![]() |
Citiraj:
nelosa tarifa pogotovo jer nema naknade za uspostavu poziva da ima gigu neta odmah bi presao... |
Pa koliko onda ima te interne memorije koja je tu usko grlo kod Desirea i Wildfirea?
|
Ima ti i 1GB ROM-a pored 1GB RAM-a, od čega je jedno ~350MB slobodno.
|
Pa dobro, to znači da ima duplo više ROM-a od Desirea, koji ima 512MB i stalno mi je na nekih 15-20MB samo slobodno kad instaliram sve aplikacije tipa gmail, face i slična sranja...
|
Ni 350MB nije nesto puno, meni samo nije jasno tko uopce zeli kupiti Desire s tako malo interne memorije. Ja sam svoj prodao za 1250kn s jos 1 godinu garancije.
|
Dizla, dok se ti odlučiš, Desireu će pasti cijena. Uzimaj Evo i ne razmišljaj previše. Pokajat se nećeš.
|
Ne znam, meni je taj Desire po samoj izradi mobitela mrak. Nisam imao u rukama kvalitetniji uređaj. Kad vidim one Samsung plastičnjake i ovo čudo...
Mislim da ga neću topit nego ga dat ženki, a prodat njen Huawei U8650. A sebi uzet Evo 3D. Jedino ne znam jel mogu produljit pretplatu jer mi ugovor izlazi za cca 3 mjeseca i imam li kakv popust za produljenje ugovora... ako netko zna bio bih zahvalan, pošto je njihova služba za korisnike totalno beskorisna. |
Na pretplatu bi te mogao izaći skuplje nego da uzmeš ovog na bonove. Netko je to računao na prethodnoj stranici.
Ako je do isteka ugovora ostalo 3 mjeseca, mislim da možeš produžiti ugovor. |
Slusaj dizel imas 1gb interne memorije i 1gb rama. Meni i vise nego dovoljno pogotovo interne memorije sa kojom sam vodio rat na desiru nenormalno ako imas navigaciju nemos imat nista drugo jer mi sve pojede. ma uzas.... Ovdje takvih problema nemas! sa te strane odlican uredaj.
I meni je bilo zao prodat desire ali posto sam dobio 1300kn prezadovoljan curi uzeo sonica 8650 i ko bog i jos ostalo za veceru :) |
Ma sve ok, samo me zanima jel daju kaki popust na produljenje ili ne? Ako ne daju, uzet cu ovog na bonove naravno.
|
Planiram produljit pretplatu i uzet novi mob. Imam Desire. Je li Galaxy S II dostojan upgrade? Ili je bolji Sensation?
|
Gledam ovu novu tarifu i super mi se cini, inace kupim bonova 150kn s tim da pazim kako trosim.
Sad sam na bonbonu, uzmem mjesecno najveci paket razgovora u pol cijene, srednji sms i srednji net i ispadne me 90kn s tim da to relativno brzo potrosim i onda nadokupljujem jos bonove po 10, 20 itd kako kad. Uglavnom koliko vidim nemaju bas neku ponudu mobitela na pretplatu u odnosu na njuskalo. Gledam recimo Galaxy S2 kod njih na pretplatu 3900kn, na njusci se nade za 3000kn nov zapakiran. Ima li koji uredaj da ga mogu utopit za koju stoticu vise neg kaj ga kupim? Da imam uopce razlog potpisat ugovor, ili da uzmem bez ugovora pa kad mi zagrmi onda prekinem i svatko svojoj kuci :D |
galaxy s2 je bolji mob pogledaj si evo 3d koji je dosta jeftiniji a nije puno losiji od s2 i sensationa
|
SGS2 je jači i od Eva i Sensationa, ali i skuplji. Evo za 2k kn u teletu je trenutno best buy jer nisi vezan ugovorom i otključan je na sve mreže. Još s njime dobiješ i broj kojeg možeš utopiti.
