![]() |
amo ko oce prat :D
|
add me :D amos 332
e da mozes gledat ti replayeva miljon al moras i vjezbat... djabe ti gledati neke micro intensive partije ako tebi treba 2 dana da slozis nes sto on tam napravi za 2 sec ;) |
Citiraj:
|
http://www.gosugamers.net/starcraft2/replays/
evo pa skidaj do mile volje. gore si namjesti MU koji te zanima i proucavaj :) http://sc2.replays.net/ ili ako hoces gledati lude koreance, samo se trebas snaci na stranici :) |
Citiraj:
|
Uff ne spominji mi ekspanzije jučer sam igrao protiv jednog zerga trebalo mi je 15min da složim armiju i zbrišem mu centar a onda sam idućih 15min ubijao ekspanzije i re-ekspanzije i re-re-re-ekspanzije koje mi je sa glavonjama sijao okolo non stop, nemreš se kukaca rješit... :D
|
da, zajebani su ti zergovi u bronzu :D
|
Totalno sam se zapalio za Lost Viking :D To su mogli prodat ko odvojenu igru :lol2: Kolki vam je high score? Ja sjebo sve na 480k :(
|
Citiraj:
Zaključio sam da se oni minerali sa strane(lijevo) ne isplate vadit jer ih nema puno i teško ih je branit, tako da sam odusto od toga.. i sve šta treba radit je canone na onim uzvišenim cliffovima, nešto archona, par colosusa, stalkere i brdo phoenixa. Sve one nabrijane unite dignut u zrak sa phoenixima i to je to.. i uvijek prvo skinut one 'gardose' šta pljuju broodlinge (nisam još pohvato sva mena) jer oni pojedu canone na cliffovima. Također treba pobacat canone oko onog sranja šta treba branit u samoj sredini tak da ako lingsi probiju da ne odu gore u bazu.. Ja sam ih tako sredio 3k na brutal :) ostalo mi toliko vojske da mi se više nije dalo pikirat pa sam sve pustio na autoatack :) Da, i upgrade-ove štancat od početka što prije moguće.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
al sam igro ispravno :D |
Pa dobro kaj neko može biti bolji, brži, spretniji i pobjediti to ne znači da ti je generalna zamisao kriva neki put izgubiš i ako si sve napravio kak treba jer ima npr bolji mikro ili jednostavno ima sreće pa prvi "opali" nešto...
|
Njub pitanje :D :beer:
:fiju: |
Citiraj:
Nisam bas strucnjak i pol, ali mislim da je micro micro-management. Znaci, sposobnost kontrolirana pojedinacnih jedinica i zgrada ka sto boljoj efikasnosti (brzina i racionalnost je najbitnija). Macro je micro samo u sirem spektru, znaci, sposobnost upravljanja bazama, produkcijom jedinica iako se boris u tom trenutku, sposobnost nadziranja mape i scoutanja iako je poodmakla igra, sposobnost taktiziranja s obzirom na neprijateljevu taktiku. Meni inace u dubini vrlo slicni termini, micro se uvjek zajebantski prikazivao kao brzina kojom klikces po misu i tipkovnici sa svim mogucim hot-keyevima. :D |
kratko - mikro, upravljanje jedinicama, izmicanje pojedinih unita, aktiviranje spellova, APM masu bitan
makro - upravljanje bazom, expanje, uglavnom ekonomija |
Danas malo isprobao Zerga, vidim da su ling rushevi i dalje jednako zabavni kao i prije... :D
|
Citiraj:
Inače, svaki puta mogu dobiti kompa sa bilo kim protiv bilo koga na very hard, ali na Insane neide pa neide Sad sam probao Terran vs Zerg na insane (ja Terran) i sve dobro odbijem prvih 4-5 napada, 10 siege tenkova i 50 marinaca i Maraudera na ulazu, uspješno odbijam napade dok ne dođe vrijeme za širenje, onda mi unište ekonomiju na ekspanzijama pa nemam više volje se oporavljati makar još uvijek imam cijelu vojsku u bazi. |
Mah komp mutav, zergling rush i pojedeš ga svaki put, nezna se uopće branit, ne walla ulaz ukratko pljuger...
|
A konačno evo, uspio dobiti Zerga sa Protosom na insane.
