PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

Gabre 28.09.2018. 16:17

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3233381)
Ja npr. nisam tako oduševljen finger scannerom.

Huawei to ima puno bolje odrađeno. Meni kod samsunga S8 dosta puta neće otključati. Da li sam krivo skenirao ili nešto slično, ne znam, ali nije to to.

Huawei od 30 puta, 30 puta otključa.
Ovdje od 30 puta, 20 put se otključa.

moje iskustvo je da prst mora biti SUH, ako imas suhe ruke i popuca ti koza na jagodicama malo, isto nece da skenira i trece, ponovno ga skeniraj ali stavljaj prst u cudne polozaje i kuteve da pohvata sa svih strana... slicno mi se desava na svim mobitelima... nekad mi uhvati doslovno na prvi dodir, a nekad moram prisloniti prst skroz. generalno je ta tehnologija fantasticna, i sad oce otkljucati u 0.4sec ili 0.7sec mi apsolutno nista ne znaci. Jos uvijek je brze nego, click, enter pattern itd

i mozes si par prstiju skenirati tako da imas "backup" na drugoj ruci :D

coconut 28.09.2018. 18:40

2 privitaka
Definitivno je klon. Kada uđem u download mode, ispadne mi tekst na kineskom. Jedini koristan podatak do kojeg sam uspio doći je da je baziran na MT6735 čipsetu.

Brko 28.09.2018. 20:07

Ahahahaha, kopija kineska :D
Goophone stoji iza toga :D

Sent from Usreo Mobara

Dottore 28.09.2018. 22:58

Citiraj:

Autor coconut (Post 3233765)
Dobio sam S6 128Gb zaključan na T-com koji je još na 5.0.2. Po verziji, vidim da je kupljen u Bosni (G920FXXU1AOBN). Htio bih ga flashnuti na 7.0, ali ga SmartSwitch ne prepoznaje, a FOTA update ne daje ništa. Na sammobile postoji bosanski fw. Da li da ga stavim na njega ili može i neki drugi te koji?

128Gb? Jako rijetko nego 32gb i 64gb.

edit.
kopija :)

Master_Hrc 29.09.2018. 08:06

Meni je bilo cudno cim je kokos reko da je 128 gb

coconut 29.09.2018. 09:16

Meni je bilo čudno čim sam vidio floating bar na homescreenu. Znam da Sami to nema, a imaju ga 'kinezi'. Pa mi je bilo čudno da u postavkama otvara posebnu aplikaciju za update. A onda sam se sjetio da je lik koji mi ga je dao pomorac da dugim stažem kupovanja sličnog dalekoistočnog smeća. Jedini mobitel za kojeg znam da mu je bio originalni je bio SE P1.

robee 01.10.2018. 13:09

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3233349)
Samo da javim da sam, nakon pocetnog privikavanja, jako zadovoljan sa S9. Jos uvijek mi malo fali iPhone, ali jos uvijek stoji u ladici :D

Za mjesec dana ce ti biti cudno koristiti iPhone :)
Presao sam na S7 nakon koristenja iPhonea od 3G do i7. U pocetku malo cudo ali nakon privikavanja nema sanse da se vise vratim na iph. Evo kolega mi ostavio X (on sebi kupio XS max), samo sam ga malo pogledao i bacio u ladicu....koristim svoj S7 :)
Gledam daj famozni X i to je sve isto kao i prije 5g, uopce nije ugodan za drzanje za razliku od S7, kamera mu je losija od S7, generalno doslovno preskupi modni dodatak. Malo je fluidniji i dobra fora je 3D touch u nekim situacijama.
Ako S10 bude konacno imao opet ravni display bit ce to moj sljedeci mob. Nisam fan ni jednog branda no trenutno mi Sam. najvise nudi.

