detalji koji me realno nemaju sta dirati ili ne dirati, oni su takvi kakvi jesu.
|
Citiraj:
Ne, Golf i Octavia se uopće ne razlikuju, ista su klasa. Da na fiću nakalemiš još 4 metra lima na njegovu guzicu to će i dalje bit fićo... stavit gepek na golfa da bi dobio octaviju i kažeš da je druga klasa je kao da voziš Mercedes A klasu, nakačiš mu kamp kućicu i odjednom tvrdiš da voziš S klasu... I da, o klasama auta se može i dalje pričati, kao što se pričalo o njima i davno prije, apsolutno nema veze s kombinacijama, zna se što određuje koju klasu auta i koja klasa čemu služi. Svatko tko kupuje auto treba kupiti auto u klasi koja njemu treba i paše. Nekima je to mali gradski auto zbog parkinga, nekima isti taj, ali zato jer je okretan, nekima kompakt (Golf) klasa jer nudi solidan mix svega i nategnuto može poslužiti kao jedini auto u obitelji, neki žele small executive sedan (Passat, BMW 3, Mondeo, C klasa, Accord, A4...) jer žele auto koji je okretan u gradu, a opet dovoljno dobar za dulja putovanja, neki žele klasu iznad jer ipak žele maximum na autoputu, neki pak žele SUV (kojih opet ima u raznim veličinama) jer.... ne znam, to nek ti vlasnici istih odgovore :) |
Citiraj:
Pa tehnicki detalji i govore prakticki o kojoj klasi se radi a ne to sto tebi auto sa guzicom izgleda vece i odmah ga svrstavas u klasu iznad. |
Citiraj:
Mozemo se tako vrtiti u krug do beskraja, to su za mene sasvim drugaciji auti, a vjerujem da pitas 100 ljudi da bi ti 99 isto odgovorilo. Hrpa auta se radi na istim platformama, a opet se ti auti razlikuju i previse. Citiraj:
pa tako imamo nekakav VW t-roc koji je golf ali je suv (??), pa imamo škodu scalu koja je karavan ali nije karavan nego je tko zna sta... uopce vise nema pravila koji auto gdje pripada jer proizvodjaci izmisljaju svoje kombinacije. drugim rijecima, auti se danas najvise kupuju prema izgledu, zato te kombinacije i prolaze, a ne radi medjuosovinskog razmaka kojeg nitko realno ne gleda. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Siguran? Koji Golf / Octavia? Na 7mici sam multilinkove vidio samo na 1.8 TSI, 2.0 TSI, 2.0 TDI sa 183+ PS ili Golf GT s bilo kojim motorom. Edit: vidio i na 110 kW :) . VAG nije bas transparentan s tim gdje ugradjuje koju suspenziju. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |
|