![]() |
ok, jesmo li šta saznali :D ???
imam 7850 , htio bi još malo fpsa kad spojim komp na 50' plazmu :D ... još jednu 7850 ?? dodati neku drugu ati ? prodati 7850 i dodati još 200€ za nešto ?? šta ? uzeti nvidiu neku ? koju ? čekati godota još mjesec dana ? fala :D |
Stvarno ti je baš toliko hitno da ne možeš pričekati mjesec-dva? Čekaj R9 280X ... prodaj svoju 7850, dodaj 1000 kn i to ti je u razini crossfire-a. Za Božić/Novu godinu možda neka akcija i vidi veselja.
|
Ne
Ne Ne Ne Da Ak bas moras, 760 ili 7950. U svakom sl. pricekaj jos malo bar da se saznaju specifikacije i cijene. Vrlo vjerojatno da ce bit samo rebranding ali je moguce i vjerojatno da ce bit jeftinije nego sad.. 7850 bi ti trebala bit sasvim dovoljna za 1080p i skoro maksimalne detalje pa nemas potebu za zurit se. Nisam nikad vidio bozicni popust na grafu, procesor ili sl.. Naprotiv bas kontra. Za Bozic se nude sareni stickove i sl. gluposti koji se zgodne za poklon. Grafa od 2000kn, tesko. |
Vex, pričekaj još malo novu generaciju, ovako ćeš se zaletit pa će ti bit žao. Ili te stvarno toliko svrbe ti novci? :D
|
m ane svrbe , neg oć drugu kantu a napikirao sam i koju, pa sam mislio odma i vga promjenit i ganjat blok vodeni za nju ...
nema veze čekam još do nove godine osim ako ne uljeti kakva 7950... |
može savjet za kupnju grafičke oko 800 kn koja pokreče novije igre poput crysis 3 itd...
konfiguracija: athlon ll x3 asrock m3 a770 de ddr3 ram 2gb ddr3 corsair 400w grafička xfx radeon hd4830 šteka :chears: |
tvoja konfa i grafa od 800kn..?
kao prvo danas imat 2gb rama je smijesno, 4gb je minimum, bar za igre i aplikacije koji ti je proc, digni ga malo .. ta ploca je zato i kupljena, garant radi na stock frekvi nova il polovna? na tvom mjestu bih prvo kupio rama jos, bar 4gb i neku hd5770 za 350-400kn, 5850/6850 od 500-600kn ? bas novu .. :D HD7790 mislim da nema bolje zasad http://www.videocardbenchmark.net/vi...D+7790&id=2502 šije HD7770 za 50%, taman popunjava do HD7850 koja je sad od 1100-1300kn pa ak ti nije hića, tragaj za nekom polovnom HD7850 od 800kn, to bi bio moj izbor mislim da ce se puno njih pocastit novom serijom HD8xx0, pa ce ih biti po tim cijenama mada bi trebao prodati proc, plocu i taj 2gb ddr3 za 500kn i uzeti x4 750K i fm2 plocu sa 4gb drdr3 minimum 800kn ubacit u grafu sa tvojim procesorom nije neki potez :P |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://futura-it.hr/proizvod.aspx?pr...-r7770-pmd1gd5
36mj gara, MSI HD7770 ali mislim da je kupovina HD7770 neisplativa pokraj HD7790 koja je jača za 50%, a skuplja 100kn ?! osim toga, kad tad ce promijeniti platformu, pa ce mu i grafa duze trajati... IMHO http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=hd7790 kasnije odes na socket FM2, proc X4 750K i neka ploca od 400-500kn i imas za male pare ok konfu za igre :D |
šta se više isplati po omjeru cijene/preformansi:
asus 7970 ~1900kn sapphire 7950 ~1500kn ili cekati 280-280x? konfa ce biti 4670k,extr. 4,16gb ddr3 1866mhz i seasonic x750 |
Ako se ima keša:D naravno bolje je uzeti jaću grafu te si duže miran, clockanjem bilo koje podići ćeš stepenicu iznad snagu navedene znaći 5-10% zavisi od proizvođaća i kvalitete coolera na njoj, dakle nereferentni modeli.:)
Nemaš ništa od čekanja novijih modela uzmi i uživaj, jer tako možeš ćekati koliko hoćeš i izaći će uvijek noviji modeli pa nemoš to sve pratiti kako ispadaju van, ko đaci iz škole i ATI i nVidija jbg. |
Citiraj:
|
@echo
nisu referentne :) @hcs pa mislio sam oc-at ali ne pretjerano puno u zurichu :) |
Pozdrav ljudi. U potrazi sam za nekom polovnom grafuljom do 300-tinjak kuna.