Sto se tice touchID...na S7 radi odlicno, jako rijetko ne otljuca od prve. Meni cak i odgovara sto nije blesavo prebrz kao na velikoj vecini novih mobitela kao i to sto gumb mozes stisnuti da ti odmah ne otkljuca mob (prakticno kod placanja ili brzog pogleda na lock screen).

coconut 02.10.2018. 18:24

Obzirom na novu modu od 3 kamere na mobu, izgleda da bi i S10 mogao ući u tu grupu
https://www.gsmarena.com/galaxy_s10s...news-33556.php

Lewis 02.10.2018. 20:52

Jel netko gledao/istrazivo gdje je najpovoljniji Note 9 nemora biti bas najjeftinije sa onih sumnjivih WEB shopova ali da je kod nas sa PDVom tj. oktljucan na sve mreze?

Vidio sam cijene od 6800-7800 za 128 GB verziju (postoji li 64 gb ?)

Thx

coconut 03.10.2018. 05:35

64Gb verzija ne postoji. Koliko sam vidio, ovdje je najjeftiniji. Nešto skuplji iz pouzdane trgovine (ako za ovu nisi čuo).

Rista 03.10.2018. 07:39

Citiraj:

Autor coconut (Post 3235253)
iz pouzdane trgovine

lol, cigani od kojih me je samo paypal spasio. Nema sanse da bih vise kupio skupi mob od takvih trgovina.

coconut 03.10.2018. 08:46

Ako nisi, ajde napiši svoje iskustvo na prigodnoj temi. Ako jesi, daj link.

thunder11 03.10.2018. 09:27

Citiraj:

Autor xlr (Post 3233782)
TIFIFY:
https://updato.com/firmware-archive-select-model
Ili superspori sammobile... Na svakoj stranici su i upute o flesanju. Samo ih prati i trebao bi biti ok.

Vidim da su mi prijatelji dobili zadnji firmware za galaxy s8 u kojem dolazi super slow-mo i ostale p**darije vec tjednima u nazad, dok kod mene još uvijek ništa ( zadnji update je kod mene bio 01.07.)

Sada baš pokušavam skinuti preko updato.com pa se pitam dali je uredu ako samo skinem prema modelu (SM-G950F) ili trebam paziti koji je carrier i koja država ili je to svejedno?

Mommistake 03.10.2018. 09:31

Kod mene isto ništa još uvijek.

Fugu 03.10.2018. 11:55

Upravo sam instalirao dark temu baziranu na Android Pie, odnosno Experience 10 izgledu.
Donosi puno crnoga, zaobljene oblake s obavijestima, zaobljene otvorene aplikacije, pocrni defaultnu galeriju itd. U "roletu" s brzim postavkama vraća meni neprežaljene, puno uočljivije kružiće. Na S9+ radi bez problema.
Evo link na xda, nadam se da je dopušteno.
https://www.xda-developers.com/samsu...ung-galaxy-s8/

PS. Tema je promijenila pozadine i izgled AOD-a, što se lako vrati. Ikone, raspored i ostalo, nije. Koristim Novu.

thunder11 03.10.2018. 12:23

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3235290)
Kod mene isto ništa još uvijek.

koji ti je csc code ?

MEni je DHR - nemam update
Frend ima SEE - koji je dobio update

A vidim da DHR ne spada pod OXM listu uređaja, tako da mi je sad jasno zašto nisam dobio. No međutim, nemogu ni flashat onda novi firmware upravo iz tog razloga, pa se sada pitam dali je uredu mjenjati CSC code na mobitelu da bi uopće mogao staviti novi firmware? Itko savjet?

Ivo_Strojnica 03.10.2018. 12:54

u redu je minjati csc code. no nije u redu rootati mobitel, jer ostaješ bez garancije (ako te to muči).

thunder11 03.10.2018. 13:04

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3235379)
u redu je minjati csc code. no nije u redu rootati mobitel, jer ostaješ bez garancije (ako te to muči).

Rootat nebum sigurno :)

Nego čitam sada po netu da postoje mogućnosti da mjenjam CSC bez root-a ali za sada nailazim samo na opcije da uz to moram i factory reset napraviti. Dok ja trazim alternativnu opciju, je itko mjenjao CSC do sada a da nije morao brisati sve sa mobitela usput? Dakle...dali postoji neka bezbolna inačica?

