![]() |
Citiraj:
|
ja imam stalno problema sa a2, ali nisam siguran da je te vrste. meni jednostavno ako mi je na 4g namjesten nece da se spoji na mrezu (bon bon). onda odem u mrezne postavke, prebacim na 3g i onda opet na 4g i proradi odma.
hebga mob je pun bugova i vjerovatno nikad nece bit ispravljeni, al zato kosta kolko kosta. mene samo strah kako izlaze updejtovi, a postaje sve stariji, da ce bit jos gore jer ce zahebat jos sta i onda nikad ne ispravit. zato bi najbolje bilo zablokat updejtove i gotov, al nemos ako neces prckat sa rootom, unlockanjem i ostalim... |
Xiaomijev preklopnik će koštati duplo manje ne go Samsungov tj. oko 1k €
https://www.igyaan.in/177529/xiaomi-...e-phone-price/ |
Citiraj:
|
imam i ja sasuti mi6 kojem treba novi ekran, a bogme i mi5s :D ...
|
Citiraj:
Cak na Tele2 imam 4G signal u sobi, a prije dok sam bio na Bonbonu u sobi mi je rijetko kad bio 4G signal. |
Citiraj:
https://www.aliexpress.com/w/wholesa...atId=200005298 Ja sam ima 2 dana mijenjao na jednom redmi 4x - 90kn ekran, superčabe...:D |
Citiraj:
pojma nemam nisam ga ja naručio, uzeo ga kod nas sa lagera, ali kod koga ne znam |
Da li je neko imao ovakav problem i kako ga je riješio (sudeći po pisanju na xiaomi forumu tisuće ljudi, ali nisam našao rješenje)
imam Mi Max 2 i kad se isprazni baterija do kraja, više se ne želi puniti...kad se prvi put desilo već sam bio odustao od svega, ali nakon par dana kad sam stavio na punjač, valjda kad se do kraja ispraznila, punjenje se aktiviralo. Sad mi se opet desila ista stvar, ali evo nakon 10-ak dana i dalje mrtav Ne mogu vjerovati da tako banalna stvar može sj...ti mobitel, pa ako neko ima rješenje, slušam (preporuke za servis koji me neće oderati, a koji to može odraditi također dobrodošle) |
IMO to nije banalana stvar, baterija ne bi nikad trebala ispod 5% ići a kamo li do kraja prazna. nije to do xiaomija već svaki mob je takav. to može proći ja novim mobitelima par puta, ali na mabu starom 2-3 godine nikako.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
Citiraj:
U stvari, sad sam za zamjenu uzeo S3 dok ovo ne sredim, osim što je koma spor, baterija je bila na valjda -60% jer nije korišten godinu dana...guess what, napunim, radi Mob iz 2012, baterija isto |
Vjerojatno mrtva ćelija u bateriji pa elektronika ne da puniti. Inače, mobitel već sam po sebi ima zaštitu od dubokog pražnjenja pa nije neki problem ako padne i na 0% jer je to realno 3.3 V, a baterija se uništi tek kad padne na 2.5 V.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad sam nabavio USB mjerač napona/struje, juče stavim da se puni i nekih 2 sata 0A, već sam mislio ništa od toga, ali tad je počelo puniti sa 0.46A...i dalje izgleda mrtav, ali imam osjećaj da bi nakon 20-30 sati moglo proraditi...ta struja valjda ipak ide u bateriju |
ocito onda imaju neki problem da nisu to dobro iskalibrirali i fakat ju do kraja isprazni... i onda valjda punjac prvo mora "prajmat" ilitiga "refreshat" bateriju tak dugo dok ne zivne, imam iskustva s tim s klasicnim punjivim baterijama. s tim da ju tamo zna refreshat i po sat-dva i tek onda pocet punit...
(tronic baterije i tronic pametni punjac iz lidla) |
Citiraj:
ko da je znao da je najebo jer je stigo a2 lite, pa je odlucio bit dobar :lol2: |
Ljudi,
Mater je na Redmi 3S. Uzeli bi joj neki noviji ulazni Redmi. Koji je sad uopće neki aktualni za do 1000 kuna? 6? |
Uzmi njoj A2/Lite
|
Citiraj:
Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
u neutrinu je 1430 kn |
Citiraj:
Osim što je bug u softveru, glupost je i što nigdje nije naznačeno što i kako treba raditi u ovom slučaju, a malo ko će biti spreman pustiti 48h da se mob puni, puno ljudi će ranije poslati na servis ili mijenjati bateriju, Ko zna što bi i ja napravio da nisam imao USB mjerač napona/struje |
Stigao danas Mi9, prijavljujem da je mob vrlo vrlo do jaja. :amen:
|
Pitanje za korisnike Google Pay na Xiaomi EU romu, od zadnjeg updeta sam skuzio da ne mogu vise plaćati preko Paya:
Ovim telefonom se ne može plaćati u trgovinama jer na njemu možda uključen pristup korijenskim datotekama.... Stavio sam na Magisku hide za Google Pay ali ne radi... :( Da li netko ima kakav savjet? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
u čovječe, pa max2 ima bateriju čudo, ali i sporo puni. Mi9 ima 70% za 30min / 100% za 65min. A i dobio je 95h na gsm areni, što znači da bi trebao dan preživjeti bez problema.
Ne vidim baš potrebu za većom baterijom ? |
Citiraj:
|
Mi A3 bi mogao imati FR u ekranu
https://www.xda-developers.com/xiaom...print-scanner/ |
Citiraj:
In the TWRP delete folder /data/data/com.google.android.gms |
Na putu mi je crni (bilo problema sa nabavom plavog :'( ) Mi 9 6GB/128GB iz wowshopa, jedva čekam otprašiti iz ove smrdljive Barce i poigrati se sa njim.
Inače, kakva su vam iskustva sa custom ROM-ovima za Xiaomi? Ima li ih smisla stavljati pored Global ROM-a ili ga jedostavno rootati i debloatati? Uvijek me mamio Cyanogen/Lineage, ali sam se sa zaključanim LG G6 navikao i na stock bez puno zafrkancije, i čak bez roota. Sve za što mi je trebao root sam uspio naći i bez njega (system-wide adblock, modani Youtube, V4A mi na LG-u ne treba zbog dobrog DAC-a). Znam da još nema custom ROM-ova za njega, ali pitam što bih mogao očekivati. :) |
Citiraj:
procitaj prvi post da vidis sta dobijes snjim. |
danas se konacno odlucio za prebacivanje na mi a2 lite. kak sam se prebacivao s bonbona na a1, zaboravio prebacit kontakte. i tak sam ja fino stavio a1 karticu u hibrid slot za sim2 ili sdmicro karticu, kad ono radi 4g u njemu... al jbg, treba mi i slot za karticu :D
uglavnom skopirao kontakte s kartice na karticu, preko mi movera pobacao aplikacije preko, na mi a2 lite napravio update na android 9 al me muci jedna fuking stvar... KAKO MAKNUTI ONAJ USRANI GOOGLE SEARCH S POCETNOG ZASLONA?! |
Nikako bez roota.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Promijeniti launcher?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Poslano sa mog MI MAX 3 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
@mitra, hvala na info, onda možda i probam :) Ipak se nadam da će osvanuti LineageOS što prije, vidim da su sourceovi za Mi9 već vani neko vrijeme.
|
Redmi Note 7 Pro, ima tko info kada bi mogla doći slabija verzija od 64Gb?
Sada se na Goldwayu prodaje samo 128gb |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:15. |