Imam ovu konfu: Matična – Biostar G31-M7 TE Procesor – Intel E2180 Grafička – Radeon x700 RAM – PC2 6400, 2x2 Gb HD – WD Caviar blue, 500 Gb Nisam neki gejmer, niti će se na kompu vrtiti nešto specijalno ali volio bi zaigrati GTA4 ( i tu i tamo baciti partiju PES-a) Što mi savjetujete? :) |
Citiraj:
|
ajde 7730/50 ddr5 da ne kupuje staru robu.
|
ako nisi digao proc na bar 3-3.3ghz i to je prejaka grafa
hd5670 se najde od 200 do 250kn tiha, ladna i dovoljna za sve dual core a vidim da ti ploca ne podrzava neki oc, prodaj proc za 100 i ubodi neki za 150kn na 2.8- 3.2ghz na stocku od e5x00 do e8x00 |
Pozdrav!
Upario bih svoju trenutnu karticu u crossfire (vidi karticu pod 'Moj komp'). Eh sad...problem je sto je moja kartica 'Pitcairn' i znam da je ne mogu upariti sa 'Tahiti', ali mogu li je upariti sa 'Pitcairn XT'? Pretpostavljam da ne. Trebam savjet koje su jos HD 7870 kodnog imena 'Pitcairn', te koju kupiti, jer jos jednu ovakvu XFXicu ne mogu nigdje naci za kupiti u RH... Hvala. |
Si siguran da ti treba CF? Gdje primjećuješ da nemaš dovoljno grafičke snage? Što igraš i na kojim postavkama? Ja bi ti savjetovao da prvo probaš kloknuti ovo što trenutno imaš.
Možeš ju upariti s Pitcairn XT/PRO karticama. Dakle, 7870 ili 7850. Cijene polovnih 7870 kartica s garancijom ti se kreću oko 1000 kn, nove su 1300. Gledaj verzije s boljim hladnjakom (ne referentne) i klokaj procesora. |
Citiraj:
Nego...imam odlicnu i povoljnu ponudu, pa zasto ne. ;) A i za neke kombinacije poslije, tipa zamjene za single jacu i tako dalje. Hvala na odgovoru :) Znaci Sapphire Radeon 7870 Ghz Edition ili ista, samo OC se da upariti? Pitam jer koliko vidim one su Pitcairn XT. |
Da, može se upariti sa "normalnim" 7870 karticama, koje su na Pitcairn XT čipu. Znači, ne s Tahiti LE. Pitcairn imaju 1,280, a Tahiti 1,536 shadera. Tako ti je najlakše razlikovati ih. :) 7870 Tahiti se uparivaju s Tahiti karticama.
|
pozdrav
da li da uzmem gtx 760 ili r9 270x? 760 ubija 270x u svemu i nije skuplja puno ali zanima me kakva bu bila situacija s mantleom pa da se ne zaletim? |
Citiraj:
CF-a možda najbolja opcija |
u tom slucaju bum onda uzeo sapphire 7950 vapor x(boost edition) koja je 1800 kn tj par kuna skuplja od gtx 760
a pojede ju potpuno zaboravio na tu grafu |
Citiraj:
Samo di si ju našao za 1800kn? Najjeftinija na nabavi je 2000kn. :stoopid: I btw, uzmi u obzir i običnu Sapphire Dual-x Boost verziju. Nije neka razlika, a uštede se neki novci. |
Hvala za ovu dual x
ima je na uzishopu za 1756 kn kad zaracunam popust za clanove pceksperta samo me zanima jel glasna i jel se grije previse? kak se kloka itd. btw imam seasonic s 12 500w i ne mislim ga mijenjat ako netrebam guro bi i5 4670k klokan vjerojatno,7950 klokanu,2 harda,8 gb rama itd. |
A da da, totalno zaboravih naš Uzishop od nineka :)
I ja sam ju od njega uzeo još prije shopa. Hladnjak - odličan. Idle dosta tih, a u loadu se čuje lagano, ali zaista ništa u odnosu na grafe koje sam prije imao, ako ne prčkaš po voltaži, jako tiha kartica. GPU se fino clocka, moji poteže i do 1230mhz, memoriju nisam ni probavao dalje od 1500mhz (bubnuo jedno 1550 mhz, freeze, i onda mi se nije ni dalo.) S napajanjem si miran! Rezime, Vapor-X odlična kartica, ali ni Dual X ne zaostaje ništa, čak se navodno i malo bolje clocka. Eto, nadam se da sam pomogao, pozdrav! |
gledam sad malo testove ove r9 270x i ne zaostaje puno za 7950 a ima je vec za 1400 kn.jos se malo klokne i best buy kartica brijem a i novije je generacije
