PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Xiaomi mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=280336)

Nikox 17.03.2019. 08:46

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3285666)
Ja pet godina otkad imam Redmije vodim bitku s tim signalom, nikad na zelenu granu. Mislim da ima nešto i do naših providera jer kad bih stavio stranu karticu, odmah sam dobivao 4G+, a na HT nikako. Isti mobitel i ROM, samo swap SIM kartice i promjena APN-a je bila. Na Mi je bolja situacija, s njima nisam imao većih problema.

Nije do providera nego do xiaomi roma 4G+ ne radi na 800+1800, a pošto u hr samo A1 ima ponegdje 4G+ na 1800+2100 pa i u hr poneki imaju 4G+, a vani manje više svi operateri imaju 4G+ na 1800+2100 ili 1800+2600 i zato ti radi vani 4G+

geronimo_2 17.03.2019. 09:04

ja imam stalno problema sa a2, ali nisam siguran da je te vrste. meni jednostavno ako mi je na 4g namjesten nece da se spoji na mrezu (bon bon). onda odem u mrezne postavke, prebacim na 3g i onda opet na 4g i proradi odma.
hebga mob je pun bugova i vjerovatno nikad nece bit ispravljeni, al zato kosta kolko kosta.
mene samo strah kako izlaze updejtovi, a postaje sve stariji, da ce bit jos gore jer ce zahebat jos sta i onda nikad ne ispravit. zato bi najbolje bilo zablokat updejtove i gotov, al nemos ako neces prckat sa rootom, unlockanjem i ostalim...

coconut 17.03.2019. 12:24

Xiaomijev preklopnik će koštati duplo manje ne go Samsungov tj. oko 1k €
https://www.igyaan.in/177529/xiaomi-...e-phone-price/

zupy 17.03.2019. 13:07

Citiraj:

Autor mrva_zg (Post 3285475)
koji mob

ja prošli tjedan sasuo na mi8 ekran

ode 850kn

ako hočeš dam ti broj od frenda koji mi slago, ekran je orginal i super je složio

Odakle je naručen original ekran?

vex 17.03.2019. 19:48

imam i ja sasuti mi6 kojem treba novi ekran, a bogme i mi5s :D ...

acer 17.03.2019. 19:58

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3285857)
ja imam stalno problema sa a2, ali nisam siguran da je te vrste. meni jednostavno ako mi je na 4g namjesten nece da se spoji na mrezu (bon bon). onda odem u mrezne postavke, prebacim na 3g i onda opet na 4g i proradi odma.
hebga mob je pun bugova i vjerovatno nikad nece bit ispravljeni, al zato kosta kolko kosta.
mene samo strah kako izlaze updejtovi, a postaje sve stariji, da ce bit jos gore jer ce zahebat jos sta i onda nikad ne ispravit. zato bi najbolje bilo zablokat updejtove i gotov, al nemos ako neces prckat sa rootom, unlockanjem i ostalim...

Mi A2 tele2, nikakvih problema dosad, skoro 6 mjeseci.
Cak na Tele2 imam 4G signal u sobi, a prije dok sam bio na Bonbonu u sobi mi je rijetko kad bio 4G signal.

zupy 18.03.2019. 08:34

Citiraj:

Autor vex (Post 3286008)
imam i ja sasuti mi6 kojem treba novi ekran, a bogme i mi5s :D ...

