PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

ivo1950 01.06.2009. 13:52

jel su povecali ???:fiju:

Vrga 01.06.2009. 13:55

još ne, pito sam par ljudi kaj rade još s njima, niko niš ni čul. vidjet ćemo.

-POP- 01.06.2009. 15:37

Što se tiče Facea nije samo meni, puno ljudi ima problema, npr. mojim kolegama u naselju ne radi. Idem sad svejedno stavit vistu pa budemo vidjeli.

domy_os 01.06.2009. 18:24

Kod mene radi Face...

Vrga 01.06.2009. 20:13

kod mene radi al sporo... možda je prije do fejsa, jerbo ne blokira niko..

the_ghost 02.06.2009. 13:03

ljudi se zale na fajs, imdb, amazon...

http://groups.google.com/group/hr.or...fd26dc99281d6#

stsonic 02.06.2009. 23:30

Rješen problem kod mene. Popodne zvao bnet službu za korisnike i prijavio da ne rade neke stranice na netu i da imam problema s vezom, rekla je ženska da je problem širih razmjera i da će ga riješit do kraja dana. Evo gledam sad imdb i ostale stranice koje nisu radile već 4-5 dana, sad rade ok.

-POP- 03.06.2009. 02:13

Face radi!
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Vrga 03.06.2009. 02:36

izgleda da se opet drka po dns serverima... -.-

LAcy 03.06.2009. 08:03

Untisumpora! :D

-POP- 03.06.2009. 19:12

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1353685)

A štaš...
Ajde nećemo OT! Odo malo na face...

thopok 03.06.2009. 23:37

Citiraj:

Do poteškoća je došlo zbog toga što je krovna europska organizacija za dodjelu internetskih adresa (RIPE) tvrtkama koje pružaju uslugu pristupa Internetu svojim korisnicima, nažalost, ucinila pogresku u slucaju B.netovih adresa
I to se događa.:nono:

Vrga 04.06.2009. 07:46

loooool.... XD

Bilobrkster 06.06.2009. 22:58

pun mi je šešir ovog Bneta i njihovog retardiranog PPTPa!!!

do prije jedno mjesec dana dok bijah na PPPOE radilo je sve ko sat, švicarski sat. veza brza (4Mbit Download) i stabilna.

otkad sam na PPTP veza mi puca minimalno jednom dnevno, i to katkada moram restartirat cijeli stroj da bi se mogao ponovno spojit. naravno da u Bnetu nemaju iskustva s macovima i da svima na windowsima normalno radi, ali radilo je i meni normalno s PPPOE, dakle nije do mene (bar se nadam)

Gigi1 08.06.2009. 11:20

I kaj bu nakraju bilo tog povećanja brzine i kad....?

Vrga 08.06.2009. 11:45

Citiraj:

Autor Bilobrkster (Post 1356040)
otkad sam na PPTP veza mi puca minimalno jednom dnevno, i to katkada moram restartirat cijeli stroj da bi se mogao ponovno spojit. naravno da u Bnetu nemaju iskustva s macovima i da svima na windowsima normalno radi, ali radilo je i meni normalno s PPPOE, dakle nije do mene (bar se nadam)

Koji OSX(koja verzija), da li je router u igri dodatni ili nije? (ne mislim na modem)

Bilobrkster 08.06.2009. 18:53

Citiraj:

Autor Vrga (Post 1356840)
Koji OSX(koja verzija), da li je router u igri dodatni ili nije? (ne mislim na modem)

Leopard 10.5.7.

nema routera, samo modem u kojeg ulazi koaksijalni kabel a iz kojeg ide mrežni kabel u moj macbook.