Još jedna solidna kupnja je Samsung Galaxy S za 1.600kn u Europatradeu. Otključan i bez ugovora. |
Na Evo 3D nema NIKAKAV POPUST na produljenje ugovora. Ista cijena ko za sve. Koja debilna politika mreže...
|
To im je tako od kad je došao novi način za kidanje ugovora. Ja sam produljivao i dobio popust od 100kn u odnosu na mob s bonovima, a da sam mogao produljiti jedno mjesec dana ranije isti mob bi platio 500kn manje u odnosu na mob s bonovima. :hitthewal:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Taj pravilnik je debilan da budem iskren jer: Recimo da si uzeo mobitel u pretplati 150-200kn na 24mj. Uređaj košta 4500-5000kn u slobodnoj prodaji, 2000kn pod ugovorom. Sad, ispalo ti je da ne želiš plaćati te pretplate i onda moraš platiti 2000-2500kn s tim da ćeš na drugom operateru ili opciji opet plaćati recimo minimalno 50-100kn što te na kraju ispadne da ti je bolje ostati na tarifi. Također, to pravilo nema smisla ako ti je još ostalo recimo 6-12mj ugovora jer ti je opet jeftinije ostati do kraja na pretplati. To je napravljeno za budale koje neznaju šta potpisuju i potpišu ugovor i onda nakon mjesec dana skuže da su potpisali ugovor s vragom i da ih račun ispada 200kn minimalnu (u gornjem slučaju), a realno mogu prolazit za 50kn na nakoj low cost tarifi. S druge strane, u svakom slučaju je jeftinije uzeti mobitel preko oglasnika za 50-70% cijene onog u operatera/dućanu i sam birati tarifu. |
Citiraj:
Nemas nikakav poticaj potpisati ugovor, fora sa placanjem 800kn +50kn/24mj je uzasna, pokusavaju ljude navuc na foru. |
Pa i nije 800, nego 900kn. 795kn+50kn/24 je za nove pretplatnike. Za stare pretplatnike je produljenje pretplate 895kn+50kn/24. :D
|
Totalni idiotizam, stvarno misle ovce raditi od nas.
Jučer me prodavač htio na foru navuči na Revoluciju preplatu; skinuti me sa Smiley 100 preplate na bonove na 2-3 dana, pa me onda prebaciti na Revoluciju preplatu uz ugovor bla bla bla - kao za puno jeftinije dobijem mobitel. Ja ga samo gledam, klimam glavom i vrištim od smijeha u sebi. Nećete me skinuti sa Smiley, pa da ne znam što bude, pogotovo ne sad s ovim bonusom kojim imam doživotno (taman mi je 150 kuna za pozive), a pogotovo ne zbog razloga/u inat što su kompletno ukinuli Smiley za preplatu. Ja kao petogodišnji korisnik Tele2 bonova i od nedavno (cca 6 mjeseci) Smiley 100 (+50 kuna bonusa) preplatnik bez ugovora, nemam pravo na NIKAKAV POPUST. Primjera radi, HTC Evo 3D ne mogu dobiti ni na koji način dobiti jeftinije, dakle oko 2500 kuna ili koliko je već u njihovoj slobodnoj prodaji. Dok se preko web narudžbe taj isti mobitel može dobiti za 1995 kuna na bonove. Tko je tu lud? Katastrofa. :nono: |
Eto, malo sam proučavao.
Za mjesec dana mi ističe pretplata 3. po redu po2 godine=6. godina staža. Smart 100 tarifa koju sad imam, ima od 30.3.2012.g 1Gb prometa u redovnoj ponudi, dosad je bilo 500+500 gratis do 6. mjeseca. Pošto mi je net na mjestima gdje ga koristim dobro pokriven, odlazak u Tomato po onih 55 kuna mi nije baš-ok prišparao bih nekih 70kn/mj. E sad, naravno kod produženja pretplate bih uzeo možda neki telefon, a da je "jači" od Huawei U8650. S time da sam nou pretplatu produžiti i na "samo" 12 mjeseci, ne samo na 24 Rekli da bih mogao dobiti povoljnije cijene mobitela, a koje mogu doznati samo na prodajnom mjestu, a ne preko službe za korisnike (očito prodavači imaju otvorene opcije za smanjenje cijene koja ne ovisi o Tele2 wtf) malo sam gledao ponudu. Ok, ovaj HTC 3D je povoljan, al recimo ovak nešto: http://www.tele2.hr/privatni-korisni...0-vision/d306/ http://www.tele2.hr/privatni-korisni...ay-black/d274/ http://www.tele2.hr/privatni-korisni...motoluxe/d308/ Kao što piše SVE navedene cijene za telefone, i ove s kojima ga otpaćuješ su za NOVE korisnike tj. NOVE pretplate. Za produženje pretplate nemaju NIKAVIH cijena na netu, nego po "dogovoru" u svojim centrima. |
Citiraj:
Sto se evo 3d-a tice,naravno da kod njih nema logike,ali to mozes rijesiti tako sto narucis preko weba s nekim drugim brojem. :D |
Kakva ti je brzina 3G na bonbonu?
|
Imam pitanje u vezi raskida ugovora.
