![]() |
Citiraj:
Sad sam prešao na P1 gen 2 sa 9850H i to je već nebo i zemlja po pitanju snage. Taktovi se vrte oko 4ghz po svih 6 jezgri u nekakvom prosječnom opterečenju, a imaš 6 jezgri na raspolaganju. Da li ti se razlika isplati ovisi naravno isključivo o onome za šta ti stroj treba. Meni je vrijedilo jer mi se build time zahtjevnih aplikacija smanjio za 30ak % pa mi posao ide brže na njemu ali ako radiš nešto šta je malo manje procesorski zahtjevno razlika će ti biti nepostojeća. Btw P1 je zakon. Hlađenje me oduševilo u potpunosti. Uz zamjenu tvorničke paste worst case scenarij temperature su ispod 85C po najtoplijoj jezgri. A takt nikad ne ide ispod 3.2 (i do tu jako rijetko padne) i hlađenje mu radi više nego dovoljno tiho za moj ukus. Kvaliteta izrade i tipkovnica su 3 klase iznad T serije. Baš kao što je i P50 bio. Divan stroj. |
Citiraj:
Mene najvise muce Windows 10 jer su go*no, no tu mi je Bubba uskocio i dao Win10 Ent LTSC pa sam si to stavio i sad mi se cini da su stvari opcenito puno stabilnije... |
Citiraj:
Imam u T540p GT 730M koju je pregazilo vrijeme, ubacilo u rikverc, pa pregazilo ponovno. Jedna opcija mi je eGPU preko ExpressCarda. Najbolje s grafikom iste generacije kao i 730M, pa pikiram npr. GTX970. Računam da će me ta kombinacija (EXP GDC, VGA, Dell DA2 i metalno eGPU kućište) koštati oko 200 €. Malo nezgrapno, ali znam složiti da radi i mogu po potrebi uštekavati. Performanse će biti ograničene zbog ExpressPorta i prikaza na int. displeju, ali toga sam svjestan. Druga opcija je kompletno novi laptop, ali to dolazi u obzir samo ako se debelo osjeti upgrade Haswell -> 9750H. Na kompu ne radim ništa specijalno zahtjevno. |
Citiraj:
A ako žena pita onda kažeš da ga je pregazilo vrijeme :D |
P1 Gen2 je došao bez ikakvog OS-a. Ubačen je još Samsung 970 Plus, 1TB. Instalacija Ubuntua i Manjara prolazi lagano. Windows 10 je druga priča.
http://www.deviantpics.com/images/20...MG_0770.md.jpg Što napraviti? Nemam dodatnih informacija, a na netu nisam nešto zanimljivo našao. |
1909 build win 10 si pokusao instalirat ?
|
Citiraj:
|
To je nešto do tvoje win 10 instalacije. Nisam nikad vidio error.
Ja sav posao radim na desetci, redovito updejtanoj. Na x230 imam LTCS. Na P1 i stolnom kompu imam 1909 standardni. Sve je savršeno stabilno i glatko. Dapače s pravim hardverom desetka radi iznimno smooth. Uvijek se čudim kad se žale na stabilnost desetke. |
Da, to je 1909.
Probao sam s dva USB 2.0 sticka, mislim da nije do USB drivera jer mogu browseati fileove na njemu u tom koraku istalacije. Radio sam bootable drive i s Rufusom (tad baci NTFS error prije nego sto boota instalaciju) i s Windows Media Creation Toolom, tj. https://www.microsoft.com/en-us/soft...d/windows10ISO USB-ove sam probao formatirat i u NTFS i u FAT32. Probao sam i ubacit raspakirane drivere od ovud: https://pcsupport.lenovo.com/us/en/p...t?name=Storage Isto nije pomoglo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Win10 bi trebao imat NVMe drivere... Diskutil ili kako se vec zove na Windowsima vidi diskove. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kad smo kod Windowsa :D
Radi se o Thinkpad Tabletu 10, prva generacija. Vidim da od verzije 1709, touch screen i zvuk više ne rade :lol2: https://forums.lenovo.com/t5/Windows...s/td-p/3864508 Nije mi to baš jasno, kako onda koristiti Windowse 10 na tom malom prijenosniku ako se ne smiju updateati? I što onda to znači, ako uzmem noviju verziju tableta opet će sa nekom budućom nadogradnjom winsa jednostavno touch prestati funkcionirati? :bonker: |
Citiraj:
|
Što kaže diskpart? Jesu li ti diskovi GPT ili MBR? Za ovu proceduru gore moraju biti GPT.
|
Diskpart ih nalazi, GPT. Gore sam na njega mislio, diskutil je Macov program.