Čabe
https://www.aliexpress.com/w/wholesa...atId=200005298

Ja sam ima 2 dana mijenjao na jednom redmi 4x - 90kn ekran, superčabe...:D

mrva_zg 18.03.2019. 11:03

Citiraj:

Autor zupy (Post 3285924)
Odakle je naručen original ekran?

pojma nemam nisam ga ja naručio, uzeo ga kod nas sa lagera, ali kod koga ne znam

segregator 18.03.2019. 18:14

Da li je neko imao ovakav problem i kako ga je riješio (sudeći po pisanju na xiaomi forumu tisuće ljudi, ali nisam našao rješenje)

imam Mi Max 2 i kad se isprazni baterija do kraja, više se ne želi puniti...kad se prvi put desilo već sam bio odustao od svega, ali nakon par dana kad sam stavio na punjač, valjda kad se do kraja ispraznila, punjenje se aktiviralo. Sad mi se opet desila ista stvar, ali evo nakon 10-ak dana i dalje mrtav

Ne mogu vjerovati da tako banalna stvar može sj...ti mobitel, pa ako neko ima rješenje, slušam (preporuke za servis koji me neće oderati, a koji to može odraditi također dobrodošle)

ShebY 18.03.2019. 18:45

IMO to nije banalana stvar, baterija ne bi nikad trebala ispod 5% ići a kamo li do kraja prazna. nije to do xiaomija već svaki mob je takav. to može proći ja novim mobitelima par puta, ali na mabu starom 2-3 godine nikako.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

segregator 18.03.2019. 18:51

Citiraj:

Autor ShebY (Post 3286269)
IMO to nije banalana stvar, baterija ne bi nikad trebala ispod 5% ići a kamo li do kraja prazna. nije to do xiaomija već svaki mob je takav. to može proći ja novim mobitelima par puta, ali na mabu starom 2-3 godine nikako.

Na starim Samsung S3 i LeEco Lemax 2 se desilo desetine puta i nikad nije bio problem...Leeco je sad kod žene koja je oko tih stvari daleko manje pažljiva od mene, stariji je skoro 2 godine od xiaomija, i nikakvih problema
U stvari, sad sam za zamjenu uzeo S3 dok ovo ne sredim, osim što je koma spor, baterija je bila na valjda -60% jer nije korišten godinu dana...guess what, napunim, radi
Mob iz 2012, baterija isto

domy_os 19.03.2019. 04:07

Vjerojatno mrtva ćelija u bateriji pa elektronika ne da puniti. Inače, mobitel već sam po sebi ima zaštitu od dubokog pražnjenja pa nije neki problem ako padne i na 0% jer je to realno 3.3 V, a baterija se uništi tek kad padne na 2.5 V.

santos 19.03.2019. 06:25

Citiraj:

Autor ShebY (Post 3286269)

imo to ne bi trebao biti korisnikov problem, vec bi proizvodjac trebao softverski staviti da se mobitel gasi na 3% baterije npr, ili da i dok dodje do 0% da u biti ima jos par % ekstra koji se ne pokazuju. tak to recimo samsung ima rjesen, na poslovnom se gasi na 3% i amen.

segregator 19.03.2019. 08:31

Citiraj:

Autor santos (Post 3286333)
imo to ne bi trebao biti korisnikov problem, vec bi proizvodjac trebao softverski staviti da se mobitel gasi na 3% baterije npr, ili da i dok dodje do 0% da u biti ima jos par % ekstra koji se ne pokazuju. tak to recimo samsung ima rjesen, na poslovnom se gasi na 3% i amen.

I ovaj se gasi na 3%, ali problem je što nakon toga se više ne puni...googlajući sam vidio da se to ljudima desi i na mobitelu starom par dana, znači definitivno nije do baterije nego do softvera

Sad sam nabavio USB mjerač napona/struje, juče stavim da se puni i nekih 2 sata 0A, već sam mislio ništa od toga, ali tad je počelo puniti sa 0.46A...i dalje izgleda mrtav, ali imam osjećaj da bi nakon 20-30 sati moglo proraditi...ta struja valjda ipak ide u bateriju

santos 19.03.2019. 09:19

ocito onda imaju neki problem da nisu to dobro iskalibrirali i fakat ju do kraja isprazni... i onda valjda punjac prvo mora "prajmat" ilitiga "refreshat" bateriju tak dugo dok ne zivne, imam iskustva s tim s klasicnim punjivim baterijama. s tim da ju tamo zna refreshat i po sat-dva i tek onda pocet punit...