Dakle, u lipnju prosle godine sam potpisao ugovor na 24 mjeseca u Smart 200 tarifi i kupio mobitel za 2000 kn. Sad bi mozda i raskinuo ugovor i prebacio broj na Tomato i za sitnu lovu dobio hrpu SMS-ova i Internet prometa. Ali je problem u penalima. Ako racunam preostale mjesece onda bi me izaslo 2600 kn tj. 2730 ako se racuna 10 kn radijske frekvencije. Ovo je puno i ne dolazi obzir. Ali sam pitao SZK s obzirom da sam se sjetio ad se promijenio zakon da li postoji mogucnost placanja naknade za mobitel. E sad, zna li tko kako se to racuna, da ne pokrecem bezveze zahjtev za raskidanjem? Dakle, sa ovim mjesecom ce biti isplaceno 11 mjeseci tj. 2310 kn. |
Evo nesto i za korisnike bonova
C/P obavijest sa Twittera danas: Korisnici bonova, nismo vas zaboravili! Uskoro pripremamo iznenađenje i za vas! Ništa vam ne smijemo reći osim da će biti – jaaako dobro! |
Citiraj:
|
Citiraj:
1. izračunaj razliku između cijene uređaja i one za koju si ga ti dobio 2. podijeli taj iznos sa brojem mjeseci sklopljenog ugovora (24, zar ne?) i dobiješ jediničnu vrijednost 3. tu jediničnu vrijednost pomnoži sa brojem mjeseci koliko ti je ostalo do isteka ugovora i to je cifra koju trebaš platiti za raskid ugovora |
Hvala obojici :goood: Nesto sam onda krivo skuzio ovog lika iz SZK pa zato nisam odmah isao u Tele 2 centar.
Dakle, po ovoj racunici bi trebao platiti 800 kn. I da u narednih 13 mj. uzmem Tomato brutalnu tarifu za 55 kn, prosao bi jeftinije za 1100 kn nego da ostanem na Tele 2 Smart 200. Jos cu otici za tocan izracun i ako je ovaj iznos otprilike tocan, mislim da cu ih odjebati :D |
Samp pazi na jednu stvar-da bi prešao sa Tele2 pretplate na Tomato Brutalnu tarifu moraš prvo pretplatu prebacit na bonove, pa tek onda broj prenositi u Tomato.
U slučaju da ne prenosiš broj, onda ništa, jer kad raskineš pretplatu gasi se broj koji je bio vezan na istu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
/offtopic Citiraj:
|
Eto da komentiram sad tomato ponovo...doma mi je bazna stanica malo dalje očito pa mi je situacija negdje 2/1.5 Mbps, sad sam probao u centru grada i puno je bolje, nekih 4.7/3.5..nije za baciti.
|
Citiraj:
Ja neki dan kupio, na 6 rata, american?! Otišao u najbližu poslovnicu i kupio mob...ne vidim problema? |
Moj dio priče s Tele2-prelazim na bonove za 30 kuna 300 minuta razgovora i 1Gb prometa, poruke nisu uključene al nisu mi ni bitne, tako da bih sa sadašnjih 120-130 kuna mjesečno, trošio pola te cifre
Nudili su mi nešto povolljnije cifre za mobitele ak produžim pretplatu na 2 godine tipa U8650 za 400tinja kuna, U8850 Vision za 1600kn, naravno keš bez onih opcija uređaj. Pitao sm za otkodiravanje moba koji nije kupljen s pretplatom nego na bonove-veli može al ga moram imati bar 12 mjeseci. |
Citiraj:
Što se tiče moba, ja bi radije uzeo Galaxy S za 1.600kn u Europatradeu, bez ugovora i otključan na sve mreže nego Visiona. http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3115 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:29. |