![]() |
|
Lijepo ti nama reci koji se auto njoj sviđa pa se onda možem o razgovarat- :D
|
Citiraj:
Da ne pricam o par poznanika i rodbine koji su imali 207, 307, 407 i 407 SW Executive koji su se zesce 'usrecili' sa njima... 407 SW Executive je bio kupljen nov, u roku od godine dana je dva puta bio na servisu po par tjedana jer je trebalo mijenjati nekakve kompjutere... 207 je imala frendica, kupila ga u Svicarskoj novog... Na svakom semaforu se ugasi kada vozi na nase gorivo, kad vozi na Svicarsko, radi ko sat... Jos jedan 407 od kolege ajmemajko, taj se kvario vise nego sto je vozio... :D Ukratko - izbjegni Peugeot i Citroen kako znas i umijes... Ako vec hoces takve stvari, gledaj neki stariji Audi A4/A6, Mercedes C/E klasu, BMW 3/5, za njih ima majstora kolko hoces, dijelova kolko hoces, proizvedeni su u milijunima primjeraka i bolja polovica ce bit sretna sto se vozi u ozbiljnom autu prema nekim uvrijezenim kriterijima u ovim krajevima... :D BTW., mene osobno jako zanima Renault 25, Renault Vel Satis, Citroen CX, Citroen C6, Lancia Thesis i vrlo rado bi si ih kupio... A sad, gdje bih to servisirao i dal bi dosao na odrediste kad krenem, to je drugi par rukava... Taok da se drzim provjerene njemacke limuzine u karavan izvedbi... |
Citiraj:
Buraz kupio 4 godine star 5008, nije uvoz, nakon 2 tjedna počeli problemi, od tad je samo po servisima išao, baš kako si napisao, dok nije našao majstora koji zna što treba narapviti, na kraju ga je zamijenio za Toyotu Avensis uz nadoplatu. Ne vjerujem da ću kupovati 607,ali me privlači i sviđa mi se Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk |
Potpisujem svaku riječ Calypso
Samo teško je naći starijeg švabu, a da je vrijedan ulaganja, da nema milijun km, 100kila kita, a ulje na motoru mijenjano nikad. R25 i Thesis su prave krstarice. Recimo Thesisa bi si mogao sam potpuno održavati, imam znanje i alat, al nebih ga nikad uzeo. Taj auto je toliko krcat opremom u seriji, jako je malo bilo doplata. Svako sjedalo, vrata itd ima svoje računalo. Vidim tu Bmw 7 od susjeda, stoji već jedno vrijeme. Znam da ima barem 6 cilindara i plin:lol2: Ne izgleda uništeno. To bi bilo vrijedno slaganja |
Probaj pronaći hyundai sonatu, odlični, ugodni auti s hrpom opreme, a jeftini, ipak je hyundai :)
Ja sam vozio jednu sonatu koju sad vozi moj brat, ide k'o urica, ne čuješ ga da radi/ide, 2.0 motor s plinom, koža, grijana sjedala, klima, ima mjesta unutra da 5 malo kršnijih ljudi sjedi i ne tiskaju se, 2006. godina, 250+tkm, samo redovni servisi. Takva se nađe za ispod 20 tisuća kuna, čak sam vidio i 2.0 i 2.4 s automatskim mjenjačima po 20ak tisuća kuna s ispod 200 tkm, ali moraš računat da je velik auto i zato ne paše baš svakom. |
Citiraj:
Istina, treba ga tu i tamo razvrtiti i propuhati Spomenutih 8-9000 km godišnje bi spadalo pod neke česte kratke relacije :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da li je još uvijek aktualno pravilo da se ne mogu uvesti/unijeti auti koji ne zadovoljavaju E4 eko normu?
|
Citiraj:
|
'98 godište teško da može proći kao oldtimer.
Kako utvrditi da li auto zadovoljava Euro4 normu? Pomoću VIN-a? Kvaka je u tome da postoje motori iste kubikaže od kojih jedan zadovoljava Euro4, a drugi ne. Radi se o Audijevom 2.4l V6 benzincu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dobro, nije sad to baš toliko recentno. Najnoviji model s kojim imaš iskustvo je ipak 16 godina star model.