(tronic baterije i tronic pametni punjac iz lidla)

santos 19.03.2019. 14:17

Citiraj:

Autor santos (Post 3285676)
meni bi sutra ili u ponedjeljak trebao stici mi a2 lite pa cemo vidjeti dal je sta bolja situacija.

evo od danas se redmi 3s skockao i poceo najednom radit na 4g-u (cakovec), bas sam se zacudio, s obzirom da zadnjih nekoliko dana od 4 g-a nije bilo nista...

ko da je znao da je najebo jer je stigo a2 lite, pa je odlucio bit dobar :lol2:

fishkal 19.03.2019. 19:57

Ljudi,

Mater je na Redmi 3S. Uzeli bi joj neki noviji ulazni Redmi. Koji je sad uopće neki aktualni za do 1000 kuna? 6?

coconut 19.03.2019. 20:20

Uzmi njoj A2/Lite

frulex 19.03.2019. 22:49

Citiraj:

Autor segregator (Post 3286346)
I ovaj se gasi na 3%, ali problem je što nakon toga se više ne puni...googlajući sam vidio da se to ljudima desi i na mobitelu starom par dana, znači definitivno nije do baterije nego do softvera

Imao sam Max 2 godinu dana i često sam ga pustio da se isprazni na 0% i nikad nije bilo problema s punjenjem. Po meni 3 stvari mogu biti, provjeri prvo s drugim punjačem, i drugi kabel, a ako je i dalje ista stvar moguće da je i baterija otišla, pogotovo ako je starija od 2 godine. Softver sumnjam da je u pitanju jer ga mora i ugašenog puniti, prije nego se OS digne...

Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk

santos 20.03.2019. 14:47

Citiraj:

Autor fishkal (Post 3286535)
Ljudi,

Mater je na Redmi 3S. Uzeli bi joj neki noviji ulazni Redmi. Koji je sad uopće neki aktualni za do 1000 kuna? 6?

ja uzeo a2 lite (aka redmi 6 pro) , imas na njuski po 1100 kn s 2 god garancije.

u neutrinu je 1430 kn

segregator 20.03.2019. 18:56

Citiraj:

Autor frulex (Post 3286577)
Imao sam Max 2 godinu dana i često sam ga pustio da se isprazni na 0% i nikad nije bilo problema s punjenjem. Po meni 3 stvari mogu biti, provjeri prvo s drugim punjačem, i drugi kabel, a ako je i dalje ista stvar moguće da je i baterija otišla, pogotovo ako je starija od 2 godine. Softver sumnjam da je u pitanju jer ga mora i ugašenog puniti, prije nego se OS digne...

Tokom 48 sati, neko vrijeme je punio sa 0.46A, pa sa 0.32A i na kraju najduže sa 0.13A i kad sam uključio, radi...znači ja i santos bili u pravu kad smo mislili da refresha bateriju jer je softver (krivo) mislio da se potpuno ispraznila

Osim što je bug u softveru, glupost je i što nigdje nije naznačeno što i kako treba raditi u ovom slučaju, a malo ko će biti spreman pustiti 48h da se mob puni, puno ljudi će ranije poslati na servis ili mijenjati bateriju, Ko zna što

bi i ja napravio da nisam imao USB mjerač napona/struje

vex 21.03.2019. 18:30

Stigao danas Mi9, prijavljujem da je mob vrlo vrlo do jaja. :amen:

mitra 21.03.2019. 19:11

Pitanje za korisnike Google Pay na Xiaomi EU romu, od zadnjeg updeta sam skuzio da ne mogu vise plaćati preko Paya:

Ovim telefonom se ne može plaćati u trgovinama jer na njemu možda uključen pristup korijenskim datotekama....

