![]() |
Da,to nije ni meni jasno zasto stavljaju toliku voltazu...čak i moj X2 5000+ koji je stock 1.3v i 2600mhz radi na 1.275v i 2800mhz ili 1.3v i 3000-3050Mhz.
Koliko si ti undervoltao svog 955? Jel radi na 1.35v? E da ,zaboravio sam napisati jel zna netko koji batchevi phenoma 955 se najbolje klokaju,odnosno koji stepping/serija? |
Pozdrav, pošto sam dugo vremena ima laptop koji je bio jako hladan i još više tih onda da vas pitam : da li se to samo meni čini ili athlon II x3 450 ima jako bučan stock hladnjak? ugl cooler uspijeva nadmašiti graf i napajanje (no name) zajedno kad je cpu na 100%. I čudi me da više ne stavljaju amd naljepnice na coolere nego onako kao najveći trash ti ga isporuče :D
inače držim otvorenu stranicu od kućišta ispod stola, ali svejedno je malo rpeglasan cooler po meni :/ |
Da, tvornički hladnjaci su bučni, ne pretjerano učinkoviti i isporučuju se reda-radi. Prvom prilikom kupi Scythe Katana 3 ili nekaj slično.:)
|
Zanima me, ukoliko komp služi isključivo za surfanje internetom, korištenje officea i pregledavanje slika isplati li se kupovati dvojezgreni procesor za 400tinjak kuna ili je dovoljan Sempron 145 za 270kn. Trenutno je na tom kompu P4 procesor od 2.4 GHz i 768 MB DDR RAM-a i to je sve skupa užasno sporo pa ne znam je li dovoljno pomaknuti se na 2.7GHz uz 2BG RAM-a?
|
Za to što si naveo ti uopće ne treba ništa brže od onog što imaš. Ak je sporo to je vjerojatno jer je OS pun svakojakog smeća. Malo očisti OS ili pikni frišku instalaciju. Možeš eventualno uzet negdje neki rabljeni keks DDR-a da digneš količinu RAM-a.
|
Ma formatirao sam disk, ali nakon jednog dana je ponovo sav usporen. Komp je star već oko 8 godina i nestabilan(gasi se, nekad se neda upalit) i planirao sam sada uzeti novu matičnu, procesor, hard i ram-e pa sam se samo bojao baciti 270 kuna na preslab procesor, ali ako će obaviti posao, onda super :)
|
Za ovo što si naveo je i više no dobar.
Imaš i intela za slične pare ak preferiraš Intel http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=10480 btw uzmi u obzir da postoji i mogućnost da tog Semprona otklučaš u X2 Athlona. Onda si tek profitirao. http://www.xtremesystems.org/forums/...-a-Sempron-145 |
Puno hvala na sugestijama
|
Iako je za navedene radnje Sempron dovoljan, ja bih ipak, čak i za najjeftiniji mogući komp uzeo Athlon X3. Jednostavno je prejeftin za ono što nudi i bang4$ je puno veći nego sa ostalima. I možda se otključa u quada. Razlika u cijeni je malena, a performanse zakon.
|
A koga vraga da baca dva puta više para na proc koji mu ne treba kad tu razliku može utrošit u recimo RAM ili HDD.
|
Kad prvi put pokuša pogledati HD film, zažalit će. A nije puno para.
|
Pa iskreno ja sam neki dan gledao 720p 6000kpbs na Intel Pentium4 560 i nije štekalo.
A opet kad uzme taj Sempron ima velike šanse da ga i otključa u X2. Također rekao je da mu služi za gledanje slika, offfice i net. A pod moj komp mu stoji sasvim pristojna ''pila''. |
i3-2100 ima u Protisu za 850 kn. koliko vidim Nabava vrvi njima.
|
Nabava vrvi a police prazne kao i obicno. Jedino ako nisu dosli u zanjih par dana. Ako nades uzmi ga je je za 850kn super..
Imas srece jer vidim da je na legeru puno komada sto znaci da su dosli ovih dana jer su se dosta prodavali zadnjih par mj..Trazio sam ih prije tjedan dana i jedino je u Linksu bilo po 900kn. |
900 kn x6 1100T na tržnici, mislim da bolje prilike nema :)
|
Upgrade PC-a
Pozdrav ljudi,
Ne pratim u zadnje vrijeme napredak tehnologije pa nisam siguran koji procesor bi bilo najbolje kupiti za postojeću konfiguraciju. Razmišljao sam uzeti nešto između ovih ponuđenih (budući da mi je buđet oko 700 kn):
Ostatak konfiguracije:
|
Ovdje imaš popis proceva koje podržava tvoja ploča pa si pokušaj naći nešto, makar i polovno na oglasnicima ili si kupi novu ploču i ram pa iskombiniraj s nekim od proceva koje si naveo.
|
sviđa mi se phenom 955/965 ali me zanima kolike su šanse da ide na 4.0GHz (dali to ovisi o određenoj reviziji proca)
-koliko bolje hlađenje mi treba za clock na 4GHz? -ploča bi bila ga-990xa -da li je to bolja kombinacija za gaming od A8-3850 sa MSI A75MA-G55? (grafa bi bila 6850) |
955 može sigurno 4ghz potjerat makar nije svaki isti.