sad se dvoumim izmedu te 2 grafe 7950 ima 3 giga pa je mozda bolje za buducnost uzet nju misljenja? |
Citiraj:
Da,a ja mislim da je ovo kod njih trenutno best buy,i ne samo kod njih već i opčenito za neku solidnu karticu.S popustom od 3% za članove pc experta dođe 805kn!Dobro ,treba i većina dostavu platiti ,ali opet ok cijena,a tko ne treba ,super! Koliko onda sada vrijedi 6870 bez gare? pa ja ne bih dao više od 650,jer mislim da je neisplativo pored ove kartice! http://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/61...ideo-card.html |
Citiraj:
270X je identična kartica kao 7870. Sam odluči, ali mislim da se ta razina snage kod overlockane 7950 isplati, mnogo. |
Imas pravo
7950 se da dobro klokati i onda je brza cak od 7970 |
Meni je dosta veliki upitnik kam su nestale sve 7970/50 grafe koje su probijale 1300mhz ili bile blizu. Kad su izasle svi su baratali slicnim ciframa a danas 1150-1200. Ili su igre postale zahtjevnije ili su cipovi "nekvaliteteniji". Slicno je bilo i sa 5870/50 koje na kraju nisu bile ni sijena prvih modela po OC potencijalu. 100% znam da su mnoge grafe bile blizu 1300mhz tak da to nije sam prica.
r9 270x je slabija grafa od 7950, niza liga definitivno. Prevelka razlika u broju shadera da bi bile u istoj ligi. Ok grafa za netkog ko ne kloka jer radi na visokih 1150 i ne ostavalja previse mjesta za OC za razliku od 7950 koja ju ostavlja u prasini kad se dignu taktovi. |
Hm, vidis, zanimljivo. Za 7k seriju ne znam, ali sjecam se da prve referentne 5850 koje su se pojavljivale su išle bez problema preko 1ghz, a kasnije su štucale već oko 900mhz jedva.
A gle, tržišna diferencijacija nije ništa novo, i sasvim je moguće da proizvođač za vrijeme launcha izabere najkvalitetnije čipove zbog silnih review-a i promocije, a kasnije u životnom ciklusu proizvoda ubacuje sa zaliha i one lošije. Tržišno/ekonomski gledano, ima mnogo smisla, a zasigurno to i rade. |
Ja sam imal 5850 koja je isla preko 1100mhz i imala je WR na zraku neko vrijeme, cak i WR opcenito ali kratko. Kasnije su TF verzije i sl. bile neusporedivo slabije, drugi svemir.
Mislim da je dio odgovora u novim igrama koje su zahtjevnije nego one kad su izasle. Znam da su mnoge radile svugdje sa 1300, osim u Crysisu 3 koji je najzahtjevnija igra, onda a mozda jos uvijek. Mozda je dio i u boostu koji je po meni nepotrebno sranje. Npr, 1280mhz. To je za 280x naucna fantastika kolko vidim po recnzijama. http://www.hardocp.com/article/2012/...3#.Ulm6i1BTZ8E 1302mhz, http://www.hardwarecanucks.com/forum...review-20.html 1310mhz http://www.legitreviews.com/sapphire...review_1962/15 R9 270X nije nist drugo nego nesto nabrijana 7870 po 30$ visoj cijeni. Po meni nije deal kao sto je 280x, cak i dosta los. R7 260X jos gore, pogotovo u usporedbi sa 650ti Boost koja slicno kosta a puno je brza. |
jedno pitanje, u slučaju da napravim SLI dvije 660Ti jel mi može netko reći za koliko se otprilike perfomanse u gamingu dižu, u postocima. hvala.
|
ispao sam iz svijeta hardvera skroz na skroz.
trebam novu grafičku. ciljam na neki 2 GB 7790 ili ovaj novi 260X. nema ništa isplativije za 1000 kn, koliko nabrzinu vidim. e sad - koja je najtiša? ne želim ju uopće čuti dok radi, ni malo. |
Pozdrav
Razmišljam o kupnji gigabyte hd 7790. Da li je netko imao iskustva sa ovom karticom? Po review-ima mi izgleda ok. Da li će moj athlon x4 to moći pogoniti na pravi način? |
Citiraj:
i ok je athlon ,nije to sad ne znam koja snaga kartice!Eventualno ga malo digni! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:45. |