![]() |
Radi dobro mali Raisecom na Gbit linku. Ide koliko eth port pušta, mjereno cca 930 Mbps.
Po deklaraciji GPON downlink mu je 2.5 Gbps. Pitanje je samo da li će mu HT ostaviti raisecoma ili forsirati neki drugi uređaj. |
Citiraj:
Ma ako ostave i sadašnji ONT nije problem ako neće biti točno 1000Mbit nego 900+, a trenutno imam FritzBox 4060 i koristim samo net (telefon ni ne znam koji mi je broj :D) tak da mislim da ima on dosta snage za progurati gigabit. Pitao sam i korisničku službu u svezi toga, ali nažalost naletio na nekoga neznalicu: em tvrdi da moram imati Premium router u najmu, em ne zna jel zasebno ide ONT, em ne kuži pdf cjenik posebnih ponuda niti zna da postoji mogućnost uzimanja opcije bez tih premium sranja, tako da sam odustao za sada od komunikacije sa njima i okrenuo se forumu :D |
Ako ti i uvale drugi AIO router, možeš kupiti svoj ont i složiti kao što sada imaš.
|
Jedna je stvar znaju - ne znaju / na koga naletiš,
druga je da ti kao trgovci žele uvaliti Premium router u najam pa to diže ukupni profit a tebi trošak ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
odgovarajuću terminalnu opremu koja podržava brzinu 1 Gbps, a koju korisnik može uzeti u najam od HT-a (riječ je o ponudi opreme Premium Smart modem i Premium Smart Mesh)." Ja ću probati to riješiti slijedeći tjedan ako uhvatim vremena, a ako dođe all-in-one uređaj šaljem c-shadowu PM u svezi vlastitog ONT-a :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Koja je situacija kod 500/250 na 1gb? |
kazu u tcomu za cijenu od 3,89€ za 1Gbit/s
"Ovako, to je cijena opcije 1 GBIT, ali ona ne fukncionira bez premium opreme tako da ide zajedno u paketu oboje" Znači nedaju bez premium opreme. |
Citiraj:
Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
ja sam se htio riješiti mash uređaja svojevremeno,pa su mi skinuli brzinu na 500,uz obrazloženje 1Gb brzina samo sa premium uređajima ontove sam imao sve i kod svih je brzina bila 930-940/520-540,sad na a1 (t-com infra-Raisecom) ista brzina.
|
Jel vam radi optika? Meni nakon restarta routera stoji:
IPv4 Connection Status AUTH FAILURE |
I meni na Iskonu, fritz veli:
PPP negotiation failed, te Log in with internet service provider failed. RES SZK se ne javlja, na ONTu mi LOS ne sveti tak da im se morti BGP raspal |
Da ni meni ne gori LOS.
Nisam do sad nikad restartao ONT, jel ima to smisla probat? |
Ako ti LOS ne svijetli, onda restart ONT-a nema smisla.
I kod mene je bio prekid otprilike pola sata; prestartao router bez nekog efekta i nakon pola sata opet je proradio net... |
zvao danas za bridge mod za iskratel,i dalje ništa izgleda da nikad neće ni biti.
ima tko ideju kako izvući podatke za voip i tv i ubacit u iskonov fritzbox 7590 ? |
Jeli to možda Iskon usluga preko HT optike?
Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
ne a1 preko t-com optike ,a imam svoj iskonov fritz 7950,kojeg sam koristio sa t-com postavkama prije prelaska na a1,pa pretpostavljam da bi trebalo biti moguće isto napraviti
i sad na a1. da je iskon nebi trebalo nikakve promjene samo user i pass jer je gore "iskon firmware" u u orginalu i predpostavljam da bi sam povukao sa njihovog acs-a sve što mu treba |
Ne možeš nikakav drugi router dobiti osim Iskratela? Čak mi se onaj Huawei koji daju uz A1 optiku čini bolji.
|
nemožeš samo iskratel bez mogučnosti bridgea,navodno nije predviđeno u firmwareu ,i ko rade na tome već 6 mjeseci bez neke primjetne volje,trenutno imam tp-link Archer AX72
i nemam baš nijednu primjedbu na internet i tv,voipa nema,telefon nemogu maknut iz usluge pa bi mi bridge na iskratelu dobro došao,pa više iz hobija nego iz potrebe bih pokušao fritza osposobiti ,kad ga već imam |
Zaboravi bridge s A1 routerom.
Ako prelaziš s HT na A1, ostavljaju ti ONT od HTa i dobivaš njihov router. Ne znam točno što sada dijele, ali meni je došao Iskratel U92. Parametre za pppoe ti daju preko korisničke, moraš zatražiti i dobivaš mailom. Spojiš svoj router na ONT i podesiš VLANove i imaš net. Za VOIP/IPTV nemam pojma kako dobiti podatke, ja to ne koristim od A1. Ako ćeš i ONT mijenjati (ne vidim potrebu), iz raisecoma se jednostavno pročitaju njegovi podaci, ima u manualu za taj uređaj, već smo navodili tu negdje. pppoe podaci se mogu navodno iščitati i iz Innboxa, ali nisam probao. |
Citiraj:
TLDR IPTV je kod svih naših ISPova bridgeana konekcija samo Internet veza varira između PPPoE i DHCP ovisno dali je preko HTa ili ne. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ti VoIP netreba/nekoristiš lipo traži PPPoE podatke i konfiguriraj. A ako ti treba onda preko SSHa/Telneta na vlastitoj opremi bridgeaj VLAN od VoIPa na LAN port na kojem će biti Innbox i adio. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
da ne ureknem ali - ht-ov teknikolor gpon u sad već 12 mjeseci usluge nije štucnuo niti jednom. stoji bačen u garaži, sve živo na njemu ugašeno, i iza njega openwrt. nijednom se nije restartao, update-ao, resetirao, štagod.