MeanBoss 03.10.2018. 13:11

Ja sam nedavno s material dark.. Prebacio na sea cliff temu na s8+...skupa sa SwiftKey i crnom temom tipkovnica ovo mi je pun pogodak! Sve mi izgleda ko novi mob.. 😂 😂

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

xlr 03.10.2018. 13:12

Afaik bez reseta nije bilo nacina promjeniti csc, barem u vrijeme kad sam ja guglao o tome u 3.mj.

Ivo_Strojnica 03.10.2018. 13:50

Dap. jedino možeš sa rootom. Bez roota ide factory reset.

Mommistake 03.10.2018. 14:13

Citiraj:

Autor thunder11 (Post 3235360)
koji ti je csc code ?

MEni je DHR - nemam update
Frend ima SEE - koji je dobio update

A vidim da DHR ne spada pod OXM listu uređaja, tako da mi je sad jasno zašto nisam dobio. No međutim, nemogu ni flashat onda novi firmware upravo iz tog razloga, pa se sada pitam dali je uredu mjenjati CSC code na mobitelu da bi uopće mogao staviti novi firmware? Itko savjet?

Nemam pojma ni kako to pogledati :D

thunder11 03.10.2018. 14:34

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3235417)
Nemam pojma ni kako to pogledati :D

skini si phone info app pa pogledaj pod CSC codes tabu :)

thunder11 03.10.2018. 15:18

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3233780)
Nađi na XDA negdje samfirm tool. Ja sam skidao sa njime pred tjedan dana SEE fw za S7. Ide full speed.

Sent from Usreo Mobara

Ajde da sada na jednom postu tu sve napišem di sam se izgubio i koji mi savjet treba.

1. Kako sam već ranije napisao OTA FW nisam dobio jer mi se CSC code razlikuje od onih koji su dobili. Dakle, ja imam:
- DHR - koji očito bonbon i tomato imaju posebni za sebe
- SEE - "South east Europe" - na koji bi volio prebaciti svoj.

2. Da bi uspješno mjenjao CSC (non root) morao bi preko odina flashati odabrani firmware. E sada tu mi dolazi do par pitanja:

1a - Dali mi firmware mora biti samo jednak mom modelu mobitela?
1b - Da li firmware isto tako mora odgovarati mom CSC (tj. dali mogu to raditi za CSC kodovima koji su isključivo na OXM listi?
kodu da bi prelaz bio uspiješan?
1c - NA forumima sam gledao upute kako to raditi , no međutim sva objašnjena se odnose na mobitele koji imaju ili Bootloader V1 ili V2, dok sam ja npr na V3 - i prema tome trebao bi skinuti compilation file za V3...mislim vidite di sve ovo ide..

Sve u svemu, ako je već netko to radio sa simmfirm npr, ljubazno bi zamolio za neki opis ili link kako da to uradim da si maknem ovaj beskorisni CSC a da pritom ne z**ebem mobitel :)

Bodisson 03.10.2018. 15:58

Galaxy S4, Galaxy S5, oba prebačena na BTU za odgovarajući model bez problema.
Nijedan nije rootan, sve preko Odina. Knox nije trigiran.

Tako da bi i SEE trebao ići bez problema.

thunder11 03.10.2018. 17:07

aha. Znači prije nego sto krenem u to.

IAko imam drugi CSC mogu slobodno skinuti SEE sa sammfirm i flasshati preko odina i to bi bilo to ?

xlr 05.10.2018. 09:52

Uletio mi jedan S7 edge, malo pregazen, pa rekoh da ga probam srediti. U kojem smjeru ici - naci neki jeftinjara edge za dijelove sa citavim ekranom (cudo da se desi ako takav ekran uspijem uopce skinuti dolje) ili uzeti ekran od kineza? Kod nas sumnjam da mozemo nabaviti ekran za neke pristojne pare...?

Mob inace radi, baca crte po ekranu. Plan mi ga je najprije otvoriti i maknuti ekran.

https://imgur.com/a/Dr0GSX5

coconut 05.10.2018. 11:53

'Malo pregažen'? Hebate, k'o da je došao iz ratne zone. Teško ćeš naći polovni mob sa dobrim ekranom jer je taj Edge prilično osjetljiv i puca k'o kokica. Dosta je da ga ružno pogledaš i ode u 3pm.

buljaka 05.10.2018. 12:27

A majke ti haha. Ja platio sa razbijenim digitizerom 450 kn a ovo ne vrijedi ništa onda. Na Aliju je ekran komplet 1000 kn minimum.

Ne znam što bih ti savjetovao za ovo ...😁

yaya 05.10.2018. 13:59

Sad sam se usrala klonova, skoro identicni klonovi originalu a lova velika, mislim z asamsung s9+. hmnm, sad ce netko rec kupuj u ducanu..ja kupujem kod dilera i do sad nisam imala problema

coconut 05.10.2018. 14:29

Bar sad ima milijun aplikacija koje će ti reći kakav je hardver u mobu. Instaliraš je na licu mjesta prilikom preuzimanja moba i platiš samo ako je sve ok.

xlr 05.10.2018. 14:59

Ako kupujes uzivo samo udjes u bootloader i vidis koji je model telefona.

Ako kupujes na daljinu trazis imei od moba. Provjeris info na www.imei.info pa trazis fotku bootloadera pored danasnjih novina i nadas se da covjek nije pripremljen za ovakve provjere prije prevare.

yaya 05.10.2018. 15:16

Znaci na klonovima ne pise model ili?...sumnjam da bi mi netko dao da instaliravam aplikaciju baš..neki klonovi su izasli 2 mj prije originala, covjece kinezi ce nas unistit

xlr 05.10.2018. 15:46

Proguglaj na google images kako izgleda "download mode" na odredjenom samsung modelu cisto da imas neku sliku o tome. U njemu ti pise model npr. G930F za galaxy s7 itd. Tocan model moba isto nadjes na netu prije kupovine, nikakav problem.

Imas coconutov primjer unazad par stranica kako izgleda kineski klon u download modu, nema ni naznaka da je to samsung.

yaya 05.10.2018. 15:51

Citiraj:

Autor xlr (Post 3236184)
Proguglaj na google images kako izgleda "download mode" na odredjenom samsung modelu cisto da imas neku sliku o tome. U njemu ti pise model npr. G930F za galaxy s7 itd. Tocan model moba isto nadjes na netu prije kupovine, nikakav problem.

Imas coconutov primjer unazad par stranica kako izgleda kineski klon u download modu, nema ni naznaka da je to samsung.

kuzim ,cudi me cijena od 3600 kn s njuskala za s9+..tu je nesto mutno:stoopid::stoopid:

xlr 05.10.2018. 15:55

Pitanje je. Mozda je i scam (to lako skuzis ako nema telefona nego samo mail) mozda je ukraden, mozda je ispao iz kamiona :) A mozda se tipu neda zaj i zeli ga cim prije prodat. To je vec tema za sebe

yaya 05.10.2018. 16:30

Citiraj:

Autor xlr (Post 3236190)
Pitanje je. Mozda je i scam (to lako skuzis ako nema telefona nego samo mail) mozda je ukraden, mozda je ispao iz kamiona :) A mozda se tipu neda zaj i zeli ga cim prije prodat. To je vec tema za sebe

da samo je mail

Gabre 05.10.2018. 16:39

gledaj dalje, kani se mutnih dealova.

yaya 05.10.2018. 16:50

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3236203)
gledaj dalje, kani se mutnih dealova.

:respekt:

xlr 05.10.2018. 16:51

Da, bit ce spika da je to neki stranac, kupio mob dok je bio u hr na ljetovanju i zakljucan je na hr mrezu i sad mu to doma ne odgovara pa ga prodaje. Vec sam pricao s takvima, samo odjednom prestanu odgovarati :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:52.