Stavio sam na Magisku hide za Google Pay ali ne radi... :(

Da li netko ima kakav savjet?

santos 21.03.2019. 19:52

Citiraj:

Autor vex (Post 3287165)
Stigao danas Mi9, prijavljujem da je mob vrlo vrlo do jaja. :amen:

po specifikacijama super, al jednostavno su mi neprihvatljivi takvi mobieli s manje od 4000 mAh baterijom ;)

segregator 21.03.2019. 20:53

Citiraj:

Autor santos (Post 3287192)
po specifikacijama super, al jednostavno su mi neprihvatljivi takvi mobieli s manje od 4000 mAh baterijom ;)

Ista stvar i kod mene...meni je jedva dosta baterija na Mi Max dvojki, koja je puno veća, a na mobitelu sa slabijim hardverom

vex 22.03.2019. 07:33

u čovječe, pa max2 ima bateriju čudo, ali i sporo puni. Mi9 ima 70% za 30min / 100% za 65min. A i dobio je 95h na gsm areni, što znači da bi trebao dan preživjeti bez problema.

Ne vidim baš potrebu za većom baterijom ?

segregator 22.03.2019. 08:26

Citiraj:

Autor vex (Post 3287267)
u čovječe, pa max2 ima bateriju čudo, ali i sporo puni. Mi9 ima 70% za 30min / 100% za 65min. A i dobio je 95h na gsm areni, što znači da bi trebao dan preživjeti bez problema.

Ne vidim baš potrebu za većom baterijom ?

Očito ne igraš Ingress ili nešto slično, i još uz stalnu prisutnost na discordu i telegramu :)

coconut 22.03.2019. 11:00

Mi A3 bi mogao imati FR u ekranu
https://www.xda-developers.com/xiaom...print-scanner/

mitra 22.03.2019. 15:37

Citiraj:

Autor mitra (Post 3287179)
Pitanje za korisnike Google Pay na Xiaomi EU romu, od zadnjeg updeta sam skuzio da ne mogu vise plaćati preko Paya:

Ovim telefonom se ne može plaćati u trgovinama jer na njemu možda uključen pristup korijenskim datotekama....

Stavio sam na Magisku hide za Google Pay ali ne radi... :(

Da li netko ima kakav savjet?

Rijeseno:

In the TWRP delete folder /data/data/com.google.android.gms

d0X 22.03.2019. 22:10

Na putu mi je crni (bilo problema sa nabavom plavog :'( ) Mi 9 6GB/128GB iz wowshopa, jedva čekam otprašiti iz ove smrdljive Barce i poigrati se sa njim.

Inače, kakva su vam iskustva sa custom ROM-ovima za Xiaomi? Ima li ih smisla stavljati pored Global ROM-a ili ga jedostavno rootati i debloatati? Uvijek me mamio Cyanogen/Lineage, ali sam se sa zaključanim LG G6 navikao i na stock bez puno zafrkancije, i čak bez roota. Sve za što mi je trebao root sam uspio naći i bez njega (system-wide adblock, modani Youtube, V4A mi na LG-u ne treba zbog dobrog DAC-a). Znam da još nema custom ROM-ova za njega, ali pitam što bih mogao očekivati. :)

mitra 22.03.2019. 22:19

Citiraj:

Autor d0X (Post 3287465)
Na putu mi je crni (bilo problema sa nabavom plavog :'( ) Mi 9 6GB/128GB iz wowshopa, jedva čekam otprašiti iz ove smrdljive Barce i poigrati se sa njim.

Inače, kakva su vam iskustva sa custom ROM-ovima za Xiaomi? Ima li ih smisla stavljati pored Global ROM-a ili ga jedostavno rootati i debloatati? Uvijek me mamio Cyanogen/Lineage, ali sam se sa zaključanim LG G6 navikao i na stock bez puno zafrkancije, i čak bez roota. Sve za što mi je trebao root sam uspio naći i bez njega (system-wide adblock, modani Youtube, V4A mi na LG-u ne treba zbog dobrog DAC-a). Znam da još nema custom ROM-ova za njega, ali pitam što bih mogao očekivati. :)

Stavis Xiaomi EU rom: https://xiaomi.eu/community/threads/9-3-21.49728/
procitaj prvi post da vidis sta dobijes snjim.

santos 23.03.2019. 14:30

danas se konacno odlucio za prebacivanje na mi a2 lite. kak sam se prebacivao s bonbona na a1, zaboravio prebacit kontakte. i tak sam ja fino stavio a1 karticu u hibrid slot za sim2 ili sdmicro karticu, kad ono radi 4g u njemu... al jbg, treba mi i slot za karticu :D

uglavnom skopirao kontakte s kartice na karticu, preko mi movera pobacao aplikacije preko, na mi a2 lite napravio update na android 9 al me muci jedna fuking stvar... KAKO MAKNUTI ONAJ USRANI GOOGLE SEARCH S POCETNOG ZASLONA?!

prileee 23.03.2019. 14:48

Nikako bez roota.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

tiki66 23.03.2019. 16:43

Promijeniti launcher?

Revolver3844 23.03.2019. 16:46

Citiraj:

Autor tiki66 (Post 3287593)
Promijeniti launcher?

Poco launcher je meni skroz ok.

frulex 23.03.2019. 18:57

Citiraj:

Autor santos (Post 3287572)
... KAKO MAKNUTI ONAJ USRANI GOOGLE SEARCH S POCETNOG ZASLONA?!

Pregaziti ga s nekim drugim launcherom, na ženinom A2 Lite Nova Launcher Pro + Tesla Unread rade odlično (upravo zbog ove gore grozote ;)

d0X 24.03.2019. 15:40

Citiraj:

Autor mitra (Post 3287467)
Stavis Xiaomi EU rom: https://xiaomi.eu/community/threads/9-3-21.49728/
procitaj prvi post da vidis sta dobijes snjim.

Čitao sam malo o tom xiaomi.eu romu i vidio da je to ustvari debloatani kineski rom prilagođen za EU. Ali isto tako sam naletio na prigovore da zna biti nestabilan i bugovit u odnosu na global rom. Mislim da ću za početak debloatati stock rom, pa vidjeti kako će se razvijati customi za Mi 9.

mitra 24.03.2019. 17:41

Citiraj:

Autor d0X (Post 3287796)
Čitao sam malo o tom xiaomi.eu romu i vidio da je to ustvari debloatani kineski rom prilagođen za EU. Ali isto tako sam naletio na prigovore da zna biti nestabilan i bugovit u odnosu na global rom. Mislim da ću za početak debloatati stock rom, pa vidjeti kako će se razvijati customi za Mi 9.

Ja ti iz osobnog iskustva kazem da rom nije bugovit ili nestabilan. EU rom vrtim na mobachima zadnjih 4-5 godina, pocevsi od redmi modela, pa do Mi serije.... Mozes birati EU stable koji izlazi tipa jednom mjesecno i perfektno radi ili EU weekly koji dolazi svaki petak. Na EU weekly tu ponekad naleti neki manji bug tipa nesto na GUI, ili krešanje neke app ali likovi odmah ispeglaju i izbace novu verziju roma. I Nisu ovo kuhani romovi da budu bugoviti i nestabilni nego ipak ozbiljna ekipa stoji iza EU.

d0X 24.03.2019. 18:35

@mitra, hvala na info, onda možda i probam :) Ipak se nadam da će osvanuti LineageOS što prije, vidim da su sourceovi za Mi9 već vani neko vrijeme.

Ag008 24.03.2019. 18:37

Redmi Note 7 Pro, ima tko info kada bi mogla doći slabija verzija od 64Gb?
Sada se na Goldwayu prodaje samo 128gb

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:15.