Mi sad gledamo za novi auto i trenutno su u nekom izboru novi Peugeot 208, Citroen C3/Aircross i Opel Mokka. Ispod 100 konja ništa, neću da se auto vuće kao krepana mačka kad dam malo gasa. Kad se gleda tako sva tri modela dođu na otprilike istu cijenu, nekakvih 125-130 tisuća. Ne znam ima li kakva preporuka za pogledati još nešto što sam propustio, a da bi bilo u sličnom cjenovnom razredu. |
Citiraj:
Vozio sam i ja mercedese, bmw, golfove, opele... Svi se kvare. Mozemo nas dvojica imat 2 potpuno ista modela i da ti imas konstantno probleme, a ja ni jedan. Tako da mi nikad nece bit jasno to generaliziranje sta se kvari a sta ne. |
Pežo, Citroen, Opl, Fijat, to je sve sad jedna ista firma koja dijeli istu tehniku
|
Hrpa modela razlicitih proizvodjaca dijele istu tehniku, jer je jeftinije. Trenutno vozim VW, prije toga dva Opela, pa VW itd itd, a zena pak vozi Citroene ili Renaulte. Svi imaju neke musice, samo su na VWu nesto skuplje nego na npr. Renaultu. Tako da te price "izbjegavati" bas i ne stoje. Postoje konkretni modeli s konkretnim motorima ili godinama koji imaju oznaku "izbjeci", ali ne generalno. Uostalom i Mercedes je imao grdih problema s nekim modelima.
|
Nemoj tako, reci normalno kao svi da su francuzi smece a nijemci vrh, i izbjeci ces hejt i rasprava moze dalje.
|
A tek kad na talijane dođemo...
|
@exo
U tom cjenovnom rangu i tog tipa imaš samo Korejce - Stonic, Bayon, Kona,... |
Jebiga, ja ne kontam tko jos Francuze i Opele kupuje pored VW-a. Sudeci po forumu, Francuska i Italijanska autoindustrija su trebale davno propasti.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A brdo, brdo opreme. |
Može preporuka za nekog dobrog majstora u ZG i okolici koji reparira kompresore? Zamijenio sam 10 godina stari original koji navodno ne radi s Mahle-om, ali bi volio znati koliko me meho oderao za novi kompresor i imati reparirani original za svaki slučaj ako ovaj OEM odapneš.
|
Frigo-om, stara karlovačka malo prije Karlovca. 5.0 ocjena google na 517 reviewa.
|
Fino to Poljaci koriste dron...
|
Ima tko iskustva sa uredjenjem vanjske plastike na autu?
Nakon 15g je poprilicno izbljedila.... a ono sto vidim da se kod nas prodaje, traje mozda koji tjedan, pa ispocetka (barem po revieweima na netu). Grijanje plastike ne bi radio, jer opet ne dodje bas kao kako je originalno bilo, a i imam dijelova gdje je obojana plastika zaljepljena na ovu apsisanu crnu... pa da boja tamo ne ode. Ono sto sam gledao je nesto kao: https://www.thatblackstuff.com/ ... ali naravno, to treba naruciti izvana. Ima tko bolji savjet, nesto sto stvarno traje, a ima kod nas? |
Na ford forumu sam od nekog starosjedioca koji je upucen u detailing dobia preporuku za GYEON Q˛ TRIM. I sam ga planiram uzet za rijesit crni trim na pandi ali nikako uvatit vrimena za to.