Vrga 08.06.2009. 20:44

Citiraj:

Autor Bilobrkster (Post 1357129)
Leopard 10.5.7.

nema routera, samo modem u kojeg ulazi koaksijalni kabel a iz kojeg ide mrežni kabel u moj macbook.

po prvom siječanju, jedna od opcija brejka iz nekog razloga uvijek.

dok sam bio radio još, završio sam na rađenju nekakvog priručnika za pptp baš na mac-ovima, čak mi dali i mac-a da eksperimentiram, negdje 3 sata sam pokušavao na sve moguće načine, najčešće nije imalo uspjeha. činjenica je da s mac-ovima sranje čim su ikakve druge stvari osim jednostavnog žica u mac stanja. čak i da ti neko gore zna točno reć sve, činjenica je da se mac-ovi ne pridržavaju standarda kako bi trebali.

uglavnom, da rezimiram bitne detalje za PPTP generalno, šifre moraju ići neenkriptirane, isto kao i podaci, server je zg.xcarnet.xnet.hr za ZG a za st.xcarnet.xnet.hr za ST. neznam sad kak na macovima to ide...

[anti-mac rant]Moj ti je savjet da pređeš na PC. zajebi mac-a. Ak oćeš da ti stvari rade kak treba, to ti je jedini način.[/anti-mac rant]:banned:

ivo1950 08.06.2009. 20:56

jel imate problema sa pucanjem telefonske veze?
btw sta je sa dizanjem brzine?ima kojih novosti?:D

Bilobrkster 09.06.2009. 01:15

Citiraj:

Autor Vrga (Post 1357220)
po prvom siječanju, jedna od opcija brejka iz nekog razloga uvijek.

dok sam bio radio još, završio sam na rađenju nekakvog priručnika za pptp baš na mac-ovima, čak mi dali i mac-a da eksperimentiram, negdje 3 sata sam pokušavao na sve moguće načine, najčešće nije imalo uspjeha. činjenica je da s mac-ovima sranje čim su ikakve druge stvari osim jednostavnog žica u mac stanja. čak i da ti neko gore zna točno reć sve, činjenica je da se mac-ovi ne pridržavaju standarda kako bi trebali.

uglavnom, da rezimiram bitne detalje za PPTP generalno, šifre moraju ići neenkriptirane, isto kao i podaci, server je zg.xcarnet.xnet.hr za ZG a za st.xcarnet.xnet.hr za ST. neznam sad kak na macovima to ide...

[anti-mac rant]Moj ti je savjet da pređeš na PC. zajebi mac-a. Ak oćeš da ti stvari rade kak treba, to ti je jedini način.[/anti-mac rant]:banned:

hvala na razjašnjenju ali radije ću preći na drugi ISP koji koristi PPPOE koji na Macu radi ko sat, negoli preći na PC :amen:

Fleks 09.06.2009. 08:28

sredinom mjeseca bi trebale brzine biti gore....

Vrga 09.06.2009. 10:33

Citiraj:

Autor Bilobrkster (Post 1357453)
hvala na razjašnjenju ali radije ću preći na drugi ISP koji koristi PPPOE koji na Macu radi ko sat, negoli preći na PC :amen:

moja sućut u svakom slučaju :p

neznam, prorondaj neš sitno po opcijama il izbriši postojeću VPN konekciju pa napravi novu i pazi točno kaj stavljaš kvačice a kaj ne, ak nejde, jebga.

pretpostavljam da si na XCarnet-u, jelda?

ak ti brzina nije neki problem velki, imaš mega 1 paket za 94 kn mjesečno (+najam modema od 14 kuna, znači 108 kuna mjesečno) di nemaš jebada sa nikakvim pptp-om neg uštekaš lan kabel i to je to.

Citiraj:

Autor Bnet cjenik
MEGA 1 1024/256 94,00 kn

http://www.bnet.hr/cro/content/downl...avanj-2009.pdf

pogledaj si.

Dawar 09.06.2009. 15:01

Citiraj:

Autor Bilobrkster (Post 1357453)

Ili si uzmi nekakav jeftini router pa u njemu podesi to, a mac samo spojiš , konfiguriraš IP i to e to :)

thopok 09.06.2009. 16:57

E da i s time nema problema…:nono:

Bilobrkster 10.06.2009. 11:14

Citiraj:

Autor Dawar (Post 1357730)
Ili si uzmi nekakav jeftini router pa u njemu podesi to, a mac samo spojiš , konfiguriraš IP i to e to :)

znači uz router nebi trebalo bit ovakvih poteškoća?

bilo koji router? ili ipak treba podržavati neke stvari koje možda ne podržavaju svi?