3,8 ti je zagarantiran, to znam. trebalo bi ti nešto tipa coolermaster hyper 212+, xigmatek gaia, scythe mugen itd. ovo drugo pitanje nebi znao odg jer nemam iskustva baš s Llano procevima |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zanimljiv proc, em što troši 95w em što se potencijalno da otključati. Moram priznati da nisam ni znao da postoje kvadovi zasnovani na thubanu.
|
Hmmm , ali po svim testovima je slabiji od 960, osim ako je otključan a imaš oko 40% šanse da ga otključaš.
Kakav je X4 4100 u usporedbi sa njima jer je u cijeni sa 965 i 960? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nije bas zdravo drzat proc na 1.5v...bolje ga stavi na 3.8ghz i stock voltazu...
|
Citiraj:
|
Recimo da je 1.5V maximum iznad kojeg se nebi trebalo ići za 24/7
|
Citiraj:
puno bolja opcija od 3850 koji je teže klokat. kuler uzmi xigmatek gaia, xigmatek scorpion, hyper 212+ ili slično. a fx 4100 se uopće ne isplati uzimat jer nije ni do koljena denebima. |
@longlive775
Jesi uspio otključati koju dodatnu jezgru na phenomu 960T? |
Koliko sam gledao 990XA-UD3 sa F9 verzijom biosa ne podržava phenom 960,
|
Citiraj:
|
Sto uzeti
Pozdrav, evo namjeravam malo promjenit ckonfu, a posto sam uvjek na intelu, idem probat malo promjenit na AMD.
Uzeo bi jedan od ova dva procesora AMD phenom II x4 960 black edition AMD Phenom II x6 1090T black edition E sad moje potrebe su sljedece. 1. Igre 2. Photoshop, Sony Vegas, Affter Effects 3. Sve ostalo Koji bi od ova dva procesora bio bolji? znam da x4 mogu otkljucat na 6 jezgri. Hvala na odgovorima |
Citiraj:
|
Pa X4 960T BE je Zosma i da se otključat u X6. Sad ak mu se da kockat nek je uzme, u protivnom nek uzme 1090T BE.
Naravno ako već ne želi Intel. Osobno da sad idem slagat stroj od nule išao bi na SB. |
Zar on ne pita za Deneb 960? Bez T, ili je to sve isti q.?
|
Nije sve isti q. Ako je obični Phenom 960 (bez T), on je Deneb i nema se u što otključati (HDX960WFK4DGM), ali to je 3.3GHz. 960T kojeg ima kod nas (HD96ZTWFK4DGR, HD96ZTWFGRBOX), ovo je isto zosma (HD960TFBK4DGR), u opisu piše da je 125W i ne piše da je BE.
Mene je prije nekih tjedan dana zbunilo dok sam na nekom webshopu vidio pod opisom: Radni takt 3000MHz, jezgra Deneb, sad to ne mogu pronaći, valjda je ispravljeno. @Wolverine A ova druga zosma? Tu nisam vidio. (HD960TFBK4DGR) |
960 deneb je full star cpu i sumnjam da ga netko jos ima na lageru. Plus kaj on nije black edition i dela na 3.3GHz
Zosma 960 je black edition i radi na 3GHz |
Pozdrav,
danas sam si u Linksu uzeo ASRock 970 Extreme4 matičnu Sada bih za nju sad trebao pripadajući procesor :) trenutno sam bez ideje, čitao sam X4 960 BE dao dušu za overclock, neki budžet za procesor mi je 1000-1200 kn pogotovo ako sutra Links sruši cijene kojeg. Ima netko preporuku best buya trenutno? Računalo mi je više namjenjeno za rad na njemu (Photoshop, programiranje etc.) al bi htio tu i tamo odvaliti koji SP/MP nove igre :) |
Šteta jer za iste pare imaš GA-970A-UD3 koja ti ima 8+2 faznu regulaciju pa je puuuno bolja za OC. Mislim nije loša ploča ali ako si ciljo na OC onda obavezno 8+2 :chears: Što se proca tiče od 3 komada 960T sam uspio 2 otključat a ovaj koji nisam je bio čist ok za malo podič takt. Ja bi uzeo taj proc + 200-300 ostalih kuna stavit u neki bolji cooler jer njegov mi ide na živce i kad se opetereti je ko prosječni usisavač :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:27. |