ako se to počne dešavati češće od 1 put godišnje, leti ća s mreže, prijavljujem kvar i tražim klasičan raisecom. ovo da uvjetuju neke dodatne igračke za 1gbit brzinu je oveća glupost, i da s druge strane nema sluha na "imam vlastitu opremu iza vaše i ne treba mi NIŠTA" već ko razbijena ploča verglaju "treba maksi modem i maksi kurac i maksi palac" je više rezultat niskih plaća i ispiranja mozga poslovnom nekulturom nego išta drugo, jer očito radnik koji razmišlja nije dobar radnik. gledao sam na moj.roza.telekom.haer portalu i zaista - na 500 mogu dignut bez beda, na 1gbit samo sa tim kineskim paketom svjetlećih aviona. tko zna šta bi sve sjebali prilikom puštanja toga u rad, pa zasad preskačem. |
Citiraj:
Poklikao sam 500Mbit online (bio sam na 200) tako da sam ja do daljnjeg isto bez gigabita. Nadam se da će i do nas doći švabski ONT, onaj crni sa 2.5Gbit portom kada uvedu 2Gbit brzinu, pa ću nastaviti kao i sada iza ONT-a koristiti svoju opremu, a do tada... :fiju: |
Citiraj:
pa njega i imam, nije ont nego gpon router. i nula bodova, i dalje forsing speedkurtz igrački. |
Citiraj:
https://i.ibb.co/0p7fLZx/Screenshot-...n-Shopping.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Od 30.4.2021.g. uvodi se nova opcija dodatne brzine pristupa Internetu naziva „Opcija 1 Gbit/s“ koja će korisnicima optičke mreže Hrvatskog Telekoma omogućiti pristup Internetu od 700 Mbit/s do 1 Gbit/s (silazno) i od 350 Mbit/s do 500 Mbit/s (uzlazno) po cijeni od 24,00 KN / 3,18 EUR bez PDV-a odnosno 30,00 KN / 3,98 EUR s PDV-om, bez obveznog trajanja ugovora za opciju. Opcija će biti dostupna za ugovaranje na prodajnim kanalima Terenska prodaja i Teleprodaja i savjetovanje korisnika. S obzirom na specifične tehničke uvjete pružanja brzine 1 Gbps, predmetna brzina ostvariva je pod uvjetom da korisnik na svojoj strani ima odgovarajuću terminalnu opremu koja podržava brzinu 1 Gbps, a koju korisnik može uzeti u najam od HT-a (riječ je o ponudi opreme Premium Smart modem i Premium Smart Mesh). Znači lijepo piše može uzeti njihovu opremu ali nije obavezno. Imam Gbit brzinu od 5mj 2021g i njihov je samo ONT. |
To si se "provukao" u nekakvoj test fazi.Sada nema šanse da dobiješ gigabitnu bez speedport smart 3
|
Citiraj:
|
Meni nisu dali bez njihove opreme bez obzira na što piše tamo. Nije mi se na kraju dalo navlačiti sa njima, i pristao sam, oprema stoji sa original folijama na sebi pošto ništa njihovo osim ONT-a ne koristim.
|
Ali zato dodatno plaćaš taj Smartšrot svaki mjesec a to je poanta ...
|
Citiraj:
|
Jel tko probao otkazati tu dodatnu opremu? Nema ugovorne obveze za taj dio.
|
Citiraj:
Ne kužim kaj je tako teško preslikati sve iz švabije: evo ti username i pass i kupi si router koji želiš ako ne želiš naš i bok. A ne ove smicalice, kemijanja, ovo radi ono ne radi, ne možeš ovo ono... |
Pozdrav, preksutra mi dolazu spojiti kuću na optiku. Financirano EU sredstvima i ostalo od strane HT-a.
Uglavnom poslao sam upit HT-u kad mogu ponijeti zahtjev za optiku. Odgovor je da ću nakon postavljene optike dobiti broj od predstavnika i s time mogu zatražiti optiku. Ima li tko iskustva s time? Kako ću znati tko mi je predstavnik HT-a? Ne da mi se sada još pola godine čekati. |
Ima li kakvih dealova za produzenje ugovora na fiberu?
Puncu bi produzili a SZK ne nudi nikakve benefite... Ukoliko ima koji prodajni predstavnik molio bi kontakt pa da se dogovorimo dalje. |
Citiraj:
Prodajni predstavnik ide od kuće do kuće i predstavi se kao prodajni predstavnik HT-a, bar je tako kod mene bilo. Kod mene je prolazio već nakon mjesec dana od postavljanja optike do krova kuće. Ako ste zadovoljni ponudom, s njim odmah sklapate ugovor s popustom i kroz par tjedana dođu tehničari sa routerom i ONT-om i spoje na optički kabel, testiraju, ako je sve ok, odu. Možda i ostave u pošt. sanučiću neki letak sa kontaktom predstavnika... Strpljen - spašen :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:44. |