|
Citiraj:
prije 4 mjeseca smo bili u istim dilemama pa na kraju uzeli novu Vitaru za kojih 2000e više od ove cifre koju spominješ. |
Citiraj:
2) Puno sredstava amazon/specijalizirani premazi imaju ruznu manu efekta kojeg ostavljaju nakon kise. Nisam sve probao, ali veliki broj ostavlja ruzan efekt. Recimo, Forever Black proizvodi, Mothers back to black koji su prije bili razvikani, ali i razni Sonax i EU blizi imenjaci. Nekog smeta, nekome je samo vazno da mu "saturira" crnu boju. 3) Stari vlasnici oldtimera su jos 60-tih kad nije bilo toliko kozmetike za auto, jednostavno polirali pastom za poliranje, te onda na spuzu, kao sto se koristi za sjaj cipele, upravo nanosili najcrnju kremu/mast za cipele. To je ostajalo i preko pola godine. Samo taj premaz ne apliciras kao jednokratnu radnju, vec nasaftas i ostavis 24h, da se dobro primi. 4) Ako sam radis, najvaznija stvar prije boje, uciniti je plastiku sto je moguce podatnijom i na povrsini meksom, tako da je maksimalno hidratiziras necim sto je jako masno. Sezamovo ulje kralj masaze, toliko je jako, da kod neiskusnih masera koji ga prebace u plasticne bocice tipa za medicinski alkohol, sokiraju se kad vide da im je bocica probila, te da je sezamovo ulje naslo put da izadje, toliko je jako. A to je upravo sto ce plastika voliti. Hidratiziraj uljem sezama, nekoliko dana, uopce ne susi, ne povalci, samo saftaj. Pa vidi koliko ce ti vec od toga poravnati se pigment plastike. Ponekad vise uopce boja nije potrebna. Ako i bude, bit ce ti puno laksi posao. 5) ako peres auto cesto, jako si osjetljiv na dehidraciju odokativno, jednostavno odi lakireru da ti pofarba. Jasno, koji radi obradu, primer i sve sto ide, jer ima mestrova koje sam vidio da drito na plastiku spricaju i jos imaju srama naplatiti. ... |
Na netu mnogi preporučuju maslac od kikirikija
|
Ne znam jeste obojica ozbiljni, ali u 2021. u doba tehnologije i raznih nanokeramika preporucavat kojekakva ulja i mast za cipele?
|
Pocrniti branike nije isto kao uglancati auto pomoću sredstava koje ti navodiš. Ova priča je malo kompliciranija za izvesti.
|
Citiraj:
Citiraj:
U 2021. stosta se naplacuje, te uvodi posrednikom, a katkad se i ne pokaze boljim. Ovo sto sam naveo je provjereno, probao i testirao. ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
2021. je i još uvijek koristimo okrugli kotač. ne znam dal je to zato jer smo nazadni ili zato jer još nitko nije izmislio neki alternativni kotač s kojim će nam prodavat muda pod bubrege... ako nešto valja i jednostavno je, ne znači da će nešto novije bit nužno bolje. |
Citiraj:
Za vanjsku plastiku autošampon, dobro isprati, te garaža i hlad. Sva sredstva za održavanje plastike sadrže otapala koja više ili manje grizu istu tu plastiku :) Nakon nekog vremena to ne izgleda dobro. |
@Domy_os,
gledaj samo da uzmes kvalitetno iz privatne apoteke, da je kvalitetno u smislu cistoce, da ti vracanjem tamnoce, ne napravi pigment masnoce. Apoteke tipa Lavanda (ZG) imaju ispod 30-tak kn, ali imas ga u svim boljim ducanima. Ako imas starije osobe, neces ga ni nakon plastike baciti, jer cak i medicinska masaza zna, da je sezamovo ulje je prirodni lubrikator za kosti. Doslovno lubricira, ali rucnik koji si koristio za brisanje, niti jedna ga masina vise nece oprati da nema mirisa po sezamu. Zimogrozni ljudi kad namazu stopala, odmah im je toplije. Jako prgavo ulje po pitanju ciscenja, ali masti, bez premca. Citiraj:
Inace postoji ekvivalent WD40 za koji mnogi nisu culi, ali je ekoloski, toliko ekoloski da da se istim cak macama/psima/konjima, mogu mazati sape/kopita. Baziran je na iglici bora, a svi znaju koliko on moze biti smolast i ljepljiv. Zove se Balistol a kod nas ga prodaje Lovac On je isto super za plastiku, savrsen za lubriciranje sarki protuprovalnih vrata, lubricira, ali ne ostavlja masnocu koja se pretvara u prljavstinu. Jedino sto je skuplji od WD-a, ali za mnogi namjene, puno bolji u autu od WD-a. Reklamiraju ga za oruzje, ali univerzalan je kao i WD, jedino, steta sto nisu potpisali s velikim HR centrima prodaje, ovako malo tko ima sansu znati da postoje. * * * ... |
Na ovu apoteku misliš?
https://lavandamia.hr/ Baš sam danas bio u blizini ove u Ilici, ali nema veze, ići ću opet... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:11. |
|