Problem je rijesen ... uzeo sam brand name USB 3.0 stick i napravio instalacijski drive na virtualnom Win10 umjesto 7. Nevjerojatno bedast problem i rjesenje. Hvala vam na pomoci! |
Ajde, bitno da si sredio :D
Kako ti se čini P1 u odnosu na MBP, kao dugogodišnjem Mac useru? Pitam jer su P1/X1 Extreme u zadnje dvije godine bili popularne opcije za ekipu koja je prelazila s MBP 15. |
Citiraj:
A i inace, koliko sam citao, P51 ima velikih problema sa hibridnom grafikom (aka. Optimus) ako se koristi na docku i sa vanjskim monitorima... Rjesenje je da se u BIOSu iskljuci hibridna grafika i prebaci na discrete grafiku... I hajdede, reko - idem ja to u BIOSu odraditi jer sam tako bio rijesio problem na Win10 Pro koje sam naganjao donedavno... No, sad pocinju drugi problemi - Chrome i Opera samo prikazuju crni ekran... Iskljucim kod podizanja HW akceleraciju - gle cuda, sad sve radi, ali problem je da u tom slucaju YT video bas laga i vidi se kako iscrtava sliku... Nis, poludim, lupam misem, vicem, jadikujem, njurgam, psujem, itd... Par puta probao prebacit na hibridnu grafiku i nazad na discrete, i dalje problemi sa Operom i Chrome na discrete... I na kraju odlucio da me nece taj laptop i ti Windowsi zajejavat, u Device Manageru rucno disableam intel integrirku i sad ko ga j*... Ima hibridnu grafiku koja eto, ne radi jer sam ja tako odlucio... Opera i Chrome rade kako spada, a ja samo cekam da se opet srusi... Izgleda da je kombinacija Windows 10 i Lenova P51 ubitacna... Nisam ja jedini sa problemima, brdo ljudi prijavljuje probleme sa laptopima koji imaju tu nVidia Optimus glupost... A razlika u potrosnji je par W, tako da se uopce ni ne isplati imati hibridnu grafiku, samo gubitak vremena i razuma... Uglavnom, naletio sam na super alat sa kojim lijepo mogu pogledati zbog cega se laptop srusio - WhoCrashed - https://www.resplendence.com/whocrashed Idem dalje radit i cekat kad ce se opet srusit... Srecom, jos je godinu i pol pod jamstvom pa ako mi dop*izdi, ide na servis i nek se oni gombaju sa time... Vidio sam na Thinkpad forumima da je ekipa znala dobiti i novu maticnu radi ovakvih gluposti... |
Ko da sebe čujem u okršaju sa W10 smećem ... saga se nastavlja ... :D:D
|
Citiraj:
Primjetio sam jos jednu stvar - svako tolko mi se pojavi nekakav Dropbox ili Synergy (odaberi certifikat) popup window koji je potpuno bijel... I sta bih ja sad trebao sa time? |
Citiraj:
So far so good, nisam primjetio anomalije u radu otkad sam rucno disableao intel integrirku u Device Manageru... |
Čekaj, ne miče ti se iGPU u Winsima kad u BIOS-u postaviš na diskretnu grafičku?
EDIT: sad sam tek pročitao onaj problem sa "discrete only" odozgo. |
Citiraj:
Ovo sa rucnim disableom iGPU je workaround by me... :) |
Ima li itko iskustva s elCheapo kineskim baterijama (navodno korejske celije unutra) tipa ova:
https://www.aliexpress.com/item/32246265339.html Trebam svaka 2 mjeseca 1h autonomije laptopa da provjerim dijagnostiku u autu, nadam se da je za tu svrhu ova s linka dovoljno dobra. Ostalo vrijeme bi je izvadio i drzao na suhom i hladnom mjestu :-) . |
Kad si naveo namjenu igra ti da nabaviš 12V car "punjač" za tvoj lap (nisi naveo koji),
vjerojatno manja vjerojatnost podvale, ili će raditi ili neće. EDIT: Primjer CAR Adaptera > https://www.ebay.com/itm/Laptop-Car-...-/371072786550 |
Računaj da je stvarni kapacitet tih baterija nakon kalibracije nekih 15-20% niži nego što se prvobitno predstavlja ali OK su, sigurno ćeš imati preko 1h autonomije.
|
@calypso
Kad češ mi dati da igram sa P51? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Dosta s tim NSFW razgovorima u ovoj temi, kaj mi moramo zanati ko kome da da se igra s njegovim :D:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:53. |