Vrga 10.06.2009. 13:40

mora moći spajati se na PPTP gateway, ali da dobiva IP adresu preko DHCP-a. Linksys WRT54GC provjereno radi. Sa nekim routerima iz WRT54 serije (najviše WRT54GL) doduše ima problema, pogotovo sa DD-WRT firmware-om, ako nije ona ful verzija (iako se tu može konfigurirat preko telnet-a...)

ivo1950 13.06.2009. 23:51

jel ima netko neke pouzdane podatke o dizanju,il su sve price?

Mad_Duke 15.06.2009. 23:55

Pozdrav ekipa.

Nisam imao nikad kabel, ali frend ima i kupuje si sad novi televizor. Do sada ima b.net i analogno gleda televiziju. Kako ce mu novi telkač sigurno imati samo DVB-T prijamnik, kaj mu moram reći da napravi vezano uz to?

thopok 16.06.2009. 00:06

Citiraj:

novi telkač sigurno imati samo DVB-T prijamnik
Moram priznat da me ovo malo iznenadilo(iako ne bi trebalo). Uglavnom, takav mu u tom slučaju i ne pomaže previše...
http://www.bnet.hr/cro/podrska/cesta_pitanja_i_odgovori

ivo1950 16.06.2009. 00:26

pogledajte odgovor bneta nakon 2 tjedna:
Citiraj:

Zahvaljujemo Vam na poslanom dopisu.
Tijekom ovog mjeseca doći će do promjena u ponudi brzina Xnet-a. O novostima biti će uskoro objavljene sve informacije te vam preporučujemo da pratite novosti na našoj web stranici.
Za sva Vaša dodatna pitanja ili nejasnoće, bit će nam zadovoljstvo ako se obratite Službi za korisnike na telefon 062 100 101, faks 01/6566-372 ili na mail info@bnet.hr.
S poštovanjem,
meni se cini da nema nista od toga

NoNic2 16.06.2009. 05:27

Bilo bi im bolje da dignu više te brzine za 3d korisnike ili ce iste i poceti gubiti u rekordnom roku :fuming:

Mad_Duke 16.06.2009. 13:14

Citiraj:

Autor thopok (Post 1362384)
Moram priznat da me ovo malo iznenadilo(iako ne bi trebalo). Uglavnom, takav mu u tom slučaju i ne pomaže previše...
http://www.bnet.hr/cro/podrska/cesta_pitanja_i_odgovori

Thanks, promaklo mi to na njihovom web-u, ali nije da sam ni previše vremena proveo.

Nisam našao. Jel to đubre onda barem ima i HDMI ? Jer na guglu nađem oprečne informacije. Jedni vele da ima, drugi da nema. Jer ako nema, onda to nije digitalna TV.

thopok 16.06.2009. 13:29

Ima ako se odluči na takav paket.
Citiraj:

Jer ako nema, onda to nije digitalna TV.
To ih nije pretjerano briga. Važnije im je npr. kontrolirat pristup programima…
Citiraj:

Autor Jelc (Post 1179590)
A koja korist od ovoga-da pretvara digitalni u analogni pa šalje na telku?
Osim toga-izgleda da neće tako skoro HD, ne znam čemu bi djelili prijemnike ako bi počeli sa HD-om krajem 2008 ili početkom 2009 kako su najavljivali...

Vrga 16.06.2009. 13:35

pročitaj par stranica unatrag, detaljno je objašnjeno apsolutno sve.

Citiraj:

Kako ce mu novi telkač sigurno imati samo DVB-T prijamnik,
Samo DVB-T? bullshit. analogni tuneri su tolko bizarno jeftini ovih dana da se stavljaju u apsolutno sve.

btw, prouči što je DVB-T i što je DVB-C...

dekoder je potreban i nemožeš se izvuć od toga.
Citiraj:

Jel to đubre onda barem ima i HDMI ?
HD dekoder da. Dobije se ako se uzme i HD paket programa. močnih 4-5 s tim da novaHD je varanje, a ostale jako fino upscale-a bez većih artefakata. kuži se da nije full hd, al je i znatno bolja slika nego na običnim telkama, tako da je win-win što se toga tiče.

za gledanje bez dekodera pročitaj ovo (nije isprobano, nitko ne odgovara za glupost ljudi koji misle da će im bnet išta garantirat da će im radit s biločim osim njihovih dekodera...)
http://groups.google.com/group/hr.or...6e970141def841

Citiraj:

Jer ako nema, onda to nije digitalna TV.
Šta je ovo? Dan kretenizma? Digitalna TV je pojam koji obuhvaća sve načine prijenosa TV signala koji nisu analogni. Nema nikakve veze sa debilizmima tipa "Nema HD priključak, to nije digitalno, baci to u smeće.". Ovo što si ti reko dragi moj je čisti elitizam najogavnije (neinteligentne) vrste

[sarkazam]zaš mi se čini da njušim ban?[/sarkazam]

thopok 16.06.2009. 13:47

A za analognu kabelsku možda neki VCR(koji su lagano izgubili svoju funkciju)?
Ipak se tu radi većinom o SDTV i to 4:3.:rolleyes:

Mad_Duke 16.06.2009. 13:57

Hvala na informacijama.

Citiraj:

Autor Vrga (Post 1362731)
Šta je ovo? Dan kretenizma? Digitalna TV je pojam koji obuhvaća sve načine prijenosa TV signala koji nisu analogni. Nema nikakve veze sa debilizmima tipa "Nema HD priključak, to nije digitalno, baci to u smeće.". Ovo što si ti reko dragi moj je čisti elitizam najogavnije (neinteligentne) vrste

Ako netko reklamira digitalnu TV, a ne pruža eventualno mogucnost da se ista gleda kako spada bez pretvorbi u analogni signal. Onda je cisti ripoff. Ali boli mene briga. Zato ni nemam B.net.

Bas mi se nije dalo cistati 19 stranica o nekom ISPu koji nije moj. Pozz

Vrga 16.06.2009. 14:05

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 1362750)
Ako netko reklamira digitalnu TV, a ne pruža eventualno mogucnost da se ista gleda kako spada bez pretvorbi u analogni signal. Onda je cisti ripoff. Ali boli mene briga. Zato ni nemam B.net.

http://en.wikipedia.org/wiki/Scart

s tim se generalno svi dekoderi spajaju na telke, tak da stari moj, kenjaš.

odi u thread od svog divnog bajnog isp-ića i pati na šrotu.

stsonic 16.06.2009. 18:43

Citiraj:

Autor ivo1950 (Post 1360871)
jel ima netko neke pouzdane podatke o dizanju,il su sve price?

http://www.bug.hr/vijesti/bnet-brzi-...ama/97138.aspx

B.net obavještava sve korisnike 2D i 3D paketa o većim brzinama pristupa Internetu i o većem izboru programa u osnovnom paketu čiji se broj sada popeo na 40 kanala.

Brzine prijenosa podataka udvostručene su – brzina downloada za 2D, 3D i 3D CARNet pakete iznosit će 4 Mbps, a u uploadu 512 kbps. Paket za pristup Internetu Mega 1 pretvara se u Mega 2, te se korisnicima brzina povećava na 2 Mbps. Također, korisnicima koji su imali mogućnost nadogradnje brzina s dodatnih 3, 6 ili 16 Mbps sada će se nuditi dodatne brzine od 8, 12 ili 16 Mbps.

Pristupne brzine postupno će se povećavati u razdoblju od 19. lipnja do 15. srpnja na području cijele B.netove mreže.

MadBoY 16.06.2009. 19:21

Citiraj:

Autor Vrga (Post 1362755)
http://en.wikipedia.org/wiki/Scart

s tim se generalno svi dekoderi spajaju na telke, tak da stari moj, kenjaš.

odi u thread od svog divnog bajnog isp-ića i pati na šrotu.

Ajde malo smiri dozivljaje.

ivo1950 16.06.2009. 21:25

kasne,al bolje ista nego nista:fiju:

Citiraj:

Pristupne brzine postupno će se povećavati u razdoblju od 19. lipnja do 15. srpnja na području cijele B.netove mreže.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:44.