Što se mog trenutnog skilla tiče, mislim da je to najviše što mogu. Sa terranima sa pokušao na insane ali me uvijek probiju. Zerg se presporo razvija i dok ja napravim 3 Roacha oni mi ulete u bazu sa 5 marinaca i 3 Maraudera, čak i da preživim prva 2-3 naleta treči ne mogu. Komp na insane-u ima nenormalno dobar base expanding, jednostavno se neda pratiti. Jedino preostaje je kad on sve baci u napad pokušati se obraniti i vratiti mu protuudar letečim jedinicama koji su sa strane građeni. Prottosi su jednostavno najbolji za braniti se, zato sam sad i uspio :) |
Meni je s Terranima najlakse... Mass marine iz 5-7 baraka, cim prjie medivace slozis i cim prodje drugi napad, kontra, gotovo. S Protossima recimo nikad nisam terrane izbio na Insane. I na nekim mapama je puno lakse, ovisno je o poziciji.
|
lol, a zas vi igrate protiv kompova ?
|
same question as the dude above me :S
|
Zato što nemam namjeru špilat online i pušit svaku od likova koji imaju puno veći RTS skill od mene.
Da je riječ o C&C, onda bring it on :) |
Citiraj:
Naravno, ima "freakova" ali prosjek je puno niži nego SC1 recimo, a sistem rangiranja i igranja te uvijek stavlja u koš sa ljudima istog "kalibra", tako da nije preteško. |
Pa ja i ne igram baš nešt protiv kompa, osim kampanje naravno ali sam isprobao prvo zergling rush na kompu da vidim kako se moram gradit za optimalni efekt i terrana na insane pojedem bez pardona, netreba se ni trudit staviš mu spawn point za unite od hacha u njegovoj bazi i hotkey na 1 zerglinge na 2 hatch i samo 2-s-z i mikrat linge da melju seljake i ostalo kaj iskenja komp na startu... :D
Naravno ak je ispravno zawallan terran nema šanse da mi prođu brzi lingi ali jbga to je rizik rusha,metoda - APP... :D |
rade to probaj u CGu vs igrača nego vs kompa.
@hammer_of_thor protiv kompa nema smisla igrati, nikad se tako nista ne nauci, dapace steknes krivu percepciju igre i onda pogotovo najebes kad pocnes vs ljudi igrati. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
probaj ionak si platio igru zbog toga bu ti preporod ;) |
Citiraj:
Znam da je komp glup ko stup, ali definitivno nije trivijalan za nabit, pogotovo VeryHard / Insane AI. BTW. Jel ima netko ideju ili neki site gdje barem aproksimiraju kako funkcionira bodovanje i skakanje iz lige u ligu? Prvo smo frendovi i ja ostali zbunjeni kad smo bili #1 gold 3v3, dobili 6 partija zaredom i svejedno #1 gold sa miljon bodova prednosti, da bi nas nakon sedmog wina zaredom bacilo na #2 diamond 3v3 spot. Sad smo jedan od frendova iz 3v3 teama i ja opet #1 platinum u 2v2, 70 bodova prednosti, zadnjih 8 partija score 7:1, i jos uvijek nismo dosli do diamonda... Zbunjuje me taj rating, kao i kad nas je stavilo u silver ligu nakon 5 winova zaredom kod 4v4 partija :D |
Mislim pa koji k je sad ovoj raji na leagu došo... :no2drug:
Maloprije igram 1v1 i rusham tossa (koji je k meni u bazu dovuko drona i nasrao mi asimilator na plin da stvar bude bolja) i to na 4 player mapi na kojoj ga prvo trebam nać ne? I ok ajd probao si je zawallat ulaz (što bi mu i uspjelo da retard zna kaj radi i ne posta JEDINI pylon koji mu napaja gateway i forge kao dio zida jel... I naravno moji insekti pojedu pylon u mirkosekundi i otvore si prolaz unutra i usput mu laganini ugase produkciju unita i onda mi vrišti na message board kak "smo svi cheese" jer samo cheese igre dobiva u zadnje vrijeme (valjda ga se puno rusha) ja si mislim koji k? :stoopid: Misimi WTF - kaj bi mu trebao dozvoliti da napravi 3-4 gatewaya i isere mi 20 zealota i stalkera i čekat da me zakolje... :nono: Drugi toss me par partija ranije na 2 player mapi (dakle imao vremena manje nego ovaj jer sam znao di je i bez da ga tražim) pownao ko majmuna jer je znao kaj se treba napraviti i kako se to radi... Mislim sad sam mu ja kriv kaj se nezna obranit od ling rusha? :stoopid: A drugi lik na 2v2 - dogovorimo taktiku i ja velim ok ja ću otić na to i to i čim sam gotov idem u bazu protivnika, ti pošalji svoje zamnom kad moji izginu (a izginut će sigurno) pokolji sve kaj ostane iza mene i ostajemo 2 na 1 jer ovom nema spasa (skautao sam kaj radi) i ja odem i svi izginu, saveznik ne dođe za mnom i ne napravi ništa od dogovorenog, a poslje meni viče retard, ma bravo... :stoopid: |
ima hrpa debila online i svaki zna najbolje.... problem je kaj svaki oce progurat svoju taktiku :P najbolje ti da si najdes suigraca za 2v2 redovitog, pravac skype, ts, vent i vjezbati!
to napravis i nece biti nikakvih nesporazuma i zivciranja |
A neznam valjda je tak, kaj je najžalosnije partiju poslje dogovorim s drugim za 10 sekundi kaj ćemo radit - ja na mute on na DT i pownali smo protivnike ko majmune, ja imao 4 hatcha na kraju partije, a 1 od njih mi nije ni trebao i 3 bi mi bila dosta...
A to kaj veliš za Voip izgleda da ću fakat morat investirat u headset... |
Izgleda da dolazi velika zakrpa sa promjenam koje se tiču balansa rasa.
Evo vijest na BUG-ovoj stranici: http://www.bug.hr/master/vijesti/sto...-2/103545.aspx Evo službena stranica: http://us.battle.net/sc2/en/blog/692221 |
bas sam gledo to neki dan i mislim si kakvi debili... protos ima ogromnih problema vec sada ako terran ode rani push marauderima.. a sada nerfat zealota a ostaviti maraudera kak je....
svaki terran koji zna kako izvest rani push marauderima imo sada moze dobiti protosa.. osim ak protos svoje shrono buste nepuca na gateway umjesto ekonomiju... -.- sljepci |
lol to su najavili pred 10 dana valjda jos nis od tog
|
Dobro je ne koristim baš ultre pa me ne smeta pretjerano... :D
|
ma jebeni debili su.. bas ono debili. sa velikim D. okej je ovo sto su promjenili, cak je okej i za zealote u mu sa zergovima, ali debili ne vide da to utječe na tvp. jos kad tome dodamo da maraudere nisu dirali?!?!?!?! koji mili kurac. marauder sa stimom i shellom ždere sveukupan ground u kurac. di gledaju, nek im samanje 25 hpa i smanje dmg jebem ih usta.
|
dobro je Danko, smiri hormone
|
Žao mi je ako je bilo ovo pitanje...
ugl. zanima me jel se može SC igrat u lanu s 1 orginal igrom? Imam doma 3 kompa pa sam mislio možda instalirat igru na sva 3... ne zanima me online igra |
nema lan podrske...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |